Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.02.2007, 22:56   #1
We-ro-ni-ka
Guest

Question przesuwanie paska potrzeb

Witam po dluzszej przerwie od dzis dopiero moge ponownie grac bo okazalo sie ze mialam zla karte graficzna i mi gra zacinala...a poniewaz nadal jestem poczatkujacym graczem dlatego pojawiaja sie nowe pytania z mojej strony... Gdy dzis gralam wlaczylam sobie ten kod boolProp... i nie wiem gdzie i co wcisnelam, ze moglam sobie sama sterowac paskiem potrzeb. Nie chodzi mi o ustawienie na max i pozostawienie tego w formie statycznej. Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi... Mialam mozliwosc ustawienia sobie np pecherza na dowolnym poziomie, energii, glodu itd. Moglam albo zwiekszac albo zmniejszac myszka. Teraz gralam i wydawalo mi sie ze zrobilam wszytko tak samo a tu nic... Pasek ani drgnie :/ Od czego to zalezy??? Czy ktos moze mi pomoc ??
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.02.2007, 15:43   #2
Gosika
Guest

Domyślnie

Jeśli wpiszesz boolPropa w otoczeniu,albo w jakiejś rodzince a poźniej wyjdziesz do otoczenia i włączysz inną rodzinę to wtedy będziesz mogła panować nad potrzebami.Ja czasem tak robię jak nie daje sobie rady z bliźniakami
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2007, 15:58   #3
Justa95
Guest

Domyślnie

Jak wpisze się kod boolProp testingCheatsEnabled w otoczeniu i później wyjdzie się do rodzinki to można np. zmieniać paski potrzeb (tzn. albo podciągnąć je na maxa albo na minimum), to samo można zrobić z kontaktami.
Tu masz poradniki (w tym trzecim jest praktycznie cały ten kod opisany):
http://www.simpassion.pl/forumbb/sh...=1400&pid=25443
http://www.gamestar.pl/archiwum/artykul.asp?id=49045
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.h...4324&w=31597540
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2007, 16:35   #4
We-ro-ni-ka
Guest

Domyślnie

Dzieki Dzis rano gralam (a posta i tym bardziej odpowiedzi na posta jeszcze nie bylo) i udalo sie znowu przesuwac Zadziwilo mnie tylko jedno. Owszem dzis wpisalam kod w otoczeniu i pasek dzialal ale wczoraj na pewno wpisalam dopiero w rodzinie bo wiem ze zapomnialam wczesniej i pasek tez dzialal :/ Hmmm. Ale teraz tak mysle (po przeczytaniu odpowiedzi) ze to prawdopodobnie dlatego, ze wyszlam z rodzinki pojechalam na zakupy i znowu do niej wrocilam W kazdym razie ta gra to dla mnie momentami jedna wielka zagadka I naprawde sie dziwie (podziwiam wrecz) ze czasem dzieci 6 letnie w nia graja i sa bardziej zapoznane ze wszytkimi szczegolikami gry niz ja
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2007, 16:57   #5
Kasiunia14lat
Guest

Domyślnie

A czy tego kodu można używać posiadając tylko THE SIMS 2?? I czy potrzebne są do tego jakieś specjalne programy?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2007, 17:15   #6
We-ro-ni-ka
Guest

Domyślnie

ja mam tylko podstawowa wersje sims 2 i zadnych dodatkowych programow. I kod dziala choc nie mam wszytkich jego opcji (z tego co wyczytalam na forum wiem ze kilka opcji mi sie nie wyswietla) . Ale nie wiem czemu tak jest :/ Zreszta doszlam do wniosku ze szybko i tak nie polapie wszystkiego w tej grze wiec szkoda czasu na zastanawianie sie
Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.02.2007, 11:33   #7
Idil
Guest

Domyślnie

Ja go używam praktycznie cały czas
( ale kod boolprop testingcheatsenabled true )
wtedy mogę ustawiać sobie umiejętności (np. gotowanie na maxa itp), potrzeby, zainteresowania i kontakty z innymi simami
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania