PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne groby

stagnacja
07.01.2007, 18:22
Słuchajcie, mam dziwne pytanie... bo jak moi Simowie umarli to pozostały po nich groby - ale nie zwyczajne szare. Te groby są złote!! Są złote a w środku białe i narysowane mają aspiracje życiową Sima który umarł. Ale kiedy drugi Sim umarł - rodzina zmarłego to był szary grób. Ale jest jeszcze coś innego bardziej dziwnego. W nocy co prawda nie ma duchów ale są dziwne odgłosy typu: szczękania łańcucha, sapania, tupania, szczęku jakiegoś metalu, wycia wilka, szurania i taki odgłos jaki wydaje śmierć!!! O co w tym wszystkim chodzi?! Powiedzcie mi bo sama zaczynam się bać. :O

dareczka84
08.01.2007, 13:10
Takie jasne groby ze złota apiracją pojawiają sie gdy sim ktory umarl mial platynowy poziom aspiracji, wtedy pojawia sie taki oto wyjatkowy nagrobek. Natomist jesli chodzi o te dzwieki to normalne jesli masz nagrobek na twojej parceli po prostu nadchodzi godzina duchów, ja kasuje nagrobek albo chowa do tego plecaka:)

stagnacja
08.01.2007, 13:48
Takie jasne groby ze złota apiracją pojawiają sie gdy sim ktory umarl mial platynowy poziom aspiracji, wtedy pojawia sie taki oto wyjatkowy nagrobek. Natomist jesli chodzi o te dzwieki to normalne jesli masz nagrobek na twojej parceli po prostu nadchodzi godzina duchów, ja kasuje nagrobek albo chowa do tego plecaka:)

A właśnie!!! Po ilu dniach wyjdą duchy? Bo mi nie wychodzą ;(

dareczka84
08.01.2007, 15:45
Czasem się pojawiają czasem nie, u mnie np. W rodzinie Marzyciel żona dariusza nigdy nie przyszła jako duch. Wydaje mi się, ze jeśli regularnie opłakujesz zmarłego sima to duch nie przyjdzie i nie bedzie straszyć, albo snuje się gdzies po okolicy a w domu się nie pojawia

stagnacja
08.01.2007, 16:11
Czasem się pojawiają czasem nie, u mnie np. W rodzinie Marzyciel żona dariusza nigdy nie przyszła jako duch. Wydaje mi się, ze jeśli regularnie opłakujesz zmarłego sima to duch nie przyjdzie i nie bedzie straszyć, albo snuje się gdzies po okolicy a w domu się nie pojawia

A mam jeszcze jedno pytanie. Co znaczy jeśli duch jest czerwony? A jeśli niebieski? :P

Justa95
08.01.2007, 19:42
- duch jest biały umarł ze starości
- duch jest żółty i sypią się z niego iskry poraził go prąd
- duch jest czerwony jeśli wszedł na pole ognia i został spalony
- duch jest niebieski i pojawiają się za nim kałuże ponieważ utopił się
- duch jest przeźroczysty gdy umrze śmiercią głodową
- duch jest zielony zabiła go choroba która nie była leczona przez 3 dni
- duch jest fioletowy zabił go rój much*
- duch jest różowy jeśli za życia przestraszy go np... duch
- duch jest pomarańczowy gdy zmiażdży go satelita**

*Jak się ma potworny syf w domu to wszystko się może zdarzyć...

**Sima miażdży satelita gdy patrzy się za dużo w niebo w dzień ale jest jedno pożyteczne z takiej śmierci... satelitę można sprzedać i dostać za nią pieniądze !! (a dokładnie 1999 simoleonów)

karolcia92
08.01.2007, 20:07
Ja też mam jakieś dziwne odgłosy, ale bez duchów. Oczywiście u mnie w grze dzieje się tak w Dziwnowie.

Monitkowa
08.01.2007, 20:36
Hihi.... ale nie miałam nigdy kolorowych duchów :)

stagnacja
08.01.2007, 22:30
- duch jest biały umarł ze starości
- duch jest żółty i sypią się z niego iskry poraził go prąd
- duch jest czerwony jeśli wszedł na pole ognia i został spalony
- duch jest niebieski i pojawiają się za nim kałuże ponieważ utopił się
- duch jest przeźroczysty gdy umrze śmiercią głodową
- duch jest zielony zabiła go choroba która nie była leczona przez 3 dni
- duch jest fioletowy zabił go rój much*
- duch jest różowy jeśli za życia przestraszy go np... duch
- duch jest pomarańczowy gdy zmiażdży go satelita**

*Jak się ma potworny syf w domu to wszystko się może zdarzyć...

