PDA

Zobacz pełną wersję : Mój pierwszy dom na forum: Miłowo, ulica Ponura [BRAK ZDJĘĆ]

simomanka
28.11.2007, 20:37
Witajcie! Po nieudanym fotostory postanowiłam nie zrażać się krytyką, ale przeszłam na architekturę, że tak powiem. Chciałam wam przedstawić mój dom, króty mieści się w Miłowie, przy ulicy Ponurej.

Zacznijmy może od ogródka, a właściwie ogrodu

Jeszcze ogródek z lotu ptaka.

Wejdźmy do środka. Idziemy pięknie wykończonym korytarzem prowadzącym w głąb domu. Przychodzimy do salonu:

Z lewej stony korytarza odnajdziemy wejście do łazienki. Urządzona jest w bieli i błękicie, a na podłodze możemy znaleźć piękną, niebieską mozaikę.

Na przeciwko schodów na drugie pięto odnajdujemy przejście do jadalni połączonej z kuchnią. Znjdziemy tam wszystkie sprzęty potrzebne do przygotowania pysznego posiłku. Jest też stół z wygodnymi krzesłami, kanapa, która pozwoli ulżyć zmęczonym nogom pani domu, a nawet grill, gdzie przygotujesz najsmaczniejsze hot dogi, jakie kiedykolwiek jadłeś.

Wejdźmy na górę. Drugie piętro podzielone jest na cztery pokoje + korytarz. Łazienkę, sypialnię dla rodziców i dwa pokoje dla dzieci. Urządzone szczególnie z myślą o dziewczynkach.

Sypialnia rodziców jest jasna i przytulna, urządzona raczej w kolorach kremowych.

Kolejną sypialnią jest sypialni dziecka nr 1. Urządzona w stylu cukierkowym, cała w jasnych, niemęczących kolorach różu.

Następnym pokojem jest sypialnia dziecka nr 2. Urządzona w bardzo mrocznym i buntowniczym stylu. Dominuje tam czerń, ale można znaleźć dodatki w kolorach ostrej, ciemnej czerwieni, podchodzącej pod bordo.

Został nam jeszcze korytarz. Nie ma w nim wiele rzeczy. Kiedy wejdziemy na schody czeka na nas stolik z kwiatami i wazonem. Po drugiej stronie stoi pianino.

Ostatnim pokojem jest łazienka, bardzo podobna do tej na parterze. Jest w zasadzie jedna różnica. Całość jest w kolorze ciałym, pomijając dodatki, takie jak wanna, itp.

Pokażę jeszcze rzut pierwszego piętra z lotu ptaka ;)

Cały dom jest przepięknie oświetlony, więc możesz kontunuować imprezę nawet po zachodzie słońca.

To już koniec naszej wycieczki po domu przy ulicy Ponurej. Dziękuję wszystkim za uwagę i proszę o szczerą do bólu ocenę domku.

Podziękowania dla:
użytkowniczki, której nicka niestety nie pamiętam (ale jak zajrzy, niech się upomni ;)), która była tak kochana i podsunęła mi (poprzez swój dom) pomysł zrobienia basenu w kształcie serca.

ps. Niedługo edytuję posta i wstawię link do ściągnięcia, jeśli zainteresowani się znajdą.

ps2. Dom był tworzony tylko przy pomocy mebli dostępnych w grze. Podczas budowy nie używałam żadnych kodów ani sztuczek. Właśnie dlatego m.in. nie umieszczałam przedmiotów po przekątnej.

mario
28.11.2007, 21:02
Ocenię, jak tylko zmienisz linki. :) Bo popatrz. Jak masz tak:

To nic się nie dzieje. A powinno być tak:
[ IMG ]http://fotoo.pl/hosting-zdjec/img/4f38e634deba65ffd6eda457277274b2/tsnapshot_00000001_3459e7f2.jpg[ /IMG ]

Oczywiście ty to zrób bez spacji pomiędzy nawiasami. Wtedy wszystko będzie git. ;)

Efekt końcowy:
[IMG]http://fotoo.pl/hosting-zdjec/img/4f38e634deba65ffd6eda457277274b2/tsnapshot_00000001_3459e7f2.jpg

Edit: Ej, coś nie wychodzi z tymi [IMG]. Miniaturkę wkleiło... Na przyszłość wrzucaj fotki najlepiej na www.imageshack.us .

Fảlivrin
30.11.2007, 10:41
No więc.. zacznijmy od tego co mi się nie podoba. Łazienka taka obskurna trochę, kuchnio - jadalnia za pusta i strasznie wielka, sypialnia rodziców okropnie ciemna. W sumie ten dom to taki średniak, ale to Twój pierwszy dom , nie każdy od razu jest super :)

Jednak te pierwsze zdjęcie ogrodu bardzo mi się podoba, od razu sobie przypomniałam film "tajemniczy ogród", drugie foto ogrodu już niestety nie ma takiej mocy w sobie.
Salon jest ładny, przytulny.
4/10
pracuj dalej :)

simomanka
30.11.2007, 12:38
Właśnie próbowałam z tymi zdjęciami, ale nie wychodziło, więc zostało tak. Na przyszłość na pewno wrzucę gdzie indziej.Dzieki za wszystkie wasze opinie (chociaż troszkę ich mało ;)). Następnym razem postaram się zrobić coś lepszego, ale przecież uczymy się przez całe życie. Pozdrawiam ;)

Edit: Jest jeszcze taka jedna sprawa. CO dot ej miniaturki :) Kiedy wklejałam zdjęcia na serwer dostałam różne linki i akurat ja wklejałam na miniaturki. Pomyślałam, że będzie się szybciej ładowało. Przy odrobinie czasu postaram się te zdjęcia poprawić.

Edit nr2: Poprawiłam zdjęcia. Jak dobrze pójdzie to wieczorkiem dam do ściągnięcia. Wersja do pobrania będzie troszkę się różnić od tego, co jest na zdjęciach, ponieważ przypadkowo skasowałam wszyściutkie mebelki ;)

Komurka
30.11.2007, 21:43
Szkoda, że zdjęcia tekie małe no ale ocenie to co widze :) Basen bajeczny-chyba jedna z rzeczy która ci lepiej wyszła. To jedno wielgaśne pomieszczenie mnie przeraża, sto rayz łądniej i przytulniej by wyglądało gdyby było mniejsze. Ogólnie nie jest źle ale mogło być lepiej.