PDA

Zobacz pełną wersję : Zabudowana okolica wokół parceli

Feniks06
27.03.2007, 21:06
Witam
Przede wszystkim chciałem przeprosić za może niezbyt precyzyjny tytuł tematu. Kolejną rzeczą za którą ewentualnie chciałbym przeprosić to jeśli powtarzam pytanie które już kiedyś gdzies padło. W takim wypadku proszę administratora o usunięcie tego tematu i ewentualnie o powiadomienie mnie przez pm gdzie mogę odpowiedź na to pytanie znaleźć. A teraz przechodząc do meritum.

Na kilku screenach domków budowanych przez użytkowników tego forum zauważyłem że okolica wokół parceli nie jest pusta i płaska lecz zadrzewiona, zabudowana i czasami górzysta. Jest to zasługa jakiegoś oficjalnego dodatku czy być może podmiany jakichś plików bądź nieoficjanej łatki? W tym i w tym wypadku chciałbym zapytać co to za dodatek i jeśli jest to coś dostępne w internecie to gdzie to mogę znaleźć.

Z góry dzięki za odpowiedź

Rocket
28.03.2007, 20:28
To sprawa dodatku Nocne Życie :) . Chyba dopiero w nim można ustawić podgląd okolicy tj. domów, drzew itp.

Rainbow
28.03.2007, 20:47
To sprawa dodatku Nocne Życie :) . Chyba dopiero w nim można ustawić podgląd okolicy tj. domów, drzew itp.

Tak,można to zmienić w ustawieniach gry i ustawić zasięg widoku na bardzo mały-duży :D

karolcia92
29.03.2007, 13:41
Ozdoby-włączone(będzie widać drzewa, szyldy, znaki drogowe, itp.)
Sąsiedzi-włączeni(będzie widać domy pobliskich parcel)
Zasięg widoku-bez niego będzie widoczne tylko kawałek trawy poza granicami parceli i niebo zaraz bliziutko trawy.

shezza
30.03.2007, 13:45
I jeszcze jedno... Jeżeli postawisz dom np. na górze, to on stanie w takim jakby wgłębieniu. Naokoło niego będą góry. :) Ale tylko jeśli będziesz miał ustawienia jak w tym poście nade mną....