Zobacz pełną wersję : Nowoczesny, ale przytulny dom "Ambrosia" [BRAK ZDJĘĆ]
Przedstawiam mój drugi domek z przewagą dodatków z internetu. Niedawno doszedłem do wniosku, że mój pierwszy dom, czyli Virginya jest po prostu okropnie pusty i sterylny. W związku z tym postanowiłem zrobić nowy, stylowy, nowoczesny oraz przytulny domek dla 1 czy 2 osób. Nie wszystkie meble miałem do kompletu, ale starałem się, żeby wszystko do siebie w miarę pasowało. No to zaczynam. Aha i jeszcze jedno chciałem powiedzieć. Bardzo proszę o nie pisanie postów typu "Śliczny 100000000000/10" albo "Beznadziejny. Nie umiesz robić domków." Chyba każdy wie o co mi chodzi. ;) No to teraz mogę zaczynać:
:/
Oceniajcie i komentujcie! Pozdrawiam! :)
ooo pierwsza :P ! A więc:
Hol na I pietrze - fajny podobają sie mi ściany a podłoga nie tak jakby nie pasiła
Łazienka -baaardzoo mi się podoba jest taka elegancka w świetnym stylu
Kącik czytelniczy - naprawdę zachęca do czytania :P miły i przytulny :)
korytarz - podoba mi się dywan taki milutki :smirk:
Kuchnia - mebelki fajne ale ta cegiełka na ścianie nie, na korytarzu to ok ale tu tak jakoś nie pasuje daje dziwny efekt
Salon - nic dodać nic ująć :) chciałaby taki w domu mieć ;)
Kino - to świetny pomysł podoba mi się
Sypialnia - ciepłe kolory, w fajnym stylu poprostu extra :)
zewnątrz - fajna bryla, cegiełka też, roślinki także :D
ocenka to 9,85/10 (za tę ścianę i podłogę ;) ) a tak ogólnie to naprawde świetny domek :smirk: :smirk:
Kasiunia14lat
06.08.2007, 10:02
Zaciekawiła mnie nazwa, postanowiłam wejść i ocenić. Tak więc oto moja ocenka:
ZEWNĄTRZ: Napewno nie podobają mi się te lampy, dwie by spokojnie wystarczyły. Zaciekawiły mnie okna, kilka w jednym pionie... Jest dobrze, podoba mi się :) 8/10
OGRÓD: Ogrodu raczej nie ma, to tylko ogrodzenie, jakieś klomby, kompletnie nie pasuje to oczko! Jest tak małe i niczym nie ozdobione, że lepiej by było gdyby go tam wcale nie było. Podoba mi się ogrodzenie, pasuje do całości domku. W sumie jakiś wielki ogród do tego domku nie pasuje, ale mały kącik na wypoczynek napewno by się przydał. Dlatego 6/10
BRYŁA: Powiem tak, ciekawa, inna niż wszystkie chociaż wolę parterowe domki. Są fundamenty, za to plusik. Ale nie podoba mi się cegła, nie lubię tego typu tynków, dlatego 8/10.
WEWNĄTRZ: I tutaj jak zwykle się rozpiszę: Tak więc śliczny, salon, kuchnia, sypialnia, balkonik. Ale te hole jakoś mi tak nie pasują. Ten korytarz na parterze, w pierwszej chwili skojarzył mi się z jakąś apteką, nie wiem, jest w nim za zimno... może przez te kafelki? Natomiast korytarz do kuchni, tam nie podobają mi się ściany, nie lubię cegły, kojarzy mi się z piwnicą... Hol na pierwszym piętrze, też jest zimno, przydał by się dywanik jak w tym do kuchni, ale troszkę mniejszy. Jakiś fotel, lampa? Ale to rzecz gustu. W każdym razie hole mi się nie podobają i za to minus :( A co do kina, fajny pomysł, chociaż ja w swoich domkach raczej go nie praktykuję, gram bez kodów moje simy urzadzają dom, za pięniądze z pracy. Przytulny kącik czytelniczy, bardzo mi się podoba, ale winda? W domku jednorodzinnym? Moim zdaniem mała przesada... może dlatego na holach jest aż za nowocześnie...?
