Zobacz pełną wersję : Składniki i zaklęcia
Zauważyłem NADMIAR tematów typu składnik+zaklęcia+tajne przepisy. Dlatego powstał ten nowy temat, aby ułatwić wam orientację w Abrakadabrze. Proszę wiecej nie zakładać tematów tego typu.
Ja znalazłam jakiś taki duży zielony kryształ ;) i podobno jest ich więcej :)
1. Czy ktoś wie ile ich jest?
2.I jakie mają zaklęcia?
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Originally posted by Andonezja
no dobra, skoro jush przebaczamy Lakomczuszkowi, to teraz czas odpowiedziec na pytanie:
a wiec ja mam wszystkie krysztaly. sluza one do:
- teleportacji (fioletowy)
- ugaszania ognia (czarny)
- magicznej sztuczki (zolty)
- granatowy, zielony i bialy to inne magiczne sztuczki takie jak lewitacja itp.
Bylo gdzies na Forum
Kryształy wyrastają w Twoim ogródku,gdy bardzo dużo czarujesz.Może nawet wyrośnie Ci magiczna Fasola albo Korzeń Problemu. :)
Mi te kryształy rosną w simowych domach.Na serio.Same wyrosły.
No bo one wyrastają nie tylko w Abrakadabrowie,ale też na zwykłych działkach. :)
MAM PYATNO DO WAS!
Otóż... jestem tu od niedawna i chciałam się czegoś dowiedzieć o Simach...znam sie na nich bardzo ale nie wiem czy si.ę nie mylę... mam wszystkie oryginalne.. ale za to w niektórych miejscach bardzzo wolnooo chooodząąąą... :( i nie wiem co robić.. może to wina miesjca na dysku? ale mam go bardzo dużo! co jest jeszcze nie tak!?
Moze zmniejsz detale to przewaznie pomaga
Ustawic mozesz tam gdzie zapisujesz gre (czyli takie trzy kropeczki na panelu sterowania) a pozniej klikasz na symbol monitora...
Moze to byc tez spowodowane starymi sterownikami do karty graficznej lub starym DirectX`em...
Originally posted by Kr0nica@Mar 13 2004, 01:25 PM
Moze zmniejsz detale to przewaznie pomaga
Ustawic mozesz tam gdzie zapisujesz gre (czyli takie trzy kropeczki na panelu sterowania) a pozniej klikasz na symbol monitora...
Moze to byc tez spowodowane starymi sterownikami do karty graficznej lub starym DirectX`em...
dzięki spróbuję! ;]
Kubeczek
13.03.2004, 14:51
Zielony kryształ naucza sztuczki "duch". Wyrastały mi jeszcze czarne i czerwone kryształy, korzeń problemu, pelargonie na energie słoneczną i fasola.
Czerwony krysztal to zaklecie Goraca Stopa :)
Bardzo ciekawe :lol:
P.S.
to juz napisze wszystkie
Czerwony juz jest
Bialy: Lewitacja,
Zielony: Duch,
Czarny: Ugaszenie,
Zolty: Magiczna sztuczka,
Niebieski: Uscisk reki (nie pamietam jak to sie dokladnie nazywa),
Fioletowy: Teleportacja.
Originally posted by panna_x@Mar 13 2004, 12:26 PM
A wogóle ile trzeba czasu żeby wyrósł magiczny kryształ ? :P
P.S. I co to korzeń ploblemu ? bo chyba mi wyrósł. :P
Originally posted by Ruda+Mar 13 2004, 09:37 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Ruda @ Mar 13 2004, 09:37 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-panna_x@Mar 13 2004, 12:26 PM
P.S. I co to korzeń ploblemu ? bo chyba mi wyrósł. :P [/b][/quote]
Już Ci mówiłam że kryształy wyrastają gdy się dużo czaruje.A korzeń problemu to takie drzewo małe co wyrasta ale nic nie daje.Najlepiej wejdż w opcje kupowania ,naciśnij na korzeń i zobaczysz pod jaką jest nazwą.Gdy będzie pod nazwą korzeń problemu to to jest właśnie on.
P.S.Już mnie boli ręka :)
Originally posted by psiulka+Mar 13 2004, 10:26 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (psiulka @ Mar 13 2004, 10:26 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> Originally posted by Ruda@Mar 13 2004, 09:37 PM
<!--QuoteBegin-panna_x@Mar 13 2004, 12:26 PM
Już Ci mówiłam że kryształy wyrastają gdy się dużo czaruje.A korzeń problemu to takie drzewo małe co wyrasta ale nic nie daje.Najlepiej wejdż w opcje kupowania ,naciśnij na korzeń i zobaczysz pod jaką jest nazwą.Gdy będzie pod nazwą korzeń problemu to to jest właśnie on.
P.S.Już mnie boli ręka :) [/b][/quote]
Sorry ale już chyba 2-3 godziny grałam i czałyczas czarowałam i nic!!!!!!!!!
Bardzo cię przepraszam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Originally posted by Ruda+Mar 13 2004, 10:40 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Ruda @ Mar 13 2004, 10:40 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> Originally posted by psiulka@Mar 13 2004, 10:26 PM
Originally posted by Ruda@Mar 13 2004, 09:37 PM
<!--QuoteBegin-panna_x@Mar 13 2004, 12:26 PM
P.S.Już mnie boli ręka :)
Sorry ale już chyba 2-3 godziny grałam i czałyczas czarowałam i nic!!!!!!!!!
Bardzo cię przepraszam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/b][/quote]
Spróbój robić coraz inne zaklęcia a potem rozejrzyj się po działce lub ściągnij sobie z tej stronki http://sims.kelsha.net/buyable1.html :)
Czy ktoś wie jak zdobyć te magiczne składnki dla dziecka?
Magiczny pył: dziecko musi się bawić zabawkami z takiego różowego pudełka.
Muchomory: dziecko musi siadać na muchomora który rośnie w ogródku a potem muchomory wyrosną w ogródku.
Łzy smoka, łuski smoka: kup smoka wyczesuj go i głaskaj a da ci te składniki.
Takie tematy jusz były.
A co to jest ta Fasola i Pelargonie na energie sloneczna i co daja? Nie mam Abry i nie bede mial ale taki jestem ciekaw swiata :P
Czy odkryliście jakieś ukryte czary? Ja znam 2:
1. winogrona+winogrona+pot ropuchy->wyciskacz do nektarów=magiczny nektar
2. masło+proszek do pieczenia+pył chochlików->piec=magiczny biszkopt (fajne ;) )
Irma_Lair
26.03.2004, 17:23
A w ksiązecce od abry było napisane,że mogą Ci wyrosnąć muchomory magiczne.To chyba jakaś podpucha!!
Niespotykany
26.03.2004, 18:00
Originally posted by Sutek@Mar 22 2004, 05:19 PM
A co to jest ta Fasola i Pelargonie na energie sloneczna i co daja? Nie mam Abry i nie bede mial ale taki jestem ciekaw swiata :P
Jaka magiczna pelargonia ? Pierwszy raz słyszę szczerze mówiąc :rolleyes:
Szynszyl
26.03.2004, 18:10
to takie kwiatki male :) jak je przenosisz w trybie kupowania to maja opis Pelargonie na energie sloneczna :)
heh, a ja narazie nie mam zadnego krysztalu ( chyba :) ), zbieram natoimast wszystkie składniki żeby zrobic wszystkie zaklecia :D, a moglibyscie mi powiedziec, gde można zdobyć Konfetti Klowna, Pył Diamentowy (chyba tak to sie nazywa, dokladnie nie pamietam) i to coś "lodowe"?...bo ja nie wiem :]...no...to by bylo na tyle...aha...jezeli sie powtorzylam...to wielkie Sorry...:)...papapa
Konfetti Klowna i Lodowe Szklo dostaniesz za wykonanie zadania... Musisz podejsc do, jakiegos sprzedawcy w Abrakadabrowie i porozmawiac z nim.. Dostaniesz zadanie po wykonaniu dostaniesz losowo wybrany przez gre przedmiot...
