PDA

Zobacz pełną wersję : przesuwanie paska potrzeb

We-ro-ni-ka
13.02.2007, 22:56
Witam po dluzszej przerwie :) od dzis dopiero moge ponownie grac bo okazalo sie ze mialam zla karte graficzna i mi gra zacinala...a poniewaz nadal jestem poczatkujacym graczem dlatego pojawiaja sie nowe pytania z mojej strony... Gdy dzis gralam wlaczylam sobie ten kod boolProp... i nie wiem gdzie i co wcisnelam, ze moglam sobie sama sterowac paskiem potrzeb. Nie chodzi mi o ustawienie na max i pozostawienie tego w formie statycznej. Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi... Mialam mozliwosc ustawienia sobie np pecherza na dowolnym poziomie, energii, glodu itd. Moglam albo zwiekszac albo zmniejszac myszka. Teraz gralam i wydawalo mi sie ze zrobilam wszytko tak samo a tu nic... Pasek ani drgnie :/ Od czego to zalezy??? Czy ktos moze mi pomoc ??

Gosika
14.02.2007, 15:43
Jeśli wpiszesz boolPropa w otoczeniu,albo w jakiejś rodzince a poźniej wyjdziesz do otoczenia i włączysz inną rodzinę to wtedy będziesz mogła panować nad potrzebami.Ja czasem tak robię jak nie daje sobie rady z bliźniakami :P

Justa95
14.02.2007, 15:58
Jak wpisze się kod boolProp testingCheatsEnabled w otoczeniu i później wyjdzie się do rodzinki to można np. zmieniać paski potrzeb (tzn. albo podciągnąć je na maxa albo na minimum), to samo można zrobić z kontaktami.
Tu masz poradniki (w tym trzecim jest praktycznie cały ten kod opisany):
http://www.simpassion.pl/forumbb/sh...=1400&pid=25443
http://www.gamestar.pl/archiwum/artykul.asp?id=49045
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.h...4324&w=31597540

We-ro-ni-ka
14.02.2007, 16:35
Dzieki :) Dzis rano gralam (a posta i tym bardziej odpowiedzi na posta jeszcze nie bylo) i udalo sie znowu przesuwac :) Zadziwilo mnie tylko jedno. Owszem dzis wpisalam kod w otoczeniu i pasek dzialal ale wczoraj na pewno wpisalam dopiero w rodzinie bo wiem ze zapomnialam wczesniej i pasek tez dzialal :/ Hmmm. Ale teraz tak mysle (po przeczytaniu odpowiedzi) ze to prawdopodobnie dlatego, ze wyszlam z rodzinki pojechalam na zakupy i znowu do niej wrocilam :) W kazdym razie ta gra to dla mnie momentami jedna wielka zagadka :) I naprawde sie dziwie (podziwiam wrecz) ze czasem dzieci 6 letnie w nia graja i sa bardziej zapoznane ze wszytkimi szczegolikami gry niz ja :D

Kasiunia14lat
14.02.2007, 16:57
A czy tego kodu można używać posiadając tylko THE SIMS 2?? I czy potrzebne są do tego jakieś specjalne programy?

We-ro-ni-ka
14.02.2007, 17:15
ja mam tylko podstawowa wersje sims 2 i zadnych dodatkowych programow. I kod dziala choc nie mam wszytkich jego opcji (z tego co wyczytalam na forum wiem ze kilka opcji mi sie nie wyswietla) . Ale nie wiem czemu tak jest :/ Zreszta doszlam do wniosku ze szybko i tak nie polapie wszystkiego w tej grze wiec szkoda czasu na zastanawianie sie :)
Pozdrawiam

Idil
15.02.2007, 11:33
Ja go używam praktycznie cały czas
( ale kod boolprop testingcheatsenabled true )
wtedy mogę ustawiać sobie umiejętności (np. gotowanie na maxa itp), potrzeby, zainteresowania i kontakty z innymi simami ;)