PDA

Zobacz pełną wersję : Jak i gdzie wgrać dodatki? - krótki poradnik

Strony : 1 2 [3]

Fisia
17.09.2011, 05:28
Chyba tak, ale podłoga też musi być po skosie ;p Czyli musisz postawić te drugie fundamenty. A żeby mieć ukośne schody na normalnej podłodze to już nie wiem co trzeba robić, bo chociaż razem z SeeThem można włączyć sobie stawianie mebli na ukos, to nie wiem czy na schody też to działa.

Liv
17.09.2011, 05:53
Kod na 45 stopni nie pomaga? :O
Jeśli nie (w sumie nie mam pojęcia, jakby się zachowywały płytki podłogowe), to najwidoczniej nie ma na to sposobu.

Avie
25.09.2011, 09:39
Pobrałam "kilka" dodatków do mojej gry na laptopa, potem przeniosłam je pendrivem na komputer stacjonarny. Były wśród nich pliki sims2pack, które zainstalowałam, ale zdecydowaną większość stanowiły pliki package, które powinny zainstalować się same, po wklejeniu ich do stworzonego folderu "Downloads". Ale tak się nie stało! Pliki są w tym folderze, ale nie działają w grze. Natomiast te sims2pack, które instalowałam, działają poprawnie. Co się stało i - przede wszystkim - co mogę z tym zrobić?

Rhagius
09.10.2011, 18:04
Mam the sims 2 Double Deluxe i wszystkie dodatki oprócz Na studiach i Czas wolny.
Z tej strony ściągnąłem te potiony co cie zamieniają/odmieniają np w wampira

http://www.parsimonious.org/furniture2/modded/k8-Panacea.shtml

Zrobiłem folder Downloads w C:\Program Files\EA GAMES\The Sims 2 Double Deluxe\Downloads
Wchodzę do gry (na stronie pisze że muszę wejść w dział łazienka i te 3 kółka. Ja tych 3 kółek nie mam, są na szaro że tam nic nie ma... W ogóle ani śladu tych buteleczek a wszędzie szukałem... Co ja robię źle?

Liv
10.10.2011, 18:45
A sprawdziłeś, czy masz włączone pokazywanie zawartości zmodyfikowanej?

Rhagius
10.10.2011, 20:47
A jak to sprawdzić i ewentualnie zmienić?

Liv
11.10.2011, 04:20
Opcje -> kółka zębate -> prawy górny róg okna -> "włącz zawartość zmodyfikowaną" czy jakoś tak.

Rhagius
12.10.2011, 12:10
Zaznaczyłem, Wyłączyłem grę, włączyłem a po itemach nadal ani śladu ;/ szkoda
Może jak kupię Na studiach i Czas Wolny to się pojawią ;p

Malina91
14.10.2011, 16:41
Witam;) otoz tez posiadam gre The Sims 2 po dluzszej przerrwie postanowilam wznowic gre;) dla rozrywki . Problem jest w tym iz nie mam dodatkow w grze akurat sciagalam z internetu;) przedtem działaly...dokladnie wkleiłam do Pliku Downloads. Moze to wina ze mam windows 7 i katalog domyslny przy instalowaniu pojawia mi sie ze mam zainstalowane simsy na dysku c Programow(x86) moze to jest wina tego ze dodatki nie dziaałaja. Przeciez Mam ten folder umieszczony w moich dokumentach ^^ EA Games- The Sims 2 podczas tworzenia folderu Downloads wklejam dodatki do tego folderu a jak odpalam gre wogole nie pojawia mi sie okienko z wlączeniem zawartosci zmodyfikowanej:) Prosze o rade

Liv
14.10.2011, 21:09
W Win7 jest taki trick, że pojawiają się 2 foldery EA Games w moich dokumentach.
Jeśli masz Downloads tam, gdzie jest więcej folderów + obiekty są zainstalowane tak jak trzeba (wypakowane z rarów/zipów/sims2packów, wklejone do folderu)+zawartość zmodyfikowana jest w grze włączona, nie ma bata, żeby się nie pokazały.

Malina91
15.10.2011, 09:24
No tak tylko jeden folder Ea Games jest pusty drugi dziala normalnie i ma wiecej folderow tak tez zrobiłam...wgrałam dodatki ale jak wchodze do gry to nie pojawia mi sie okienko z zawartoscia zmodyfikowaną. Ale wczoraj zauwazyłam jak wgrałam niektore dodatki to działalaly. Tylko dziwne ze nie pojawilo mi sie okienko odrazu. Jesli chodzi o fryzury tez z meshami wgrałam i w grze ich nie ma

Rhagius
15.10.2011, 10:04
W Win7 jest taki trick, że pojawiają się 2 foldery EA Games w moich dokumentach.
Jeśli masz Downloads tam, gdzie jest więcej folderów + obiekty są zainstalowane tak jak trzeba (wypakowane z rarów/zipów/sims2packów, wklejone do folderu)+zawartość zmodyfikowana jest w grze włączona, nie ma bata, żeby się nie pokazały.