**Sima miażdży satelita gdy patrzy się za dużo w niebo w dzień ale jest jedno pożyteczne z takiej śmierci... satelitę można sprzedać i dostać za nią pieniądze !! (a dokładnie 1999 simoleonów)

Dzięki ci za odpowiedź. To się nazywa wyczerpująca odpowiedź XD ja jak narazie miałam tylko czerwone, niebieski i białe duchy. Hehehe... chyba zrobię próbnych Simów i wypróbuję wszystkie rodzaje śmierci...:D a strasznie w domu Zmrok (gram rzadko) wkurzały mnie kałuże!!! Tyle ich było... teraz wiem dlaczego. :* :* :* :*
Buziole dla wszystkich
Pozdrawiam Nikita

anthea
09.01.2007, 12:32
Dzięki Justa,dzięki tobie też wiem już co i jak ;)
sama na to wpadłaś?

Justa95
09.01.2007, 14:13
Dzięki Justa,dzięki tobie też wiem już co i jak ;)
sama na to wpadłaś?

Nie, gdzieś w internecie znalazłam, zapisałam na dysku a teraz skopiowałam i gotowe!

Edit: Jeszcze Wam wkleję informacje z innych źrodeł (mogą się powtarzać):

Duchy mogą robić dużo rzeczy jeżeli zaniedbujesz czynności od których umarli np. gdy sim który umarł z głodu będzie wściekły gdy zabraknie jedzenia z lodówki!!!
A one mogą robić to:
-włączać urządzenia elektryczne
-lewitować krzesła nawet gdy simy na nich siedzą
-sprawiać że kwiaty więdną i umierają
-zbić lampę
-lewitować przedmioty
-sprawić że głowa pluszowego misia zacznie wirować
-wystraszyć sima
-(i najstraszniejsze) zabić sima

Jeszcze raz o kolorach z innych źródeł.

Kolor ich zależny jest od (śmierć może wpływać na zachowanie tego ducha) :
-starość - gdy sim się zestarzeje i umrze (biały duch)
-porażenie - gdy ma małą technikę i podczas naprawiania go porazi 3 lub więcej razy prąd ( duch żółty sypią się z niego iskry i czasami razi się prądem)
-spalenie gdy ogień wejdzie na pole w którym stoi sim(duch czerwony dymi z niego)
-utonięcie - gdy utonie (duch niebieski w jego okolicy jest pełno wody którą radzę szybko wytrzeć bo po paru godzinach znika i w tym miejscu ciągle pojawiają się wstrętne chwasty)
-głód- gdy sim będzie miał poziom głodu poniżej -100 umiera (duch przezroczysty wynosi jedzenie z lodówki)
-choroba- jeżeli nie zostanie wyleczony z choroby w ciągu 3 dni (duch zielony)
-muchy- gdy w pomieszczeniu jest bajzel a sim wejdzie na talerz(duch fioletowy)
-strach- ze strachu np. przed duchem (duch różowy)
-satelita - od gapienia się w chmury lub gwiazdy bez teleskopu (pomarańczowy duch satelitę możecie sprzedać!)

To co teraz wstawiłam można też znaleźć na stronie (nie takie samo, ale podobne): http://www.gamestar.pl/archiwum/artykul.asp?id=49053

Paranormalny
09.01.2007, 19:38
A jaki kolor ma duch który umarł poprzez zjedzenie przez kroworoślinę czy jak jej tam

kornelia911
28.01.2007, 20:44
a po co są w ogole te duchy??zawsze muszą być??:| jak sie sima wskrzesza bo nie wiem xD
tyle,ze jak ma sie jednego w domu..to trzeba innego dorobic,zeby zadzwonil gdzies czy jak?:/ cholera glupie te duchy po co one są ;/bo sie do gry zniechęce..w zwierzakach 2 tez tak jest niestety nie??;/

Eámanë
28.01.2007, 20:49
Usuń sobie nagrobki albo przenieś je do wyposażenia sima, to nie będziesz miała duchów. Zmarłego można wskrzesić za pomocą Wskrzeszeniomatu - nagrody za osiągnięcie szczytu kariery okultystycznej. Trzeba mieć, jeśli dobrze pamiętam, dodatek Na Studiach.

_agnesia_
26.02.2007, 20:03
U mnie w simsach 1 jak przez całe dni opłakiwałam groby to w nocy zamiast duchów wychodzili mi ludzie mieszkający(żyjący) w tym kraju .

The FerG
30.04.2007, 14:00
A właśnie!!! Po ilu dniach wyjdą duchy? Bo mi nie wychodzą ;(
Mój sim maj złoty nagrobek i nie wychodził dopiero jak jego żona go zdradzała to duch nawiedzał :)

karolkaaa402
30.04.2007, 17:06
Ja nigdy nie patrzylam jaki duch ma kolor :P ale teraz se zobacze :P

Miss_Trinity
01.05.2007, 09:39
jak sim może utonąć?

