Zobacz pełną wersję : Jak i gdzie wgrać dodatki? - krótki poradnik
jeśli się ma dodatki (Ikea, H&M , Podróże , Własny Biznes) to wgrywamy dodatki z neta do folderu Downloads ? (The Sims 2/Ea Games/Downloads)
Dzej dzej
25.11.2008, 07:16
gdzie wgrać otoczenie ??
gdzie wgrać otoczenie ??
W XP: Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\SC4Terrains
jeśli się ma dodatki (Ikea, H&M , Podróże , Własny Biznes) to wgrywamy dodatki z neta do folderu Downloads ? (The Sims 2/Ea Games/Downloads)
Tak. To nie zależy od dodatków, które są zainstalowane.
Ale musze miec winnar????:(
tak. lub inne programy do rozpakowywania plikow, ale najlepszy winrar.
Ale koniecznie bo wiesz laptop jest cioci,i boje sie abym nic nie przeskrobała:O
pomocy! Już nie wiem co mam zrobić. Wszystko robię wg tego poradnika i nic! normalnie ściągam najpierw mesh, albo jak jest napisane mesh include to logiczne, że nie ściągam odzielnie mesha. Nie maiałam folderu downloads więc go sobie stworzyłam tak jak tu jest napisane. Ściągnęłam mnóstwo tych dodatków i żaden nie działa! Nic, ani jeden. Więc ściągnęłam drugi raz inne a poprzednie usunęłam, znów nić. Pomyślałam, że może coś w nazwie folderu mam źle i rzeczywiście nie napisałam s na końcu downloads, ale jak tylko zauważyłam ten błąd to naprawiłam to i jeszcze raz ściągnęłam dodatki. I wiecie co? Nic mi nie działa. Są to na pewno dodatki z podstawowej wersji i niewymagane są inne.Wydaje mi się, że już wszystko sprawdziłam co mogłam, już sama nie wiem. Pisze tu w ostateczności.... Pomóżcie....
a włączyłaś widoczność dodatków i zaznaczyłaś nie pokazuj informacji na początku gry w opcjach, czy coś takiego .
A gdzie mam to włączyć? Bo nie wiedziałam o czym takim? a i jeszcze jedno czytałam tu i wiem , że potrzebuje jakiegoś CEPa wchodzę na tą stronę http://sims.ambertation.de/en/cep/ i nie wiem co mam tak kliknąć isi pisała, że download cep, ale ja tam nie widze tego?
konkretnie tu :http://www.modthesims2.com/download.php?t=92541
jak wejdziesz do gry do opcjach musisz kliknąc wyswietlaj zawartośc zmodysikowaną i jeszcze nie pokazuj na początku tej tabelki informujacej o dodatkach i ponownie uruchomic grę.
Jest to w opcjach gry. Musisz włączyć okienko zawartości zmodyfikowanej. Przy następnym uruchomieniu, zaraz przed wejściem do otoczenia wyświetli Ci sie to okienko i tam włącz obiekty zmodyfikowane (jakoś tak to szło ). I gdy następnym razem uruchomisz grę, dodatki powinny w niej być ;)
weszłam do gry i okazało się , ze to mam zaznaczone( a po wgraniu dodatków do downloads to nie wyskoczyło mi przed wejśćiem do otoczenia żadne okienko, po wejściu też nie ;-). a co do tego cepa to po kliknięciu tego CEP_Windows-AutoInstaller.zip wyskakuje mi okno o treści No cookies found!
No valid MTS2 login could be found. Please note that you must be logged into MTS2 to use this server.
Reasons for this not working are:
* If you are logged in, then make sure you aren't using any kind of cookie blocker, like Norton Internet Security.
* Try allowing "modthesims2.com" in your security software for cookies.
* MAKE SURE you have ticked the "Remember Me" option when logging in. If you do not, then you will not be able to download.
Generated by getfile.php
A jesteś w ogóle zarejestrowana na modthesims2?
Potwierdziłaś rejestrację mailem?
zarejestrowałam się właśnie. Jestem automatycznie zalogowana, a na poczcie swojej nic nie dostałam żeby potwierdzić. Ale tak jak mówię jestem zalogowana, a mimo tego wyskakuje mi to samo okienko.
O kurcze właśnie to wszystko co tam po angielsku jest przeczytałam i zrobiłam wg ich poleceń i mam ten plik CEP_Windows-AutoInstaller.zip jest on spakowany, nie chcę nic zepsuć, więc czy ktoś może mi powiedzieć gdzi go wypakować?
możesz na pulpit. to tylko plik instalacyjny.
zainstalowany. Dalej nic nie mam.
hmhm... jakiego rodzaju dodatki ściągałaś? bo jeżeli fryzury, make-up, ubrania itp to sprawdź czy pokazują się w Warsztacie (start-> programy-> EA Games-> The Sims 2 (lub dodatek)-> Warsztat)
patrisha7
19.12.2008, 11:58
no i właśnie o to mi chodziło ;p myślę, że teraz wszystkie dodatki będa mi działać. nie wiedziałam co to są te całe meshe! dzięki!
Jak to dobrze jest mieć brata w domu, który zna się na komputerach!! Wszystko mi zrobił ;-) Co i tak było szczęściem, bo on nie cierpi simsów ;)
Natallie
22.12.2008, 19:15
Plis powiedzcie mi jak się robi własne dodatki.
Bo bardzo bym chciała zrobić parę fryzur według własnego pomysłu ale nie wiem jak :(
Nawet nie wiem czy w ogóle się da.
Proszę powiedzcie .
Da się :) Fryzury i ubrania możesz zrobić w body shopie, meble to już wyższa szkoła , potrzebne jest simpe i pare innych programów.
Odwiedź te tematy :
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43051
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=41059
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=20766
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=41060
Angela9854
23.12.2008, 11:23
dzięki za poradę z tymi meshami bo ja nie wiedziałam że trzeba je ściągać :*
Natallie
24.12.2008, 13:20
dzięki wystarczą fryzury ;)
człowiek
24.12.2008, 13:35
Różne rzeczy to the sims 2 można ściągnąć na www.modthesims2.com tylko że trzeba się zalogować
Jejku, przeciez wiadomo... Ile razy ktos jeszcze to powie? :| :((
Natallie
27.12.2008, 20:26
Ja mam jeszcze pytanie dotyczące Warsztatu
(czyli programu dołączonego do gry)
Jak się nim posługiwać?
Co można w nim robić?
Słyszałam że fryzury ale mi sie pojawiają tylko te które
mam w grze i dalej nic z nimi nie można zrobić ..
Nie wiem czy ten Warsztat mam taki popsuty czy to ja jestem taka ciemna xD
Jak ktoś wie to pisac plis
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=39556
i w sumie tak samo robi się fryzury.
Mam pytanie: gdzie w grze znajdę gotowe simy, które pobrałam?
W panelu tworzenia rodziny.
To wiem, ale tak dokładniej jeśli można? :)
w panelu tworzenia rodziny, w 1 kroku tworzenia sima masz na górze zakładki takie małe jajco <trafny opis>, bodajże w kształcie ludzików, klikasz i tam są gotowe simy i ten ściągnięty również.
edit: obok tego przycisku jest drugi w ksztalcie kostek go gry. znajdziesz jakos XD
Już kojarzę, o który przycisk chodzi, dziękuję :).
Ami-NaNa
10.01.2009, 10:30
Jak ściągam dodatki do taje zapisz i wypakowuje je do folderu "Downloads" a jak chce je otworzyć to nie mogę tylko muszę za pomocą jakiegoś programu... I to z tych podanych stronek..Jedynie co mi się normalnie ściąga ze stronki www.thesims.ea.com (czy jakoś tak) Ale nie zarejestrowałam się przy instalacji ;( I czemu z innych nie mogę??
haughton
10.01.2009, 11:49
A po co chcesz otwierać te rozpakowane dodatki? One muszą po prostu być w folderze "Downloads". Jeśli chodzi o ściąganie z innych stron - na niektórych trzeba być zarejestrowaym (albo zapłacić), aby móc ściągać dodatki.
Swampfire
10.01.2009, 13:24
Ami-NaNa : możesz pobrać za darmo bez rejestracji dodatki tu (http://www.parsimonious.org/) potem zapisane dodatki rozpakowujesz do Downloads i odpalasz gre ;).
Ami-NaNa
11.01.2009, 21:44
Ami-NaNa : możesz pobrać za darmo bez rejestracji dodatki tu (http://www.parsimonious.org/) potem zapisane dodatki rozpakowujesz do Downloads i odpalasz gre ;).
Tak tylko połowy tych dodatków nie ma..Bo już ściągałam..Fryzury i ciuszki się
ściągają ale nie meble..Z mebli mi się ściągnęło łóżko szafa takie poduchy ozdobne..i takie coś podobne do (fajki wodnej) ale to nie fajka wodna..:P
Bardzo dobry ten poradnik, napewno mi się przyda
Witam! A ja mam jeszcze inny problem... Przeczytałam cały powyższy temacik i patrzyłam w wyszukiwarce,ale nie znalazłam (może to dla Was nie problem). Chodzi mi o sposób wgrywania do gry schodów np. tutaj jest instrukcja http://www.thesimsresource.com/downloads/details/category/sims2-sets-objects/title/Midnight%20Cove%20Build%20Set/id/828523/ ale i tak nie wiem co zrobić...
haughton
18.01.2009, 11:56
Chodzi Ci o poniższą instrukcję?
Installation Instructions
TO INSTALL THE MODULAR STAIRS...
(1) Place the stairs file in your ‘Downloads’ folder as usual.
(2) Find where you originally installed The Sims 2 game (not the expansion packs) and look for the folder TSDataResCatalogScripts. It is usually in THIS location:
C: Program Files/EA GAMES/The Sims 2/TSData/Res/Catalog/Scripts
(3) Take a BACKUP COPY of the ‘modularstairs.txt’ file and keep it somewhere safe in case you make any mistakes.
(4) Now open the file ‘modularStairs.txt’ and find an empty space at the bottom of the page.
(5) Copy and paste the block of text below into an EMPTY SPACE at the bottom of the file:
#ASC_CoveCream_Steps
modularStairs 2040
objectID landing 0x00566810
objectID placeholder 0x0056680F
objectID step 0x00566811
objectID topStep 0x0056680E
objectID bottomStep 0x0056680C
catalogTextIndex 1
(6) Save and close the text file.
If you find you have a Stairs text with the same number (2040) you may change this to a unique one.
If you have Numenor's Scriptorium installed extract the Text from the .zip file and drop into the Scriptorium Modular Stairs shortcut in your downloads folder.