Pyl Diamentowy kupisz u Wrozki tej ze skrzydelkami za okolo 200 Magimonow.
heh, dzieki wielkie :)...chociaz nie wiem jak z moim umyslem znajde tego kogoś z tym zadaniem :D. Aha, zapomnialam jeszcze o Rzęsach Czarodzieja...gdziet o mozna dostac? :D
Szynszyl
28.03.2004, 11:42
Originally posted by Irma_Lair@Mar 26 2004, 07:30 PM
Odpowie mi ktoś?? :angry:
no pewnie :)
muchomory moga wyrosnac na dzialce jak usiadzie sie na tym krzeselku-grzybku
takim bialym ^_^ ale to jest zrobione zeby dzieci mogly miec ten skladnik :)
bo nie moga sobie kupic :)
Originally posted by Domiś@Mar 28 2004, 11:41 AM
Aha, zapomnialam jeszcze o Rzęsach Czarodzieja...gdziet o mozna dostac? :D
Odpowiedź jest taka sama, jak w przypadku poprzednich składników, o które pytałaś ;)
Irma_Lair
30.03.2004, 11:11
Originally posted by Ukash+Mar 28 2004, 12:42 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Ukash @ Mar 28 2004, 12:42 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Irma_Lair@Mar 26 2004, 07:30 PM
Odpowie mi ktoś?? :angry:
no pewnie :)
muchomory moga wyrosnac na dzialce jak usiadzie sie na tym krzeselku-grzybku
takim bialym ^_^ ale to jest zrobione zeby dzieci mogly miec ten skladnik :)
bo nie moga sobie kupic :) [/b][/quote]
No tak,ale w książce od aby pisało,że mogą ci wyrosnąć w nagrody czarodziejskie muchomory!!
:D Ja mam abre od kilku dni i jest looz tylko troche nudzxi mnie to że musze ciągle jeździć do miasta i kupować składniki do ciast i wogóle!!! :huh: Mam też 1 smoczka jest czerwony i wszystko podpala!!! Słyszałam że podobno trzeba go zamkńąc w pomieszczeniu z którego nie wyjdzie żeby się wytresował ale żal mi go!!!! tak po za tym to podajcie mi jakieś stronki z dodatkami do the sims i sims abrakadabra :D
Czajniczek
03.04.2004, 08:03
Jak ci się nudzi kupowanie dwóch składników to co dopiero jakby w TH2 trzeba jeździć codziennie po mięso i chleb i takie tam.
Harimatris
03.04.2004, 08:34
Można wszystkie składniki ściągnąć z interneu. A dokładniej ściągnąć księgę czarów, która daje wszystkie zaklęcia i składniki. Tak jest chyba najprościej! :lol:
Zaria'dna
03.04.2004, 17:43
mam pytanka bo abre mam od wczoraj:
jak dzieci mogą zdobywać łuski smoków??? - bo tego mi baaardzo brakuje :(
czy znacie kody na magimony??? - tego też :( :P
Szynszyl
03.04.2004, 21:01
dzieci moga zdobyc muchomory, jak czesto laskoczesz swojego smoka, wtedy on sie poplacze ze smiechu :) a wyczesujac smoka mozna zdobyc luski ;)
a co do magimonow to chyba na stronie Cheapfrills (http://www.cheapfrills.org) jest wielofunkcyjna ksiega zaklec (wszystki skladniki, magimony itp.)
Zaria'dna
04.04.2004, 11:42
dzięki wielkie! :) :) :)
a co do ściąganych rzeczy to już sciągać nie moge bo ostatnio mi simy rozwaliło i musiałam wgrywać od nowa :( - a kody są może takie jak np. rosebud (tyle że na magimony)
Simsomaniak
06.04.2004, 15:30
Mam problem wyrusł mi niebieski kryształ co zrobić aby inne mi wyrosły ???????
Jeśli chcesz żeby wyrosło ci więcej magicznych kryształów to na twojej działce musi być dużo magi tzn. mósisz czaroiwać ,urzywać zaklęć itp. magiczne żeczy robić :D :D :D :D :D :D :D
jaq niestety nie mam tej gry ale postaram sie o nia <_< . iedlugo pozycze od kolezanki wszystkie czesci i je przegram. nareszcie bede mogla grac w wszystkie gry the sims, jush sie nie mogw doczekac :D
agatka678
06.04.2004, 21:38
Ja też je mam one są na tej stronie gdzie ten grzybek.
Simsomaniak
07.04.2004, 16:05
UFO porwało mi sima co robić ???? :unsure: :unsure:
Zaria'dna
07.04.2004, 16:45
spoko ;) oddadzą ci go za parę (simowych) dni :)
Kama2002
07.04.2004, 17:04
A mi oddało po kilkunastu godzinach :)
A co do kryształów to mi jeszcze żaden nie wyrósł :( Bu... A przecież czaruję tam zdex :P A tak w ogóle to co dokładniej trzeba robić?
pozdro
Kama
Kama2002
07.04.2004, 17:13
Nie chcę sobie tego ściągać, bo to całkowicie odbiera przyjemność z gry. Powiedzcie mi tylko, co dokładnie trzeba robić. Bo ja w domu to tylko zaklęcia wypróbowuję.
pozdro
Kama
Simsomaniak
07.04.2004, 18:02
trzeba wszystkie czary wynaleść i dużo ich używać
Kama2002
07.04.2004, 19:12
K'woli przypomnienia: Gdy czarów używa się na swojej posesji nie można dostać mandatu, czy co to tam?
pozdro
Kama
Szynszyl
07.04.2004, 20:00
mozna ;) bo to sie dostaje jak sie czaruje przy niemagicznych simach :) obojetnie gdzie :D
Simsomaniak
08.04.2004, 13:17
pomużcie wyrosły mi kwiaty :
- Kożeń problemu
- Pelargonie na energię słoneczną
o co tu chodzi ??
Originally posted by Simsomaniak@Apr 7 2004, 05:05 PM
UFO porwało mi sima co robić ???? :unsure: :unsure:
Jakie znowu UFO? Skąd oso się bierze?? I oco chodzi?
Please podajcie tutaj na forum jakieś kody na magimony -_- Bo takie "bawienie się" w Abrakadabrowie jest już nudne, a simy sie potem męczom <_< Jak jakieś znacie to podajcie :huh:
Ja tam nie słyszałam to tych wszystkich księgach, dzięki którym można zdobyć skladniki. Grałam już w wiele gier z kodami i stwierdzam, że może i pomagają w graniu, ale szybko to się nudzi. Jestem przekonana, że jak znajdziecie jakiś składnik samodzielnie...lub...no...za pomoca forum :D będziecie mieć większą satysfakcję z grania :). Fakt, grając w The Sims używam kodów, ale nielicznie. :)...Składniki natomias zdobywam samodzielnie...lub jak wspomniałam - za pomocą forumowiczów. Pozdrawiam serdecznie :)
Tylko, że na http://www.cheapfrills.org/ nie mogę ściągnąć Spell Components and all Spells !
Jest gdzieś na dole w głównej stronie... Ale w objects go nie ma!
Pomoże ktoś?? :(
icey
TU (http://www.cheapfrills.org/zips/cfwandcharger.zip) masz dokladny link do sciagniecia tego przedmiotu
Pozdrawiam
Simsomaniak
08.04.2004, 22:11
Może ktoś odpowie wreście na moje pytanie ??
pomużcie wyrosły mi kwiaty :
- Kożeń problemu
- Pelargonie na energię słoneczną
o co tu chodzi ??
Simsomaniak
To tylko tak dla ozdoby jest :) Im wiecej czarujesz tym wiecej wyrasta Ci tego cholerstwa :P
Pozdrawiam :)
A mi może ktoś wreszcie powie, oco chodzi z tym UFO, co? <_<
agatka678
09.04.2004, 14:28
Jeśli patrzysz przez taki teleskop to mogą zabrać twojego Sima i go odadzą po kilku dniach.Teleskop jest w światowym życiu.
Ada, dziękuję Agatka678 :) Teraz już wiem oco chodzi :P
Mi UFO porwało parę razy simsa. Naszczęście po paru dniach wrócił.UFO porywa nawet młodych simsów. I oczywiście każdemu porwanemu simowi zmienia osobowość. A wiecie że po stwotrzenu simsa niektóre mają w magazynku przeróżne żezcy. Raz młody sims miał 2 pierścionki z brylantem. A Kto wogóle wierzy w UFO??????
