![]() |
#1 |
Reputacja: 20
|
![]()
Przedstawiam mój drugi domek z przewagą dodatków z internetu. Niedawno doszedłem do wniosku, że mój pierwszy dom, czyli Virginya jest po prostu okropnie pusty i sterylny. W związku z tym postanowiłem zrobić nowy, stylowy, nowoczesny oraz przytulny domek dla 1 czy 2 osób. Nie wszystkie meble miałem do kompletu, ale starałem się, żeby wszystko do siebie w miarę pasowało. No to zaczynam. Aha i jeszcze jedno chciałem powiedzieć. Bardzo proszę o nie pisanie postów typu "Śliczny 100000000000/10" albo "Beznadziejny. Nie umiesz robić domków." Chyba każdy wie o co mi chodzi.
![]() :/ Oceniajcie i komentujcie! Pozdrawiam! ![]() Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 21:33 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
ooo pierwsza
![]() Hol na I pietrze - fajny podobają sie mi ściany a podłoga nie tak jakby nie pasiła Łazienka -baaardzoo mi się podoba jest taka elegancka w świetnym stylu Kącik czytelniczy - naprawdę zachęca do czytania ![]() ![]() korytarz - podoba mi się dywan taki milutki :smirk: Kuchnia - mebelki fajne ale ta cegiełka na ścianie nie, na korytarzu to ok ale tu tak jakoś nie pasuje daje dziwny efekt Salon - nic dodać nic ująć ![]() ![]() Kino - to świetny pomysł podoba mi się Sypialnia - ciepłe kolory, w fajnym stylu poprostu extra ![]() zewnątrz - fajna bryla, cegiełka też, roślinki także ![]() ocenka to 9,85/10 (za tę ścianę i podłogę ![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Zaciekawiła mnie nazwa, postanowiłam wejść i ocenić. Tak więc oto moja ocenka:
ZEWNĄTRZ: Napewno nie podobają mi się te lampy, dwie by spokojnie wystarczyły. Zaciekawiły mnie okna, kilka w jednym pionie... Jest dobrze, podoba mi się ![]() OGRÓD: Ogrodu raczej nie ma, to tylko ogrodzenie, jakieś klomby, kompletnie nie pasuje to oczko! Jest tak małe i niczym nie ozdobione, że lepiej by było gdyby go tam wcale nie było. Podoba mi się ogrodzenie, pasuje do całości domku. W sumie jakiś wielki ogród do tego domku nie pasuje, ale mały kącik na wypoczynek napewno by się przydał. Dlatego 6/10 BRYŁA: Powiem tak, ciekawa, inna niż wszystkie chociaż wolę parterowe domki. Są fundamenty, za to plusik. Ale nie podoba mi się cegła, nie lubię tego typu tynków, dlatego 8/10. WEWNĄTRZ: I tutaj jak zwykle się rozpiszę: Tak więc śliczny, salon, kuchnia, sypialnia, balkonik. Ale te hole jakoś mi tak nie pasują. Ten korytarz na parterze, w pierwszej chwili skojarzył mi się z jakąś apteką, nie wiem, jest w nim za zimno... może przez te kafelki? Natomiast korytarz do kuchni, tam nie podobają mi się ściany, nie lubię cegły, kojarzy mi się z piwnicą... Hol na pierwszym piętrze, też jest zimno, przydał by się dywanik jak w tym do kuchni, ale troszkę mniejszy. Jakiś fotel, lampa? Ale to rzecz gustu. W każdym razie hole mi się nie podobają i za to minus ![]() Dużo plusów, kilka minusów, dlatego 7/10 RAZEM: 29/40 Bardzo dobrym wynik :* UWAGI: Masz gust, to napewno. Ale nie podoba mi się łączenie stylów. Te hole moim zdaniem nie pasują do reszty domu. Gdybys dopracowała małe szczegóły, i przeprowadziła mały remont na korytarzach było by 40/40. Daj do ściągnięcia ![]() ![]() Pozdrawiam i trzymam za ciebie kciuki. Powodzenia =D Kasia |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Cudny!Naprawdę bardzo mi się podoba jednak ma pewne minusy
![]() -Ogródek jest fajny, ale ta trawa jest zbyt zielona wygląda prawie jak dywan -Za dużo jest latarni, dla mnie wystarczyły by 2, może i 4 -Hol na 1 piętrze od razu skojarzył mi się z szpitalem, jest zimny i niezbyt pasuje do ogólnego "stylu" domu (można było go zrobić w kolorach kaki, jak reszta) -Kącik czytelniczy, hmm...meble wydają się sztuczne, ale to już jest wina dodatku -W jadalni nie pasuje ta półeczka w kącie, za stołem A reszta to same plusy! W całości ładnie dobrane meble :smirk: Moja ocena 8.75/10 |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Bardzo ładna bryła, szczególnie pomysłowy jest ten dwustopniowy przeszklony ganek. Jescze nigdy nie widziałam czegoś takiego. Fajny pomysł.
Dobrze dobrane kolory w łazience, szczególnie zieleń ścian pasuje do szarości na obrazie. Aż chce się położyć w tej wannie. ![]() W kąciku czytelniczym przydałby się jakiś obraz. Jest to chyba najmniej udane pomieszczenie, ale nie wiem z czego to wynika. Może ten kolor ścian i rozstawienie mebli, jakoś tak "nudno". Salono-jadalnia poprostu poezja. Dobór koloru scian, oswietlenia i mebli sprawia że to wnętrze jest bardzo ciepłe. Oaza spokoju, brakuje tu tylko jakiegoś kominka. Bardzo ładna roślinka. Mogę wiedzieć skąd to drzewko??? Sypialnie też bardzo przytulne, ale minus za uzywanie wszędzie tej samej lampy (tej kuli) Daję w sumię: 8/10 |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Hmm ja nie będę się rozpisywać. Jedyne co mi się nie podoba to hol na I piętrze i stolik
w salonie. Dom uważam za udany ;d. |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
sliczny
10/10 |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
A więc tak.
Bryła strasznie dziwna, a zewnętrzne ściany domu masakrycznie smutne. Łazienka jest świetna, dawno takiej tu nie widziałam! Za to jesli chodzi o kuchnię nie bardzo się postarałeś. Przedpokój mi się podoba, NARESZCIE NIE JEST ZIELONY. Fajny świeży morski kolor. Salon jest OK, kącik do czytania trochę pusty. Ściana w korytarzyku dobrana. Kino? woow, skąd wziąłeś fotele? Fajne, ale trochę dziwinie bym się z tym czuła w domu ![]() Sypialenka przytulna. Mimo wszystko dziwi mnie brak schodów i łazienki na 1 piętrze. Ale ogolnie dom jest kolorowy, ładny, "czysty". Jedno wiem na pewno, ja bym takiego nie zbudowała ![]() Ogolnie 8/10 Pzdr ![]() |
![]() |
#9 |
Reputacja: 13
|
![]()
bryła jest bardzo ciekawa i oryginalna. reszta domku również ok. Bardo podoba mi się fakt, że w domu jest winda. ocenka: 10/10
|
![]() |
![]() |
#10 |
Reputacja: 14
|
![]()
Moim zdaniem za duży. Za duże pomieszczenia. Dodatki takie... hm... kanciaste.. tz. nierealistycznie wyglądają. Ogólnie dam 7/10
|
|