Aby zainstalować schody modułowe:
1) Wklej plik .package z pobranymi schodami do folderu "Downloads"
2) Odnajdź folder z plikami podstawowej części gry (standardowo: C: Program Files/EA GAMES/The Sims 2/TSData/Res/Catalog/Scripts)
3) Skopiuj w bezpieczne miejsce plik "modularstairs.txt"
4) Otwórz wyżej wspomniany plik i na samym dole, po jednej linijce odstępu wklej poniższy tekst:
#ASC_CoveCream_Steps
modularStairs 2040
objectID step 0x00566811
catalogTextIndex 1
5) Zapisz plik i uruchom grę.
6) Jeśli masz zainstalowany Scriptorium" to cała operacja jest jeszcze łątwiejsza - wystarczy po prostu otworzyć katalog ze schodami modułowymi, który pojawia się po instalacji 'Scriptorium" i wkleić plik w odpowiednie miejsce.
Schody powinny pokazać się w grze w dziale ze schodami modułowymi. Pamiętaj, że musisz mieć mesh, który wklejasz do folderu "Downloads". Akurat ten z linka, który podałaś jest płatny.
Piękne dzięki Haughton za tłumaczenie, pozdrawiam.
hellokitty007
23.01.2009, 12:04
Mam taki pytanie czy jak mam podstawe the sims 2 i chce wgrać sobie dodatek zwierzaki to musze mieć te wcześniejsze dodatki??
hellokitty007, nie, nie musisz. ;)
hellokitty007
23.01.2009, 19:36
dzieki:)może to głupie pytanie ale nie znam sie na tym a o ile pamiętam to w 1 czesci tak było;)
ja też mam drobny problem
otóż przypadkiem sprawiłam, że wszystkie te wypakowane pliki otwierają mi się w body shopie :(
I pojawia się komunikat
"W celu zainstalowania elementu proszę kliknąć dwukrotnie na pliku z pakietem elementów"
Da się sytuację jakoś uratować, czy jestem skazana na brak dodatków
z neta:D?
Da się, da. Kliknij z wciśnięty klawiszem shift na plik i prawym przyciskiem myszy "Otwórz za pomocą..." i wybierz program :)
a dokładniej nakierujesz mnie
przez jaki program powinnam otwierać owe pliki?
To zależy co sobie ustawiłaś do otwierania przez package installer.
Jeżeli *.zip albo *rar, to wybierz program Winrar
A jak ściągać dodat. z www.modthesims2.com???
Dużo było takich tematów, poszukaj. Trzeba się tam zarejestrować.
hellokitty007, dziwne, bo ja grałam w ts deluxe i abrakadabra i jakoś nie wymagało poprzednich dodatków.
OmEgA_xD, rejestrujesz się na forum, szukasz dodatków w wyszukiwarce i w tematach powinien być przycisk 'download' (;
Czy dodatki będą działać w historiach? Wcześniej w folderze 'EA Games' miałam folder do historii, a gdy zainstalowałam simsy2 był tylko 'The Sims 2' Znalazłam folder historii w dokumentach udostępnionych, ale jest pusty. Czy mogę włożyć tam ściągnięte dodatki czy do historii w ogóle nie można ich mieć??
ja mam pytanie co do mesh'ów. : D
na stronie http://www.lianasims2.net/, po lewej stronie, prawie na samym dole jest takie coś jak `All Meshes`. czy jeśli ściągnę stamtąd wszystkie mesh'e to nie będę musiała już nigdy więcej ściągać ich do ubrań.? :D
nie wiem czy ktokolwiek mnie zrozumie. xd
haughton
11.02.2009, 15:45
To są same meshe, jeśli je ściągniesz to w grze pojawią się wszystkie na biało - tak jak na obrazkach. Najlepiej przeszukaj kolejne działy w poszukiwaniu rzeczy, które chcesz ściągnąć - pod każdym zdjęciem jest link do pobrania odpowiedniego mesha.
Mortysia
13.02.2009, 09:39
Ludzie kochani! Poratujcie mnie porada! Kiedy sciagne sobie jakis dom rozpakuje go i zainstaluje clean instalerem i nawet pojawia mi sie on w koszu parceli ale... no wlasnie :( ale jest takie ze nie moge go urzyc :( jak tylko na niego klikne zeby go gdzies umiescic to mi sie zawiesza gra :( i to obojetnie czy domek jest malutkim pliczkiem jak jakis jednoosobowy bungalow czy ogromny plik jak np palac :(
Blagam pomozcie! Walcze z tym juz tyle czasu i nic nie moge z tym zrobic
Bede wdzieczna za jakakolwiek rade
Prawdopodobnie, w którymś z domków jest jakiś przedmiot załączony, który wywołuje błędy w grze.
Wykasuj wszystkie domki i instaluj po kolei, sprawdzając, który z tych domków powoduje błąd. Trochę czasochłonne, ale...
Mozesz też spróbować je instalować clean Installerem, ale bez przedmiotów z netu (zaznaczasz wtedy, że chcesz zainstalować sam budynek).
Powodzenia
Mortysia
13.02.2009, 22:01
Dziekuje Ci Bjork bardzo ale nie pomaga :( Chodzi o to ze jak jestem w koszu parceli to jak zaznaczam ktorys budynek (obojetnie czy go chce postawic czy usunac musze najpierw na niego kliknac) to od razu mi sie zawiesza wszystko i pozniej juz nic nie moge zrobic :( takze usunac go tez nie moge, ja dopiero amatorem jestem w simy i nie wiem jak sie usowa pliki clean instalerem czy czymkolwiek sie je usowa i gdzie w ogole one sa zainstalowane (jak je instalowalam to mi pokazalo ze beda w folderze "teleport" ale on jest pusty... a domki w grze jednak sa...
Matko! To wszystko zaczyna mnie przerastac :(
(jak je instalowalam to mi pokazalo ze beda w folderze "teleport" ale on jest pusty... a domki w grze jednak sa...
To może są w folderze downloads?
Mortysia
16.02.2009, 14:14
Ściągnęłam jeszcze raz plik z jednym z tych domów bo nie wiedziałam jakiego pliku szukaĆ no i wrzuciłam w wyszukiwarce nazwę tego pliku, znalazłam ten plik był całkiem gdzie indziej (nie w downloads) tak czy inaczej wyrzuciłam wszystko i wszystkie domy jakie miałam ściągnięte i jeszcze raz przeskanowałam komputer w poszukiwaniu tego pliku, nie znalazło go już, ale... włączam grę, wchodzę do kosza parceli a te domy dalej tam są! Spróbowałam któryś postawić ale oczywiście nie mogłam ale tym razem pojawił się mój ulubiony komunikat o zamknięciu aplikacji bo coś tam (nie pamiętam) :) Nie wiem czy to dobry znak czy nie ale przynajmniej gra się nie zawiesiła tylko się wyłączyła...
Ściągnęłam jeszcze raz plik z jednym z tych domów bo nie wiedziałam jakiego pliku szukaĆ no i wrzuciłam w wyszukiwarce nazwę tego pliku, znalazłam ten plik był całkiem gdzie indziej (nie w downloads) tak czy inaczej wyrzuciłam wszystko i wszystkie domy jakie miałam ściągnięte i jeszcze raz przeskanowałam komputer w poszukiwaniu tego pliku, nie znalazło go już, ale... włączam grę, wchodzę do kosza parceli a te domy dalej tam są! Spróbowałam któryś postawić ale oczywiście nie mogłam ale tym razem pojawił się mój ulubiony komunikat o zamknięciu aplikacji bo coś tam (nie pamiętam) :) Nie wiem czy to dobry znak czy nie ale przynajmniej gra się nie zawiesiła tylko się wyłączyła...
Mortysia - właśnie zdałam sobie sprawę z najprostszego ze sposobów :D
Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\LotCatalog
Wyrzuć pliki z tego folderu :) Tutaj znajdują się domy.
Mortysia
16.02.2009, 21:54
Chyba się rozpłaczę :( Wyrzuciłam wszystko z LotCatalog i faktycznie domków w grze już nie było (to bardzo pocieszające :) ) ale zastanawiałam się czy mogę jakiś domek sobie wrzucić i doszłam do wniosku że Twój "produkt" Bjork jest najpewniejszy żeby sprawdzić wiec ściągnęłam "Ogródek Bazaar", zainstalowałam, otwieram grę, próbuje postawić domek a tu "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta" No to poniosły się po całym domu brzydkie wyrazy i wyrzuciłam "ogródek" spróbowałam jeszcze raz zainstalować ale sam budynek jak radziłaś wcześniej ale tym razem było to samo co wcześniej znaczy się całkiem się zawiesiło... :(
Chyba jestem po prostu pechowym przypadkiem...
Nie wydaje mnie się żeby można było temu zapobiec :/
Dziekuję Ci Bjork serdecznie i jak mogłabym się jakoś odwdzięczyć to z chęcią to zrobię
Witam :)
Mam mały problem... Otóż po reinstalce gry ściągnęłam kilka dodatków (min. oczy, włosy, skiny) i nie ma ich w grze. Kiedy klikałam w "obiekty zmodyfikowane" (w okolicy) włączyło mi się pobieranie oficjanych dodatków... Proszę o pomoc :)
Jeśli taki post już się pojawił, to przepraszam, ale nie miałam siły przekopywać całego wątku.
Edit: Dodatków nie ma też w Warsztacie. Użyłam "Package Installer" ale dalej nic...
giannanannini
03.03.2009, 23:09
ja ściągnełam dzisiaj taki minipack nieoficjalny i teraz nie wiem gdzie go zainstalować?
zainstalowałam w folderze sims 2 i nie działa... czy moze wrzucic go do download??
pisałam to w dziale "Minipacki" ale nikt mi nie odpowiedział... może tu mnie ktoś zrozumie?
Do download, jak wszystkie dodatki.
moniczqas
04.03.2009, 15:15
Ja tez mam maly problem z dodatkami z neta posciagalam pare makijazy i fryzur dalam je do downloads ale wyskoczylo Potwierdz zmiane pliku ze nastepujacy plik juz istnieje .... jak weszlam w gre byla jedna fryzura a reszta wygladala jak jedna ze starych fryzur pomyslalam ze moge miec tylko jedna z tej strony wiec sciagnelam te ktora mi sie najbardziej podobala usonelam wszystko i makijaze wgralam jeszcze raz ale juz zadna fryzura mi nie wchodzi ( makijaze caly czas dzialaly tylko 2 razy wyswietlilo sie to Potwierdz zmiane pliku i tych 2 makijazy nie bylo co ja mam z tym zrobic .... ???
