Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Błąd.

shezza
18.11.2007, 14:10
Tak, wiem, że takie tematy były, wiem, że jest jeden przyklejony u góry, wiem, co powinnam zrobić, ale. No właśnie, jest jedno ale. Niedawno miałam na kompie formata, simsy oczywiście poszły wek. Ostatnio zatęskniłam za nimi i spróbowałam znowu zainstalować. Wszystko pięknie, normalnie wszystko poszło. Zainstalowałam wszystkie dodatki oprócz własnego biznesu. Włączam cała happy grę i dupa zimna. Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta. No i się wkurzyłam...
- Sterowniki do karty mam aktualne
- Cały sprzęt odpowiada wymogom, jest nawet lepszy niż musi być...
- Wirusów nie ma, sprawdzałam kilka razy
- To nie wina wadliwych dodatków z sieci, bo wszystkie z czasu przed formatem wgrałam na pendrive'a i później wgrałam z powrotem
- Wszystkie dodatki są oryginalne
- Zainstalowałam wszystko w oddzielnych katalogach
O co jeszcze może chodzić? Przejrzałam podane przez Ea tematy, zrobiłam wszystko co było tam doradzone, a mimo to cholerstwo nie chce działać... Pomóżcie ktoś.

Karooola :*
18.11.2007, 15:34
Płytka! Czy przypadkiem nie jest pobrudzona lub porysowana? I czy nie masz za mało pamięci RAM na komputerze? Masz wyłączone programy działajace w tle?

shezza
18.11.2007, 15:49
Płyta nie jest porysowana, bo dopiero niedawno ją dostałam i bardzo na nią uważałam. Co do programów w tle... Na wszelki wypadek wyłączyłam też internet i antyvira, to też nic nie dało...

haughton
18.11.2007, 15:49
Mialem identyczna sytuacje, jaka opisuje Freya. Powodem komunikatu byl niestety dodatek z internetu, ktory wczesniej normalnie byl w grze, natomiast po formacie dysku i ponownej instalacji gry powodowal wywalanie sie aplikacji. Jesli masz duzo dodatkow i nie chcesz kasowac wszystkich, mozesz posprawdzac je np. Menedzerem zawartosci The Sims 2.

Samantha
19.11.2007, 09:15
Radzę zainstalować sterowniki od nowa. Też miałam ten problem (z inną grą), gra działała bez zarzutu, a po pewnym czasie zaczął pojawiać sie komunikat o zakłóceniu aplikacji. W końcu wogóle nie mogłam tej gry uruchomić. Nowe sterowniki załatwiły problem! :)

shezza
19.11.2007, 19:20
Duupa. Usunęłam cały Downloads i uruchomiłam grę, dalej nie działa. Sterowniki też nie załatwiły sprawy. Jeszcze jakieś błyskotliwe pomysły?

mario
19.11.2007, 19:46
Miałem dokładnie to samo. Zrobiłem kopię folderu Downloads, zainstalowałem później na nowo grę bez jednego oficjalnego dodatku i okazało się, że to przez jego brak. Doinstalowałem go i wszystko pięknie git działało. Polecam to samo. :) Innego sposobu nie znam.

Edit: Poczytaj ten temat: http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=37682 :)

Masz zainstalowany Ford Fusion oficjalny?
A co to ma do rzeczy? Przecież to samochód, który zresztą wymaga NŻ, a nie WB, którego Freya nie ma...

Rëñáës
19.11.2007, 19:51
Spróbuj zainstalować wszystkie jeszcze raz po kolei.
EDIT:Masz zainstalowany Ford Fusion oficjalny?

shezza
19.11.2007, 19:59
Spróbuj zainstalować wszystkie jeszcze raz po kolei.
EDIT:Masz zainstalowany Ford Fusion oficjalny?

Nie instalowałam niczego takiego, a poza tym pisałam, że już niezliczoną ilość razy instalowałam w tę i z powrotem. Może najpierw poczytaj cały temat, Szymon?

Designer, nie do końca zrozumiałam. Znaczy się mam coś usunąć, zainstalować i usunąć? Weź napisz jakoś bardziej po polsku, bo ja jestem niepełnosprytna...

mario
19.11.2007, 20:06
Spoko... Uwielbiam tłumaczyć krok po kroku. Przedstawię swój problem, a następnie mam nadzieję zorientujesz się, co sama masz zrobić. :D

1. Miałem Ts2, NŻ, WB i CPR.
2. Posiadałem również bardzo obszerny folder Downloads.
3. Pewnego dnia simsy mi się zwyczajnie znudziły. Odinstalowałem wszystkie.
4. Jednak zachowałem cały folder Downloads.
5. Po jakimś czasie znowu zachciało mi się grać w simsy, więc je zainstalowałem - tym razem bez CPR.
6. Wkleiłem Downloads do nowo zainstalowanego katalogu z grą. (tzn. do Dokumenty/EA Games...)
7. Włączyłem grę i... dupa. Muzyczka przy końcu wczytywania zawiesza się i wyskakuje błąd "Działanie programu... [...]"
8. Okazało się, że trzeba było zainstalować CPR, bo inaczej nie dałoby się włączyć gry z Downloads'em.
9. Zainstalowałem i wszystko było git.

