Zobacz pełną wersję : podróże, błąd i sterowniki
Od jakiegoś czasu gram w podróże i nie byłożadnego błędu (xD dzięki Allia), dzisiaj usunęłam kilka dodatków z neta i jak chciałam włączyć to mi się pokazywało takie coś:
http://images34.fotosik.pl/22/9ab5daee308afe10.png (www.fotosik.pl)
Proszę o szybką pomoc... ;(
Podaj mi parametry swojego komputera.
Nie wiem gdzie to wszystko jest xD *cielok*
Ale komputer mam dobry, nigdy nie było problemów. I miejsca mam dużo i procesor dobry, nie wiem kurcze, tylko cvo z tymi sterownikami,...
Pomógł by mi ktoś...
Jeśli komuś tak bardzo zależy na ytch punktach (lol O_O według mnie to głuoie, nie wiem po co one...) to dam...
Proooszę...
wojownikmierci
27.10.2007, 19:06
pewnie zbyt stara karta graficzna ktora nie moze pracowac z direct 9.0c.
aha parametry sprawdza sie tak:
Start -> Uruchom... -> wpisujesz do linijki dxdiag -> i pisze ci - o systemie, ilosci ramu , o procku, o biosie itp.
Hm... Czy to możliwe, że wyżuciłam te sterowniki, bo dzisiaj trochę czyściłam kompa i no kurde... możliwe?
I teraz właśnie je ściągam, czy trudno będzie je zainstalować i mogę mieć problemy, bo szczerze mówiąc to jeśli chodzi o sprawy kompa to zawsze sobie sama radziłam, ale od kiedy mam pomoc Kazia to strasznie się zacofałam, bo nic nie robię sama. A teraz nie ma dla mnie czasu ^^'
Zepsuję coś jak je ściągnę...?
I mógłby mi ktoś napisać szczegółowo jak to zainstalować...? PROSZĘ... :>
Pozdrawiam :* LM
wojownikmierci
27.10.2007, 20:08
musisz wymienic karte graficzna (za stara jest - nie spelnia standardow direct 9.0c - kiepsko...) kup sobie nowa i powinna gra ci smigac
"nie byłożadnego komputera" chyba błędu? Jeżeli gra Ci wcześniej działała, to pewnie, usunęłaś directX 9.0c. ;) Jest on na płycie od dodatków. Przeczytaj w instrukcji.
Dziękuję Allia, powiedz mi tylko... NA jakiej płycie O_o
Jakbyś mi powiedziała to byłabyś już poprostu przeboska ^^ :P
Jej. A gdzie mogę sprawdzić jaką mam kartę graficzną, bo tam jak daję urochom i tak dalej to tego nie ma (wiem, wiem męczę was...)...
Ale jak mi działało, to czemu teraz nie działa... xD Chyba nie wina karty graficznej nie?
Np. od podstawki. W instrukcji na pewno będzie napisane, co zrobić, żeby go zainstalować. ;)
Skoro wcześniej działało, to nie wina karty.
Żeby sprawdzić:
Pulpit-->Właściwości-->Ustawienia-->Zaawansowane-->Karta
Tadam xD
*myśli*
Dzięki ale nie zrozumiałam, (blondynka? nieee...) możesz mi wytłumaczyć tak no wiesz dokładnie (^^)
Płyty od the sims 2 nie mam bo pożyczałam ok koleżanki, mam tylko płytki od dodatków (wszystkich prócz NS, bo to też miałam od koleżanki)
A w intrukcji od np. podróży nie ma nic takiego napisanego...
Nie ma możliwości, że się osunęło Direct X, (bynajmniej jest to mało prawdopodobne) .. możesz puścić update do Windowsa, który ściągnie Direct X jeśli faktycznie coś się z nim stało.. jeśli oczywiście masz oryginalny system ;) jeśli nie to poszukaj instalki do Direct X w necie.
sprawdź czy inne gry chodzą, jeśli tak to coś usunęłaś nie tak w Simsach i powinnaś je przeinstalować.
Ok. Dziekuję wszystkim za pomoc.
Mam dla was ostatnie pytanie: format powiniec pomóc? Jeśłi tak to chyba skożystam z tego wyjścia, bo już nieźle mam namieszane...