To mi pomogło! :D Dzięki Liv. Można na ciebie liczyć ;p

Liv
15.10.2011, 10:48
@up: dzięki :) Ciesze się, że mogłam pomóc :)

@Malina:Trzeba sobie włączyć okienko w opcjach wtedy ;]
[trzy kropeczki (opcje) -> kółka zębate -> prawy górny róg okna -> ta "gwiazdka" -> zaznaczasz to, co było odznaczone]

kelk
22.04.2012, 10:04
Witam,

pobieram stąd okno http://www.thesimsresource.com/downloads/details/category/sims2-objects-furnishing-decorative-curtains/title/panorama-frames--horizontal-diagonal/id/890076/ i nigdzie nie ma mesha stąd nie działa. Wiecie może skąd pobrać żeby było to widać?

ultraviolence
22.04.2012, 10:17
Witam,

pobieram stąd okno http://www.thesimsresource.com/downloads/details/category/sims2-objects-furnishing-decorative-curtains/title/panorama-frames--horizontal-diagonal/id/890076/ i nigdzie nie ma mesha stąd nie działa. Wiecie może skąd pobrać żeby było to widać?

Klikasz na "Required" i przechodzisz tutaj (daję Ci już gotowego linka): http://www.thesimsresource.com/downloads/details/category/sims2/id/890077/

EDIT: Niestety, wygląda na to, że mesh jest płatny.

Arvén
24.08.2012, 21:16
Cześć cześć.
Mam dość dziwny problem - spośród ściągniętych dodatków pojawiają się tylko te dotyczące Body Shopa. Mam ubrania, fryzury, makijaże, mam również pokrycia ścian i podłogi - ale mebli nie uświadczysz.
Skąd to wybiórcze działanie dodatków, i czym może być spowodowane?
Dzięki za pomoc...

Kenny McCormick
24.08.2012, 21:22
Meshe pobierasz? :3
Pozatym... na początku też tak miałem. (system xp) dodatki rozpakowujesz do dok. udostępnionych, czy moich dokumentów? ja do udpostępnionych i tak było... i spróbuj cleanem! mi dopiero jak nim zacząłem intalować, to zaczęło działać : /

simka334player
28.09.2012, 10:22
Hello,
W sumie to nie mam problemu ale zastanawiam się ile dodatków z internetu może gra uciągnąć. To napewno zależy od sprzętu, ale tak mniej więcej? Uwielbiam ściągać dodatki i zawsze sie boję że przedobrzę.
Ktoś może wie?

rudzielec
28.09.2012, 12:20
@up: Ja swego czasu miałam prawie 19 GB i gra działała.
Niestety na tym etapie, lubią wyskakiwać różne dziwne błędy, dlatego moim zdaniem, im mniej, tym lepiej!

simka334player
01.10.2012, 09:33
19 G! Ok, to jeszcze mam miejsce. Dzięki.

sophisticated
05.08.2013, 14:45
Odświeżę trochę temat, chociaż nie jestem pewna, czy jest dobry, ale żaden inny jakoś mi nie pasował.
Jestem na etapie uzupełniania folderu Downloads i zdarza się, że ściągnę kilka setów, które mają ten sam mesh. Ponieważ rozpakowuję każdy set w innym folderze, żeby utrzymać porządek, wychodzi na to, że mam kopię tego samego pliku w kilku folderach i niepotrzebnie zajmują mi miejsce - niewiele, ale zawsze.

Czy jest jakiś program, który pozwoli przejrzeć wszystkie dodatki, wyświetli te, które są w kilku kopiach i umożliwi usunięcie niepotrzebnych kopii? Mam Clean Installera, ale nie widzę tam takiej opcji (mam wrażenie, że kilka kopii jednego pliku wyświetla się na liście jako jeden plik, zresztą on bardziej służy do instalowania sims2packów, prawda?), nosiłam się z zamiarem ściągnięcia programu ze strony EA, ale jakby to powiedzieć, jestem TROCHĘ opóźniona z Simsami i chyba za późno się obudziłam.
Pomocy? ^^"

Kenny McCormick
05.08.2013, 15:13
boże...

Poszukaj... ten temat: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65276

BTW, EA zrobiło jakiś program do czyszczenia downloadsu?! :O

sophisticated
05.08.2013, 15:39
Wystarczy mucho, nie trzeba per Boże. (;

Miałam na myśli program z tego poradnika (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37575).