SOSIk_ona
10.04.2004, 10:53
<_< mnie jeszcze nigdy UFO nie porwało choć dużo paczałam przez teleskop! :(
Bo jak chcesz aby UFO porwało simsa to musi on dużo patrzeć ptrzez teleskop i sam tego musi chcieć i oczywisćie musi być noc. Po jakimś czasie UFO przyleci.Zobaczysz, Miej cierpliwość. :rolleyes:
Ja założyłam na forum temat ''czy wam też sie to wydarzyło'' :D w temacie jest mowa o UFO jeśli chcecie można przeczytać :) :) :) :)
ps.
mojom simke też porwali było fajnie :lol:
SOSIk_ona
11.04.2004, 20:55
dzięki Nyśka, jesteś superkowa. :) :) :) :) :) :) :)
Hmm...nie wiem, czy ktos jush o tym pisał, bo nie jestem zabardzo na bierzaco :D. Spowodowane jest to tym, ze hmm...jestem tu nowa :D. Więc, jak zdobyć np. puł wróżki (chodzi mi o skladniki dla dziecka) bo kompletnie nie wiem :|. No to pozdrawiam i w ogole powiedzcie mi, skad sie zdobywa te wszystkie dzieciece skladniki :)
Jeśli ci chodzi o dziecięce składniki to tak: B) B) B) B)
Grzyby-musisz siedzieć parce godzin (kilka razy) na takim grzybo - krzesełku kupisz je przy robieniu domu
łzy i łuske smoka- zdąbedziesz gdy bedziesz mieć smoka(możesz go kupić u Wampirzycy Wiki w Abrakadabrowie po 49magimonów)smok da ci łuske gdy go będziesz czesać(nie za pierwszym razem)a łzy jak będziesz go łaskotać
Pył wróżki-dostaniesz, gdy dziecko będzie, sie bawić takim różowym pudełkiem z zabawkami :D :D :D :D
P.s :D :huh: ;) :lol: :D ;)
Możesz też ściągnąć z internetu szafkę, do której rodzice wkładają muchomory,łuskę smoka,łzy smoka itp. a dzieci wyciągają
http://www.cheapfrills.org/ Sprawdz!!!!!!!! ;) ;) ;) ;)
A dokładnie na której stronie jest ta szafka(daj jej zdjęcie) ;)
Piegusek
13.04.2004, 09:06
Hej czy wiecie z skąd sie kupuje czy coś takiego pył chochlików nigdzie go nie ma jak go zdobyc?? :blink:
<_< Napisz w wyszukiwarce pył i zobaczysz wyniki,tam znajdziesz odpowiedż ;)
Psiulka nie :unsure: pamiętam na jakiej stronie to jest ale poszukam,a pył chohlika to inaczej diamentowy pyłkupisz go u Mary za 199magimonów :D :D
Piegusek
13.04.2004, 09:55
a w jakiej wyszukiwarce a poza tym pył chochlikow ma inny wygląd niż pył diamentowy :angry:
Originally posted by Piegusek@Apr 13 2004, 10:55 AM
a w jakiej wyszukiwarce a poza tym pył chochlikow ma inny wygląd niż pył diamentowy :angry:
Wyszukiwarka jest na dole strony.Wpisujesz "pył" i naciskasz "szukaj".Potem pojawią Ci się wyniki ;)
Mówie ci że pył chclika to djamentowy pył po prostu jest żle przetłumaczone!!!! :ph34r: :ph34r:
mysialinka
13.04.2004, 15:07
:angry: Nieprawda! Nie zmylaj! pył chochlika i pył diamentowy to co innego! Te obydwa składniki morzesz kupić u tej wrozki ze skrzydełkami. Ale pył chochlika jest chyba od 20-30 magimonów a pył diamentowy jest po 199 magimonów. w książce czarów pisze który ze składników masz użyć do czaru!
Nie zmylam :angry: nikogo jeśli nie wieżysz przeczytaj te posty http://forum.thesims.pl/index.php?showtopi...45&#entry122080 (http://forum.thesims.pl/index.php?showtopic=4282&st=45&#entry122080)
tu jest napisane ;) :unsure: :unsure:
P.s :) :) :)
Co do tej szafki co rodzice wkładają muchomory itp. a dzieci wyciągają to jest Na oficjalnej stronie Maxisa znajdziesz :-) (w dziale GET COOL STUFF) :) :)
mysialinka
13.04.2004, 15:58
no i przeczyrałam i tutaj nie jest napisane że pył chochlikowy to pył diamentowy tylko że pył chochlikowy to magiczny pył!!!!! :angry:
agatka678
13.04.2004, 16:05
Mysialinka ma rację.Pył chochlików to magiczny pył.
Szynszyl
13.04.2004, 17:45
Psiulko ! :)
szafke na skladniki mozna sciagnac ze stronki thesims.ea.com (http://thesims.ea.com/us/index.html?menu=getcool&content=getcool) :D
tylko pamietaj ze trzeba byc zarejestrowanym w maxisie :P
(jak nie jestes to moge dac na maila) :P
Originally posted by Ukash@Apr 13 2004, 06:45 PM
Psiulko ! :)
szafke na skladniki mozna sciagnac ze stronki thesims.ea.com (http://thesims.ea.com/us/index.html?menu=getcool&content=getcool) :D
tylko pamietaj ze trzeba byc zarejestrowanym w maxisie :P
(jak nie jestes to moge dac na maila) :P
To daj mi,czekam na to
=)Cornelka(=
14.04.2004, 07:01
:) MOzecie mi powiedziec jka się zdobywa czarne róze bo ja mysle ze jak ma sie gwiazde i jest sie gwiazdą to przychodzi fanatyczny fan i żuca pod dzwi czarne róże i można je wziażć(chyba) jako składnik ja tak mysle ale niewiem czy tak jest :blink: wy wiecie jak innaczej to powiedzcie prosze
Originally posted by =)Cornelka(=@Apr 14 2004, 07:01 AM
:) MOzecie mi powiedziec jka się zdobywa czarne róze bo ja mysle ze jak ma sie gwiazde i jest sie gwiazdą to przychodzi fanatyczny fan i żuca pod dzwi czarne róże i można je wziażć(chyba) jako składnik ja tak mysle ale niewiem czy tak jest :blink: wy wiecie jak innaczej to powiedzcie prosze
O ty spryciaro, jest właśnie tak jak mówisz :P :lol: ;)
To najwyraźniej trudno i żyje się dalej akurat te zaklęcia dotyczą sławy i zwierzaków. Jedno zmienia zwierzaka w człowieka a drógie sim no 4,5 gwiazdek na 5 możliwych w dodatku gwiazda. To tak samo jak się nie ma randki i zaprasza się na przyjęcie to nie przyjdą miastowi tylko sąsiedzi a jak ma się randkę to przyjdą. Nie martw się!!!!!
Piegusek
14.04.2004, 14:57
:) jak sie robi te obrazki które sa pod twoja nazwą?? :blink:
=)Cornelka(=
14.04.2004, 15:07
:P Ja sie niemartwie bo mam prawie wszystkie dodatki oprócz 2 wakacji i balangi (bo niechce )miałam do wyboru abre lub wakacje i balange to wybrałam abre bo uwazam ze jest lepsza :P B) :P
mysialinka
14.04.2004, 15:23
Czy moge się o coś zapytać? jeśli to już vbyło to bardzo przepraszm. Chodzi o to że mam te kolorowe kamienie które wyrastają z ziemi imam fioletowy, biały, zielony, czerwony, czarny i niebieski. wszystkie wiem jak użyć tylko nie wiem jak użyć białego i zielonego oraz niebieskiego. Nie myślcie że chodzi mi o to jakie one umiejętności dają tylko gdzie je można użyć np. czrny można użyć na ogniu, a czerwony zeby pokazać sztuczke na drugim simie. ale nie wiem gdzie można uzyć lewitacji, elektrycznej ręki oraz duch prosze o pomoc!
Wampirencja
14.04.2004, 16:31
Lewitacji? Do simów innych! W opcji "Zabaw" jest i duch, i lewitacja i elektryczna łapa :)
PIEGUSEK: czytam po raz n-ty twój post.. chodzi ci o avatar Nyśki??
Piegusek
14.04.2004, 19:08
chodzi mi o te obrazki co są pod naszymi nickami to znaczy ta miluśynska czy jakos tak to ona ma kotka to jak właśnie umiescić te obrazki? :(
Awatarek robi się tak wchodzisz w opcje mój profil (na samej górze) A tam jest opcja edytuj awatar w panely profil. A dalej to sobje już poradzisz albo wybierasz swój awatar albo jeden z proponowanych przez sims zone.
Piegusek
14.04.2004, 19:41
;) hej nyśa czy wiesz moze do czego wykorzystuje sie diamenty czerwony niebieski zielonybialy fioletowy i czarny bo mam wszystkie i niewiem jak ich uzywać ...:(
-------
:D dzięki serdeczne bardzo dzieki :P ...
czarny - ugasza pożar. Ja co będze ci śę poliło to możesz normalnie gasić lub za pomocą czarów.
Fioletowy - teleportuje zamiast opcji podejć tu można użyć teleporuj(poleca jest szybciej)
czerwony, niebieski biały - lewitacja zielony - duch używa sie gdy simsy sie poznają i ktoś chce zeobić sztuczkę to jest opcja zabaw.... i tam one są
A żeby sią nauczyć zdolnści to trzeba kliknąć na kryształ i tam będzie.
=)Cornelka(=
16.04.2004, 17:55
:P ale o co chodzi z ta lewitacją??jak zrobić ??? i co wtedy sie dzieje??[COLOR=blue]
Trzeba zebrać biały kryształ.
Podczas rozmowy z innym simen mamy do wyboru parę opcji np. flirtuj,obraź, rzuć zaklęcie itp. a tam jest również opcja zabaw... i jak twój sims nauczył się lewitować po przez kryształ (klikasz na krzyształ i tam jest opcja naucz się zdolności - lewitacja.)