Karina xD
09.03.2009, 13:32
Wgrywam dodatki do sims 2 z internetu. Wypakowuję a potem wsadzam do folderu Downloads. Sa to pliki PACKAGE. Już dużo razy to robiłam i są w grze. (domy, ubrania, meble). Ale teraz gdy tak robię to tych nowszych dodatków nie ma w grze. Nie mam dużo ich w grze więc nie powinno być problemu. Jak zrobić, żeby były? Przecież inne dodatki są w grze... ?
Wypakowuję za pomocą WinRar'a. Mam w dobrym miejscu Downloads bo przecież ściągałam inne i są w grze. Pomóżcie!
monikaaa117
12.03.2009, 16:58
A do jakiego folderu należy wypakować domy? Gdy wypakowałam do folderu Downloads to nigdzie ich nie było
claudia_o
12.03.2009, 19:45
Domy często trzeba instalować, nawet wtedy nie trzeba wrzucać do folderu downloads.
Tzn. wystarczy jak ściągniesz dom to klikasz dwa razy na ten domek on pyta czy chcesz go zainstalować i dalej się instaluje później wchodzisz do gry i masz swój dom i nic nie wrzucasz do Downloads.
Widzę że tu o takie rzeczy pytają, więc nie będę zakładać nowego tematu. Mianowicie ściągnęłam sobie kilkadziesiąt (jeśli nie więcej) dodatków. Wszystko było sprawne. Ostatnio uzupełniłam swoją kolekcję Sims 2 o 3 ostatnie dodatki - Podróże, Czas Wolny, Osiedlowe Życie. No i tu powstał problem - jak włączam grę to pyta, czy włączyć ściągnięte pliki, i daję na tak, a dalej ich nie mam w grze. Co mogę zrobić?
Bardzo, ale to bardzo dziękuję założycielowi tego tematu. Nie wiem co bym bez Ciebie zrobiła?!
Ale mam jedno pytanko. Mam tylko dodatek Czas Wolny, to czy mogę ściągać wszystkie ubrania z tej strony:http://www.lianasims2.net/?
Za odpowiedź, serdecznie dziękuję =)
Z tego co wiem, to na tej stronie ubrania nie są robione na podstawie meshy maxisa, więc pewnie tak.
Ja mam problem z CEP'em.Szukałam go i w końcu znalazłam ale się okazało że nnie istnieje strona z nim i że nie mozna go pobrać.Co mam zrobić żeby dodatki działały?
delicious9
01.04.2009, 11:11
Mam pytanie. Chcę ściągnąć fryzury z tej strony: http://www.xmsims.com/sims2/ehtm/hair/hair01.htm Skins>Hair>Female Hair. Potrzebuję do nich mesha, bo gdy je wgrywam nie pojawiają się w grze. Skąd mam je wziąć? Czy będę mogła mieć te fryzury? Co mogę zrobić? Chcę podkreślić, że chcę te fryzury z kategorii Skins, a nie z Simmer Valley. Pomocy :(
darionek
07.04.2009, 23:11
Pomocy proszę!
Przejrzałam strony prawie wszystkie z tego tematu i nie widzę nic związanego z tym o co mi chodzi. Nie dokończę poszukiwać bo zaraz padnę <śpi>.
A więc mam taki problem iż , jakiś rok temu miałam jescze windows xp i dodatki normalnie wrzucałam do folderu dowloads. Niestety rodzice zakupili nowy komputer z systemem Vista . I moje pytanie polega na :
- Gdzie mam wrzucać dodatki ?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!!?!?!??!?!
( Vista jest porąbana xD) Wrzucałam i tworzyłam foldery ale moja praca na nic haha .
Pomóżcie kochani proszę . . .
Pomocy proszę!
Przejrzałam strony prawie wszystkie z tego tematu i nie widzę nic związanego z tym o co mi chodzi. Nie dokończę poszukiwać bo zaraz padnę <śpi>.
A więc mam taki problem iż , jakiś rok temu miałam jescze windows xp i dodatki normalnie wrzucałam do folderu dowloads. Niestety rodzice zakupili nowy komputer z systemem Vista . I moje pytanie polega na :
- Gdzie mam wrzucać dodatki ?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!!?!?!??!?!
( Vista jest porąbana xD) Wrzucałam i tworzyłam foldery ale moja praca na nic haha .
Pomóżcie kochani proszę . . .
UWAGA DLA UŻYTKOWNIKÓW SYSTEMU VISTA: Zapisane gry znajdują się w katalogu c:\Użytkownicy\<nazwa_użytkownika>\Dokumenty.
I wszystko jasne :)
blakistoni
09.04.2009, 09:44
Jeśli to jeszcze aktualne - delicious9,jesli to wina braku mesha to jak klikniesz na ten obrazek ściągnie się. I tak z każdą fryzurą na xmsims.
ej, a ja nie mam folderu TSData czy jak to tam idzie. czy moge stworzyć takowy folder, aby wrzucać tam schodki?
z góry dziekuje za pomoc =*
skoro można sobie stworzyć download i savedsim, to i ten pewnie też można 'ręcznie' ;)
skoro można sobie stworzyć download i savedsim, to i ten pewnie też można 'ręcznie' ;)
dziekuje, ale juz się odnalazł. po prostu musiałam wejść przez Prgram Files/ bla bla bla...
dzięki za chęci
edit: czy tę formułkę:
#ASC_CoveCream_Steps
modularStairs 2040
objectID step 0x00566811
catalogTextIndex 1
mogę wklejać do każdego tekstu potrzebnego do instalacji schodów?
haughton
11.04.2009, 16:18
ej, a ja nie mam folderu TSData czy jak to tam idzie. czy moge stworzyć takowy folder, aby wrzucać tam schodki?
z góry dziekuje za pomoc =*
Musisz mieć ten folder, to jest część gry, w samej podstawie zajmuje on ponad 2,5 GB.
EDIT: tę "formułkę" wkleja się w katalogu "Scripts"-> "modularstairs", albo jeśli masz zainstalowane Scriptorium to jako nowy plik tekstowy w Scripts->Scriptorium_ModularStairs.
Moze podacie jakis opis montazu tych schodów bo mi nie wychodzi :/
Callitus
27.04.2009, 17:49
Mam dość poważny problem. Miałam mnóstwo dodatków, ale po zainstalowaniu własnego biznesu (najnowszy miałam osiedlowe życie) z folderu Downloads poznikały mi wszystkie pliki (zostało ich 30, miałam ponad 300). Jest jakiś sposób na odwrócenie tego?
ultraviolence
27.04.2009, 21:50
Mam dość poważny problem. Miałam mnóstwo dodatków, ale po zainstalowaniu własnego biznesu (najnowszy miałam osiedlowe życie) z folderu Downloads poznikały mi wszystkie pliki (zostało ich 30, miałam ponad 300). Jest jakiś sposób na odwrócenie tego?
Zajrzyj do tego tematu: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=45968, albo zerknij na jeden z moich postów: http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1004766&postcount=24
A ja wgrałam sobie parę fryzurek do działu Downloads (te meshe (?) i koloringi (?) nie wiem jak to się odmienia.. ^^") i mi sie nie pokazują w grze.. Tak samo sciągnęłam sobie parę postaci i też się nie pokazują.. W sumie nie jest to jakaś katastrofa, ale wkurza mnie to.. -.-
klaudia330
12.05.2009, 19:03
Ja mam taki problem, że nie mam simsa 2, tylko i wyłącznie warsztat. Robie wszystko dokładnie tak jak jest w poradniku, ale żadnych fryzur ani ubrań nie ma! :/
Instaluje meshe itd. ale nic -.-
W folderze Downloads mam już ok. 100 plików, których nie ma w warsztacie. Wie ktoś może co można z tym zrobić?
Dodatki ściągam z MTS2, all-about-style.com i milanosims2
Musisz mieć The Sims 2 i chyba tylko w The Sims 2 pojawiają się dodatki, ale nie jestem pewna, więc nie bić.. ;p Ale na pewno, aby ruszyły dodatki musisz mieć The Sims 2.. ;)
klaudia330
13.05.2009, 20:49
Eh... to musze poczekać trochę. Dzięki za odpowiedź ;)
Mam problem.
Stworzyłem plik downloads i wrzuciłem do niego samochody, które ściągnąłem z polecanej strony z tego tematu (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=45022). Nie działało. Oto porada jednego z użytkowników: "Przed uruchomieniem, ale po wrzuceniu dodatku w postaci autka wchodzisz w Moje dokumenty/EA Games/The Sims 2/Config/ i otwierasz za pomocą np. Notatnika (ja polecam Notepad++) plik userProps.xml. Zmieniasz tam:
<AnyBoolean key="disableCustomObjects" type="0xcba908e1">true</AnyBoolean>
na
<AnyBoolean key="disableCustomObjects" type="0xcba908e1">false</AnyBoolean>
Powinno chodzić."
Niestety po tym gdy chciałem uruchomić grę wyskoczył czerwone kółko z białym x w środku. Nie wiem co robić, ponieważ gra nie działa. Próbowałem wpisać z powrotem to co było i dalej to samo.
przeczytalam duużą czesc tego tematu, ale dalej mam problem z zainstalowaniem dodatkow. wszystkie maja rozszerzenie .package i chyba probowalam juz wszystkiego: stworzylam folder download i wszystko tam rozpakowalam, a packageinstaller jakby nie dzialal. co zrobic, zeby wszystko zechcialo zadzialac?
Phoebe27
06.06.2009, 09:46
Ja sciagam dodatki do posiadanych dodatków do gry,wsadzam do Downloads,wypakowuję WinRarem,włączam grę i... nic!Nie mam ich w grze. Mam włączoną opcję z zawartością zmodyfikowaną.Wyskakuje mi to okienko,ale mam tam tylko rzeczy pobrane po właczeniu gry.
może nie ściągnęłaś meshy do tych dodatków ;)
Phoebe27
06.06.2009, 10:25
Ściagnęłam meshe.
Aha, a z jakich stron ściągałaś, bo dodatki na niektórych stronach są wadliwe :(
Phoebe27
06.06.2009, 11:32
Ściągałam z 4eversimfantasy.net
ach ;) mi też na początku nie działały, ale po pewnym czasie zaczęły ;) Poczekaj trochę ;)
Phoebe27
06.06.2009, 17:44
Ok,dzięki.
schogetten
06.06.2009, 17:56
ja ściągnęłam lustro i szafkę z parasimonous.org. zrobiłam tak jak Phoebe27: rozpakowałam winRaRem do folderu Downloads, który sama stworzyłam. czy to możliwe żeby dodatki były wadliwe? mam pełno dodatków do sims1 z parasimonus i wszystkie działają... ;/ pobrałam też parę ubrań z thesimsresource i również nie działają. meshe też sciągnęłam, wszystko zgodnie z tym co było napisane w tym temacie.
