PDA

Zobacz pełną wersję : Składniki i zaklęcia

Strony : 1 2 [3]

.:WiLa:.
06.05.2005, 14:09
Właśnie przeszukuję internet i widzę, ze kod na magimony to nie magicbud tylko magibud...muszę to wypróbować :shifty: wrócę i powiem wam, czy dziala...
Magibud? :O Dziwne, bo przeciez sama nazwa wskazuje, że ,,MAGICbud" albo ktoś kto to pisał po prostu sie pomylił i uciekła mu jedna literka, ale niewiem :) Sprawdz i powiedz nam czy działa :P

Anexia
07.05.2005, 21:34
Mi na zwykłej działce najpierw wyrosła fasola, potam korzeń problemu a nie mam jeszcze kryształów ;(

08.05.2005, 16:44
Mi kryształek wyrósł za pierwszym razem, ale kiedy ściągnełam grzybka i zaczełam dużo czarować :P Aż sie zdziwiłam, bo nawet sie nie spodziewałam, że wyrosną ,,same", bo już wcześniej sobie wszystkie kryształki ściągnełam :)

♪Suzka♪
08.05.2005, 17:54
Magibud? :O Dziwne, bo przeciez sama nazwa wskazuje, że ,,MAGICbud" albo ktoś kto to pisał po prostu sie pomylił i uciekła mu jedna literka, ale niewiem :) Sprawdz i powiedz nam czy działa :P
niestey, ale nie dziala...szlag :fist:

08.05.2005, 18:35
Ważne, że chociaż są te grzybki :) Chociaż po ich magimonach nie można sie przeprowadzić do Abrakadabrowa :( A wogle kod byłby wygodniejszy :P

pulpecik
25.05.2005, 09:48
Mam mały problem. I to chyba dobre miejsce. Otóż mam wszystkie części SImów no i grałam sobie normalnie. Czarowałąm ludzi i wsyztsko było ok. :D Ostatnio zauwazyłam ze nie moge żucić czarów na żadnego człowieka, żadnym simem. Dziecko tez nie może. Moge je jedynie odkrywać. ;(
HELP

25.05.2005, 14:18
Hmmm... Wiem, że to głupie, ale mają w magazynku różdzki?? :P A może rzucałeś czary w miejscu publicznym i twoi simowie zostali ukarani? Albo skończył im sie zapas czarów? :O Albo to po prostu błedy w grze? Jakies rozwiazanie musi być... :wacko:

pulpecik
25.05.2005, 17:40
Mam różdzke w magazynku. Nie nie zostali ukarani. Nie wwiem czy to błąd bo nic sie nie pojawiło i to się tak stało z dnia na dzień. I tak jest z każdym nowym simem. Nie ma polecenia rzucania czarów na innych simów. ALe na lodówke flamingi i te głupie małe gnomy moge, no i na siebie.

simka~guśka
26.05.2005, 11:58
no pewnie :)

muchomory moga wyrosnac na dzialce jak usiadzie sie na tym krzeselku-grzybku
takim bialym ^_^ ale to jest zrobione zeby dzieci mogly miec ten skladnik :)
bo nie moga sobie kupic :)
Ja cały czas na tym grzybie siedzę i nic!!!! :1smutny:

26.05.2005, 15:26
Mam różdzke w magazynku. Nie nie zostali ukarani. Nie wwiem czy to błąd bo nic sie nie pojawiło i to się tak stało z dnia na dzień. I tak jest z każdym nowym simem. Nie ma polecenia rzucania czarów na innych simów. ALe na lodówke flamingi i te głupie małe gnomy moge, no i na siebie.
A ściągałaś ostatnio jakiś dodatek z neta? Bo np. ja jak ściągnełam se tego grzybka i miałam nawet ze 3000 magimonów to i tak nie mogłam kupić działki w Abrakadabrowie i pisało, że posiadam -2 magimony :O Może u ciebie jest podobnie. Albo przypomnij sobie co ostatnim razem robiłaś w tej grze przed tym jak przestało działać rzucanie czarów :)

pulpecik
26.05.2005, 15:33
A ściągałaś ostatnio jakiś dodatek z neta? Bo np. ja jak ściągnełam se tego grzybka i miałam nawet ze 3000 magimonów to i tak nie mogłam kupić działki w Abrakadabrowie i pisało, że posiadam -2 magimony :O Może u ciebie jest podobnie. Albo przypomnij sobie co ostatnim razem robiłaś w tej grze przed tym jak przestało działać rzucanie czarów :)

Pokasowałam wszytskie sciagniete pzredmioty które by mi dawały magimony albo czary. Nadal jest to samo. :( Wogóle w menu rozmowy nie ma czegos takiego naj rzuć zaklęcie. A jak przychodzi fanatycnzy wielbiciel to jest ale moja simka/sim nic nie robi pomimo że może wybrac "zamień w ropuche". A nie chce pzreinstalowac bo mi płyty zginęły. ;(

she
30.05.2005, 09:13
Musisz przeinstalować!
Ale nie wiem czy to pomoże, bo kiedyś przeniosłam magiczny biszkopt [move_objects on] z podłogi na blat i stracił swoje właściwości ;/
Nawet po przeinstalowaniu nadal nie zamienia mi głowy w osła --'

