Zobacz pełną wersję : Magia w rodzinie
Wampirencja
10.03.2004, 20:49
Nawet nie wiecie jak moje simy ubóstwiają rzucanie zaklęć na wszystko co żyje (lub nie). Ale jest kłopot: chociażby zaklęcie "poprawa stosunków" czy "śmieszek" zawsze kończy się tragicznie gdy rzuca się nie na kogoś z rodziny. Na przykład wzorowe małżeństwo, jedno zaklęcie mające poprawić humor i bach! Już nawet nie są przyjaciółmi (a co dopiero mówić o czerownym serduszku). Zawsze tak jest, ja mam notorycznie pecha czy może jednak da się cos z tym zrobić
Szynszyl
10.03.2004, 21:33
sim musi byc w dobrym humorze kiedy rzuca zaklecie :)
inaczej konczy sie tragicznie ;)
Wampirencja
10.03.2004, 22:13
No ok, ale NAWET jeśli ma dobyr humor, to sim odbiera chyba czary swojego partnera jako obrazę <_< (no sorry, to kogo mam czarować,....?)
A to dziwne :huh: Ja rzucam zaklęcia na swoją partnerkę (oczywiście Sima) i wszystko jest ok. :)
Moze to dlatego ze oboje maja magiczne rozdzki... Trudniej jest rzucic czar na kogos kto tez umie czarowac...
Czajniczek
11.03.2004, 18:28
Jeśli ktoś nie różdżki to znaczy, że jest zwykłym mugolem i nawet się nie zorientuje jak go zamienią w żabę. Albo jeśli ktoś ma różdżkę ale żadnych zaklęć.
Żeby rzucić dobrze jakiś czar,to sim musi mieć logikę na maxa.Inaczej się to kończy katastrofami.
Czy ktoś wie jak dzieci mogą zdobywać muchomory?????? :)
Kubeczek
13.03.2004, 15:00
Z tego co wiem muchomory rosną czasami na działce, możesz ściągnąć z www.thesims.com regał w którym można przechowywać składniki (nazywa się Magical Cabinet czy jakoś tak).
Ja żucam czar i ta osoba odwraca go przeciw mnie :(
Niespotykany
19.03.2004, 16:45
Originally posted by Nyśka@Mar 13 2004, 03:05 PM
Aby dzieci zdobyły muchomory muszą siąść na krzesełku muchomora i za którymś razem na działce wyrosną muchomory :)
Czajniczek
19.03.2004, 18:03
:wacko: Nie odkrył nikt nowych zaklęć? Oprócz nektaru i babeczki...
Originally posted by tomek-toms+Mar 19 2004, 06:45 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (tomek-toms @ Mar 19 2004, 06:45 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Nyśka@Mar 13 2004, 03:05 PM
Aby dzieci zdobyły muchomory muszą siąść na krzesełku muchomora i za którymś razem na działce wyrosną muchomory :) [/b][/quote]
Jakim krzesełku ;)
Originally posted by Ruda+Mar 19 2004, 08:12 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Ruda @ Mar 19 2004, 08:12 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> Originally posted by tomek-toms@Mar 19 2004, 06:45 PM
<!--QuoteBegin-Nyśka@Mar 13 2004, 03:05 PM
Aby dzieci zdobyły muchomory muszą siąść na krzesełku muchomora i za którymś razem na działce wyrosną muchomory :)
Jakim krzesełku ;) [/b][/quote]
Na tym w kształcie muchomorka ;)
Originally posted by psiulka+Mar 19 2004, 08:33 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (psiulka @ Mar 19 2004, 08:33 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> Originally posted by Ruda@Mar 19 2004, 08:12 PM
Originally posted by tomek-toms@Mar 19 2004, 06:45 PM
<!--QuoteBegin-Nyśka@Mar 13 2004, 03:05 PM
Jakim krzesełku ;)
Na tym w kształcie muchomorka ;) [/b][/quote]
Aha....... :lol: Dzięki Psiulko znowu mnie uratowałaś :P :P
Droga Wampirencjo, to znaczy nie wiem albo może tak: nie ejstem pewna, ale sześć razy czytałam swoją instrukcję do Abry i tam pisało że jeżeli Sim rzuci zaklęcie na Sima kóry również ma różdżkę to efekt może być odwrtonty, proszę napisz czy oba simy mają różdżki bo jeżeli tak...to wiadomo :P
Ja jeśli chce zrobić wzorowe małżeństwo to zawsze robie że kobieta ma różdżkę a facet nie ona żuca zaklęcie i po krzyku. :D
Pamiętam jak rzucałam zaklęcie "zadowolenie" był wieczór i sim nie był w najlepszym nastroju, gdy rzuciłam zaklęcie zabiłam jednego sima, który przyszedł w gościnę. Ale naszczęście wygrałąm z kostucha i sim żyje :)
Kto zna składniki do zaklęć nektar i babeczka?Podobno to jakieś nowe zaklęcia.