Po zainstalowaniu Simsów 3 wszystkie dodatki przestały wyświetlać mi się w Warsztacie i grze. Przeinstalowałam dwójeczkę i nadal ich nie ma. Działają mi tylko te w Sims2Pack, ale packages już nie wchodzi.
Stary folder Downloads przezornie przerzuciłam na inny dysk i teraz z powrotem zamieniłam. Czy ktoś ma jakiekolwiek pojęcie co się stało? I czy odinstalowanie 3 może pomóc?
magdalii
11.06.2009, 23:40
Nie gralam w simsy ze dwa lata, teraz postanowilam do nich powrocic i mam ten sam problem. Pamietam, ze aby pliki z dodatkani typu package byly widoczne w grze, potrzebny byl taki mini programik, ktorego instalowalo sie w folderze downloads. Sek w tym, ze nie pamietam jego nazwy ani gdzie go mozna znalezc. No, nie wiem tego napewno...dwa lata to szmat czasu i byc moze wymyslono inny sposob. Jesli tak, to prosze Was o informacje, zamierzam przypomniec sobie gierke i potrzebuje aktualnych informacji na temat tego co powinnam miec i skad to za darmo sciagnac.
Na forum byla tez "linkarnia" do fajnych stron z darmowymi przedmiotami -jest jeszcze?
--------
P
wisterka
15.06.2009, 15:39
Cześć.
Jestem nowa, i też potrzebuję pomocy.
Instaluję wszystko tak, jak mówicie i jak było w pierwszym poście.
Jednak - GDZIE są te dodatki w grze?
Nigdzie ich nie ma :(
wisterka
15.06.2009, 16:51
Już wiem, czemu niektórym (mi też nie działało) nie działa:
Ja miałem Miałem dodatki w C:\Program Files\EA GAMES\The Sims 2\Downloads i mi nie wchodziły Dałem do C:\Documents and Settings\Jarek\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Downloads i Są.. :]
:)
Cornette
17.06.2009, 18:18
witam. mam taki problem, pliki wypakowałam do folderu downloads i gdy włączam gre nigdzie tego nie ma. Co mam robic ?
blakistoni
18.06.2009, 09:27
Cornette - najbardziej prawdopodobne jet to,że nie pobrałaś meshy.Aby dodatki zadziałały musisz je pobrać,zazwyczaj na stronie z której pobierałaś pisze "mesh included" (zawarty z dodatkiem) lub "mesh not included - i zazwyczaj gdzieś w pobliżu jest link,by tego mesha pobrać (:
Powinno pomóc.
schogetten
18.06.2009, 13:03
jarosapeta napisał, że dodatki powinny być na C:\Documents and Settings\.. itd, ale ja mam Simsy na innym dysku (na E) gdzie nie posiadam folderu "Documents and Settings". i co mam zrobić? prosze o odpowiedź.
chupa_chups
23.06.2009, 17:06
Ej, a czy w folderze Downloads mogę tworzyć foldery i tam umieszczać pliki, wiecie o co cho, np. makijaż, ubrania, meble?
s'éteindra
23.06.2009, 18:23
Oczywiście! To nic nie szkodzi grze, a będziesz miała uporządkowane.
(Ja to mam jeden wielki bajzel! XD)
chupa_chups
23.06.2009, 18:54
Oczywiście! To nic nie szkodzi grze, a będziesz miała uporządkowane.
(Ja to mam jeden wielki bajzel! XD)
Ok, dzięki, ale chyba jutro się tym zajmę, bo mam ponad 1120 plików..
Pacjonek
28.06.2009, 18:49
dzięki za poradnik naprawdę
a ja mam taki problem :
ściągnę np. 50 dodatków to nie wszystkie chodzą tworzą się foldery z nich w grze ale sa puste , a mesh - e były bo sprawdzałem
Charionette
26.08.2009, 17:59
Może nie masz wymaganych dodatków?
mam wszystkie części simsów 2 zainstalowane
Może jednak nie ma meshy? =d
Mi też często zdarza się, że nawet z meshami coś się nie pojawia. Nie wiem od czego to jest zależne.
Charionette
26.08.2009, 22:18
Być może niektóre pliki są po prostu uszkodzone ;)
a da się to jakoś sprawdzić ?
Charionette
27.08.2009, 09:13
Może przez Clean'a?
pensivelane
30.09.2009, 20:32
Nie wiem czy to odpowiedni dział do tego, ale mam problem z 'nakładką' na podłogi. Coś w rodzaju lakieru. Wgrałam i nie wiem gdzie to jest :/ Mógłby mi ktoś wysłać screen'a z trybu kupowania, bo może tego nie widzę? Potrzebny jest do tego jakiś konkretny dodatek?
Jest w dekoracje/...lustra.
pensivelane
03.10.2009, 17:38
Znowu ja :P
Wczoraj 'zaaplikowałam' kolejną pokaźną kolekcje dodatków do Downloadsu, włączyłam grę, wszystko było w porządku. Później wyłączyłam i chciałam włączyć ponownie. Kliknęłam na ikonę, na początku słychać było pracę dvd ale nic poza tym. Spróbowałam włączyć ręcznie (start/(...)). Wyskoczył pusty komunikat. Dopiero po reinstalce Simsy sie włączyły. Jak znalesc uszkodzony plik? To przez te dodatki?
Spróbuj usunąc z folderu Thesims2 w eagames w moich dokumentach pliki Accesorry i Chaches. Dla pewności mozesz uruchomic jeszcze ponownie komputer. Powinno pomóc. Ja przy 7 GB dodatków muszę tak robic prawie co uruchomienie gry.
A dodatki w rozszerzeniu package. wrzucic, od razu po sciagnieciu, bezprośrednio do folderu DOWNLOADS?
A dodatki w rozszerzeniu package. wrzucic, od razu po sciagnieciu, bezprośrednio do folderu DOWNLOADS?
Yeah :)
<znax>
Rademenes_
21.11.2009, 13:22
A jeśli przenoszę do gry dodatki z kopii zapasowej, to czy muszę na nowo instalować pliki Sims2Pack, czy może będą działały te zainstalowane wcześniej? (przed reinstalacją gry)
Jeżeli mówisz o tym o czym myślę to będą działały :)
Rademenes_
21.11.2009, 20:53
Hi hi, czytać w myślach wprawdzie nie potrafię i nie wiem, o czym myślisz, ale myślę, że mnie zrozumiałeś :). Dzięki :).
schogetten
26.12.2009, 01:06
wiem, może mam głupie pytania..
ale dokupiłam sobie ostatnio cztery nowe dyski do komputera.
no i TS2 mam zainstalowane na tym dodatkowym, "E".
lokalizacja mojej gry:
E:\Program Files\Maxis\The Sims 2
w poradniku jest napisane, że dodatki trzeba umieścić (rozpakować) do MOJE DOKUMENTY\EA Games.. itd.
na tym nowym dysku "E" nie mam folderu "Moje dokumenty".
wobec tego mam go stworzyć, czy może stworzyć folder "Downloads" w tym "Program Files" i tam umieszczać dodatki?
błagam o pomoc :D nie wyrobię już dłużej z samym Maxisem ;_;
na tym dysku E tworzysz odpowiednie katalogi do dodatków,które chcesz zainstalować i przy instalacji podajesz-klikasz,gdzie ma być dany dodatek zainstalowany,ja mam np. ts2 i dodatki na S,wiec ścieżka docelowa jest S:Nocne Zycie itp. itd.
4 dyski? :O
Nie było lepiej na jednym porobić kilka partycji albo kupić jeden, ale o bardzo dużej pojemności?
Moje dokument są zawsze na dysku C, więc niezależnie od tego gdzie masz zainstalowana grę ona domyślnie tworzy tam cały folder EA games.
W ostateczności Moje dokumenty DAŁO przenieść się na inny dysk...
schogetten
26.12.2009, 21:38
4 dyski? :O
Nie było lepiej na jednym porobić kilka partycji albo kupić jeden, ale o bardzo dużej pojemności?
Moje dokument są zawsze na dysku C, więc niezależnie od tego gdzie masz zainstalowana grę ona domyślnie tworzy tam cały folder EA games.
kupiłam 4, każdy o pojemności 40 G. przyda mi się:)
sprawdziłam na C. jest ten folder.
mimo wszystko przeniosłam Moje Dokumenty na ten dysk E, gdzie mam Simsy i przy okazji dorobiłam Downloads w tym głównym od TS2, też na E - żeby mieć pewność. poza tym C ciągle ma jakies błędy, wiec wole nie ryzykować:D
dziękuję.
Lucky106
05.01.2010, 09:32
Przeczytałam ostatnio forum i udało mi się dzięki Wam wrzucić dodatki do gry w Downloads :), mam jednak pytanie odnośnie tych dodatków z neta, te które są z "donation" i pisze, np. "donation 3,5 funtów" - one też są darmowe i można je spokojnie ściągnąć ? Wiem, że z ang. to dar, darowizna, ale chciałabym się upewnić ;)
Aisha_91
05.01.2010, 10:17
Lucky106 - jezeli pisze "donation..." to znaczy, ze trzeba najpierw zaplacic dana kwote pieniezna, a nastepnie mozna je pobrac.
Lucky106
05.01.2010, 10:21
Lucky106 - jezeli pisze "donation..." to znaczy, ze trzeba najpierw zaplacic dana kwote pieniezna, a nastepnie mozna je pobrac.
Dziękuję za odp. :) Czyli jednak raczej jakby "dotacja" dla właścicieli obiektów.
Titaniczny
09.01.2010, 14:41
Witam mam problem z dodatkami z internetu.Ściągam je z tej strony: http://www.parsimonious.org/ i gdy je ściągnę do folderu i włączam gre to ich tam nie ma co zrobić żeby były w grze ?
P.S przepraszam że tak głupio sie pytam ale na forum nie umiałem z naleść odpowiedzi na moje pytanie.
Witam.
Ostatnio, tzn. dzisiaj ściągnęłam sporo dodatków i Internetu, głównie mebli.
Niby wszystko jest w porządku, pliki nie są uszkodzone i powinny działać.
Na początku wyskakiwał mi błąd przy uruchamianiu gry, jednak usunęłam pliki, które to powodowały i gra uruchamia się i działa bez zarzutu.
Problem tkwi w tym, że mam tylko kilka rzeczy, które ściągnęłam. Wielu w ogóle nie ma w grze. Wie ktoś może dlaczego i jak temu zaradzić?
Dodam, że mam tylko podstawę. Możliwe, że to dlatego, że trzeba mieć któryś z dodatków?
Chciałabym mieć te przedmioty w grze, bo maxisowe meble są nudne. Mam też ściągnięte podłogi i ściany, fryzury i ubrania i one w grze są.