Żeby gra ci działała z dodatkami z sieci, musisz zainstalować brakujący dodatek, z którym wcześniej grałaś.

Mam nadzieję, że zrozumiałaś mój przesadnie wytłumaczony plan działania. :) Pozdrawiam.

shezza
19.11.2007, 20:22
Zrozumiałam... I tu wynika następny problem. Ja teraz gram bez WB, bo zwyczajnie nie mogę go zainstalować. No ale dobra, i tak miałam robić porządek w Downloads, więc obejdę się bez dodatków z sieci. Myślałam, że pomoże. Usunęłam cały Downloads i te pliki, o których mówiła Chouette w temacie, który podałeś. No i dobra, włączam grę i trafia mnie cholera. Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta. Chyba jednak nie chodzi o dodatki z sieci, skoro nawet kiedy ich nie było gra się wyłączyła... No nie wiem, może powinnam jeszcze raz zainstalować wszystko od nowa? Dałoby to coś...? Poradźcie, co mam z tym zrobić, bo jeszcze trochę i wyrzucę to gówno przez okno...

karo12345
21.11.2007, 17:36
Mnie też się tak czasem zdarza, wtedy resetuję kompa i zwykle działa. Jak nie, usuwam najnowsze dodatki z netu.

avenly
21.11.2007, 17:46
Myślę że pomoc może reinstalka :(

perslyy
23.11.2007, 10:22
Rozbierz komputer i wyczyść wiatraczki to w tedy może Ci pomoże.
Wiekszości się sprawdza bo komputer nienadąża chłodzić a jak jeszcze wiatraki zatkane to tym bardziej bedzie źle gra działała.

stagnacja
23.11.2007, 13:26
@up
Nie, to nie z tego wynika problem. Gdyby chodziło o zatkane wiatraczki komputer by się wyłączał.

Freya - a może twój komputer nie wytrzymuje obciążenia Simsów? A czy masz jakieś programy działające w tle?

shezza
23.11.2007, 13:58
Niee, o sprzęt nie może chodzić. Chociażby dlatego, że wcześniej właśnie na TYM sprzęcie simsy działały jak złoto, a poza tym niektóre części były specjalnie dokupywane, żeby dobrze się integrowały z tą dziadowską grą... Programy w tle odpadają, bo raz nawet wyłączyłam antyvira i neta, nic nie dało. Damn it.

shezza
02.12.2007, 11:17
Odświeżam temat, bo w końcu nic z tego nie wyszło. Ale teraz mi coś przyszło do głowy. Może to wina złej lokalizacji...? Podaję "miejsca" wszystkich części:
Na Studiach - "E:\EA GAMES\TSBin\Sims2EP1.exe"
Nocne Życie - "F:\EA Games\TSBin\Sims2EP2.exe"
Cztery Pory Roku - "F:\Ea Games 1\TSBin\Sims2EP5.exe"
Podróże - "E:\Ea Games 1\TSBin\Sims2Launcher.exe"

I tyle... Błagam, pomóżcie!

mario
02.12.2007, 11:40
Ło matko, Freya! Jak ty to masz poinstalowane? :con: Wszystkie dodatki prawie w jednym folderze i w dodatku w innych partycjach (inaczej dyskach). To pewnie przez to. Powinnaś mieć tak:

Na Studiach - E:/EA Games/The Sims 2 Na Studiach/TSBin/Sims2EP1.exe
Nocne Życie - E:/EA Games/The Sims 2 Nocne Życie/TSBin/Sims2EP2.exe
CPR - E:/EA Games/The Sims 2 Cztery Pory Roku/TSBin/Sims2EP5.exe
Podróże - E:/EA Games/The Sims 2 Podróże/TSBin/Sims2EP6.exe

Zainstaluj tak, jak wypisałem na górze. Powinno być wtedy wszystko w porządku. :)

02.12.2007, 11:51
Freya, to powinno by na tym samym dysku. Ja przynajmniej tak mam i wszystko jest o.k. Podejrzewam, że problem wyniknął właśnie wskutek złego rozmieszczenia :)

shezza
02.12.2007, 12:42
Ave Clozet! Dzięki wszystkim. xD Ja po prostu źle zrozumiałam rady w innych tematach, myślałam, że to ma być w różnych katalogach. Jaki cioł... xD Może teraz będzie dobrze. Wielki Sedes mi was zesłał. Jeszcze raz dzięki. :*

mario
03.12.2007, 18:01
I co, Freya? Zainstalowałaś ponownie? Działa ci wszystko? :) Mam nadzieję, że tak, bo znam ten ból, gdy nie działa. :D

shezza
03.12.2007, 20:20
- jak ja kocham to zasrane gówno -
X.x

Mam jeszcze jedno pytanie. Nie wiem, jakim cudem, ale u mnie są tak jakby dwa foldery TS2. W jednym, na D, jest tylko TSBin, CSBin i TSData. Właśnie tam zainstalowałam wszystkie dodatki, jak radziłeś. A teraz znalazłam drugi folder, na F. Tam są pliki Cameras, Config itp.

