PDA

Zobacz pełną wersję : Dodatki nie działają!!! HELP!!!

simo_maniak
01.04.2007, 12:02
Mam The Sims 2 i sobie pożyczyłam od koleżanki zwierzaki i cztery pory roku a jak chce je zainstalować to gdy dojdzie już do 100% to pisze żeby włożyć the sims 2 cd.4 i jak ją wkładam to wyskakuje jakiś błąd aktualizacji i gra się odinstalowywuje sama. Czy żeby to działało to muszę mieć wszystkie dodatki jakie wyszły???

ewkaewik
01.04.2007, 19:36
ja tak mam podczas instalacji Własnego biznesu...
kupiłam ostatnio WB (dotychcczas miałam zwykłe simsy) instaluje a tu BOOM! I chce 4 płytke CD z The Sims 2 a ja simsy 2 mam na DVD....
I co z tym robić?

Jekaterina
02.04.2007, 15:54
Mi też się tak zrobiło ale przy instalacji Zwierzaków. W sumie nie wiem czemu bo mam oryginalne płyty. Ale zrobiłam tak, ze najpierw zainstalowałam podstawową (oczywiste :) ) a potem Świąteczne akcesoria i jakoś tak że się zaktualizowało. Jak zainstalowałam Zwierzaki to włączyła się aktualizacja ale wyskoczyło że już była jest aktualizacja i było w porządku :D

Patrykss
06.04.2007, 10:42
JA instalowalem dodatek swiateczny i tez mi to wyskoczylo. Niemialem plyty bo pozyczylem koledze dalem anuluj. Wlaczam simsy i dziala daj anuluj i tyle :laugh:

Darlene
06.04.2007, 10:48
JA instalowalem dodatek swiateczny i tez mi to wyskoczylo. Niemialem plyty bo pozyczylem koledze dalem anuluj. Wlaczam simsy i dziala daj anuluj i tyle :laugh:

Tak, tyle, że podobno anulowanie aktualizacji powoduje później błędy w grze.

dark22
06.04.2007, 13:39
Zeby omineło aktualizacje sa dwa sposoby:
1. Po zainstalowaniu The Sims 2 instalujesz aktualizacje sims2_update.exe wtedy juz ci nie odinstaluje gry po instalowaniu dodatkow.
2. Po pokazaniu sie aktualizacji restartujesz komputer ale duzo zabawy z tym :)

ewkaewik
06.04.2007, 15:27
Zeby omineło aktualizacje sa dwa sposoby:
1. Po zainstalowaniu The Sims 2 instalujesz aktualizacje sims2_update.exe wtedy juz ci nie odinstaluje gry po instalowaniu dodatkow.

Mam tą aktualizację ale kiedy chcę ją zainstalować to dalej prosi o płytkę CD nr 4 a ja mam na DVD.

2. Po pokazaniu sie aktualizacji restartujesz komputer ale duzo zabawy z tym :)

Uruchomiłam ponownie kompa kiedy pojawiła się aktualizacja podczas instalacji Wb. Gra jest "niby" zainstalowana bo mam ją w start-programy-ea games itd ;)
Kiedy wkładam płytkę z WB to mi mówi, żebym włożyła płytkę z WB... a przeciez jest włozona... no i nie działa... a jak wchodze w Mój Komputer - Klikam 2 razy na płytę to chce znowu instalować Wb :/
Co robić?

angel930
09.04.2007, 14:44
Mam problem bo dodatki sims nie chcą mi chodzić razem co zrobić by chodziły razem :1smutny:

angel930
09.04.2007, 15:16
Prosze pomórzcie
i jak możecie to prosze :wacko: :O :gu: ;(

angel930
09.04.2007, 15:18
prosze o podanie strony gdzie znajde i ściągne aktualizacje sims2_update exe ;(

Eámanë
09.04.2007, 18:32
Mam problem bo dodatki sims nie chcą mi chodzić razem co zrobić by chodziły razem :1smutny:
Zainstalować każdy w osobnym folderze. Czyli - The Sims 2 np. w C:\Program Files\The Sims 2, Na Studiach w C:\Program Files\The Sims 2 Na Studiach itp.

prosze o podanie strony gdzie znajde i ściągne aktualizacje sims2_update exe
Aktualizację można ściągnąć z oficjalnej strony (http://thesims2.ea.com/update/getpatch.php?appVersion=1.0&variation=cd&languageCode=16). Należy instalować ją po wgraniu TS2, a przed instalacją dodatków.
No, nie wspominając już o tym, że trzeba mieć oryginalną grę i dodatki.

Rider41
10.04.2007, 09:41
to ja instaluje teraz Na Studiaach daje anuluj i nic odinstalowywuje sie NS
co mam zrobic

PS
gdzie jest ten sims2_update.exe ??

