PDA

Zobacz pełną wersję : MakeThemUp! - wrzesien - pytania dotyczące konkursu

Eámanë
24.09.2007, 11:04
Jeśli macie jakieś pytania co do zasad konkursu, możecie je zadać w tym temacie :)

mario
24.09.2007, 13:00
1. Czy można używać szkieł kontaktowych (soczewek)? (podejrzewam, że można)
2. Sima nie trzeba udostępniać do ściągnięcia? Wystarczą same zdjęcia?

Czekam na odpowiedź. :)

Edit: Proponuję zrobić tak jak było na Simsweb, czyli 2 zdjęcia (200x300 - najlepiej) z trybu 'Zmień wygląd' (przód i profil) i jedno z trybu życia. Może wtedy każdy będzie miał tak samo zrobione zdjęcia i będzie jakiś taki 'porządek'? :)

klaudiasim
24.09.2007, 13:01
Link nie działa(jak zwykle)

Ametyzd
24.09.2007, 13:10
3. Prezentacja pracy odbywa się poprzez umieszczenie 1-3 zdjęć sima w wyznaczonym do tego temacie. Zdjęcia mogą pochodzić z BodyShopa, Trybu Tworzenia Rodziny lub okienka Zmień Wygląd. Przynajmniej jedno ze zdjęć musi przedstawiać zbliżenie twarzy sima. Screeny ukazujące całość postaci mogą pochodzić bezpośrednio z Trybu Życia w grze.
Znaczy każde może być z innej perspektywy i każde może być w innej scenerii (np. jedno w tworzeniu, drugie w grze, trzecie w zmianie wyglądu), i dowolnych rozmiarów?
Zgadzam się z Désignér'em, żeby to jakoś ujednolicić dla pewności.

Vila
24.09.2007, 13:20
Można zmienić jej ubranie czy nie?

Rocket
24.09.2007, 13:51
jak usiłuje zainstalować Dinę ( czy jak ona się tam zwie) pojawia mi się info o tym że ta aplikacja wymaga jakiegoś dodatku którego nie mam. mam tylko nż
Vila: chyba można ;)
Edit: a i jeszcze jedno pytanko :). używam realistycznych skinów zastępujących te maxisowskie. czy jak uda mi się zainstalować i scharakteryzować Dinę to będzie mi sie to liczyło jako zmiana skina?
@down: thx już ja mam :)

~fireants
24.09.2007, 13:57
RocketQueen, w takim razie użyj Sims 2 Package Clean Installera :d Sorry, nie mam linku.

Ech, czyli jeśli ktoś ma skiny podmieniające te w grze to odpada? I czy mozna stosować maski twarzowe, nie wiem jak to ująć, taka maska na twarz simki z inną twarzą? Mam nadzieję, że mnie ktoś zrozumiał :d

vanity
24.09.2007, 14:04
a czy można brwi zmieniać? czy muszą być te?

trochę tak beznadziejnie jest x[ bo te simy będą strasznie nie realistyczne ;p skoro można tylko malować, fryzurę zmieniać i ubrania ;p

mario
24.09.2007, 14:09
Można mam nadzieję dawać wszystko (realistyczne pudry, realistyczne brwi, szminki, cienie, wszystko). Chyba nie można mieć skina defaulta, tak myślę. Musi być maxisowy... no bo nie wszyscy mają defaulty z neta. Sprawiedliwość musi być. :D A ja myślę, że moja Dina wyszła całkiem fajnie. Polecam fryzury z raonsims.com. Naprawdę ładne są i to darmowe. :)

Eámanë
24.09.2007, 14:19
1. Czy można używać szkieł kontaktowych (soczewek)? (podejrzewam, że można)
2. Sima nie trzeba udostępniać do ściągnięcia? Wystarczą same zdjęcia?
1. Niech będzie, że można :P
2. Nie trzeba :)

Znaczy każde może być z innej perspektywy i każde może być w innej scenerii (np. jedno w tworzeniu, drugie w grze, trzecie w zmianie wyglądu), i dowolnych rozmiarów?
Zgadzam się z Désignér'em, żeby to jakoś ujednolicić dla pewności.
Ok, to ujednolicamy. 2 zdjęcia z trybu 'Zmień wygląd' (np. przód i profil) i jedno z trybu życia.

