PDA

Zobacz pełną wersję : Nastolatka sama w domu?

Kasiunia14lat
07.02.2007, 14:46
Witajcie :)
Mam pewne pytanko: Miałam 3 os. rodzinkę. Ojciec wyprowadził się z domu do innej, a mama zmarła z głodu...W rodzinie była jeszcze nastolatka, ktora za 10 dni ma być dorosła. Nie miała obawy, że krewny umiera, a w czasie śmierci matki spała. We wspomnieniach ma jednak zapisaną jej śmierć jako przykre wspomnienie, ale nie o to chodzi. Czy ona może sama mieszkać? Bo jak narazie przeniosłam ją do skrzyni rodzin. Nie zabrała jej żadna opieka społeczna... Dziwne to dla mnie bo nie można stworzyć przecież samego nastolatka! Powtarzam pytanie: Czy nastolatek może mieszkać sam? Z góry dziękuję za odpowiedzi :*
Pozdrawiam
Kasia

karolcia92
07.02.2007, 18:09
Spokojnie, nastolatek Opieka Spokojna Ci nie zabierze. Ona zabiera tylko niemowlęta, małe dzieci i dzieci. Nastolatek bez dorosłych nie można stworzyć, ale mogą zamieszkać same.

Kasiunia14lat
07.02.2007, 19:54
Ufff ulżyło mi ;) A tak przy okazji, to czy da się z jakiejś rodzinki np. 3 os. przeprowadzić tylko 1 os.? Np. wybuduję mu domek i moge do niego przeprowadzić z 3 os. tylko 1?

karolcia92
07.02.2007, 20:04
Jasne, że się da. Tylko musisz szukać w gazecie lub komputerze, a później kliknąć na tego zatwierdzającego ptaszka(bez skojarzeń proszę).

Kasiunia14lat
08.02.2007, 17:18
I jak kliknę to co dalej? Już będą przeprowadzeni?

Eámanë
08.02.2007, 21:23
Wtedy wybrani simowie (nie cała rodzina) znajdą się w skrzyni rodzin i będziesz mogła zakwaterować ich gdzie chcesz ;)

Alatáriël
09.02.2007, 12:44
Hehe... Ja często robie 2 nastolatków odmiennej płci, i ich rodziców - ojca dla faceta i mame dla dziewczyny. Potem wyprowadzam dorosłych i gram nastolatki. Ciekawe czy można kompletnie olać skl...

karolcia92
09.02.2007, 18:14
Hehe... Ja często robie 2 nastolatków odmiennej płci, i ich rodziców - ojca dla faceta i mame dla dziewczyny. Potem wyprowadzam dorosłych i gram nastolatki. Ciekawe czy można kompletnie olać skl...
Ja też tak zrobiłam. Nastolatki zakochali się w sobie, a ja kazałam im ciągle się całować. W nocy się bawili, a rano spali. Oceny w szkole spadły im do dwóji ;)

Kasiunia14lat
09.02.2007, 19:39
Sprawdzę ten sposób a jak mi się nie uda, to dam wam znać ;)