Dużo plusów, kilka minusów, dlatego 7/10
RAZEM: 29/40 Bardzo dobrym wynik :*
UWAGI: Masz gust, to napewno. Ale nie podoba mi się łączenie stylów. Te hole moim zdaniem nie pasują do reszty domu. Gdybys dopracowała małe szczegóły, i przeprowadziła mały remont na korytarzach było by 40/40. Daj do ściągnięcia :) Myślę, że kolejny domek, będzie naprawdę świetny, cieszę się, że jest coraz więcej ciepłych, przytulnych domków. Za dużo już tej nowoczesności :)
Pozdrawiam i trzymam za ciebie kciuki. Powodzenia =D
Kasia
Cudny!Naprawdę bardzo mi się podoba jednak ma pewne minusy :P
-Ogródek jest fajny, ale ta trawa jest zbyt zielona wygląda prawie jak dywan
-Za dużo jest latarni, dla mnie wystarczyły by 2, może i 4
-Hol na 1 piętrze od razu skojarzył mi się z szpitalem, jest zimny i niezbyt pasuje do ogólnego "stylu" domu (można było go zrobić w kolorach kaki, jak reszta)
-Kącik czytelniczy, hmm...meble wydają się sztuczne, ale to już jest wina dodatku
-W jadalni nie pasuje ta półeczka w kącie, za stołem
A reszta to same plusy!
W całości ładnie dobrane meble :smirk:
Moja ocena 8.75/10
Ośliczka
06.08.2007, 10:49
Bardzo ładna bryła, szczególnie pomysłowy jest ten dwustopniowy przeszklony ganek. Jescze nigdy nie widziałam czegoś takiego. Fajny pomysł.
Dobrze dobrane kolory w łazience, szczególnie zieleń ścian pasuje do szarości na obrazie. Aż chce się położyć w tej wannie. :D
W kąciku czytelniczym przydałby się jakiś obraz. Jest to chyba najmniej udane pomieszczenie, ale nie wiem z czego to wynika. Może ten kolor ścian i rozstawienie mebli, jakoś tak "nudno".
Salono-jadalnia poprostu poezja. Dobór koloru scian, oswietlenia i mebli sprawia że to wnętrze jest bardzo ciepłe. Oaza spokoju, brakuje tu tylko jakiegoś kominka. Bardzo ładna roślinka. Mogę wiedzieć skąd to drzewko???
Sypialnie też bardzo przytulne, ale minus za uzywanie wszędzie tej samej lampy (tej kuli)
Daję w sumię: 8/10
Hmm ja nie będę się rozpisywać. Jedyne co mi się nie podoba to hol na I piętrze i stolik
w salonie. Dom uważam za udany ;d.
Zozolinka
06.08.2007, 11:07
sliczny
10/10
A więc tak.
Bryła strasznie dziwna, a zewnętrzne ściany domu masakrycznie smutne.
Łazienka jest świetna, dawno takiej tu nie widziałam! Za to jesli chodzi o kuchnię nie bardzo się postarałeś. Przedpokój mi się podoba, NARESZCIE NIE JEST ZIELONY. Fajny świeży morski kolor.
Salon jest OK, kącik do czytania trochę pusty. Ściana w korytarzyku dobrana.
Kino? woow, skąd wziąłeś fotele? Fajne, ale trochę dziwinie bym się z tym czuła w domu :)
Sypialenka przytulna.
Mimo wszystko dziwi mnie brak schodów i łazienki na 1 piętrze. Ale ogolnie dom jest kolorowy, ładny, "czysty". Jedno wiem na pewno, ja bym takiego nie zbudowała :P
Ogolnie 8/10
Pzdr :)
Iminashi
06.08.2007, 17:42
bryła jest bardzo ciekawa i oryginalna. reszta domku również ok. Bardo podoba mi się fakt, że w domu jest winda. ocenka: 10/10
marandile
07.08.2007, 10:30
Moim zdaniem za duży. Za duże pomieszczenia. Dodatki takie... hm... kanciaste.. tz. nierealistycznie wyglądają. Ogólnie dam 7/10
Bardzo ładna bryła. Ogólnie chyba wszystkie pomieszczenia są dobrze skomponowane. Właściwie to nie mam się do czego doczepić. Nawet ten mały ogródeczek się mi spodobał. Oj nie, raczej znalazłam mały błędzik ZA DUŻO LAMP przed domem widnieje. Myślę, że z dwie lub cztery by wystarczyły. Ale ogółem dom mi się podoba. Mam nadzieję, że będziesz dalej rozwijał swój talent do projektowania domów.