Można zmienić jej ubranie czy nie?
Można, ale oceniana będzie głównie twarz ;)

I czy mozna stosować maski twarzowe, nie wiem jak to ująć, taka maska na twarz simki z inną twarzą? Mam nadzieję, że mnie ktoś zrozumiał :d
Można ;D

a czy można brwi zmieniać? czy muszą być te?
Można :)

Skinów zastępujących maxisowe niestety nie możemy uwzględniać, sprawiedliwość musi być ;) Skóra Diny ma pozostać taka, jaka jest ;)

mario
24.09.2007, 14:48
A i proponuję też, aby ponumerować swoje charakteryzacje (np. moja jest 'Charakteryzacja nr 1', to czyjaś druga to '...nr 2' itd. ... nie wiem czemu, ale wszędzie tego wymagają :P). Ale ja tylko proponuję. Tak będzie chyba łatwiej. Jeszcze dwa pytanka, właściwie trzy.

1. Czy można edytować posty eliminacyjne? Bo na SW broń Boże nie można było. Nawet była wyłączona opcja 'Edytuj'. Też można takie coś zrobić tutaj. ;)
2. Jaka ranga przysługuje zwycięzcy konkursu? I na jak długo ona się utrzymuje?

Eámanë
24.09.2007, 15:37
A i proponuję też, aby ponumerować swoje charakteryzacje (np. moja jest 'Charakteryzacja nr 1', to czyjaś druga to '...nr 2' itd. ... nie wiem czemu, ale wszędzie tego wymagają :P). Ale ja tylko proponuję. Tak będzie chyba łatwiej. Jeszcze dwa pytanka, właściwie trzy.

1. Czy można edytować posty eliminacyjne? Bo na SW broń Boże nie można było. Nawet była wyłączona opcja 'Edytuj'. Też można takie coś zrobić tutaj. ;)
2. Jaka ranga przysługuje zwycięzcy konkursu? I na jak długo ona się utrzymuje?
Nie wymagamy numeracji :)

1. Moim zdaniem to przesada w stosowaniu 'środków ostrożności', poza tym ktoś może np. pomylić się w podawaniu linka do zdjęć. A gdyby się bardzo chciało, to i tak da się podmienić zdjęcia na serwerze bez edytowania posta ;)

2. Tytuł jest jeszcze do ustalenia, myślałam o czymś w stylu Charakteryzator (albo stylista) września, ale może wymyślicie coś lepszego :P Ranga będzie się utrzymywała przez rok.

Rocket
24.09.2007, 15:51
stylista lepiej brzmi :)
kto ocenia i wybiera zwycięzcę?

mario
24.09.2007, 16:32
stylista lepiej brzmi :)

Zgadzam się. Może być "Najlepszy stylista września". :) Charakteryzator głupio trochę brzmi. :P

Truskawkowa
24.09.2007, 19:32
A ja mam będzie głosowanie czy jedna osoba będzie wybierać (założyciel/ka)?
Ja może dam ,ale nie teraz bo jutro mam reinstalkę komputera więc i tak wszystko poszło by na marne.

Eámanë
24.09.2007, 19:36
Zwycięzcę wybiorą wszyscy użytkownicy w publicznej ankiecie :)

vanity
25.09.2007, 14:55
no i ja mam problem x] pobrałam linkiem simke, wchodze do warsztatu i simki nie ma ;p pobierałam i instalowałam ją 3 razy i dalej jej nie ma x[ może ktoś wie co powinnam zrobić?

Eámanë
25.09.2007, 17:52
Spróbuj ściągnąć ją przez ten link (http://www.members.lycos.co.uk/seawhisper/konkursysimszone/metamorfozy/wrzesien/dina.package) i wrzucić do Moich dokumentów/EA Games/The Sims 2/SavedSims ;)

GRUSSSER
26.09.2007, 15:31
Zauważyłem że wszyscy mają opisy.
Są konieczne?

Eámanë
26.09.2007, 15:34
Nie są ;)

znaki

bialoczarna
26.09.2007, 22:06
A ja mam głupie pytanie. Jak się robi zdjęcia w "zmień wygląd"? klikałam na c, ale nie mam tych zdjęć, bynajmniej nie zapisały się w storytelling.