Sims unosi się w powietrzu.
mysialinka
17.04.2004, 14:43
Ja trzymam te kryształy w domu, ale one popoewnym czasie sie powiękaszają o co w tym chodzi mi się wydaje ze wtedy te umiejętności rosną ale nie jestem pewna. Z góry dziękuje za odpowiedz! :lol:
agatka678
17.04.2004, 14:55
Mi się wydaję że gdy jest mały to tylko 3 simów może mieć tą umiejętność.A gdy jest duży to 5 może skorzystać.
A może powiększają się tak i już jak kwiatki fasola czy korzeń problemów.
=)Cornelka(=
17.04.2004, 18:20
:( MOzecie mi podac taka stronke
gdzie był takui grzbek do sciagniecia co daje magimon itd.
Bo ja ja gdzies widziałam tylko niemoge jej znalezc a bardzo bym chciała prosze!!!!!
Prosze Pomózcie !!!!!!!!!
Szynszyl
17.04.2004, 18:37
magimony sa na stronce SiM EsTaTeS (http://www.simestates.com/phyllis'_features.htm) :P
Tutaj,są też inne magiczne rzeczy ;) http://sims.kelsha.net/magic3.html http://sims.kelsha.net/magic7.html mam nadzieje że Ci sie spodobają ;)
=)Cornelka(=
17.04.2004, 23:58
Mam pytanie z kat wziasc czarne róże skoro siema sie gwiazdy?? :blink:
Mozesz je prawdopodobnie wziasc z tego grzybka ze skladnikami...ale i tak ci sie do niczego nie przydadza, bo one sluza do zaklecia co robi z sima gwazde...a skoro nie masz dodatku gwiazda... :P
Originally posted by =)Cornelka(=@Apr 18 2004, 12:58 AM
Mam pytanie z kat wziasc czarne róże skoro siema sie gwiazdy?? :blink:
Czarne róże ci przynosi fanatyczny wielbiciel kiedy masz 2.5 gwiazdki. Kamerdyner i sprzątaczka wyrzucają te kwiaty
=)Cornelka(=
18.04.2004, 07:54
Ja mam gwiazde tylko chciałam sie zapytać :D a czemu tylko jka ma sie 2.5 gwiazdki bo ja mam wszystkie i chciała bym te róz do tego zaklęcia :D
Bo od tego czasu przychodzi fanatyk. A jak masz już 5 gwiazdek to nie jest ci to potrzebne ponieważ róże dają jedynie 4,5 gwiazdek.A jak użyjesz tego zaklęcia to pryjdzie ci mnustwo fanatyków.
Piegusek
18.04.2004, 09:46
Przepraszam ze nie na temat i ze moze on juz był co sie jeszcze da ozywić zakleciem oprócz krasnali lodówki szachów i flaminga ??? :huh:
No jeszcze jest klozecik. Klapka mu się rusza cały czas. :D
=)Cornelka(=
18.04.2004, 15:00
:angry: Jak robie sobie zaklecia na zapas(dużo)to przychodzi tajemniczy gość i każe mnie :angry: wiecie cos o tym??
Mnie ukarał aż 2 razy!!!! Za to że czarowałam na dworze. :angry:
Ja lubię zaklęcie o nazwie Doskonały ogród. A składniki to wszystkie lubie. Ale najlepsze to są piasek czasu i czterolistna koniczynka. :D
Czarodziej
24.04.2004, 09:37
Moje ulubione zaklęcie to Wielkie pytanie
A składnik to pył diamentowy i rzęsy czarodzieja :)
--------
A taka dziewczyna (Chyba edyta) podała stronę z której można ściągnąć opcje kupowania kryształów (ale gra się troche nudzi
Czarodziej nie chce byc niemiła i nie chce się z tobą kłucić ale już druga osoba przpomina ci o tym, żebyś edytował posta. Wiesz, że jest to łamanie regulaminu ? A wracajac do tematu to najbardziej lubie zaklęcie: Wielkie Pytanie i Śmieszek, a składnik: Coś tam z lodem (nie pamietam nazywy) i Jad węża.
Czarodziej naprawdę nie wolno pisać 2 , 3 i więcej postów pod rząd??? Czytałeś regulamin??? Nie pierswszy raz już to ci się zdarzyło zrób coś z ty bo mogą usunąć cię z forun.A tego chyba nie chcesz???
Kama2002
24.04.2004, 19:26
Originally posted by rilla90@Apr 24 2004, 10:02 AM
Czarodziej nie chce byc niemiła i nie chce się z tobą kłucić ale już druga osoba przpomina ci o tym, żebyś edytował posta. Wiesz, że jest to łamanie regulaminu ? A wracajac do tematu to najbardziej lubie zaklęcie: Wielkie Pytanie i Śmieszek, a składnik: Coś tam z lodem (nie pamietam nazywy) i Jad węża.
Czyżby chodziło o Lodowe Szkło? :D
Mój ulubiony składnik to Gumowy Kurczak :D
Kama czy ty przeczytałas regulamin? Teraz jest nowy wiec moze sie zapoznaj jak nie czytałas
A moim ulubionym zaklęciem jest wygnanie. Ulubionego składnika nie mam przecierz skłądników można użyc tylko w czarach więc jak je można lubiec
Kama2002
25.04.2004, 12:23
Oj, dobra, nie mogłam się powstrzymać :P A regulamin czytałam.
A jeśli chodzi o sympatię do składników to np. może podobać Ci się ich wygląd lub opis... Różnie to bywa.
mała simka
25.04.2004, 14:31
A gdzie można zdobywać magimony?
nika1990
25.04.2004, 17:46
mi się najbardziej podoba pył chochlików!jest cool...a co do kryształów itp,które mają niby wyrosnąć,to mi nie wyrosły...bo nie odkryłam wszystkich zaklęć:( może ktoś zna jakieś inne niż te w książce??? :(
Jest jeszcze czar na biszkopt i nektar. Ale nie pamiętam przepisu :huh: :huh: .
Kama2002
25.04.2004, 20:42
mała simka: W Abrakadabrowie. Np. walcząc na czary na arenie (najbardziej opłaca się z Wampirzycą Wiką [Wampirzyca Wika wszystkim w mordę sika! :P], dostaje się 36 za jej całkowite pokonanie, a 27, gdy jedno nam się nie uda) lub popisując się tam, gdzie są różne sztuczki.
nika1990: Magiczny Biszkopt (Piec) - pył chochlików, masło, proszek do pieczenia
Magiczny Nektar (Winiarnia) - winogrona, winogrona, pot ropuchy
A może konsekwencje zależą od kolejności wrzucania składników??? :unsure:
Czy ja wiem przecież w innych czarach to nie ma różnicy. A może chodzi o przypadek.Bo mi jak sim je babeczką to nigdy nie miał gołowy osła owszem jak mu nie wyszła to tak.
Kama2002
26.04.2004, 11:51
A jak może jeść nieudaną babeczkę? U mnie nieudana=spalona.
Co się dzieje z zakleciem dla dziecka'wyrób ciasta'??Za każdym razem pojawiają się żaby :blink:
Zaria'dna
27.04.2004, 16:15
WŁAŚNIE! - u mnie też...... :(
i o co chodzi z tymi flamingami??? :(
bloodwave
27.04.2004, 19:34
z flaminagi to jest tak...że czarem ozywienie można go przemienić w TANCERKE FLAMINGOGO..i ona "umila nam czas" :wub: :lol:
Mi z tym ciastkiem równieżnie wychodzi a może simy dzieci są zbyt zachłanne na ciasteczka ( i Maxis dba o ich zęby :D :lol: :D )
(ZuJotek)
30.04.2004, 19:55
Originally posted by Nyśka@Apr 29 2004, 06:00 PM
Mi z tym ciastkiem równieżnie wychodzi a może simy dzieci są zbyt zachłanne na ciasteczka ( i Maxis dba o ich zęby :D :lol: :D )
hehe, może żeczywiście
A woóle to komuś udał się ten czar??? :huh:
Basieńka
01.05.2004, 14:32
A ja mam pytanko: Jak dziecko może zdobyć magiczny składnik do swojej ładowarki? Wiem tylko że Pył Wróżek jest jak sie dziecko dużo bawi tym różowym pudełkiem, a jak np. ma zdobyć Muchomory?
Kama2002
01.05.2004, 14:36
Muchomory rosną w ogródku, gdy trochę posiedzi się na Krześle w kształcie grzybka :) Ja te krzesła-grzybki dałam jako krzesła "stołowe" :D
musisz kupic taki grzyb do siedzenia ;) siadasz na niego i gdzies na dzisalce pojawiaja Ci sie muchomory pamietaj ze nie zawsze pojawiaja sie muchomory
Smocze luski-musisz kupic smoka i go czesto czesac
smocze lzy-musisz smoka czesto lazskotac
Basieńka
01.05.2004, 17:11
Dzięki Megi i Kama, przydało sie. Od razu (po pięciu min. siedzenia) wyrosły mi muchomorki.