Pozdrawiam, :*
Po co tak drastycznie?.. ;) .. Sprawdziłaś czy gry inne ci chodzą?.. Bo jeśli tak to znaczy, że Direct X jest ok i tylko w simach namieszałaś :) .. Może wystarczy Simsy od nowa zainstaloować?..
wojownikmierci
29.10.2007, 13:50
Weź po prostu odinstaluj wszystkie simsy, w rejestrze pousuwaj wpisy i zainstaluj jeszcze raz. Powinno chyba być dobrze.
Nie! Nie usuwaj gry! Po prostu w jakiś sposób odinstalowałaś sterowniki do karty graficznej (wiem, bo niejednokrotnie miałem tak ja i nie tylko...). Zainstaluj je ponownie, ściągając ze strony producenta (jeżeli to karta GeForce - http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl, a jeżeli Radeon - http://ati.amd.com/support/driver.html). Najłatwiejszym sposobem na sprawdzenie karty jest wg mnie kliknięcie prawym na pulpicie, wybrać Właściwości i zakładkę Ustawienia. Nieco niżej znajdziesz nazwę karty ;)
Pamiętaj,że SP2 jest niezbędnę,a przedewszystkim NET Framework.
Mam taki sam problem na moim kompie,ale nie chce mi się go rozwiązywać ponieważ czekam do marca na nowy sprzęt. Bez NET Frameworka nie chce się mi zainstalować Directx 9.0c,a NET Framework bez WGAPluginInstall.
Tak więc trzeba na nowo stawiać system...
W moim przypadku to nie konieczne bo czekam wciąż na coś lepszego (new komputer).
Tak wogóle jaki system operacyjny posiadasz: XP,Vista** itd?
Oryginalny czy pirat?
Po co stawiać na nowo system?.. Puścić update do Windowsa.. powinie naprawić.. jeśli oczywiście masz oryginalny system.
Po co stawiać na nowo system?.. Puścić update do Windowsa.. powinie naprawić.. jeśli oczywiście masz oryginalny system.
No a jak nie ma nowego systemu? :shifty:
I nie mieszaj jej bo musi zrobić formata!
Po co tak drastycznie?.. ;) .. Sprawdziłaś czy gry inne ci chodzą?.. Bo jeśli tak to znaczy, że Direct X jest ok i tylko w simach namieszałaś :) .. Może wystarczy Simsy od nowa zainstaloować?..
Ja miałam ten sam problem i inne gry działały.
Nic nie dało się namieszać w simsach po 1.
Po 2 format tu powinien być.
Ja radziłbym ci jednak na początku wypróbować mój sposób ;) A ty perslyy na przyszłość skorzystaj z opcji EDYTUJ.
Po pierwsze nie mieszam .. bo przeinstalowanie systemu to może najprostsza droga ale to tak jakby powiedzieć przy przeciekającej uszleszcze w silniku samochodu - wymień silnik .. nadal nie wiadomo co sie dzieje.. a jak się po zmianie systemu będzie znów tak działo to będzie w nieskończoność przeinstalowywać?..
Przeinstalowanie to ostateczność moim zdaniem.
Po pierwsze nie mieszam .. bo przeinstalowanie systemu to może najprostsza droga ale to tak jakby powiedzieć przy przeciekającej uszleszcze w silniku samochodu - wymień silnik .. nadal nie wiadomo co sie dzieje.. a jak się po zmianie systemu będzie znów tak działo to będzie w nieskończoność przeinstalowywać?..
Przeinstalowanie to ostateczność moim zdaniem.
Słuchaj...nie to,że się wymądrzam,ale wiesz xD ja miałam ten sam problem i directx się rzeczywiście do połowy skasował,że poprawnie nie funkcjonował.
Aby go wgrać trzeba było NET Framework,a żeby zainstalować NET Frameworka trzeba było jeszcze coś tam.
Więc pozostało mi wprowadzenie na nowo systemu.
Ale nie wprowadzałam bo czekam na nowy sprzęt ^^
Jeżeli macie zamiar łapać się za słówka, proszę to robić na priv ;) Do autora tematu - wypróbuj opisane tu rozwiązania, a jeżeli nadal będzie nie tak - napisz do mnie a temat otworzę ponownie.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.