Zobacz pełną wersję : Adopcja
zastepca
06.05.2007, 17:41
To taki trochę dziwny problem. Moim Simom urodziło się niemowlę, z czego bardzo się cieszę. Ale chcę dać również zaadoptować nastolatka lub dziecko. Sim klika na telefon -> pracownik biura adopcyjnego po czym coś tak gada i odkłada słuchawkę i nic się nie dzieje. Ostatnio adoptowałam dziecko jekieś pół roku temu. No i pamiętam, że na następny dzień przynoszono dziecko. Odczekałam jeden dzień dalej nic! Jak ja mam to dziecko zaadoptować?
To mi wygląda na błąd. Masz jakieś hacki? Normalnie to sim coś gada, ale potem gada pracownik biura adopcyjnego i albo mówi że jutro masz dzieciaka, albo ze nie spełniasz warnuków. Zobacz czyw innych rodzinach też się tak dzieje.
zastepca
10.05.2007, 10:40
Zrobiłam jak mi radziłaś, zajrzałam do innej rodziny i tam to samo. A można robić nastolatka w tworzeniu rodziny? Samego be osoby dorosłej? I czy jak go wstawię do rodziny to wyjdzie, że jest dzieckiem moich Simów? Ten problem z adopcją całkiem pokrzyzował moje plany :(
Nandelle
10.05.2007, 11:56
A można robić nastolatka w tworzeniu rodziny? Samego bez osoby dorosłej?:(
Nie można, ale można nastolatka zrobić z osobą dorosłą i osobę dorosłą zabić kodem taki m sposobem będzie tylko nastolatek.
Możesz zrobić tak:
- stwórz nową rodzine dziecko (czy tam nastolatek) + dorosły
- połącz ich ze swoją rodziną
- wyprowadź lub zabij dorosłego
Niestety to dziecko nie będzie dzieckiem Twoich simów.
Ja też mam podobne problemy z adopcją; wydaje mi się, że to błąd któregoś z dodatków do The Sims 2. Niestety, nie adoptuję dzieci zbyt często, więc nie wiem którego. Próbuj do skutku - mi też się w końcu niechcący udało ;)
zastepca
10.05.2007, 21:38
No właśnie, o to chodzi, że jak się zabije matkę to nastolatek nie będzie dzieckiem tych Simów. wyłącze starzenie i będę próbowała do skutku.
A ściągaliście aktualizacje do tych dodatków? No to co usuwa wszystkie błędy?
EDIT: To raczej nie jest błąd Nocnego Życia, bo ja mogę adoptować dzieciaki bez problemów, a jeśli to NŻ to pomaga ściągnięcie aktualizacji: http://thesims2.ea.com/update/
zastepca
11.05.2007, 19:27
No nie wiem. Ja mam Na Studiach, Nocne Życie i Zwierzaki. MOże to błąd Zwierzaków?
Anastazja
13.05.2007, 15:08
a kasy masz dość na adoptowanie dzieciaka?
a może pobrałaś sobie z netu jakiś nowy telefon który jest niekompatybilny z grą?
a kup simowi komórkę i zobacz czy też jest ten błąd?
katharsis
28.05.2007, 16:28
moze sie przeprowadz :)
zastepca
02.06.2007, 21:34
mam Cpr i już wszystko działa!
Ja mam bardzo powazny problem z adopcja. Wsio działało jak nalezy dopóki nie urodzila sie pewna simka ktora jako "male dziecko" sprawila ogromne problemy. Nie dało się nia sterować ani nic. W koncu kiedy w ogole sie nie ruszala a jej potrzeby zmalalay do czerwoności zabrała ja opieka spoleczna. No cóż i od tamtej pory nie moge adpotowac ani niemowlaka ani malego dziecka bo pojawia sie tamta mala simka i blokuje działanie gry. Bardzo bardzo prosze o pomoc jak moge usunąc tego sima (zabić sie nie da ani nie raguje na zadne komunikaty, blokuje tylko gre)?? Plisss Plisss bo ja w sumie lubie ja moje simy maja duzo dzieci i czesto korzystałam z adopcji a teraz to nie mogem :(
ILOnka - jeśli chodzi o adopcję, to ja słyszałam (a raczej czytałam) o takim sposobie, że:
1. Wchodzisz w tryb tworzenia rodziny.
2. Robisz jakieś dziecko (jakiekolwiek).
3. Kiedy skończysz, anulujesz je i wychodzisz z powrotem do otoczenia.
4. Gdy będziesz chciała dokonać adopcji, opieka społeczna powinna Ci przywieźć właśnie to dziecko, które robiłaś w trybie tworzenia.
Nie wiem, czy ten sposób na 100% działa, ale można sprawdzić :)
kasiula215
18.04.2008, 18:20
Jak masz dodatek Na Studiach spróbuj zadzwonić z komórki ;) Ja nie mogłam stworzyć bractwa,kiedy dzwoniłam z domowego i działo się to samo jak przy tej adopcji,więc zadzwoniłam z komy i się udało:)
Niestety zaden sensowny sposob nie pomaga. Ani tworzenie sima małego jak poradziła Neillé ani problem nie dotyczy telefonu (ten sam blad i przy zwyklym jak i komie). Próbowałam nawet utworzyc nową rodzinę składającą sie z mamusi i 5 dzieci małych po czym zabilam dorosla a niewinnne maluchy oddalam opiece spolecznej ktora jak zwykle punktualnie po nie przyjechala. I nic kiedy znowu poprosiłam o adopcje znowu ta mala simka ktora powoduje mi bład w grze. Dlatego ponawiam prośbę... jak znaleźć i usunąć ta małą simkę która jest błedem w grze :/ i sama w sobie nie sciągnięta z netu i wyłaczenie zawartości zmodyfikowanej nie ma na nią wpływu... Proszę pomocy :gu: ;(
a masz simpe? mogłabyś wtedy znaleźć ją i zaznaczyć jako ducha (czyli nieżywą), bo nie wiem czy można usunąć sima z a pomocą simpe (nie próbowałam)
Właśnie problem jest taki że ona jest zaznaczona jako nieżywa w rodzinie w ktorej się urodziła... Chodzi mi o usuniecie z pliku ogólem tylko nie wiem jak znaleźć tego konkretnego sima, za pomoca jakiego programu na przyklad... :1smutny:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.