A za odnośnik do tematu, którego nie widziałam wcześniej dziękuję, przejrzę.

Edit:
Ok, jestem genialna. Rozwiązanie miałam pod nosem, nawet nie musiałam niczego ściągać. W każdym razie raz jeszcze dzięki. (:

Sunnies
25.08.2013, 14:02
Jeszcze ja.
Przejrzałam chyba połowę stron tego tematu, a odpowiedzi na moje pytanie nadal znalazłam. Czyli tradycyjnie - dlaczego dodatki nie pojawiają się w grze? Wszystko odpowiednio ściągnięte, wklejone, ba, nawet "przepuszczone" przez Clean Installer i CloneSpy. Robiłam reinstalkę już wielokrotnie, kiedyś suknie z JustSims pojawiły się na chwilę w grze, jednak zniknęły. Jeszcze wcześniej pojawiały się jedynie meble i rzeczy z trybu budowania, help

revallsay
25.08.2013, 14:21
Zawsze masz włączone elementy modyfikowane?

Liv
25.08.2013, 14:25
Hm, Twój folder nazywa się downloads czy Dowloads?
Powinna być wielka litera. Wbrew pozorom dla gry ma to OGROMNE znaczenie i okazuje się być częstym powodem niedziałania dodatków ;)

Sunnies
25.08.2013, 14:59
Zawartość modyfikowana włączona, Downloads poprawnie zapisane. Nie mam pojęcia co to może być. Poza tym - nie wiem, czy ma to jakiekolwiek znaczenie - nie działa mi warsztat.

Liv
25.08.2013, 15:53
Ohohohohoh, oczywiście, że ma! I to OGROMNE.
Na początek usuń wszystkie pliki cache z folderu EA Games z (Moich) Dokumentów.
Jeśli to nie pomoże, sprawdź, czy mody Ci ze sobą nie kolidują. Poradnik (http://www.modthesims.info/wiki.php?title=Game_Help:GUID_Conflicts).
Jeśli to też nie pomoże to znaczy, że przyda sie kompletna czystka w Donwloads, bo najwyraźniej z meshami jest coś nie tak, a to trudno wykryć (ja wiem, że są programy, ale szczerze mówiąc nie ufam im za bardzo).

eufrozyney
04.09.2013, 15:47
Podbijam temat, ponieważ brak mi pomysłów. Swego czasu miałam zainstalowane The Sims 2 i wszystkie dodatki ściągnięte z neta pięknie działały. Teraz mam tylko podstawę i wszelkie dodatki dotyczące tworzenia simów pojawiają się w grze, natomiast nie ma żadnego mebla. Meshe są, dodatki tylko dla podstawy, obiekty zmodyfikowane włączone. Specjalnie ściągnęłam kilka rzeczy, które poprzednim razem były w grze, teraz ich nie ma. Ktoś wie dlaczego nie ma ich w grze pomimo, że wszystko jest zrobione tak jak trzeba?

Privilege
19.09.2013, 22:54
Witam, pobrałam troszkę dodatków z TSR i figurują one jako pliki package. I tu się zaczynają schody... Gra ich nie widzi i w folderze mają dziwną ikonkę (jakby kryształek z ts3) i w typ jest napisane "sims 3 pack". Najciekawsze jest to że było to pobierane jako dodatki do TS2. Mam XP i może on jest zbyt głupi by jechać dodatki i do 2 i do 3. (Posiadam obie gry.) Ma ktoś jakiś pomysł?

LovettBon
20.09.2013, 09:03
Daj linka do tych dodatków, może one faktycznie są do trójki :)

Diana
20.09.2013, 09:50
Ja też mam i TS3 i TS2 na WinXP, i jest dobrze :P
Być może komputer źle odczytuje, więc spróbuj wrzucić do folderu i zobacz, czy działa ;)
Albo dodatki są do trójki, ja raz myślałam, że do TS2 pobieram, a się okazało że to do TS3 :D

Privilege
25.09.2013, 09:20
Wystarczyło usunąć s3pe :)

TheSimsManiak
06.07.2016, 12:49
Z góry przepraszam jeżeli ktoś nade mną już o tym mówił, ale nie miałam ochoty szukać na pięćdziesięciu czterech stronach w tym temacie. Wie ktoś może, czy gdy mam TS2 zminimalizowane (włączone) i wgrywam cc do folderu, to pokażą się w grze, czy muszę wyjść i znowu wejść? Czasami jestem zbyt leniwa bo Simsy ładują się długo, a mam je włączone właściwie cały dzień.

Kędziorek
06.07.2016, 12:53
Musisz wyjść i znowu wejść :)
Na podstawie własnego doświadczenia