Alatáriël
01.05.2007, 10:24
jak sim może utonąć?

To bardzo łatwe :)
-Wchodzisz simem do wody
-Kasujesz drabinki
-Zostawiasz go w tej wodzie aż utonie
I to wszystko :)

rosex
01.05.2007, 18:29
A sim tonie, gdy energia spadnie mu do minimum ^^.

Julia Mefisto
25.08.2007, 20:41
Raczej tak.W TH mi umarły 2 simy przez utonięcie cry

Karima
25.08.2007, 20:53
Ja nigdy nie miałam złotych grobów,ale następnym razem spróbuje mieć.A raz jak miałam pożar w domu to niemowlak i małe dziecko mi się nie spaliło mimo, że było w kojcu.To kojec się spalił, a dziecko siedziało w ogniu.Potem jak ogień zgasł to przyjechała opieka społeczna i zabrała mi dziecko.

GRUSSSER
26.08.2007, 10:18
A jak zrobić żeby prąd sima kopnął?

ultraviolence
27.08.2007, 11:55
- - duch jest zielony zabiła go choroba która nie była leczona przez 3 dni

Poprawka: duch jest zielony jeśli zostanie wypity przez innego sima, dzięki kroworoślinie.

Majka96
28.08.2007, 18:40
Ciekawy temat... :D No bo ciekawi ludzie!!! ;)

Ametyzd
28.08.2007, 20:25
Można pogłaskać renifera świątecznego (o ile się go ma xd), tego z lampek. Też porazi. Mnie tak prawie Andżelikę Przyjemniaczek zabiło, ale Biedak wybłagał jej życie xP

stagnacja
29.08.2007, 17:34
Poprawka: duch jest zielony jeśli zostanie wypity przez innego sima, dzięki kroworoślinie.

Choroba też :P

ultraviolence
30.08.2007, 11:51
Fever nie wiedziałam :D

juice
04.09.2007, 18:46
Nie, gdzieś w internecie znalazłam, zapisałam na dysku a teraz skopiowałam i gotowe!

Edit: Jeszcze Wam wkleję informacje z innych źrodeł (mogą się powtarzać):

Duchy mogą robić dużo rzeczy jeżeli zaniedbujesz czynności od których umarli np. gdy sim który umarł z głodu będzie wściekły gdy zabraknie jedzenia z lodówki!!!
A one mogą robić to:
-włączać urządzenia elektryczne
-lewitować krzesła nawet gdy simy na nich siedzą
-sprawiać że kwiaty więdną i umierają
-zbić lampę
-lewitować przedmioty
-sprawić że głowa pluszowego misia zacznie wirować
-wystraszyć sima
-(i najstraszniejsze) zabić sima

Jeszcze raz o kolorach z innych źródeł.

Kolor ich zależny jest od (śmierć może wpływać na zachowanie tego ducha) :
-starość - gdy sim się zestarzeje i umrze (biały duch)
-porażenie - gdy ma małą technikę i podczas naprawiania go porazi 3 lub więcej razy prąd ( duch żółty sypią się z niego iskry i czasami razi się prądem)
-spalenie gdy ogień wejdzie na pole w którym stoi sim(duch czerwony dymi z niego)
-utonięcie - gdy utonie (duch niebieski w jego okolicy jest pełno wody którą radzę szybko wytrzeć bo po paru godzinach znika i w tym miejscu ciągle pojawiają się wstrętne chwasty)
-głód- gdy sim będzie miał poziom głodu poniżej -100 umiera (duch przezroczysty wynosi jedzenie z lodówki)
-choroba- jeżeli nie zostanie wyleczony z choroby w ciągu 3 dni (duch zielony)
-muchy- gdy w pomieszczeniu jest bajzel a sim wejdzie na talerz(duch fioletowy)
-strach- ze strachu np. przed duchem (duch różowy)
-satelita - od gapienia się w chmury lub gwiazdy bez teleskopu (pomarańczowy duch satelitę możecie sprzedać!)

To co teraz wstawiłam można też znaleźć na stronie (nie takie samo, ale podobne): http://www.gamestar.pl/archiwum/artykul.asp?id=49053

Mi pojawiają się tylko duch biały nawet kiedy miał platynową aspiracje ;( .

kama_kizia
05.09.2007, 14:11
:O co to jest ta krowo roślina???

Tittellë
05.09.2007, 14:30
kama_kizia - ta krowo roślina to jest taki kwiatek i należy go karmić bo inazej kusi on ciastkiem i może zjeść sima :P

Abigail_Kocur
05.09.2007, 14:33
Przepraszam że nie w temacie ale jak działają groby ściągnięte z netu?

Pamela
05.09.2007, 14:54
Chyba jako ozdoby. Ale nie jestem pewna.