Originally posted by Basieńka@May 1 2004, 06:11 PM
Dzięki Megi i Kama, przydało sie. Od razu (po pięciu min. siedzenia) wyrosły mi muchomorki.
Ciesze sie ze moglam pomoc.I nie ma za co dziekowac :)
=)Cornelka(=
04.05.2004, 19:24
:D mam do was wszystkich wielka prożbe (do tych co wiedza) :D chciała bym żebyscie mi powiedzieli składniki na te nieznane zaklecia (i ciasta nektary) prosze :D
=)Cornelka(= :D :P
Basieńka
04.05.2004, 19:26
Nie wiem może ktoś już zadał to pytanie, ale co dzieci mogą robić wogóle w abrakadabrowie??? Czy mogą pojedynkować sie??? I co w pojedynkach zwycięrza z czym??? Wiem tylko że jakaś tam burza jest chyba najsilniejsza... ale dokładnie nie wiem.
---------
na babeczke jakąś tam jest: pył chochlików, masło, proszek do pieczenia... a na nektar: winogrona, winogrona i żabi pot
he he :D składniki i magia szkoda że nie dla dzieci a przynajmniej nie do końca, z tego co wiem dzieciaki mogą tylko swoje własne czary uprawiać - żadnych pjedynków, występow, pokazów... szkoda
no ale maxis nigdy dzieci nie rozpieszczał - najbardziej pokrzywdzone były w randce - zakaz wstępu do miasta!! eh...
przykro mi Basieńko że cie musiałam (musiałyśmy) rozczarować... a i jeszcze strasznie trudno im składniki zdobywać ileż można na tych purchwkach przesiadywać :?
hej Kama2002 a to z tymi krzesłami stołowymi to jest niezła mysl dzięki!!! :D
Basieńka
05.05.2004, 18:02
A ktoś może już rozpykał pojedynki? wie może co z czym wygrywa??? i jak korzystać z tych kryształów??? Bo ja mam niebieski i nie wiem jak teraz (już wziełam moc z niego) ją wykorzystać.
umiejętność z niebieskiego kryształu to "elektryczna dłoń" jak gadasz sobie z jakimś simem możesz jej użyć przez opcje "zabawiaj" o ile sie nie myle :/ w kazdym razie jest w menu rozmowy... taki azbawiony sim przez chwilę ma krótkie spięcie :D a później strasznie się złości :D
pojedynki też rozpracowałam.. gdzieś miałam to wszystko na kartce spisane... jak ją znajdę to powiem jak wygrać...
Specjalnie dla Basieńki i tych którzy nie cierpią przegrywać :P wysiliłam się i zrobiłam małą ściagę z pojedynków
Dużo byłoby pisać dlatego macie tu podręczną tabelkę ze wszystkimi możliwymi konfrontacjami :D
dla niekumatych ;) podpowiem że patrzy się tak:
np. przeciwnik wybrał białą błyskawicę i ty szukasz takiego zaklęcia żeby wygrać czyli w tym przypadku może to być "czarna śnieżyca" lub "żółta siarka"
żeby nie było niedomówień
"P" oznacza przegraną
"W" wygraną
remis chyba kazdy wie co znaczy :P
http://anezerynlis.w.interia.pl/sims/pojedynki.JPG
no to teraz chyba nikt nie będzie mieć problemów, ale z drugiej strony co to za przyjemność ciągle wygrywać :)
Kama2002
07.05.2004, 08:08
Ja tak sobie zrobiłam prawie od razu po zakupie gry i już to umiem na pamięć :D
Zaria'dna
07.05.2004, 15:52
czy komuś kiedykolwiek wyszło zaklęcie robienia ciasteczek przez dzieci???
No wlasnie mi sie nigdy nie udalo.Wychodzily podajze zaby ;)
mi też jeszcze ani razu to zaklęcie się nie udało.... ciekawe dlaczgo... nawet jeśli dzieciak miał wszystkie potrzeby na maksa się nie udawało... no prawie wszystkie awsze coś kuleje :D
mi to wogóle niektóre zaklęcia nie wychodzą choćbym próbowała nieweim ile razy....a co wam wychodziło po zjedzeniu magicznego biszkopta lub wypiciu magicznego naktaru?Bo mi po biszkopcie to sie robi ośla głowa a po nektarze sim staje sie duchem...to są uboczne skutki czy nie?
Skoro mówimy o czarach, to może ktoś mi poda liste czarów.Proszę! :( :(
Originally posted by Talia@May 8 2004, 02:18 PM
Skoro mówimy o czarach, to może ktoś mi poda liste czarów.Proszę! :( :(
Zajrzyj tu:
http://www.thesims.pl/index.php?id=90 ;)
ja też już sobie wszystko spisałam.. ale jak odkryjesz wszystkie zakęcia już nie jest ci potrzebana bo wyskakuje opcja, dzięki której sim (o ile ma wszystkie składniki) sam zrobi zaklęcie
Mam jedno pytanie o składniki. Dzieci wykożystują takie składniki jak muchomory, ale nie mogą ich kupować. Czy te składniki jak muchomory muszą wyrosnąć w ogródku? ( słyszałem że wyrastają ) . B)
aniakarpik
10.05.2004, 14:23
Muchomory wyrastają jak się siada na fotelu w kształcie muchomora ( musisz siadać aż wyrosną ).
Piegusek
10.05.2004, 16:05
przepraszam ze to z simsami zwiazane wogle nie jest ale jak zmienia sie ten obrazek który jest nad moja nazwą i jeszcze raz ze nie na temat.!!PRZEPRASZAM!! :(
ten obrazek to avatar a zmienisz go tak:
wchodzisz w mój profil (w górnym prawym rogu)
potem wchodzisz w edytuj avatar
no i zmieniasz
Mam pytanie, mam zakupionego smoka, ale on nie chce że tak to nazwe wyskoczyć z magazynku, co mam zrobić?????
troche cierpliwosci - wyskoczy po dwóch, trzech simowych dniach :D i w zależności jak sie jajkiem zajmować będziesz taki będziesz mieć kolor :D
Łatwo Ci mówić, ale minął już chyba miesiąc simowy, a smok nadal nie chce mi wyskoczyć z MAGAZYNKA, nie że nie chce się wykluć, czy jak, tylko jest ciągle w MAGAZYNKU
bloodwave
11.05.2004, 15:37
Originally posted by Kita@May 11 2004, 04:21 PM
Łatwo Ci mówić, ale minął już chyba miesiąc simowy, a smok nadal nie chce mi wyskoczyć z MAGAZYNKA, nie że nie chce się wykluć, czy jak, tylko jest ciągle w MAGAZYNKU
ja czasem tez tak mam...to niestety albo kasuje sima...albo wyłączam gre bez zapisu i kupuje nowego smooooka ;) :(
Originally posted by bloodwave+May 11 2004, 03:37 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (bloodwave @ May 11 2004, 03:37 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Kita@May 11 2004, 04:21 PM
ja czasem tez tak mam...to niestety albo kasuje sima...albo wyłączam gre bez zapisu i kupuje nowego smooooka ;) :( [/b][/quote]
Czyli mam kupić nowego smoka, a wtedy może on wyjdzie?
Szynszyl
11.05.2004, 17:12
a moze sprobuj wyjechac do abrakadabrowa i wrocic :) porob tak kilka razy to moze sim zalapie ze powinien to wyjac w domu z magazynku ^_^
a o to chodzi!!! :D a ja myślałam że z jaja ci się wykluć nie chce... hmmm mi od razu z jajem przychodzi... może rzeczywiście wróć z miasta albo a abrakadabrowa... albo kup jeszcze jedne jajo... nie wiem pokombinuj trochę :D
=)Cornelka(=
12.05.2004, 18:45
Originally posted by anez@May 11 2004, 06:15 PM
a o to chodzi!!! :D a ja myślałam że z jaja ci się wykluć nie chce... hmmm mi od razu z jajem przychodzi... może rzeczywiście wróć z miasta albo a abrakadabrowa... albo kup jeszcze jedne jajo... nie wiem pokombinuj trochę :D
ona i Ukash maja racje ja tez tak miałam bo odrazu kazałam simowi pujsc za potrzebą :D :P (musiał) i się strasznie wkurzyłam :P ale gdy pojecałam po składniki im wróciłam to moja simka wyciagneła tego smoka :P
czasami tak mam jak z wakacji moi simowie wracją... nie chcą wyciagać pamiątek...
:D Cześć[B][I] CZY JEST KTOŚ Z FORUM DAWNEGO PCSIMS.PRV.PL??
Mam pytanie poco w instrukcji abrakadabra jest napisane że można mieć
umiejetnosc elektrycznej dłoni , teleportacji itp. jak to sie robi ??!!??!!