Pozdrawiam ; )
mogłaś nie ściągnąć meshy, bo na niektórych stronach nie są dodawane do mebli i trzeba wtedy szukać samemu, albo poprostu nie działa bez jakiegoś dodatku, ale to akurat nieliczne przypadki.
Ja mam takie głupkowate pytanie. Stałam się nareszcie szczęśliwą posiadaczką wszystkich dodatków:D Instaluję je zgodnie z kolejnością ich wydawania. Na razie doszłam do Własnego Biznesu który sobie właśnie obczajam:) I tu następuje moje pytanie. Czy poczekać z wgrywaniem dodatków z internetu (ciuchami, fryzurami, meblami itp.) aż zainstaluje wszystkie dodatki do Sims 2 czy nie ma to za bardzo znaczenia? Boję się że coś popsuje mi jakiś wadliwy dodatek i instalacja pójdzie na marne:/
I tu następuje moje pytanie. Czy poczekać z wgrywaniem dodatków z internetu (ciuchami, fryzurami, meblami itp.) aż zainstaluje wszystkie dodatki do Sims 2 czy nie ma to za bardzo znaczenia? Boję się że coś popsuje mi jakiś wadliwy dodatek i instalacja pójdzie na marne:/
Moim zdaniem nie ma to znaczenia. Ja bym na twoim miejscu najpierw wgrała dodatki oficjalne, a potem dodatki z neta.
daintydoll
25.01.2010, 19:32
Ja mam pytanie w sprawie odnajdywania i usuwania dodatków z internetu. Nagromadziło się ich przez kilka lat aż za dużo, z czego 3/4 prawie w ogóle nie używam. Czy jest jakiś program, dzięki któremu będę mogła podejrzeć jak wygląda dodatek i usunąć go, jeśli jest niepotrzebny? Ściągnęłam wczoraj Menadżer obiektów The Sims2, ale niestety wyskakuje mi błąd przy uruchamianiu, a szczerze mówiąc nie widzi mi się spisywanie nazw każdego dodatku w grze, aby go potem usunąć z folderu... I druga sprawa, to czy jest jakiś sposób na uporządkowanie dodatków, ponieważ wielokrotnie znajduję np. rzeźby w roślinach albo akcesoria kuchenne w dekoracjach, a wśród tylu dodatków ciężko jest mi coś znaleźć. Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)
moje pytanie pewnie będzie was nudzić bo było takich milion, ale ze mną (a raczej z moją koleżanką, bo to u niej jest problem) jest ździebko inacze.
Więc, dodatki w grze nie działają. Jednakże:
-meshe są pobrane
-nie ma wadliwych dodatków, ściągała takie same jak ja a mi działają (a mam nawet komputer słabszy)
-włączyła je w grze
-ściągała dodatkich kompatybilne tylko z podstawą. i też nie widać ich w grze.
-wszystko rozpakowała tam gdzie trzeba i niby wszystko gra.
Ale nadal ich nie ma ; ) Macie jakieś pomysły?
Będę wdzięczna.
akrobatka
31.01.2010, 18:02
Witam, po paru latach przerwy wrocilam do swiata Simsow, mam podstawowa wersje Sims 2 oraz Zwierzaki. I tak jak w tytule chodzi mi o dodatki.
Przeczytalam caly poradnik, postepujac zgodnie z instrukacja i ... :((((
package jest zupełnie niewidoczny dla gry. a teraz informacje:
gram na syst. oper. Windows 7
gry dzialaja bez zarzutu.
Dodatki sciagnelam z www.xmsims.com tak jak podal autor poradnika.
Meshe sciagniete (sciagalam meble i dodatki )
CEP zainstalowany
utworzylam katalog Downloads, wkleilam tam dodatki.package ....
w grze głucho :(
juz nie wiem co robic, robilam kilka razy reinstalacje calosci i to takze nic nie dalo.
Czy ktos wie, co robie zle lub jak mozna cos z tym zrobic?
Proosze pomozcie :)
misterio
31.01.2010, 18:09
inouexd - czy kolezanka sciagnela CEPa? Jesli nie, to niech to zrobi. I niech sprawdzi, czy w nazwie folderu "downloads" nie popelnila zadnego bledu. Niby banalne, ale zdaza sie :)
akrobatka - czasem jest tak, ze gdy wlaczymy pierwszy raz po zainstalowaniu dodatku (np. zwierzaki) dodatkow z internetu nie widac, pokazuja sioe za drugim razem... Chyba, ze wchodzilas w gre juz kilka razy?
CEP? A cóż to za cudo? : )
(a z tą nazwą to sprawdzałyśmy, jest ok wszystko)
akrobatka
01.02.2010, 16:34
misterio , wchodzilam kilka razy :(
odinstalowalam wszystko i zaczynam od nowa po raz eNy :/
misterio
01.02.2010, 20:04
CEP czyli Color Options Enabler to taka aplikacja, ktora instalujesz do folderu z gra, ona jest potrzebna do niektorych dodatkow.
Pobierzesz go np. stad :http://compsimgames.about.com/od/thesims2downloads/qt/sims2_cep.htm
akrobatka - mowisz, ze zadnego dodatku w grze nie masz?
do niektórych? ale ja nie mam CEPa a jej nie działają te dodatki które mi działają : P no ale dzięki, zobaczymy co da sie zrobić.
Sims_Marta
03.02.2010, 11:36
Mam duży problem dodatki z neta te Sims2Pack działają a te drugie package w ogóle nie instalują sie w grze dlaczego?
misterio
03.02.2010, 21:18
@up : pliki sims2pack instaluje sie w grze poprzez klikniecie, ale .package tzreba wrzucic do downloadsu?
Tak zrobilas? Bo moze ja Cie zle zrozumialam...
Sims_Marta
03.02.2010, 21:21
tak zrobiłam
Rademenes_
21.02.2010, 16:11
A czy te dodatki: http://pl.************/usermedia.php?uo=2099HrFb%2Fqu6DnX%2FnAT%2B2Ih4l5k 2TGxc będą szkodliwe dla gry? Tzn. czy przez to może się ona nie uruchamiać? Czy może po prostu gra pokazuje tu wszystko to, co jest pobrane z internetu?
To okienko wyświetla Ci poprostu dodatki pobrane z sieci.
To nie jest nic szkodliwego. By to okienko się nie pojawiało, można wybrać w ustawieniach gry, dodatki będą nadal działały.
:)
Rademenes_
21.02.2010, 19:50
Ooo... To dobrze :).
Wcześniej wyświetlało takie z wykrzyknikami żółtymi-te usunęłam.
Dziękuję :).
mam pytanie nie wiem czy było wcześniej, bo nie chciało mi się patrzeć wszystkich stron a mianowicie: Kiedyś mój tata kupił mi taką płytę z dodatkami. Czy mam je wpakować do najnowszego dodatku który zainstalowałam czy do najnowszego ogólnie w grze?Proszę odpowiedzcie mi szybko.
aluminium.
08.03.2010, 14:06
Misiulka- do Dawnloads (Moje dokumenty->Ea Games->The Sims 2->Dawnloads). O tym było już pełno ;)
no wiem, ale mi chodziło o to czy wgrać to do podstawowej wersji czy dodatków?
no wiem, ale mi chodziło o to czy wgrać to do podstawowej wersji czy dodatków?
EDIT: Ok. Już wiem. Wcześniej nie zajrzałam do Folderu. Dzięki za odpowiedź.
aluminium.
08.03.2010, 16:23
Proszę bardzo, ale nie pisz posta pod postem tylko edytuj ;)
@up:
no przecież napisała, że "edit" xP
A ja mam problem- zniknęły mi wszystkie dodatki z gry, mimo, że folder nadal istnieje (oczywiście jest w dobrym miejscu i to wszystko). Próbowałem go wykładać, wkładać z powrotem, kopiować i różne takie pierdy, ale na nic :( Na wszelki wypadek wszystko prześwietliłem cleaninstal-cośtam ale nic nie wykryło. Następnie przeinstalowałem ostatni dodatek (oczywiście po uprzednim przeniesieniu Downloads w bezpieczne miejsce), ale po ponownym zainstalowaniu i wsadzeniu folderu w swoje miejsce doznałem rozczarowania :/
Próbowałem też zmieniać nazwę folderu na wszystkie sposoby, ale folder nazywa się prawidło. Ściągałem zupełnie nowe dodatki do nowego folderu- też gra ich nie widzi. Ja już nie wiem :( Bardzo bym był wdzięczny za pomoc.
aluminium.
08.03.2010, 17:08
Gio-przecież są dwa osobne posty Misiulki ;)
Moja koleżanka miała taki problem to mi mówiła, że poradziła sobie usuwając folder Downloadas-> odpalając grę-> później ją wyłączając-> tworząc folder Downloads-> ponownie ściągając dodatki do Downloads.
Pisałem, że tak próbowałem i nie zadziałało. Wypada jeszcze powiedzieć, że stało się to po zainstalowaniu dodatku Zwierzaki
aluminium.
08.03.2010, 18:01
Nie wiem czy to pomoże (miałam problem z Downloads- wprawdzie inny), ale uruchamiałam TS2 Warsztat i pomagało. Możesz spróbować.
Zapomniałam dodać, że tworzyłam sima (byle jakiego), nie zapisywałam go i wychodziłam. Postaraj sie mieć włączony Warsztat przez jakieś co najmniej 5 min.
Niestety, nie działa- ale przecież każdy sposób warto wypróbować :D
Prześwietliłem jeszcze wszystko CCleanerem i nie znalazło żadnych błędów w rejestrze :( Reinstalacja wszystkich dodatków wraz z podstawą odpada> nie mam wszystkich płyt.
Powiem jeszcze, że kiedyś zwierzaki nie chciały mi się zainstalować. Wina- zarysowana płytka. Teraz o dziwo się zainstalowało, ale właśnie być może z jakimś błędem...
W każdym bądź razie reinstalowałem wszystko od czego mam płytki i nie ma poprawy. Reszta gry działa poprawnie, oprócz tego, że dym z komina leci w rogu parceli :|
misterio
09.03.2010, 19:25
Nie wiem, moze tgo akurat nie doczytalam, ale probowales po po prostu odinstalowac zwierzaki, nie instalowac ich na nowo, "wsadzic" downloads na miejsce i wtedy odpalic gre?
ściągnęłam ubrania z
http://www.thesimsresource.com/
http://modthesims.info/
ale w grze mają straszną jakość...
http://img155.imageshack.us/img155/7143/777v.png
(http://img413.imageshack.us/i/mts2pepette011078881taf.jpg/)
to wina dodatku, czy mojego kompa? : P
edit. nie ustawiłam sobie w opcjach grafiki lepszej jakości -.-
@up: Tylko to ubranie tak wygląda u ciebie w grze czy inne też?