Po jeden: Jakim cudem mam dwa foldery?
Po dwa: W którym mam zainstalować wszystkie dodatki, żeby działało?
Po trzy: Mogę wywalić tego zjechanego kompa za okno? O.o

Dziękuję za uwagę.

Rocket
03.12.2007, 20:59
ło jejciu ale masz burdel na tym kompie ;p
1. Na jakim dysku masz moje dokumenty?
- foldery TsBin, TsData, CSBin i Support znajdują się w plikach gry - czyli tam gdzie simy instalowałaś.
- foldery Cameras, Collections, Downloads, Neighborhoods, Saved Sims itp. znajdują się ( a przynajmniej powinny) właśnie w moich dokumentach, są to pliki zapisu. czyli twoje domy rodziny, dodatki z netu bla bla bla. jeżeli nie są w moich dokumentach tylko gdzieś indziej to źle.
2. Jeżeli się już nie połapiesz w tym syfie to: poszukaj zapisów w moich dokumentach ( o ile ci na nich zależy) i wywal całe simy ze wszystkich możliwych dysków, odinstaluj, nie wiem, ręcznie powywalaj, ich ma nie być. I zainstaluj jeszcze raz ale nie w takim bałaganie tylko porządnie, na jednym dysku, w różnych folderach. najprościej będzie jeżeli podczas instalacji nie będziesz kombinować z wybieraniem folderów i zostaniesz przy domyślnych ew. wpisując inną nazwę dysku. z dużej litery.
a i możesz po usuwaniu wyczyścić rejestr.

Samantha
04.12.2007, 14:56
Duupa. Usunęłam cały Downloads i uruchomiłam grę, dalej nie działa. Sterowniki też nie załatwiły sprawy. Jeszcze jakieś błyskotliwe pomysły?
Dlaczego zaraz tak zgryźliwie? Ludzie chcą ci pomóc, a ty zamiast "dziękuję" rzucasz kąśliwe uwagi. Nieładnie!:O

Jeżeli nie sterowniki, to po prostu zainstaluj grę od nowa albo posprzątaj bałagan jaki masz na kompie. Ja mam podstawę na dysku C, a resztę na D i wszystko działa bez problemu!

shezza
04.12.2007, 15:43
Dlaczego zaraz tak zgryźliwie? Ludzie chcą ci pomóc, a ty zamiast "dziękuję" rzucasz kąśliwe uwagi. Nieładnie!:O

Jeżeli nie sterowniki, to po prostu zainstaluj grę od nowa albo posprzątaj bałagan jaki masz na kompie. Ja mam podstawę na dysku C, a resztę na D i wszystko działa bez problemu!

Tak po pierwsze, to nie było zgryźliwe. To było bardziej humorystyczne, jeżeli już. A poza tym... Jak na razie to nie ja marudzę tylko ty. =))) Napisałaś dokładnie to samo, co wyżej RQ, tylko krócej. Ehkem.

Żeby nie było offa ( Alatariel na mnie poluje z kosą... :c ) jeszcze się o coś zapytam. Na plikach zapisu mi nie zależy, więc mogę je usunąć? I jeżeli dobrze zrozumiałam, to mam właśnie te pliki zapisu usunąć i wszystkie dodatki i od nowa zainstalować, tak jak napisał Designer, tak? Bo podstawy usunąć nie mogę pod żadnym pozorem...

No w każdym razie, Designer, RQ, dzięki za pomoc. :* Przynajmniej wiem już co robię źle. =P

04.12.2007, 18:33
Tak po pierwsze, to nie było zgryźliwe. To było bardziej humorystyczne, jeżeli już. A poza tym... Jak na razie to nie ja marudzę tylko ty. =))) Napisałaś dokładnie to samo, co wyżej RQ, tylko krócej. Ehkem.

Żeby nie było offa ( Alatariel na mnie poluje z kosą... :c ) jeszcze się o coś zapytam. Na plikach zapisu mi nie zależy, więc mogę je usunąć? I jeżeli dobrze zrozumiałam, to mam właśnie te pliki zapisu usunąć i wszystkie dodatki i od nowa zainstalować, tak jak napisał Designer, tak? Bo podstawy usunąć nie mogę pod żadnym pozorem...

No w każdym razie, Designer, RQ, dzięki za pomoc. :* Przynajmniej wiem już co robię źle. =P

Dokładnie tak powinnaś zrobic :) Pliki zapisu możesz usunąc i nic złego się nie stanie. Dodatki zapisujesz w innych katalogach, ale na tym samym dysku.
Cosik jeszcze xD ?