Natka_100
15.05.2004, 08:43
A to zaklęcie duch to co to jest?Co się wtedy dzieje i jakbyście mogli opisać co sie dzieje po użyciu wszystkich bo ja nie mam abry i nie bardzo łapię :unsure:
elektryczna dłoń/teleportacja/duch to wszystko są umiejętności które simy nabywają po dotknięciu magicznych kryształów, mogą je później wykorzystać w kontaktach z innymi simami, np. duch to zabawna sztuczka "w znikanie", elektryczna dłoń jak sama nazwa wskazuje sim poraża drugiego pradem, teleportacja jest bardzo przydatna, sim zamiast podchodzić gdzieś może sie w to miejsce natychmiastowo teleportować, przechodzić do zamkniętych pomieszczeń i takie tam...
=)Cornelka(=
15.05.2004, 11:54
Mam kłopot(jak zwyklle)bo ściagnełam sobie z tej strony( co było to zdjęcie )Macdonald's i niema tam spredawczyni
NIEWIEM CO ROBIĆ POMUSZCZCIE!!!!!!!!!!! :(
Originally posted by =)Cornelka(=@May 15 2004, 12:54 PM
Mam kłopot(jak zwyklle)bo ściagnełam sobie z tej strony( co było to zdjęcie )Macdonald's i niema tam spredawczyni
NIEWIEM CO ROBIĆ POMUSZCZCIE!!!!!!!!!!! :(
to trochę nie na temat tu... ale sprzedawcy możesz nie mieć jeśli skinów do niej/niego nie ściągnęłaś i nie umieściłaś w folderze ze skinami właśnie...
=)Cornelka(=
16.05.2004, 07:36
:( wiem że to nie na temat . Ja niwmogłam znależć tam skina ,hmmmmmm.......może ci podam strone a ty bys była taka miła i poszukała tam go (jesli niechcesz to niemusisz nieobraże się) :( :(
Szynszyl
16.05.2004, 09:42
=)Cornelka(= jak chcesz to moge ci dac na maila takiego mcdonalda :)
on sie sam instaluje i wszystko dziala :D (da sie go wstawic tylko na wyspie wakacyjnej)
ewentualnie mogłabym to zrobić ;) przecież nic mi się nie stanie... jak się wysilę :P ale te skiny to powinny być razem z kasą którą ściągasz, czy czymś tam...
a wracając do tematu :D ten magiczny napój jest świetny (ten z winogron i pyłu chochlików) zawsze go używam jak mam wejść do zagrody ze smokami, lepiej jest kiedy sie jej nie otwiera juz kilka razy skubany smok mi zwiał kiedy ją otwieralam... i skutki tej ucieczki były opłakane... jest lepsza od "wyjścia ze skóry" bo dłużej działa i nie tylko w nocy :D
=)Cornelka(=
16.05.2004, 13:44
:D Nie dzieki Ukash niemam wakacji :P Anez to ta strona gdzie było to zdjecie z tym duzym smokiem
ta strona jest jakaś lewa... i... hmmm nie mogę znaleźć tam skinów do tego macdonalda... powinny być razem z tym czymś, ale nie ma, a ja niespecjalnie po niemiecku szprecham, podejżewam że być może są na innej stronie, ale nie wiem gdzie...
a tak pozatym to każdy pozadny tworca umiescilby te skiny razem z tym do czego sa potrzebne - widać twórca nieporządny!!! ;)
=)Cornelka(=
18.05.2004, 19:03
:D a znasz może jakąś strone z makdonaldem albo z misiem polarnym takim samym jak z wakacji :D :P
na tych stronach na które czasami zaglądam nie znalazłam nic takiego... a poza tym po co ci ten macdonald? nie wiesz że jedzenie tego świństwa jest niezdrowe ;)
i jak coś to jest temat do tego żeby się o to spytać gdzie indziej...
a zresztą po ca ja to piszę?
Pomocy! Potrzebuję "rzęsy czarodzieja" ale nie wiem skąd je wziąść! :unsure:
Originally posted by Talia@May 20 2004, 07:40 AM
Pomocy! Potrzebuję "rzęsy czarodzieja" ale nie wiem skąd je wziąść! :unsure:
Dostajesz je za wykonania zadania od jednego ze sprzedawców (Aptekarza Todda, Wróżki Mary albo Wampirzycy Wiki) ;)
za wykonane zadania możesz również dostać lodowe szkło, konfetii clowna i.... jeny co to było? :D nie pamiętam chyba piasek czasu...
ja miałam najwięcej problemów skąd wziąść gumowego kuraczaka.... z wymiany!! :D oj długo mi to zabrało zanim się dowiedziałam :D
Basieńka
25.05.2004, 16:34
Ja mam największy problem z czarami... np. z deszczem bogactw czy coś takiego. Zamiast złota pada zwykły deszcz... a potem są oczywiście te wkurzające węże...
Ja tam z niczym nie miałam problemu , oprócz KLON PRACOWNIK , bo mi ten klon wodę leje z konewki na podłogę :blink: , a potem staje na kwiatkac h i się spala i jest pożar :blink: . Dziwna sprawa z tym klonem!
Originally posted by Basieńka@May 25 2004, 05:34 PM
Zamiast złota pada zwykły deszcz... a potem są oczywiście te wkurzające węże...
Jeszcze ani razu czegoś takiego nie miałam <_< :P mi zawsze pada złoty desz :P miałam za to węże - ale zrobiłam je specjalnie żeby zobaczyć jak to wygląda (wyjście ze skóry w dzień) i za każdym razem jak dzieciak chce mieć ciasto to zamiast ciasta żaby wyskakują <_< i ani razu jeszcze nie wyszło ciasto <_<
mała simka
27.05.2004, 20:01
Potrzebuję " magiczne fasolki" a nie wiem gdzie je zdobyć. Pomocy!
u sprzedwcy w abrakadabrowie (tego gostka z cygańskim wozem :D) lub w niebie z tym że trzeba najpierw sobie fasolę wystarczająco wysoką wyhodować :P
serducho01
28.05.2004, 14:43
Ja się już nauczyłam sztuki lewitowania.Ale odjazd
chyba nie ty ale twoi simowie :P mi się najbardziej z tych wszystkich umiejętności podoba duch - a najbardziej przydatnym jest teleportacja :D
Piegusek
02.06.2004, 13:55
Mam pytanie czy fasola giedyś przestaje rosnac i czy mozna się po niej wspiąć i czy na fasolce wyrastaja kwiatki lub cos w tym stylu a gdyby fasola skończyła by rosnąć i mozna by sie po niej wspiąć to co jest w "niebie"???
Basieńka
02.06.2004, 13:59
Serduch01 ja mam sztuke elektrycznej dłoni. Wypasione!!! Wszystkich sąsiadów których nie lubie mogę porazić prądem!!! Full wypas!!!
Piegusek
02.06.2004, 14:00
Może ten temat już był to przepraszam czy jak urosną mi juz wszystkie diamenty czyli fioletowy biały czarny granatowy zielony żółty czerwony czy moze wiecej urosnać takich diametów w takich samych kolorach?? :(
Basieńka
02.06.2004, 14:10
Dokładnie nie wiem... Chyba nie. Ja mam tylko jeden diament.
Mam cały pokój zapełniony czaram (tymi kryształami z maszyny) i jakoś kryształ w ogródk mi nie rośnie, dlaczego? Korzeń problemu nmi jedynie wyrósł...
Originally posted by Piegusek@Jun 2 2004, 03:00 PM
czy moze wiecej urosnać diametów w takich samych kolorach?? :(
może - ja miałam na działace po dwa zółte i dwa czarne kryształy - a skubane czerwone mi rosnąć nie chciały <_<
Nie wie ktoś skąd wziąść confetti clowna? :huh:
tak samo jak inne rzeczy których kupić nie można - musisz pogadać ze sprzedawcami w abrakadabrowie - wykonaj zadanie i być moze dostaniesz to co jest ci potrzebne
=)Cornelka(=
04.06.2004, 18:07
Originally posted by Piegusek@Jun 2 2004, 02:55 PM
Mam pytanie czy fasola giedyś przestaje rosnac i czy mozna się po niej wspiąć i czy na fasolce wyrastaja kwiatki lub cos w tym stylu a gdyby fasola skończyła by rosnąć i mozna by sie po niej wspiąć to co jest w "niebie"???
Mnie tak samo to samo interesuje dobra mysl PIegusek :D :P :D :D :D :P :D
A nie wiesz który sprzedawca może mi dać confetti clowna. :huh:
confetti clowna zdobedziesz je u Aptekarza jak zrobish jakas zagatke czy zadanie.CHYBA!!! ;)
Sebastian
05.06.2004, 17:34
Mi niestety żaden kryształ jeszcze nie wyrósł anie fasolka ani nic :( dlaczego?? przecież uczę się czarować a szczegulnie dzieci
Mam nadzieję że nie chodzi Ci o ten konkurs z grzybami. Ja nie umiem go przejść! :( :unsure:
agatka678
06.06.2004, 18:22
Zadania i składniki po jego wykonaniu dostajesz losowo.