Ja też mam pytanie: Jeśli ściągnę pliki .rar i wypakuję za pomocą winRAR'a, to czy mogę usunąć te niewypakowane pliki, które zostały w folderze 'pobrane'?
Nie wiem, czy wyrażam się dość jasno.
EDIT: Czy wam też tak długo pobierają się rzeczy z coolsims?
EDIT2: Dwa ostatnie pytania już nieaktualne. :)
@0lka: to u Ciebie w kompie coś jest nie tak. Mam tą sukienkę u siebie, gram na najwyższych detalach i wygląda ona dobrze (inna sprawa, że moja karta graficzna "dużo może", bo nie jest stara).
@Anique: zadałaś tylko 2 :D (przynajmniej w tym poście)
xxmooniiczkaxx
15.07.2010, 21:33
Witam :) ściągnęłam sobie dodatki fryzury, meble itp. zrobiłam jak z instrukcją napisaną na tym forum. Meble i ciuchy są wszystko ładnie tylko mam problem z fryzurami. Po prostu ich nie mam. Głowa sima jest łysa albo fryzura prostych włosów cały czas się powtarza. Nie wiecie co może być tego przyczyną? Z góry dziękuje za pomoc.
Charionette
16.07.2010, 12:11
Czy dokładnie sprawdzałaś czy do fryzur są dołączane meshe?
Ja tez mam problem. Konkretnie z fryzurami i makijazem, ktory chcialam wgrac. Robie wszystko dokladnie tak, jak jest opisne tu i na tysiacu innych stron ktore przegladalam(a na wszystkich jest to samo). Mimo to nic mi sie nie pojawia. Jedyne co udalo mi sie wgrac to parcele,ale chyba dlatego, ze tutaj opieralo sie to na troche innej zasadzie,bo trzeba bylo dodatkowo zainstalowac.
Mial ktos moze problem podobny do mojego? Juz drugi dzien zaczynam sie z tym meczyc i caly czas nic... Bylabym wdzieczna za pomoc:)
Gold_Chocolate
22.07.2010, 16:23
@up: A masz włączoną zawartość zmodyfikowaną w grze ?
tysiacpostaci
12.08.2010, 16:17
wydaje się, że jakieś dodatki z mojej gry są wadliwe, nie wiem jednak które. po 1 czy jest jakiś łatwy sposób żeby to sprawdzić, jakiś program do skanowania? po 2 jeśli zmieniałam domy, które ściągałam z neta np. kolory ścian itp. i teraz je na chwilę "wywalę z gry" tzn. przeniosę do innego folderu, żeby sprawdzić jak gra chodzi bez nich, a potem wkleję je z powrotem to one będą takie jak je zapisałam, czy w postaci pierwotnej?;/
A ja ściągałam różne dodatki i nie działają mi fryzury, makijaże itp (wszystko, co potrzebne przy tworzeniu wyglądu sima). Wszystkie inne dodatki mi działają. O co chodzi?
ona116 - miałam taki sam problem z meblami. Wywal downloads na pulpit i zainstaluj na nowo grę. Potem znów downloads do odpowiedniego folderu i powinny działać.
Gorzej, jeżeli problem pojawia się często, wtedy musisz sprawdzić które dodatki są wadliwe i je wywalić.
Wywal downloads na pulpit i zainstaluj na nowo grę. Potem znów downloads do odpowiedniego folderu i powinny działać.
Tzn. że te dodatki mają być w folderze downloads? A nie w collections?
No coś ty. To już wiemy, czemu ci nie działają xD
Dobra...
Wiem, że temat wiele razy był wałkowany, no ale nie daje sobie rady -.-'
Wgrałam wczoraj simsy2 (wcześniej też je miałam, ale była formatka komputera niedawno, koleżanka pożyczyła, i dopiero wczoraj je odzyskałam)
Jako, że nie miałam folderu Downloads, stworzyłam go i zaczęłam tam wgrywać dodatki. (przy czym wiem doskonale jak się to robi, że trzeba mieć meshe itd. itp.) Ściągałam ze stron, które znałam i wcześniej te dodatki mi działały (modthesims, xmsims). Co prawda spróbowałam nową jedną stronę, ale jedynie ze względu na ładne wiktoriańskie ubrania :)
Ściągnęłam do tego jeszcze dwie postacie z anime, i zainstalowałam je.
Odpaliłam simsy i.. Dodatków zupełnie nie ma! A co ciekawe, postacie są...
Ściągnęłam CEP'a, chociaż nigdy wcześniej nie miałam potrzeby używania go, i nadal nic.
Czy problem może leżeć w tym, że simsy (razem z CEP'em) zainstalowałam na dysku E? Zrobiłam tak, ponieważ na C nie miałam zbyt wiele miejsca, chyba rozumiecie.
A może te dodatki co instalowałaś [co nie działają] wymagają jakiegoś dodatku, którego nie masz ?
Nie, zawsze nimi grałam na samych Sims 2 i było w porządku.
Poza tym, żaden z dodatków mi nie działa, a to aż niemożliwe, żeby wszystkie były do czegoś innego.
A jak włączasz grę to na początku jest taki komunikat o obiektach zmodyfikowanych. I na dole jest opcja włącz/wyłącz. U mnie kiedyś same się wyłączyły, zobacz :P
kinguchna
24.08.2010, 21:22
Witajcie. Kupiłam sobie na wakacje sims 2 drugą płytkę, bo poprzednia za bardzo była porysowana. Zwykle grałam bez dodatków (fryzury, ubrania itd.), a teraz chciałam właśnie wprowadzić zmiany. Ściągnęłam tą kolekcję -> http://modthesims.info/download.php?t=371747 (zobaczcie czy przypadkiem do niego nie potrzeba meshy, ja nie jestem dobra z angielskiego, 2 na koniec :P), i rozpakowałam za pomocą WinRar'a do folderu Downloads na moje dok./Ea games/sims 2/downloads, mam CEPa, włączyłam grę lecz nie pojawiła mi się tabela, bym włączyła pliki zmodyfikowane, więc pomyślałam, że można włączyć w opcjach gry, lecz tam nie ma takiego wyjścia, bym mogła włączyć. Myślę, że na tej stronie nie ma aż tylu błędnych plików, ponieważ poprzednio ściągnęłam ok. 50 to żadne nie działały, więc chyba nie byłby taki zbieg okoliczności, że wszystkie 50 są błędne. Możecie mi powiedzieć o co biega? Byłabym wam bardzo wdzięczna.
jakubo123
04.09.2010, 11:58
No więc mam program WinRar i pobieram z neta dodatek, następnie pojawia mi się okienko z wyborem programu do uruchomienia dodatku.Któtko mówiąc pliki które ściągam z neta nie mają rozszerzenia sims2pack i package a także nie mają ikonki Simsów.Potrzebuje pomocy, to pilne!!!
jakubo - musisz otworzyć najpierw pobrany plik za pomocą WinRara i wypakować dodatki do folderu Downloads. Wypakowane pliki powinny mieć rozszerzenie .Sims2pack.
Jeżeli nadal coś jest nie w porządku, to wypakowane pliki jeszcze 'przeskanuj' programem The Sims 2 Clean Installer.
kalafjor
19.09.2010, 18:46
Nie wiem czy dobry temat. Ściągnąłem sobie skrzynkę, dzięki której mogłem dodawać owłosienie na ciało mężczyzn z sexysims2, ale za każdym razem po ponownym włączeniu gry trzeba dodawać owłosienie od nowa. Można to jakoś zmienić, tak żeby nie trzeba ich było dodawać za każdym razem?
rudzielec
20.09.2010, 10:55
Witajcie. Kupiłam sobie na wakacje sims 2 drugą płytkę, bo poprzednia za bardzo była porysowana. Zwykle grałam bez dodatków (fryzury, ubrania itd.), a teraz chciałam właśnie wprowadzić zmiany. Ściągnęłam tą kolekcję -> http://modthesims.info/download.php?t=371747 (zobaczcie czy przypadkiem do niego nie potrzeba meshy, ja nie jestem dobra z angielskiego, 2 na koniec :P), i rozpakowałam za pomocą WinRar'a do folderu Downloads na moje dok./Ea games/sims 2/downloads, mam CEPa, włączyłam grę lecz nie pojawiła mi się tabela, bym włączyła pliki zmodyfikowane, więc pomyślałam, że można włączyć w opcjach gry, lecz tam nie ma takiego wyjścia, bym mogła włączyć. Myślę, że na tej stronie nie ma aż tylu błędnych plików, ponieważ poprzednio ściągnęłam ok. 50 to żadne nie działały, więc chyba nie byłby taki zbieg okoliczności, że wszystkie 50 są błędne. Możecie mi powiedzieć o co biega? Byłabym wam bardzo wdzięczna.
Tabela z plikami zmodyfikowanymi pojawia się kiedy w ustawieniach gry (taka ikonka ze śrubami kiedy wchodzimy w jakimś otoczeniu) mamy zaznaczoną opcję "po starcie gry, wyświetl okno dialogowe zawartości zmodyfikowanej" (czy jakoś tak) i masz do wyboru: "tak" lub "nie" więc musisz dać "tak" żeby je włączyć. A tak w ogóle to nie musisz mieć włączonego tego okna żeby wyświetlały Ci się dodatki z neta, w tym samym menu, które Ci opisałam powyżej masz jeszcze opcję : "włącz/wyłącz dodatki z internetu w grze", więc możesz je z tego menu włączyć. Jakby coś było niejasne to pisz ;)
ps. mesh jest dołączony do Twoich ciuszków więc na pewno będą działać ^^
kalafjor
17.10.2010, 16:22
Hej!
Chciałem mieć w grze większe piersi u simek i wysportowane ciało u simów, więc ściągnąłem sobie rzeczy z tej (http://www.insimenator.org/showthread.php?t=63972) strony. Tylko po wklejeniu do download nie ma ich w grze. Co mam robić?
Avantys Impremia
17.10.2010, 16:34
Nie do Downloads tylko do Config
@up: jakbyś jeszcze wiedziała od czego są pliki w tym folderze :)
Miałeś wcześniej defaulty? Jeśli tak, wywal je z downloads.
Avantys Impremia
17.10.2010, 18:29
Konfiguracji Gry :P
Defaulty nic tu nie zdziałają, jedynie o czym mówi Seth to defaulty.
A może masz jakieś hacki ?
@up: więc co głupio gadasz? (szkoda, że za to nie ma żadnych poważniejszych konsekwencji...)
Zasada jest taka: nowe defaulty NIE nadpisują starych. Stare trzeba wywalić :)
Hacki i mody nie mają NIC do tego.