Originally posted by Karo@Mar 21 2004, 02:12 PM
Kto zna składniki do zaklęć nektar i babeczka?Podobno to jakieś nowe zaklęcia.
Zajrzyj do tego tematu:
http://forum.thesims.pl/index.php?showtopic=4101&st=30
likagirl
21.03.2004, 15:26
:D :P :) U mnie simy rzucają sobie zaklęcia na wzajem np wygnanie ale simka jest mądrzejsza od sima więc nie udało mu się jej wygnać ale za to ona go wygnała(ale tykko na chwilke ).Oni i tak się bardzo kochają :D i mają 2 dzieci i 1 kota i 1 psa i zyje im się dobrze a mieszkają w abrakadabrowie
<_< ja spodziewałam sie więcej od tej dzielnicy w abrakadabrowie ;)
Czajniczek
21.03.2004, 17:52
tak tylko kosz i skrzynka inne niż normalnie. no i nie ma trawy. i mniej sąsiadów. ogólnie kicha!!
Kubeczek
22.03.2004, 11:39
Rzucanie zaklęć i ich efekty też mają coś wspólnego z umiejętnościami gotowania.
Szynszyl
22.03.2004, 12:25
z gotowaniem jest tak :)
i wiecej sim ma gotowania tym wiecej razy moze rzucic zaklacie :)
przyklad: jak sim ma 1 gotowania to sobie zrobi 1 uropuchowienie, a jak ma full to sobie zrobi 10 urpuchowien :) (oczywiscie jednorazowo)
Tygrysica
22.03.2004, 16:35
No w the sims abrakadabra, jest fajne lecz mi sie dodatki tego typu nudzom :blink: , som bez zadnego celu, simy umiejom czarowac... :unsure: ;) , no wienc powinnie sie skupic na ulepszaniu poprzednich wersji.... <_<
likagirl
22.03.2004, 16:49
A mi się tam abrakadabra podoba, niektórzy mówią ze to nierealne ale przecież to tylko dodatek, urozmaicenie więc to nic złego.A z resztą uważam że trochę mogli by ulepszyć ten dodatek
Tygrysica
22.03.2004, 17:00
mogliby, mogliby ulepszyc...hmmm...a tak wlasciwie to....abrakadabra to tylko magia i nic, oni nic nie zmienili tylko dodali magimony, kazdy ma swoje zdanie i mi sie nie podoba.... ;)
likagirl
22.03.2004, 17:05
nie tylko magimony bo są nowe rzeczy i są czary przedewszystkim.A ja w abrakadabrze najbardziej lubie te magiczne pojedynki bo zawsze wygrywam a one daja dużo magimonów :P
[COLOR=blue]No a za magimony kupuje nowe składniki i smoki
Houndourka
13.04.2004, 21:39
Hmm ale jak maja wyrosnąć te muchomory żeby dziecko je miało?? Ja nie ma czerwonego krzesełka w białe kropki (mówieliście że to jakiś muchomor). :blink:
likagirl
14.04.2004, 08:35
Dziecvko musi usiądź na krzesełku w kształcie muchomorka ono jest chyba białe nie pamiętam, dawno w to nie grałam.
Tak muchomor jest biały ale grzybki od razu nie wyrosną. Przeba trochę poczekać. Mi sim musiał siedzieć aż pół dnia!!!
Wampirencja
14.04.2004, 16:23
Mam podejrzenia że to bardziej kwestia farta :D malutki simm odz czarodziej siedział...i siedział... no i siedział kilka(naście) simowych dni (energię i resztę dorabiał mu jego ojciec za pomocą magicznego lusterka, ale to tak na marginesie)
ale niestety nic z tego nie wyszło. Inny z innej lotki mial wiecej farta, bo tylko usiadl, a na drugim koncu ogrodka pojawili sie muchomorki...
ps. jeszcze odnosnie gotowania. Moj sim ma maxa umiejetnosci gotowalniczych ;) ale zawsze wychodzi tylko jedno np. uropuchowienie
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.