--------------
edit

slepy jestem ;p

Shaggy
10.04.2007, 10:29
Tutaj nie gadamy o piratach... no bo gra pożyczona od koleżanki to chyba nie twoja, nie? Myślę że tamat do zamknięcia....

Rider41
10.04.2007, 11:36
jak chce wlaczyc i zainstalowac thesims2_update to mi wyskakuje cos takiego kopiowanie "plikow z plyty the sims 2" i mozna dac tylko ok a potem sie nie instaluje tylko sie wylacza co mam zrobic ?

angel930
10.04.2007, 11:42
Najpierw instaluje sims2 potem na studiach bo wyszły następne, potem nocne życie, nastempnie dodatek świąteczny, własny biznes, rozrywka rodzinna-akcesoria, szyk i elegancja-akcesoria, zwierzaki, na święta-akcesoria, cztery pory roku i impreza :smirk: tak trzeba instalować starszą część a potem nową czy tak

Rider41
10.04.2007, 11:49
jak chce wlaczyc i zainstalowac thesims2_update to mi wyskakuje cos takiego kopiowanie "plikow z plyty the sims 2" i mozna dac tylko ok a potem sie nie instaluje tylko sie wylacza co mam zrobic ?

odpiszcie na moje pytanie

Alatáriël
10.04.2007, 12:16
Najpierw instaluje sims2 potem na studiach bo wyszły następne, potem nocne życie, nastempnie dodatek świąteczny, własny biznes, rozrywka rodzinna-akcesoria, szyk i elegancja-akcesoria, zwierzaki, na święta-akcesoria, cztery pory roku i impreza :smirk: tak trzeba instalować starszą część a potem nową czy tak

Kolejność instalowania dodatków nie ma najmniejszego znaczenia :) Ważne, zeby były instalowane w osobnym folderze.

Rider, orginał masz?

Rider41
10.04.2007, 12:21
no eee :D
-------
edit.

juz dziala zrobilem reinstalacje the sims 2 i mi dziala te aktualizowanie

Rocket
10.04.2007, 15:18
Kolejność instalowania dodatków nie ma najmniejszego znaczenia :) Ważne, zeby były instalowane w osobnym folderze.
MA!!! I to naprawdę duże! Przekonałam się na własnej skórze :D .

Najpierw instaluje sims2 potem na studiach bo wyszły następne, potem nocne życie, nastempnie dodatek świąteczny, własny biznes, rozrywka rodzinna-akcesoria, szyk i elegancja-akcesoria, zwierzaki, na święta-akcesoria, cztery pory roku i impreza tak trzeba instalować starszą część a potem nową czy tak
Właśnie tak :smirk: .

Tutaj nie gadamy o piratach... no bo gra pożyczona od koleżanki to chyba nie twoja, nie? Myślę że tamat do zamknięcia....
Pirat to nielegalnie skopiowana gra. Gra pożyczona od koleżanki to po prostu gra pożyczona od koleżanki. A o tym czy temat jest do zamknięcia decydują admini i myślę, że nie musisz im pomagać.
Ale się rozpisałam :).

Rider41
10.04.2007, 19:26
teraz mi to samo wyskakuje tylko ze jak chce zainstalowac NŻ ta glupia aktualizacja
mam juz zainstalowane
- The Sims 2
- The Sims 2 Na Studiach
i teraz chce to zainstalowac ale nie moge bo ta glupia aktualizacja

pomocy !!

PIPI
05.05.2007, 19:46

U mnie jest dokładnie tak samo. Czy mógłby ktoś odpowiedzieć na to pytanie?

Co trzeba zrobić żeby mieć wszystkie dodatki zainstalowane i żeby wszystkie działały. PROSZĘ o dokładną odpowiedz.

cysia
23.05.2007, 20:36
angel930 nie pisz posta pod potem!!!

KikoBrk
02.06.2007, 09:17
wiecie co zrobic kupcie orgianlene simsy a jak pobieracie z neta to pobierajcie dobre wersje a nie jakies ruskie shity omg lol2 no ja porzyczylam od kolezanki ta ta czyli od kolezanki z neta co nie?? ^^ omg lol2 dobre sciemy walicie ale takie przypadki bywaja lol2

Lilith
11.06.2007, 12:20
Ja mam wszystkio oprócz dodatków rodziny... orginalne! Próbaowałam zainstalować mode z H&M i wyskakiwała akualizacja i że wystapił błąd musze odistalować cztery poru roku. Moja kumpela miała tak samo tylze ze przy imprezie. Gdy odinstalowałam i zainstalowałam w odwrotnej kolejności niż wyszły nie robiło aktualizacji bo nie miało do czego! Teraz gra pięknie ale szkoda bo miałam wspaniałe rodziny.....

katharsis
11.06.2007, 21:23
A macie zainstalowane poprzednie dodatki czyli na studiach, nocne życie itp. ??