Mam pytanie. Jak mam kogoś wyzwać na ten pojedynek???
Bo nie wiem.
Jest taki specjalny "stadion" do pojedynków (takie coś jak do pokazywania sztuczek, ale to jest mniejsze). Klikasz na niego i wyskakują Ci imiona osób, które możesz wyzwać.
Originally posted by Talia@Jun 6 2004, 07:09 PM
Mam nadzieję że nie chodzi Ci o ten konkurs z grzybami. Ja nie umiem go przejść! :( :unsure:
żartujesz :lol: to jest najlepsze zadanie (no przynajmniej lepsze od tych chmur) chociaż... jeśli ścigasz się z Marą nie masz żadnych szans - chyba że nauczyłaś sie juz teleportacji :D
=)Cornelka(=
07.06.2004, 14:16
Originally posted by =)Cornelka(=+Jun 4 2004, 07:07 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (=)Cornelka(= @ Jun 4 2004, 07:07 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Piegusek@Jun 2 2004, 02:55 PM
Mnie tak samo to samo interesuje dobra mysl PIegusek :D :P :D :D :D :P :D [/b][/quote]
:D Możecie mi odpowiedzieć :P
mała simka
08.06.2004, 19:47
A,e co trzeba zrobić zeby spróbować wykonać to zadanie? Ja w simsach jestem ciemna(a szczególnie w abrzekadabrze) więc mi pomóżciie~!
Anez! Ja nie umiem się teleportować! <_<
Zeby sie teleportować musi ci wyrosnąć chyba fioletowy kryształ, wtedy klikasz na niego i wybierasz ucz sie teleportcji, a potem jak klikniesz w jakimś miejscu pokazuje sie "podejdż tu " lub "teleportuj sie tu"
Mi wyrósł czerwony kryształ. To kryształ Gorąca stopa. Głupi troszkę...
tej umiejętności można też używać z dziećmi - nie są zachwycone tą sztuczką :D
mała simka
09.06.2004, 20:03
Originally posted by mała simka@Jun 8 2004, 08:47 PM
A,e co trzeba zrobić zeby spróbować wykonać to zadanie? Ja w simsach jestem ciemna(a szczególnie w abrzekadabrze) więc mi pomóżciie~!
Odpowie mi ktoś? No proszę.... Pomóżcie w potrzebie..
Ale dziewczyno co tam jest tródnego!? Podchodzisz fo jakiegoś sprzedawcy, klikasz ROZMAWIAJ i on daje ci zadanie i czytaj to co on ci napisze! Czy to takie trudne?!
;)
Pzrepraszam..
Odchodze od tematu i normalne Ts i dodatki ..oprócz abry.. iNstaluje sie bez problemu,ale z abrą moja kolezanka muwiła ze trzeba przełamując craca wchodzić w plik a potem z tego pliku do innego...itd.
czy to prawda?
Originally posted by dona@Jun 10 2004, 11:53 AM
Pzrepraszam..
Odchodze od tematu i normalne Ts i dodatki ..oprócz abry.. iNstaluje sie bez problemu,ale z abrą moja kolezanka muwiła ze trzeba przełamując craca wchodzić w plik a potem z tego pliku do innego...itd.
czy to prawda?
U mnie na płycie było coś takiego :blink: :
"Po zainstalowaniu dodatku skopiować pliki z katalogu deviance do miejsca gdzie zainstalowana jest gra" Jeśli Ci pomogłam to nie dziękuj... :P
mysialinka
10.06.2004, 13:43
Ja tam orginalną płytke to nie mam problemu, a tak wogóle to mi wyrosły wszystkie kryształki oprócz jednego (chyba) czy ktos koże mi powiedzieć ile jeste tak wogóle tych kryształków?
mała simka
10.06.2004, 17:16
Originally posted by Kita@Jun 9 2004, 09:38 PM
Ale dziewczyno co tam jest tródnego!? Podchodzisz fo jakiegoś sprzedawcy, klikasz ROZMAWIAJ i on daje ci zadanie i czytaj to co on ci napisze! Czy to takie trudne?!
;)
Kita nie czepiaj się!!!!!!! A poza tym gdzi ezdobyć diamentowy pył/
U wrozki Mary....Chyba go sie kupuje ale nie jestem tego pewna..
Gdzie mozna kupic smoka i za ile?domyslam sie ze pewnie u wapirzycy wiki bo tam sa smocze "sprawy'(?)no wiec gzdie i za ile
Szynszyl
11.06.2004, 19:46
bez urazy ale zadajesz glupie pytanie <_< dobrze sie domyslasz apozatym bylo to napisane baaaardzo wiele razy ;)
mała simka
11.06.2004, 19:53
Jeszcze jedno pytanko . Gdzie można zdobyć piasek czasu?
Wampirencja
11.06.2004, 20:08
Piasek? u wróżki Mary. nie wyświetla się, jeśli cię na niego nie stać (kosztuje 199 magimonów)
Dzieci!!!!
Piasek czasu jest tańszy, pył diamentowy kosztuje 199magi.
<_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_<
Ludzie powiedzcie mi jak zdobyć magiczny pył? Wiele mówiło że to jest to samo co pył chochlików ale to nie jest to samo! Gdzie go kupić?!?!?!
Magiczny pył jest tylko dla dzieci. Dziecko musi pobawić się takim magicznym kuferkiem, po jakimś czasie pojawi się pył. :P
Czasem mówią że magiczny pył to Pył chochlików.
Ale jak chcecie. B)B)B)B)B)B)B)
TO WSZYSTKO MOŻNA KUPIĆ U TYCH SPRZEDAWCY W ABRAKADABROWIE TYLKO TRZEBA MIEĆ MAGIMONY ALBO POROZMAWIAĆ TEŻ ZE SPRZEDAWCAMI
NP. WRÓŻKA MARA.
Originally posted by Magi@Jun 16 2004, 12:41 PM
Czasem mówią że magiczny pył to Pył chochlików.
Ale jak chcecie. B)B)B)B)B)B)B)
Ale od dzieci to jest inny magiczny pyl..A pyl chcochlikow to dla dorodlych..
Ten dla dzieci to chyba "pył wróżek" sie nazywa! Ale ie jestem pewna!
no ale u dorosłych pisze MAGICZNY PYŁ a to jest pył chochlików Czyż nie?
<_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_<
Szczerbata
18.06.2004, 15:51
[B][FONT=Arial][SIZE=7][COLOR=green]A ja duzo czaruje, ale kryształy mi nie rosna! :-( ile razy na dzień musiałabym czarowac??? i jak zdobyc składnik CZARNE RÓZE??? nie da sie ich kupic i zaden sprzedawca mi ich nie dał za misje... pomózcie mi
[email protected]
kaczor_TheSims
18.06.2004, 17:50
Czarne róze to przynosi Twoj fan pod drzwi Twego domu :)
Musisz miec kilka gwiazdek zeby taki fan do Ciebie przyszedl z ta roza ....
Pozdrawiam
Ale oczywiście musisz mieć GWIAZDĘ.
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Fanatyczny wielbicie zaczyna przychodzić, po tym jak zostaniesz "karierowiczem".
<_< tzn... czarne róże można sobie sciągnąć - ale jeśli się nie ma gwiazdy to czar z nich jest bezużyteczny <_< ja nie mogłam się gwiazdy doczekać i sobie ściągnęłam wszystkie amulety - kazałam dziecku użyć tej złotej gwiazdi - i stało się gwiazdą - w miejscu gdzie za zwyczaj są wyniki w nauce pojawiły się jak u dorosłych umiejętności.... nie wiedziałam jak to naprawić i dzieco musiało umrzeć... B)
cześć wszystkim mam od dzisiaj maniaka i chciała bym wiedzieć jak zaczarować krasnale by podlewały kwiatki i jak zrobić te chmury co padają i flamingi co stają się elfami czy ktoś zna te czary :huh:
Bea, jak odkryjesz wszystkie zaklęcia to będziesz wiedziała które to które! My sie musieliśmy namęczyć! Jak Ci sie niechce odkrywać to nie odkrywaj!
neukiller
24.06.2004, 14:30
Nie wiem już co mam zrobić... Problem może banalny ale : JAK SIĘ RZUCA CZARY? Help me...
NiEzNaNa
24.06.2004, 15:16
Neukiller bardzo łatwo. Masz jakby dwa rodzaje czarów. Jeden to tzw. czar (^_^) a drugi to amulety. Czary robisz w takim kociołku. I jak naprzykład zmieszasz 3 odpowiednie składniki np. do uropuchowienia to wtedy wybierasz swoją ofiare klikasz na nia i tam masz czaruj i "lista" czarów które masz.