04.06.2005, 10:54
Musisz przeinstalować!
Ale nie wiem czy to pomoże, bo kiedyś przeniosłam magiczny biszkopt [move_objects on] z podłogi na blat i stracił swoje właściwości ;/
Nawet po przeinstalowaniu nadal nie zamienia mi głowy w osła --'
Stracił właściwości?? :O Dobrze, że powiedziałaś, będe pamiętać żeby tego nie robić :)

Brownix
04.06.2005, 16:17
Hehe - rzuciłam zaklęcie "wyjście ze skóry" w świetle słonecznym i mam węże w mieszkaniu. :D

Nie mogę znaleźć na tym forum, co jest potrzebne do "Ożywienia" i do "ogrodu"... Proszę o odpowiedź! Oszczędźcie!

04.06.2005, 16:53
Jak tak ładnie prosisz :) ...
Złota Nić + Magiczna Fasola + Czterolistna Koniczyna ->wieczny cudotwórca = Doskonały Ogród

Masło+Muchomory+Pył Chochlików ->ładowarka różdżek = Ożywienie :)

Brownix
04.06.2005, 18:59
Extra. Dzięki! :D

Jesteś wielka. ;)

05.06.2005, 15:22
Hehe. Może nie ja, ale wyszukiwarka i strona 42 w tym temacie :)

blue eyes
13.06.2005, 21:01
B) dziękuję kronica.nie pytałam cię ja ale dzięx. :O ;)

__________________________________________________ _______________
jestem nowa .plx mnie przywitać

Terierek
14.06.2005, 22:17
Hej ponieważ każdy ma jakies pytanie to postaram się zrobic małą ściągawę
Pytanie 1:
jak dzieci zdobywaja składniki?
Odp.
Muchomory-siadasz na krzesełku- pieczarce i czekasz,gdy wyrosną usłyszysz bulgocik.
Pył wrózek-Kaz dziecku bawić się zabawką rózowym pudełkiem
Łzy smoka-kup smoka i łaskocz go
Łuski smoka-kup smoka i czesz go
Pytanie 2
Gdzie mozna dostac inne składniki
Konfetti clowna,pióro pegaza,lodowe szkło,-Porozmawiaj z magicznymi sprzedawcami i wypełnij zadanie(nagroda wybierana losowo)
jad węża,koniczynka,gumowy kurczak-wymieniaj się ze sprzedawcami
Pytanie3
Jaki jest przepis na magiczny sok i biszkopt?
Magiczny sok-Winogrona+Winogrona+pot ropuchy
Biszkopt-Proszek do pieczenia+masło +pył
Pytanie 4
O co chodzi z fasolą
odp.Fasola jest super na samej górze śpi Will Wright i jest tam pudło fasoli
możesz ja kraść.
Pytanie 5.
Od czego zalezy kolor smoka
Odp.Od opieki im czulej się nim zajmujesz gdy jest jajem tym milszy będzie w przyszłosci.
Kolory
Czerwony-Ciagle podpala dom i gryzie
Zółty-taki nawet miły
Fiolet-Spokojny i przyjacielski
Pytanie.6
Jak zdobyc magimony
Zdobędziesz je podczas występów na arenie
Pytanie 7
JAki jest kod na magimony
Ten kod to magickbud ale nie działa,lepszy jest grzybek
znajdziesz go pod tym adresem www.sims.kelsha.net
Pytanie8
JAk wykorzystac sztuczki
Przychodzisz do sima i wybierasz opcję zabaw
No to tyle.
Aha i powiedzcie co sadzicie o willu na czubku fasolki co?

15.06.2005, 14:26
Szkoda, że nie wspomniałeś/aś o kryształach, to ściąga byłaby pełna :) Ale chce również dodać, że gdy się ściągnie grzybka to nie można kupić domu w Abrakadabrowie, bo choćbyś miał w magazynku 3000 magimonów to przy kupowaniu pisze ci, że masz zero, lub tak jak było u mnie: -2 :|

Terierek
15.06.2005, 16:50
Szkoda, że nie wspomniałeś/aś o kryształach, to ściąga byłaby pełna :) Ale chce również dodać, że gdy się ściągnie grzybka to nie można kupić domu w Abrakadabrowie, bo choćbyś miał w magazynku 3000 magimonów to przy kupowaniu pisze ci, że masz zero, lub tak jak było u mnie: -2 :|

U mnie dało się je kupić wiec nie wiem jaki masz bład

_simfanka_
20.06.2005, 18:10
ja mam siedem kryształów,chyba wszystkie

-gorąca stopa
-elektryczna dłoń
-duch
-sztuczka magiczna
-ugaszenie ognia
-lewitacja
-teleportacja

5 fasol (na żadną sie jeszcze nie wspiełam)
8 pelargoni
6 albo 7 korzeni problemu
2 nowe czary ciasteczko i nektar :smirk: :smirk: :smirk: :smirk:

pozdro!!!

marta_simfanka
01.07.2005, 11:47
mam 5 kryształów:
żółty
biały
czerwony
niebieski
fioletowy

8 magicznych fasol
pełno pelargoni
pełno korzeni problemu
wszystkie czary w księdze odkryte!!!