Ogólna ocena 10/10
Dzięki za pozytywne i 'mniej' pozytywne ocenki :D. Może niedługo zbuduję nowy domek, ale coś w innym stylu. Zmotywowaliście mnie do dalszego projektowania domów ;). Niestety mam tylko WB i CPR, więc cudów nie będzie.
PS. Oceni ktoś jeszcze? :)
Ale śliczny domek!!!:) 10/10
MÓJ 100 POST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :happy2:
A ja mam pytanie do autora domu.
Ty masz zamontowane sufity, nie?
Bardzo ci przeszkadzają w trybie życia, czy zostały zamontowane tylko na potrzeby fotek?
A ja mam pytanie do autora domu.
Ty masz zamontowane sufity, nie?
Bardzo ci przeszkadzają w trybie życia, czy zostały zamontowane tylko na potrzeby fotek?
Oczywiście, że zostały zamontowane na potrzeby fotek, bo inaczej musiałbym zrobić ujęcia nie wychodzące poza ścianę. Poza tym zdjęcia wyglądają lepiej i bardziej realistycznie dzięki sufitowi. Jednak on mi nie przeszkadza w trybie życia, bo mam taki specjalny mały przedmiot w kształcie płyty CD (albo DVD, nie wiem :P) i masz tam różne opcje, m. in. ukrycie wszystkich sufitów na parceli. Jeżeli będzie mi potrzebny znowu, to dam opcje, żeby pokazało sufit. ;) Pozdrawiam ;)
O kurcze, a da sie takie cos sciagnac jako hack z neta?
Jesli tak to bylabym bardzo wdzięczna za naprowadzenie
O kurcze, a da sie takie cos sciagnac jako hack z neta?
Jesli tak to bylabym bardzo wdzięczna za naprowadzenie
Tutaj masz linki do tematów (wyszukiwarka nie gryzie ;) ):
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=37059&highlight=sufit
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=35922&highlight=sufit - tutaj dokładnie wytłumaczone, jak postępować
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=35165&highlight=sufit
Ale jak na drugi raz będziesz czegoś potrzebowała, to nie pytaj w dziale z domami, ok? ;) I pamiętaj o wyszukiwarce :P. To może teraz wzamian za linki skomentujesz mi domek? :D
Przepraszam, dziekuje za linki i dodaję reputację :)
Juz skomentowalam Twoj domek... Na poprzedniej stronie..:)
Fảlivrin
09.08.2007, 14:59
ale bosska łazienka.... :wub: z kąd Ty masz taką śliczną podłogę i ściany tam?? zauroczyłam sie :happy2:
a tak ogólnie domek udany :)
Wow!!! Piękny! Najchętniej sama bym w nim zamieszkała :D :D :D
Chryzantem Złocisty
13.08.2007, 15:30
Zobaczyłam balkon i padłam *__*
Niby zwykły balkonik ale dla mnie... *__* Cudo!
Wnętrze-ładne,tylko łazienka trochę nadziubdziana (za dużo zielono białego i takie to pstrokate),i szafka w kąciku czytelniczym jakaś taka mało "biblioteczna" :D
Mógłbyś zamiast windy postawić w jej miejscu kręcone schody z neta.Ładniej by to wyglądało,raczej nikt chyba nie lubi wind w domach mieszkalnych :(
Salon taki trochę dziwny, no i ten stoliczek przy kanapie..Jak on stoi? :O
Po kiego grzyba KINO w domu? :wacko: nie zrozumiem ludzi dających do mieszkań kina,dyskoteki itepe.
Ładnie dobrane kolory i meble,no a balkon... *__*
9,5/10 (za to kino niepotrzebne :( ).