P.S. nie wiem czy nazwy czarów i tego kociołka są poprawne bo mam angielską abre ale chyba wszystko ok napisałam ^_^
Tak i kup se książke zaklęciami!!!
Cześć
Mam pytanie co do UKRYTYCH CZARÓW. odkryłam 2: magiczny biszkopt i magiczny nektar.
Ale jest ich chyba więcej - zauważnie że w księdze dla dzieci są 3 wolne miejsca => ja wczoraj spędziłam całą sobotę na wypróbowywaniu różnych kombinacji, sprawdziłam chyba wszystkie zestawienia składników i nic :wacko: A wydaje mi się że powinien być np juniorowy odpowiednik prawdziwego przyjaciela zwierzaka. Może ktoś z Was to rozpracuje, bo ja zaczynam się zastanawiać czy może dzieciaki mogą mieć jeszcze jakieś inne składniki porócz magicznego pyłu, łusek smoka, łez smoka i muchomorów.
A co do czarów dorosłych to też są 3 wolne pola na ukryte czary (jedno z tych pół jest na magiczny nektar) ale co z pozostałymi 2!!!! + jedno wolne pole w książce kucharskiej, które jest właśnie na magiczny biszkopt.
PODSUMOWUJĄC: spróbujcie odkryć pozostałe UKRYTE CZARY oprócz tych znanych: magiczny biszkopt i magiczny nektar. :P
Ja też będe próbowała i jak uda mi się odkryć to dam znać :D
Tym czasem pozdrawiam @LL
Piegusek
27.06.2004, 21:01
Mam pytanie ale ono moz juz było nie gniewajcie sie bo ponoć mozna wchodzic na fasole jak bedzie juz bardzo duza i jak ona tam wejdzie na samą góre to odrazu schodi czy pojawia się inny pulpit np ze jest jakis tam zamek i wielkoludy,masz nagle fasole w magazynku czy moze wchodzisz na inna działke o nr 95 czy tam 94 i budujesz tam dom bo kardzy mówi inaczej juz nic z tego nie rozumiem :wacko:
Originally posted by Piegusek@Jun 27 2004, 09:01 PM
Mam pytanie ale ono moz juz było nie gniewajcie sie bo ponoć mozna wchodzic na fasole jak bedzie juz bardzo duza i jak ona tam wejdzie na samą góre to odrazu schodi czy pojawia się inny pulpit np ze jest jakis tam zamek i wielkoludy,masz nagle fasole w magazynku czy moze wchodzisz na inna działke o nr 95 czy tam 94 i budujesz tam dom bo kardzy mówi inaczej juz nic z tego nie rozumiem :wacko:
Doceniam to, że nie załozyłaś w tej sprawie oddzielnego tematu, ale odpowiedziałem Ci już na to pytanie w innym wątku :P
Jak sie wejdzie na fasole pojawia się niebo. Biała podłoga i niebieskie tło. Leży tam właściwie śpi olbrzym i jest puszka z magicznymi fasolkami. Jak se tam wejdziesz i dasz "ukradnij fasolki" to dostajesz 3 razy magiczna fasola. Wcześniej zanim tam wejdziesz spyta sie czy zapisac gre, wcisnij ok.
PS Prosze powiedzcie mi jak można se avatar wymienić na taki nie z galerii forum tylko z jakiejś strony! Szukałam wyszukiwarką ale na próżno bo znalazłam ale ni czciało przyjąć URL! :wacko: HELP!
Jaki czar daje elfa z flaminga czyżby ożywienie?
jakiego elfa <_< :angry: nie obrażać mi tu elfów <_<
tak ożywienie - ale nie daje elfa tylko tancerkę flamongo :P
Sebastian
29.06.2004, 10:00
Dańcia a możesz powiedzieć jak zrobić magiczny nektar??? i czy odkryłaś jeszcze jakieś ukryte czary??
czesc Sebastian
Magiczny nektar robisz tak samo jak inne nektary w prasownicy. Dodajesz następujące 3 składniki: winogrona + winogrona +pył chochlików.
Szczerze to ja nie odkryłam tego nektaru, tylko znalazłam przepis tu wśród postów.
Natomiast co do innych ukrytych czarów to osobiście twierdzę że musi ich być jeszcze ok 2 dla dorosłych i ok 3 dla dzieci, więc razem 5 :D
Ale mogę się też mylić. Tak jak napisałam wcześniej - jeżeli odkryje jakieś nowe kombinacje to dam znać wszystkim. Tyle że jestem już duużą dziewczynką i pracuje, więc mam czas na rozpracowywanie tajników gry tylko w weekendy :P
POZDROWIONKA od duuuuużej danci ;)
Dancia to jest winogrona+winogrona+pot ropuchy!!!!!!!!!! ^_^ ^_^ ^_^
Och jak ja dawno nie pisałam na forum!!!!!!! ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^
:o Ludzie przepraszam POMYLIŁAM SIĘ!!!!!!!!!
Magi ma racje - magiczny nektar to: winogrona +winogrona +pot ropuchy
Rany gdzie ja miałam głowę jak to pisałam :wacko:
No to chyba ładnie namieszałam :(
.... chyba naprawdę się :wub: ale CIIIIIIII :P
Nie ma sprawy jesteś nowa i możesz sie mylić!!!!!!!!! ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^
SPOKO!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Magi nie chodzi o to że jestem nowa, tylko o to że w Abre gram już bardzo długo - to po 1sze, a po 2gie powinnam sprawdzić co napisałam a nie od razu wysyłać, bo mogłam komuś namieszać, zanim mnie poprawiłaś. No a poza wszystkim to :"Błądzić jest rzeczą ludzką" :D
P.S. Jest tu jakiś limit wiekowy ;) pisania na forum :D
Nie no ja sobie żartuje
Ok już dziś nic nie pisze - poczytam lepiej regulamin B) => kilka minut później: grzecznie przeczytałam regulamin, przyjęłam do wiadomości i będę się do niego stosować .... chyba ;) (żart). Właśnie zamiast założyć nowego posta dałam ładnie edytuj :P
Originally posted by Dancia@Jun 29 2004, 09:36 PM
P.S. Jest tu jakiś limit wiekowy ;) pisania na forum :D
Nie no ja sobie żartuje
Ok już dziś nic nie pisze - poczytam lepiej regulamin B)
He he... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nie no spoko!!! :D :D :D :D :D :D :D
SOSIk_ona
30.06.2004, 17:20
Originally posted by anez@Jun 28 2004, 11:16 PM
jakiego elfa <_< :angry: nie obrażać mi tu elfów <_<
tak ożywienie - ale nie daje elfa tylko tancerkę flamongo :P
można tak?! :huh: nie wiedziałam :P ^_^
no można :D i ta tancerka zabawia sima zormawia z nim masuje mu kark :D jest całkiem nezła - tylko szkoda że taka różowa... <_<
Troszkę ja na temat, albo nie :P Wiem jak dzieci mogą zdobywać składniki. Właśnie wam napiszę :lol:
Muchomory: siadając na muchomorkowym krześle
Smocze łzy: Łaskocząc smoka(którego trzeba kupić w Abrakadabrowie)
Smocza łuska: Czesząc smoka(czy jakoś tam nie pamiętam :P )
zapomniałaś jeszcze o pyle wróżek - bawiąc sie zabawkami z tego nowego kuferka :P
ale to chyba też już ktoś kiedyś pisał... <_<
Jak zdobyć nektar z jagód bzu czarnego? Zdaje mi się, że przez pomieszanie jagód z cukrem... Ale gdzie i jak???
Do zrobienia nektaru z jagód czarnego bzu potrzebujesz:
1. prasownicy do robienia nektaru
2. cukru, który za simoleony kupisz w abrakadabrowie (1 szt na jeden nektar)
3. jagód czarnego bzu, które możesz albo:
- kupić w abrakadabrowie (2 szt na nektar)
- albo wychodować we własnym ogródku, ale wtedy potrzebujesz krzak czarnego bzu ( kupisz w abrakadabrowie) oraz pola pod sadzonke - w trybie budowania pod choinką - nazywa się o ile dobrze pamiętam plec pleciugo. Wtedy na takim polu sadzisz krzak czarnego bzu i ładnie pielęgnujesz albo używasz czaru "cudowny ogród" i masz jagody czarnego bzu.
Do zrobienia nektaru dodajesz 2 owoce czarnego bzu i cukier i wyrabiasz nektar.
Smacznego :P
Pozdrawiam smakoszy nektarów wszelakich ^_^ B)
Też tego szukałam...w celach nie konsumpcji, ale zdobycia kurczaka.
Sebastian
03.07.2004, 16:38
a czy ktoś odkrył tajemne czary??
Zong, kup sobie książke kucharską.
Znajdziesz ją w "RÓŻNE"
^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.