Może być co najwyżej ogólny błąd dodatków z neta, ale to już inna bajka, w dodatku cały ten temat jest jej poświęcony.
kalafjor
17.10.2010, 19:17
Żadnych innych skinów nigdy nie ściągałem. Mam dodatek dzięki któremu wszyscy simowie mają owłosienie na klacie i nogach. Może to?
kalafjor
20.10.2010, 14:05
Jest jakiś sposób?
Ściągnęłam po raz milionowy dodatki do nowo zainstalowanych simsów i nie chcą pojawić mi się grze mimo, że zrobiłam już wszystko co zrobić mogłam. Obecnie posiadam CPR, Petsy & Szyk i Elegancje. Nie mam już więcej pomysłów co da się z tym zrobić, włączyłam zawartość zmodyfikowaną i wypakowałam z folderów, bo wcześniej wszystko porządkowałam, a zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - dlaczego dodatki, które zainstalowały się razem z simką którą ściągnęłam przez SimInstallera bodajże działają?
Mam pytanie. Wie ktoś może jak wykasować z simsów zainstalowany domek? Każda próba przeniesienia domku na parcelę kończy się zacięciem gry więc chce go usunąć ale szukałam tego pliku w Clean Installer ale go nie widzę. Jak to można inaczej zrobić?
W skrzyni domów klikasz na dom i w prawym dolnym roku jest ikonka kosza :).
Problem w tym że gra zacina się w momencie kliknięcia na ten domek w skrzyni.
Witajcie, mam problem z simsami. Otóż wczoraj ściągałam różne domy, meble, łóżka itd
i mi to nie działa. nie ma w ogóle tych przedmiotów a na dodatek zepsuła mi sie posciel. jest taka jakby niebieska tak jakby była zepsuta, i innej nie ma. Wcześniej jak ściagałam to wszystko było dobrze ale teraz ta pościel.. no wszystko powinno działać, niby to tylko pościel ale jak nie działa to pisze nie? xD
Na początku gry tam zaznaczyłam "Pokaż obiekty zmodyfikowane" czy jak to tam
ściągałam z tej strony:
http://www.parsimonious.org
Jak miałam to ściągane na komputerze to było dobrze a na laptopie nie wiem co sie schrzaniło.
Przepraszam jak zły dział
Meshe ściągnęłaś? Na pewno wypakowałaś je i wrzuciłaś do Downloads? A może po prostu nie masz wymaganych dodatków? (niektóre obiekty z neta, które są np. recolorami kanapy z OŻ, będą wymagały zainstalowania tego dodatku)
Btw, obiekty zmodyfikowane pojawiają się dopiero przy następnym uruchomieniu gry (licząc od chwili zaznaczenia tej opcji).
Po zainstalowaniu Zwierzaków obiekty (stolik i Copy Last Name) nie działają (nie ma ich w grze). Co robić ?
Chewbacca
29.12.2010, 15:53
gdy chce ci coś pobrać z mod the sims pokazuje mi sie strona i wielkimi literami pisze: NOT COOKIES FOUND, o co chodzi, co mam zrobić?
Zarejestrowana tam jesteś?
Chewbacca
29.12.2010, 18:21
tak.
drugi problem- ściągnęłam dodatki ze stron: xsm sims i shop sims i jeszcze jedna, wgrałam tam gdzie inne(działają) i nie ma ich...
W takim razie wyczyść historię przeglądanych stron. Albo spróbuj na innej przeglądarce.
Meshe? Wymagane dodatki? Włączona zawartość zmodyfikowana?
Chewbacca
29.12.2010, 18:53
włączna zawartość zmodyfikowana? co to znaczy? meshe mam.. dodatki tak samo. Po co wyczyścić historię? na mozilli jestem innej nie mam...
@up;
Wystarczy wyczyścić pliki cookie. Na mozilli wygląda to tak: narzędzia -> opcje -> prywatność -> usuń pojedyncze ciasteczka -> usuń wszystkie ciasteczka/szukasz tylko tych, które dotyczą konkretnej strony.
Chewbacca
29.12.2010, 19:32
Umm wszystkie? Konkretnej strony tzn. mod the sims czy innej? Nie wiem a nie chce nic popsuć... do marca muszę się cieszyć złomem ( 9 mega pojemności dysków, 32 karta pamięci.. evrything zintegrowane.. ;/ ) więc wolałabym nic nie uszkadzać.
@up;
Usuwając pojedyncze ciasteczka/wszystkie ciasteczka/historię pojedynczych stron/historię wszystkich stron, nie uszkodzisz komputera - znikną hasła i strony przeglądane, ale będzie to dotyczyło TYLKO I WYŁĄCZNIE tej jednej, konkretnej przeglądarki.
Jeśli chodzi już o same usuwanie ciasteczek - możesz usunąć wybrane z strony, na którą wejść nie potrafisz, tudzież modthesims, albo dla wygody usunąć ciasteczka z każdej przeglądanej przez Ciebie strony.
Chewbacca
29.12.2010, 19:40
czyyli jeśli usunę ciasteczka usuną się moje hasła itp? na mod the sims potrafię wejść, jednak ze ściągnięciem troche gorzej... gdy klikam download wyskakuje mi ta strona( not cookies found)
@up;
Jeśli usuniesz tylko ze strony modthesims, znikną tylko z niej; jeśli zaś usuniesz z wszystkich - niestety, znikną wszystkie. Poszukaj w folderach (pojawiają się one w końcowej fazie przechodzenia do czyszczenia historii), tam będziesz miała jeden konkretny, który wywalisz.
Chewbacca
29.12.2010, 19:49
i to pomoże tak? no to spróbuję. TYLKO z mod the sims mogę?
EDIT: haahaa działa wszystko. Jutro rozpakuję wszystko i powiem czy działa.. teraz może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z "wartością zmodyfikowaną"? Wygląda na to że tego nie zrobiłam.
Jeszcze raz dziękuje :D : *
Zawartość zmodyfikowana: Po uruchomieniu się gry z dodatkami z neta na ekranie powinno ci się pojawić okienko właśnie z zawartością zmodyfikowaną. Trzeba zaznaczyć, żeby była włączona, ale to działa dopiero po kolejnym uruchomieniu gry.
Jeśli się nie pojawia to wejdź w opcje i gdzieś tam jest takie małe specjalnie zaznaczone okienko z "gwiazdką" ( * ). Klikamy w tą gwiazdkę i się wyświetla to, co podczas ekranu wybierania sąsiedztw. Resztę robić jak u góry.
Chewbacca
30.12.2010, 08:34
no to spróbuję. z tym że inne dodatki ( pobrałam pack zima z bitnova.info ) działają... choinka i meble i wszystko inne ...
EDIT: ściągnęłam loki z mod the sims... wgrałam, nie ma.. A jak klikam na gwiazdkę to wyskakuje komunika czy chce wejść na strone sims2 coś tam coś tam...
EDIT2: działają tylko domy, które trzeba instalować. Pliki package nie...;\
Pewnie jak wiele osób mam problemy z obiektami zmodyfikowanymi. Ale na moje jest to dosyć dziwne..
Wszystkie pliki umieszczam w folderze Downloads, po uruchomieniu gry wyskakuje mi okienko, zaznaczam włącz i.. Wszystkie meble są, mikstury na zmianę w czarownice, wilkołaka, wampira też są. Ale nie ma ubrań i fryzur! Dlaczego tak się dzieje. Pytałam na wielu forach, ale nikt nie udzielił mi odpowiedzi. Czy ktoś kiedyś miał taką sytuację?
Bardzo proszę o odpowiedzi, bo zależy mi na pobranych fryzurach.
Jeżeli ma to znaczenie z jakiej strony pobieram no to proszę: XM Sims i Parsimonious.
Meshe do nich na pewno masz?
sitolec91
24.03.2011, 08:42
Witam,
nie wiem czy ktoś już pisał o tym problemie. mam oryginalne simsy 2 i wszystkie dodatki oprócz 'na studiach' (mam też akcesoria z ikei i 'kuchnia i łazienka', poza tym nic). zainstalowałam, grałam, wszystko działało. niestety zrobił mi się format dysku C i musiałam zainstalować je na nowo, ale problem jest taki, że gra mi się od razu zawiesza! grałam na płycie 'osiedlowe życie', klikam, zaczyna się wszystko uruchamiać, ale w momencie kiedy zwykle ładuje się wybór otoczenia, na którym chce się grać, gra się zawiesza i muszę uruchamiać menedżera zadań i wyłączać zawieszoną grę. odinstalowałam i zainstalowałam wszystko ponownie i błąd ciągle ten sam. finalnie zainstalowałam tylko the sims 2 i dodatek 'cztery pory roku', nic poza tym. czy wiecie czego to może być wina, że mogę mieć tylko jeden dodatek? to problem pamięci, programów, antywirusa? dodam, że gram na laptopie sony vaio.
proszę o pomoc!!
rudzielec
24.03.2011, 10:12
a zaktualizowałaś wszystkie sterowniki po formatowaniu dysku C?
sitolec91
24.03.2011, 12:29
nie, bo nie wiem jak to zrobić :(
Podaj system, kartę graficzną, bo prawdopodobnie to z nią problem.
sitolec91
24.03.2011, 15:39
windows 7, karta ATI Mobility Radeon HD 5145
mam aktualizować sterowniki do niej??
Win 7 32 bit
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-32.aspx
Win 7 64 bit
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx
Klikasz download, instalujesz i gra powinna działać poprawnie :)
Ewentualnie tu:
http://ati-radeon-drivers.com/download.php
rudzielec
24.03.2011, 16:24
Żeby pobrać sterownik sprawdź ile bitów ma twój windows (32 bity lub 64 bity), to ważne przy doborze sterownika.
http://www.opendrivers.com/driver/2140688/ati-mobility-radeon-hd-5145-graphics-driver-catalyst-10.12-windows-vista-windows-7-free-download.html -> jeśli masz 32 bity
http://www.opendrivers.com/driver/2140719/ati-mobility-radeon-hd-5145-graphics-driver-catalyst-10.12-windows-vista-windows-7%28all-64-bit%29-free-download.html -> jeśli masz 64 bity
żeby pobrać, wpisujesz kod z obrazka i klikasz na Download This Driver for Your Device from Open Drivers :)
Edit: Łee spóźniłam się :P no nic, może komuś się przyda ;)
sitolec91
24.03.2011, 17:15
wg informacji panelu sterowania mam aktualne sterowniki do karty...to musi być coś innego. może antywirus? jest taka możliwość? przed formatem miałam inny, chyba nod, teraz mam avast-ma to jakieś znaczenie i wpływ na gre?
Na pewno nie, sama także używam avasta i nie przeszkadza w grze, więc antywirus odpada.
Zacznijmy od tego, czy komputer spełnia wymagania gry. Tu:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15007
Po 2: System - mam nadzieję, że oryginalny?