Ale masz talent,to trzeba przyznać ;) Czekam na następny domek twojej produkcji! ^^
Greenlyme
13.08.2007, 18:30
Ten hol na pierwszym piętrze trochę kojarzy mi się z poczekalnią u mojego dentysty :P.Ale ogólnie dom mi się podoba 7,5/10
Mógłbyś zamiast windy postawić w jej miejscu kręcone schody z neta.Ładniej by to wyglądało
Owszem, mam takie schody. Ale... mam tylko czarny kolor. Nawet się zastanawiałem czy ich nie dać, ale w końcu nie dałem. Bo raczej potrzebowałem ten dom do filmu, a jak sim wchodzi po takich schodach to nie ma animacji. ;( A tak przy okazji, nazwałem ten dom Ambrosia, bo w moim serialu właśnie dziewczyna o imieniu Ambrosia tam mieszka :D.
Bryła - ciekawa bardzo mi się podobaja te okna wyglądaja jak szlane sciany.
Hol na 1 pietrze - podoba mi sie taki spokojny, swoja drogą lubię niebieski :P
Łazienka - jasno zgniłą zieleń, nieźle podoba mi sie wszytsko w niej nawet ten śmietnik pod póleczkami
Kącik czytelniczy jakos nie przypadł mi do gustu :) ale świetny pomysl ja zawsze robie razem z salonem :P
Korytarzyk do kuchni - jakt OK
Kuchnia - gustowna
Salon - chciałabym mieć taki ;P
Niechce mi sie juz pisać wieć napisze tak
reszta - balkonik fajny na wyposzynki, sypialnia boska jest, a ten salon na 1 pietrze wyglada jak kino :)
Dom bardzo mi się poboba chciała bym mieć taki. W moich simsach niestety nie ma windy. Najbardziej podoba mi się: korytarz, okna, salon.Reszta też jest super!Mieszka w nim jakaś rodzina jak tak to ma fajny dom.
Cieszę się, że podoba się Wam. Starałem się, aby dom był jak najbardziej 'ludzki', tzn. taki, w którym będzie się fajnie mieszkało. :D Zgadzam sie z opinią, że kino to w ogóle jest bez sensu... Wiem, bez sensu, ale nie miałem czym zapchać te puste pomieszczenia :P. Raczej nie odpowiem na pytania typu 'Skąd masz podłogę do łazienki?', bo mam z różnych stron i naprawdę nie pamiętam... :| Także wszystko, co Wam się nie podoba, będę starał się zmienić w następnym domku. Właściwie już mam gotowy, ale mi się nie podoba, więc muszę coś tam innego wykombinować. Chciałbym też, żeby meble się nie powtarzały, ale to będzie nieco trudne, bo mam mało tych 'naprawdę ładnych' mebli. Komentujcie dalej! Pozdrawiam, Désignér
fajny choć kilka rzeczy mnie zbiło z tropu totalnie m.in płot!
7/10
..::lOvE::..
16.08.2007, 15:16
A w jakim dodatku został wykonany ten piękny domek ?
We Własnym Biznesie i Czterech Porach Roku. ;)
Ariedale
27.08.2007, 19:21
Jest niesamowity szczególnie zachwyciła mnie bryła jest piękna te okna też są super. Łazienka ślicznie urządzona, pięknie wszystko zaplanowane no cudo! I sala kinowa ho ho ja też tak chcę. Domek jest naprawdę piękny umiesz je budować i buduj dalej. Będe cię dopingować:0
Zatkało mnie! Najbardziej podoba mi się łazienka. Bryła zewnętrzna też jest fajna. Salon ma przytulny charakter. Tylko kuchnia jakoś mi nie pasi... Ogółem 9,2/10
Nie podobają mi się drzwi w całym domu ,a tak to może być ;)
8/10
Kriik! Ładny domek. Dokładnie taki, jakie kocham: przytulny, chociaż nowoczesny. W domku są elementy dekoracyjne, za to bardzo duży plusik. Bryła też niczego sobie. Właściwie to podoba mi się cały dom za wyjątkiem korytarzy. wglądają jak u dentysty. Nie wiem skąd to skojarzenie... Ale chyba przez kolor ścian, no i przez te drzwi. :shifty: Sala kinowa jakoś mi nie pasuje w jednorodzinnym domku. Salon i sypialnia są boskie. Lubię ciepłe kolory i nowoczesne meble. Świetnie ci to wyszło. Łazienka też jest b.ładna. Właściwie to cały dom jest udany. Naprawdę mi się podoba. 10/10, oczywiście! :D
da sie gdziespobrac ten domek wraz z umeblowaniem? :D
Raczej nie da rady z umeblowaniem, ponieważ pewnie same nieredystrybucyjne dodatki się w nim znajdują. A to one dodają uroki domowi. A po co ściągać domek bez umeblowania? Postanowiłem, że nie będę udostępniał go do ściągnięcia. ;)
Delivered
30.08.2007, 20:47
Eee...