Caesum
02.07.2005, 10:09
Zauważyłem NADMIAR tematów typu składnik+zaklęcia+tajne przepisy. Dlatego powstał ten nowy temat, aby ułatwić wam orientację w Abrakadabrze. Proszę wiecej nie zakładać tematów tego typu.

Chciałbym wiedzieć jakie są wszystkie zaklęcia! :P
Dla małych i dórzych B)

02.07.2005, 12:00
Chciałbym wiedzieć jakie są wszystkie zaklęcia! :P
Dla małych i dórzych B)
Jeśli tak bardzo chcesz sie dowiedzieć, to przeczytaj ten temat ,,od deski do deski" :\ Z pewnością coś znajdziesz :|

Caesum
02.07.2005, 12:09
Ja mam grzybka i zawsze biorę magimony kiedy chcę się przenieść do innego domku i zawsze działa!Nie ma tak że jest -2 magimony ani że mam 0!

Może nie masz szczęścia. :)

02.07.2005, 12:14
Ja mam grzybka i zawsze biorę magimony kiedy chcę się przenieść do innego domku i zawsze działa!Nie ma tak że jest -2 magimony ani że mam 0!

Może nie masz szczęścia. :)
Tak się składa, że niedawno się przeprowadziła do Abrakadabrowa za mpomocą grzybka, wtedy chyba coś się zablokowało, moze dlatego, że za często brali od grzybka pięniądze, a tak po za tym... w twoim poprzednim poście z tym ,,dórzo" to ty tak na serio? ;)

Caesum
02.07.2005, 14:36
Tak się składa, że niedawno się przeprowadziła do Abrakadabrowa za mpomocą grzybka, wtedy chyba coś się zablokowało, moze dlatego, że za często brali od grzybka pięniądze, a tak po za tym... w twoim poprzednim poście z tym ,,dórzo" to ty tak na serio? ;)
Dla durzych i małych simów(mały błąd)

Tomek
16.08.2005, 17:47
Ktoś dał taki link: www.livin-it-up.net na jakiś SUUUPER przedmiot ale... ta strona nie działa! Wie ktoś może z kąd można ściągnąć ten tajemniczy zajefajny "PRZEDMIOT" napiszcie tu albo u mi na maila [email protected]
Z góry dziękuję
(Albo niech ktoś napisze jak on się nazywa to poszukam w google)

Caesum
18.08.2005, 14:35
Ktoś dał taki link: www.livin-it-up.net na jakiś SUUUPER przedmiot ale... ta strona nie działa! Wie ktoś może z kąd można ściągnąć ten tajemniczy zajefajny "PRZEDMIOT" napiszcie tu albo u mi na maila [email protected]
Z góry dziękuję
(Albo niech ktoś napisze jak on się nazywa to poszukam w google)
Myślę że ta str ma ADRESIK www.livin-it.up.net

Tomek
18.08.2005, 17:05
Myślę że ta str ma ADRESIK www.livin-it.up.net
Nie adres ma taki jak podałem tylko jest chyba zamknięta bo wychodzi nie można sprowadzić cośtam URL cośtam

Caesum
18.08.2005, 18:31
Nie ten adres co podałem jest dobry tylko jakiś błąd wyskakuje
i jeszcze coś nie pisz posta pod postem od tego jest "EDYTUJ"

Tomek
19.08.2005, 07:40
Wiem to przez przypadek bo mi na początku nie chciało wyświetlić więc myślałem że nie dotarł :blush:

Harpsichord
30.08.2005, 22:19
Wiem, że to dziwne, ale wam opowiem... Raz moja simka występowała na tej takiej kamiennej scenie z kryptą, jeziorkiem i grobowcem, przez przypadek nacisnąłem myszką na scene w czasie występu i... nic. Ale jak skończyła występ miała... 99754 magimony za niego :O ... Co ciekawsze u mnie można robić w czasie 1 występu pare sztuczek, np. (mam ang. wersje) Spectral Spouses, Magic Storm, Magic Storm, Spectral Spouses... Może to błąd w grze u mnie ale spróbujcie, może wam pomogłem tym troche. Aha, ktoś pisał coś o złażeniu kory z korzenia problemów - może ta kora to jeden z tajemniczych składników? :O