W ogóle to dopiero teraz zauważyłam, że to zły temat xD
rudzielec
24.03.2011, 18:21
@up: jeśli by nie spełniał wymagań gry, to jakim cudem simsy chodziły wcześniej :|
Nod jest inteligentnym systemem antywirusowym, wnika w system komputera i się z nim integruje, więc co za tym idzie - dodatkowo obciąża system, Avast jest zwykłym antywirusem i nie ma żadnego wpływu na system, więc to na pewno nie to o czym wspomniałaś.
Wraz ze zrobieniem formatowania musiałaś usunąć coś dzięki czemu simsy ci działały i teraz trzeba dojść do tego co to jest.
Jest jeszcze możliwość, że to SimPE jeśli masz je na swoim kompie. Ja nie mogłam zainstalować dodatków po formatowaniu komputera, gdyż miałam właśnie nieaktualny program SimPE.
Ciężko jest tak na odległość ocenić co nie pasuje twojej grze, że się wiesza, jedynie to mi teraz na myśl przyszło.
rudzielec - wiem z doświadczenia, że przy instalacji systemu usuwają się niektóre pliki po prostu niezbędne do simsów. Wtedy już komputer nie spełnia wymagań gry.
A niestety, ciężko jest te pliki znaleźć, gdyż nie każdy wie, jakie pliki zostały usunięte.
sitolec91
25.03.2011, 12:56
windows oryginalny, simsy też. jak mogę dostać ten SimPe? może właśnie w nim tkwi problem, bo wymagania do gry mam dobre :)
Liv edit: skoro nie masz SimPe, to nie w nim tkwi problem ;p
To jest program to edycji plików package, nie sądzę, że mógłby Ci pomóc.
sitolec91
26.03.2011, 15:35
hmm w takim razie muszę przewertować jeszcze raz parametry komputera, bo najwyraźniej laptop nie wytrzymuje takiego obciążenia.. dzięki w każdym razie za wskazówki :) pozdrawiam!!
muffindance
04.04.2011, 07:18
Zainstalowalam ostatnio ts2, pobralam kilka rzeczy z mts. Rozpakowuje je w downloads, wlaczam gre i wyskakuje mi niebieskie okienko - czy chce uruchomic zawartosci modyfikowane, blablablabla... reszte znacie. Tylko jest problem, gra ich nie widzi w trybie kupowania :|
O co moze chodzic?
Zainstalowalam ostatnio ts2, pobralam kilka rzeczy z mts. Rozpakowuje je w downloads, wlaczam gre i wyskakuje mi niebieskie okienko - czy chce uruchomic zawartosci modyfikowane, blablablabla... reszte znacie. Tylko jest problem, gra ich nie widzi w trybie kupowania :|
O co moze chodzic?
Wejdź i wyjdź jeszcze raz.
muffindance
04.04.2011, 07:45
@Kamis, probowalam i to nie dziala... ;/
Master of Disaster
04.04.2011, 13:42
Wejdź w opcje gry, kliknij tę gwiazdkę od zawartości modyfikowanej, sprawdź, co tam jest napisane. Jeśli "(...)zawartość zmodyfikowana jest wyłączona...", to zaznacz opcję "włącz", ponownie wyjdź z gry i uruchom ją ponownie. Jeśli po tym dodatków nadal nie będzie, to albo nie masz meshy, albo z tymi dodatkami jest... no, coś nie tak.
muffindance
05.04.2011, 06:35
jednak z jednym dodatkiem bylo cos nie tak, ale dziekuje za pomoc ^^
Nunczaki Orientu
05.05.2011, 05:50
A jeśli mam fryzury i meble w formacie .exe to pójdzie? :)
Jeśli było, przepraszam, czytałam instrukcję, piersze i ostatnie posty ;)
Nie może być exe! :O
EXE to rozszerzenie typowe dla programów.
Chyba, że to jakoś samo wypakowujące się dodatki :O Spróbuj przez dwukrotne kliknięcie i zobacz, co się dzieje...
Skąd wzięłaś te pliki?
Normalne simowe mają .package albo sims2pack :|
rudzielec
05.05.2011, 08:33
No to teraz ja mam mały problem.
Wszystko z grą jest ok, jedynie kiedy wchodzę na męskie fryzury podczas tworzenia sima (czy to w warsztacie, czy bezpośrednio w grze), to mogę przesunąć, tylko do trzeciej strony.
Kiedy wchodzę na czwartą, gra się wiesza (występuje wszystkim znany błąd, że działanie programu zostało zakłócone, bla bla bla...) podobnie jest w warsztacie, nagle się blokuje i dupcia zbita :|
wiem, że to wina jakiegoś dodatku, czyli włosów lub mesha, ale nie wiem którego :|
Clean Installer nie pomógł, czy jest jakiś sposób by wywalić tę fryzurę bez wywalania wszystkich???
@down: no to nie takie proste, bo ostatnią fryzurę ściągałam jakiś miesiąc, półtora miecha temu :P
ale dzięki za radę, przydała się, bo wpadłam na pewien pomysł :D:D:D
Jeśli ściągnięta fryzura niedawno, to zobacz w historii (w przeglądarce) co ściągałaś i idź tym tropem :)
A potem już wiadomo...
Nunczaki Orientu
08.05.2011, 10:07
@Liv
Peggyzone :|
myself04
11.05.2011, 15:34
Witam serdecznie!
Mam problem z wgraniem jednego dodatku. Otóż pobieram te 3 flagi z tej strony:
http://www5.modthesims.info/download.php?t=43083
zainstalowałem CEP. Rozpakowałem plik rar z flagami i przeniosłem je do folderu DOWNLOADS. Uruchamiam grę, zatwierdzam obiekty zmodyfikowane. ALE NIESTETY NIE MA TYCH FLAG w grze, mimo tego że gra działa płynnie. Co mam zrobic? Czytałem na tej stronce (gdzie pobierałem flagi) że innym działają.
A bardzo mi zależy na nich, ponieważ kończę pracę nad serialem Queer As Folk - kontynuacją - 6 sezon i chcę go nakręcić. Wszystko odwzorowałem na wzór serialu, lecz brakuje mi tych flag...
PROSZĘ O POMOC :)
pozdrawiam
Jak uruchamiasz grę za drugim razem to też ich nie ma? :O
CleanInstallerem próbowałeś?
Poza tym, te flagi to recolory maxisowych obrazów.
myself04
15.05.2011, 14:08
Czyli wogóle nie będą te flagi działać?
"Poza tym, te flagi to recolory maxisowych obrazów." -> możesz to wytłumaczyć bo nie kumam :)
Czy ktoś mi pomoże? :(
A czy ktoś powiedział, że nie będą?
Będą, tylko gra musi spełnić odpowiednie wymagania.
Jak Ci ktoś zadaje pytanie, to się odpowiada. Tego wymaga kultura :P
Co do recolorów wytłumaczę Ci prościej: przy niektórych rzeczach masz dostępne więcej niż jeden kolor/wzór.
Tak samo byłoby w przypadku tych flag - byłyby jako ten inny kolor/wzór (w tym wypadku tego "obrazka") rzeczy z gry (co jest o tyle dobre, że nie musisz mieć mesha).
Nie pisz posta pod postem.
myself04
18.05.2011, 10:41
ok, dobra
dzięki za pomoc.....
Ja też mam spory problem z tymi plikami package.
Mam oryginalnego Windowsa siódemkę, grę z dodatkami również oryginalnymi. Wcześniej grałam w XPku i wszystkie pliki o tym rozszerzeniu mi działały, miałam ich całe tysiące i nie było żadnych problemów. A w tym systemie nie wiem czemu, absolutnie nie chcą się pojawić. I to nie jest tak że mam z pięć dodatków z jednej strony ale przeróżne z różnych źródeł, nawet te które kiedyś mi działały. Przeczytałam wiele tematów na forach, również tutaj i nadal nie rozumiem tego problemu. Co zabawne, pliki o rozszerzeniu sims2pack chodzą bardzo ładnie. Czy ktoś ma pomysł co mogę z tym zrobić? Bo jestem tym problemem kompletnie zrozpaczona.
Mi na "siódemce" pliki normalnie działały.
Jesteś w 100% przekonana, że wszystko z grą masz w porządku (tzn. ustawione pokazywanie zawartości zmodyfikowanej w opcjach, nazwa folderu ze ściągniętymi dodatkami)?
Nie ma bata, żeby przy dobrych ustawieniach dodatki Ci nie działały (zakładam, że meshe, CEPy i inne tego typu rzeczy masz...)
Poza tym, pliki sims2pack po "zainstalowaniu" stają się plikami package :|
Jesteś pewna, ze dobrze je wypakowujesz z archiwum?
Oczywiście wszystko w opcjach mam ustawione, nazwa folderu również jest poprawna. Aczkolwiek nie jestem w stu procentach pewna czy ten folder powinien się znajdować w katalogu z podstawą czy ostatnim dodatkiem (długo nie grałam i mi wyleciało)? Chociaż próbowałam i tak i tak i nie szło..
O tym całym CEPie tak na dobrą sprawę przeczytałam tutaj dopiero wczoraj, i szczerze mówiąc nie wiem czy dobrze rozumiem jak to działa. Bo nigdy wcześniej tego nie używałam a dodatki zawsze mi chodziły.
A w jaki sposób 'źle' się wypakowuje archiwa? Ja ściągam do folderu na pulpicie, w nim wypakowuję i przenoszę do Downloads. Bo Siódemka nie pozwala mi na wypakowanie w tym folderze.
Folder Downloads powinnaś mieć w C:\Documents and Settings\nazwa użytkownika\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2.
I w tym tkwi problem ;)
CEP przydaje się, gdy masz zamiar ściągać recolory rzeczy z Maxisa, aczkolwiek sama nie jestem przekonana co do jego działania xD
Faktycznie! Matko, nieźle się zakręciłam. Przerwa zrobiła swoje.
Dziękuję bardzo. =)
rudzielec
29.05.2011, 13:09
kurcze, mógłby mi ktoś przypomnieć kod, na odblokowanie strojów pokojówki, strażaka itp. w trybie tworzenia rodziny?
nie bardzo wiedziałam gdzie to napisać :|
EDIT:
@down: dzięki, muszę sobie zapisać bo skleroza nie boli :P
Normalny boolprop i w tworzeniu rodziny shift+n.
rudzielec
10.07.2011, 10:09
wie ktoś może, czy da się schody ustawiać pod skosem?
próbowałam je odwrócić jak zwykłe meble ale się nie da... jest może jakiś inny sposób?
edit: oczywiście nie chodzi mi o te schody z poręczami, które można umieszczać wewnątrz domu, tylko te które można przyłączyć np do ganku ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.