PDA

Zobacz pełną wersję : Aktualizacja The Sims 2 przy Edycji DVD

dawi3d
12.05.2007, 14:36
Mam wielki problem z grą The sims 2 a właściwie z jej dodatkami. Ostatnio kupiłem The sims 2 Edycja DVD i pare dodatków. Zacząłem instalacje podstawki... Wszytko było ok. Później instaluje dodatek " Nocne życie " zainstalował sie normalnie. Pod koniec instalacji wyskoczyła aktualizacja i tu jest problem. Mianowicie Prosi o 4 płytke The sims 2 ALE JA PRZCIEZ MAM EDYCJę DVD... włożylem tą płytke dvd i myslalem ze sie zaktualizuje, a tu nic ciagle ten komunikat na wierzchu :(( :O PROSZE O POMOC!!!! Jak mam zaktualizować The sims 2 gdy mam Edycje DvD?? :con:

fredka
23.05.2007, 20:25
Ja mam wydanie na cd ale moja kumpela ma dvd więc może jakoś uda mi sie pomóc. Jeżeli masz pirata to się nie dziw że ci to wyskakuje a jeżeli nie to juz jest zupełnie inna sprawa :smirk:
Jeżeli mam program demnon coś tam (nie pamiętam jak to sie nazywało) to wtedy wybierało sie coś tam potem jeszcze coś a potem cd4 ale dokładnie nie pamiętam co może ktoś inny ci powie? Może zbyt dużo nie pomogłam ale zawsze czegoś się dowiedziałaś/eś :smirk:

Świt
23.05.2007, 21:20
Jeśli chodzi o aktualizację, to w tym przypadku chyba najprościej będzie ściągnąć patcha ze strony http://thesims2.ea.com/

P.S. Fredka, taka mała prośba. Nie zaśmiecaj forum takimi postami jak ten powyżej i tak mamy tu niezły bałagan ;)

pozdrowienia

Rocket
25.05.2007, 13:26
Nie wiem czy patch ci pomoże, ja ściagnęłam i cały czas mam problemy zwiazane z brakiem aktualizacji ( to są drobne błędy, ale zawsze). najlepiej będzie jesli pożyczysz od kogoś tę czwartą płytę i zaktualizujesz.

Kinqua
11.06.2007, 16:57
Ja miałam tą samą a właściwie podobną sytuację.Oturz nie miałam simsów 2 a nocne życie instalowałam (oczywiście simsy 2 zainstalowane były, tyle , że plytek nie mialam) i poprostu, gdy pojawil się komunikat "aktualizuj" nie klikalam nic tylko zresetowałam kompa ;) . no i włączyłam z powrotem i simsy dzialały....I uwaga- ja to wymyśliłam ;). xP

mario
11.06.2007, 17:52
po prostu sciagnij patcha z ==> http://thesims2.ea.com/update/getpatch.php?appVersion=1.0&variation=dvd&languageCode= <==

przed instalacja NŻ zaktualizuj gre (uwaga! najlepiej wylaczyc programy dzialajace w tle) potem zainstaluj NŻ i nie bedzie juz prosil o aktualizacje... mam nadzieje ze pomoglem :)

promys
24.10.2007, 14:42
mam ten sam problem, postaram sie to zrobic, tylko nei wiem jak mam zaktualizowac gre...

Lilith
24.10.2007, 16:07
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=38988&highlight=DVD

promys
25.10.2007, 19:08
czy komus to pomoglo?
Bo mi wywala przy aktualizacji,ze chce plytke nr 4... :/
czyli znowu to samo :/

psychickid
26.10.2007, 13:10
Na razie mam zainstalowane tylko TS2 DVD i szyk i elegancję CD. Nie woła mi o auktalizację... Zobaczę co się stanie, gdy zainstaluje NŻ... ;)

mario
26.10.2007, 13:39
Bo woła tylko przy dodatkach oficjalnych. :) Ale nie rozumiem, jak może chcieć płytę, która jest włożona do napędu? Coś tu musi być nie tak... :con: Ci, którzy mają grę na DVD, niech ściągną sobie pacha stąd - http://thesims2.ea.com/update/getpatch.php?appVersion=1.0&variation=dvd&languageCode= .

Bo ja już nie mam pojęcia, jaki jest powód tego, że wam wywala, aby włożyć płytę... :/

GRUSSSER
08.11.2007, 18:44
A ja chyba znam problem. miałem to samo, ale wcześniej NIE zainstalowałem NS. Gdy zainstalowałem NS było dobrze.

brzos
09.11.2007, 13:24
Fredka - Daemon
Myślę, że masz pirackie NŻ i to wina właśnie tego.

psychickid
21.11.2007, 19:37
Bo woła tylko przy dodatkach oficjalnych. :) Ale nie rozumiem, jak może chcieć płytę, która jest włożona do napędu? Coś tu musi być nie tak... :con: Ci, którzy mają grę na DVD, niech ściągną sobie pacha stąd - http://thesims2.ea.com/update/getpatch.php?appVersion=1.0&variation=dvd&languageCode= .

Bo ja już nie mam pojęcia, jaki jest powód tego, że wam wywala, aby włożyć płytę... :/
A ja też mam TS2 DVD i wgrane dodatki, ale przy niczym jeszcze nie wyskoczyła mi aktulizacja B) . Ale mam zainstalowane tylko 2 dodatki (aby się gra nie cieła). Może aktualizacja wyskakuje tylko przy dużych (z paroma płytami) dodatkach :P . Ja mam zainstalowane : NŻ, i CPR, Młodzierzowy styl i... to wszystko. Lecz NŻ ma 2 płytk :con: i. Nie wiem, dlaczego u mnie nic się na dzieje... :O

PS Wszystko mam oryginalne. :D

xymox
23.11.2007, 07:17
Ja miałam tą samą a właściwie podobną sytuację.Oturz nie miałam simsów 2 a nocne życie instalowałam (oczywiście simsy 2 zainstalowane były, tyle , że plytek nie mialam) i poprostu, gdy pojawil się komunikat "aktualizuj" nie klikalam nic tylko zresetowałam kompa ;) . no i włączyłam z powrotem i simsy dzialały....I uwaga- ja to wymyśliłam ;). xP

Muszę Cię zasmucić ale nie T Y to wymyśliłaś - ja taki sposób opisywałem na tym forum na długo przed twoją rejestracją :angry: to po pierwsze

A po drugie po takim zabiegu z restertem komputera gra nie dział tak jak powinna więc jest to metoda do bani. Wiem to na więcej niż 100% bo przerabiałem temat jak miałem jeszcze piraty. Teraz mam wszystkie części TS2 w oryginale i dopiero teraz widać jak to powinno działać B)

avenly
30.11.2007, 19:56
Miałam ten sam problem ,ściągnełam pacha i co dalej mam z nim zrobic??:/