Eámanë
27.09.2007, 05:30
Musisz nacisnąć klawisz PrintScreen (PrtSc) na klawiaturze, po prawej od F12 :) A potem zminimalizować grę i wkleić zdjęcie np. do Painta albo innego programu graficznego.

mario
29.09.2007, 12:47
Ja mam jeszcze jedno pytanie. Ale to tak dla mnie na przyszłość i dla tych, którzy jeszcze nie wzięli udziału. Czy można opalić simkę na plaży? :)

Kalerisha
05.10.2007, 20:04
A ja mam takie głupie pytanie :p
Czy można dać simie dodatki np. okulary i biżuterie ????????

Bo dziś albo jutro ją zrobię.
Ale wątpię czy zdobędę nawet jeden głos :p
He he
Pzdr
Kaleri

Edit : takie same pytanie jak ma użytkownik/niczka wyżej i czy można zrobić opis skąd są dodatki lub opis zmian?

The FerG
05.10.2007, 20:58
A ja mam pytanie:
Czy mi się wydaje czy ''ktosiu'' zmienił skin diny? :con:

Neillé
05.10.2007, 21:16
A ja mam pytanie:

No właśnie :| nie tylko Tobie się tak wydaje. Ja też wyraźnie widzę, że z tym skinem jest "coś nie tak" (czyt. świeci jak te z neta). A może to tylko taki makijaż...?

The FerG
05.10.2007, 22:04
No właśnie :| nie tylko Tobie się tak wydaje. Ja też wyraźnie widzę, że z tym skinem jest "coś nie tak" (czyt. świeci jak te z neta). A może to tylko taki makijaż...?
Też myślałem że to makijaż na początku ,ale to jest nie tylko na twarzy ,a wątpie by był taki makijaż.
Skoro to nowy to sądze że nawet nie przeczytał regulaminu konkursu ,ale nie chce nikogo osądzać.

Kalerisha
05.10.2007, 22:09
A ja mam pytanie:

Potwierdzam.

mario
06.10.2007, 11:43
Również wydaje mi się, że Ktosiu zmienił skina. No bo nawet to się potwierdza, bo simka jest w trybie tworzenia rodziny, gdzie od razu bez problemu można go zmienić. :con:

Czekam na odpowiedź na pytanie: Czy można opalić simkę na plaży?

Ktosiu
06.10.2007, 14:50
Nie, to nie jest zmieniony skin. To jakby puder na całą twarz dający jakby odbłysk.

~fireants
06.10.2007, 14:53
Nie, to nie jest zmieniony skin. To jakby puder na całą twarz dający jakby odbłysk.

Dziwne tylko, że trochę tego "pudru" spadło jej na dekolt i zrobiło efekt push-up piersi :):):)

Eveline
06.10.2007, 15:15
Może ma defaultowy skin i o tym nie wie ;) A jeśli są wątpliwości, to najlepiej niech da simkę do ściągnięcia któremuś z modów i on sam to sprawdzi.

Ktosiu
06.10.2007, 16:27
Sam już nie wiem... Sprawdzę w warsztacie i najwyżej za zgodą organizatorów usunę wątpliwe elementy.
Czekam na odpowiedź.

mario
06.10.2007, 17:18
Najpierw mówisz, że to puder, teraz, że nie wiesz... oj, coś tu kręcisz. :P Rzeczywiście lepiej spakuj simkę i prześlij któremuś z modów, oni to sprawdzą, a przynajmniej ty nie zostaniesz zdyskwalifikowany. Zrób to - im szybciej tym lepiej. :)

Eámanë
07.10.2007, 12:00
Dina Ktosia została wyedytowana, ma już normalny skin ;)

Iminashi
14.10.2007, 10:12
kiedy będzie głosowanie? Designer czeka na odpowiedź, nie?

marandile
14.10.2007, 15:23
regulamin nie gryzie - 16-ego powinna zostac uruchomiona sonda.

mario
14.10.2007, 16:54
Do olusi1996: Na jaką ja odpowiedź czekam? ;)

Edit: Może na to: Czy można opalić simkę na plaży? :D

Iminashi
15.10.2007, 13:55
Do olusi1996: Na jaką ja odpowiedź czekam? ;)

Edit: Może na to: Czy można opalić simkę na plaży? :D
chyba na to bo nikt ci nie odpowiedzial :) no wlasnie, mozna?

Iminashi
28.10.2007, 09:08
przepraszam, ze post pod postem, ale mam wazne pytanko. kiedy bedzie nastepna edycja?

AllByMe_
01.11.2007, 14:21
No właśnie.
bo koniec I edycji już był .;)