PDA

Zobacz pełną wersję : Rozdzielczość gry

bartek0101
19.07.2007, 12:15
Gdy che zmienić rozdzilczość na większo niz 800x600 nie ma w opcji inncyh do wyboru..czy to przez wszystkei dodatki jakei mam..czy komputer nei spełnia wymagań(ale mi działa na full detalach i śmiga)Dzięki za pomoc!!! :gu:

dzidzius
19.07.2007, 13:39
moze szukasz nie tam gdzie trza? atak wg. to wytlumacz to lepiej postaram siepomuc ;)

bartek0101
19.07.2007, 14:00
Kiedy whodzę sobie w opcje gry i klikam na ten ekranik..i mam tam cieniowanie itp. i w okienku rozdzielczość mam tylko 800x600!!!

Damiane
19.07.2007, 14:17
Siema jestem nowy.. mam prosbe do Adminow, zebym mogl normalnie pisac posty.. bo w niektorych dzialach nie moge w ogole pisac postow :/ ani tworzyc tematow..

A i jeszcze jedno mam problem z gra...
Gra mi sie strasznie zacina, kiedys tak nie bylo.
Nawet zmienialem karte gaficzna na lepsza...
Moze macie jakies sposoby na to zeby sie gra nie ciela ??
Bardzo prosze o kontakt na gg: 2875190

Sory za OT

Isi
19.07.2007, 14:58
Kiedy whodzę sobie w opcje gry i klikam na ten ekranik..i mam tam cieniowanie itp. i w okienku rozdzielczość mam tylko 800x600!!!
Jeśli nie można wybrać innej rozdzielczości, to znaczy, że komputer przy większej mógłby sobie nie radzić i to jest takie automatyczne "zabezpieczenie".

Kiedyś ktoś pisał chyba, że jest sposób na ominięcie tego (trzeba było z tego co pamiętam coś pozmieniać w plikach gry na dysku), ale niestety nie pamiętam treści tego posta i nie wiem nawet, czy jeszcze jest on na forum.
No ale nawet jakby się tak zrobiło, to komputer mógłby sobie nie radzić i np. zresetować się podczas gry.
A i jeszcze jedno mam problem z gra...
Gra mi sie strasznie zacina, kiedys tak nie bylo.
Nawet zmienialem karte gaficzna na lepsza...
Moze macie jakies sposoby na to zeby sie gra nie ciela ??
Na prędkość gry ma wpyw ogólna wydajność komputera...
Jeśli ściagasz dodatki z sieci i instalujesz oficjalne dodatki do gry TS2, to mogą one być powodem cięcia się... Wtedy sposobem może być oczyszczenie gry ze zbędnych dodatków albo (jeśli nie chcesz ich usuwać) - dokupienie pamięci RAM.
No i ogólnie im dłużej używany komputer i im bardziej "zawalony" dysk, tym bardziej gra się tnie - mi na początku też działała znacznie szybciej. ;)

Jupiter
19.07.2007, 15:05
Centrum pomocy technicznej radzi:
Aby rozwiązać ten problem należy wyedytować przy pomocy edytora tekstu plik:
(scieżka domyślna) "C:\Program Files\EA Games\Sims 2 Cztery Pory Roku\TSData\Res\Config\Rules.sgr" i zmienić w nim wszystkie wpisy "setb forceLowResolution true" na "setb forceLowResolution false".

od eamane: powyższa rada dotyczy rozdzielczości, jakby ktoś się nie domyślił ; )