Łazienka jest piękna, ale reszta bez ładu i składu.
Dobrodziejka
31.08.2007, 15:05
troszeczkę nie podoba mi się łazienka i te hole a tak ogólnie to bryła ładna i super meble 9/10
PS Czy może mi ktoś powiedzieć jak postawić meble po skosie?
pozdrawiam
Czy może mi ktoś powiedzieć jak postawić meble po skosie?
pozdrawiam
Wpisujesz kod boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true/false. Obracasz < i >.
Niumimiu
14.09.2007, 18:26
architektura fajna zwłaszcza patio na obu piętrach,w srodku tez sliczne tylko przyczepiłabym sie do tych korytarzy,całkiem podłoga gryzie sie ze scianą,pozatym w wąskim korytarzu niepasuje ta podłoga w diagonal bo optycznie zwęza pomieszczenie.No i momentami przesadziłes z dodatkami,w jednym miejscu jakby ich było mniej a w innym jest ich nadmiar,ale zeby niebyło dom jest dosyc ciekawy :)
Dom ogólnie ok. Najbardziej podoba mi się łazienka. Skąd ściągnąłeś kafelki podłogowe i ścienne i drzwi do pomieszczeń?
wojownikmierci
14.10.2007, 10:08
Dom dla mnie jest super w środku, bardzo fajnie umeblowany, chociaż drzwi nie pasują troszeczkę do pomieszczenia.Szczególnie podoba mi się salon i łazienka.Niezbyt mi się podoba dom z zewnątrz, nie wiem dlaczego (po prostu nie w moim guście te cegły xD). Daję 7,5/10
Nie wszystkie meble miałem do kompletu, ale starałem się, żeby wszystko do siebie w miarę pasowało.
Désignér - Ja nigdy nie daję mebli do kompletu bo lubię dopasować meble (nie z kompletu) do siebie. Trudno wytłumaczyć o co mi chodzi ale chyba wiecie.
Iminashi
16.10.2007, 14:00
człowieku ty to masz talent! Daj do zassania!
Samantha
17.10.2007, 10:41
Bardzo mi się podoba!! Przestrzenny i nowoczesny...Ładne kolory i meble. 10/10 :)
Nie każę nikomu czytać poprzednich stron, ale już wcześniej o tym ze 2x pisałem. Napiszę w takim razie jeszcze raz. Nie dam do zassania, bo nieredystrybucyjne dodatki się w nim znajdują, a poza tym przez przypadek podczas kręcenia serialu wyprowadzałem ciągle tą Amber do danego miejsca i w końcu (tak jak przy wyprowadzaniu traci się meble) straciłem wszystkie meble z domu. Bardzo mi szkoda tego domu, bo bardzo nad nim pracowałem... :( Te zdjęcia są już tylko archiwalne. :)
Domek śliczny dobrze dobrałeś kolory, które rozjaśniają wnętrza pokoi, a pomysł z windą bardzo nowoczesny. Daje 10/10
sliczny
10/10
Autor domu pisał aby tak nie pisać !!
Czytanie ze zrozumieniem !!
Autorka domu pisała aby tak nie pisać !!
Czytanie ze zrozumieniem !!
Autorem jestem ja. I nie jestem dziewczyną. Czytanie ze zrozumieniem... Koło się zamyka. :D <joke>
a nie mozesz dac tego domu do zassania bez mebli?;>
Jeśli ktoś bardzo chce, to przy najbliższej grze w simsy, spakuję chatę do pliku. :)
ja cem ;D i nie przy najblizszej tylko jak najszybciej! ;D
W środku jest świetnie
Eyy widzę że oprócz robienia świetnych filmów robisz fajne chatki ^^ Najlepszym pomieszczeniem w projektu jest salon, reszta ok. Ocena: 10/10
pozdrawiam:
kubuss
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.