Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.11.2007, 20:37   #1
simomanka
Guest

Blush Mój pierwszy dom na forum: Miłowo, ulica Ponura [BRAK ZDJĘĆ]

Witajcie! Po nieudanym fotostory postanowiłam nie zrażać się krytyką, ale przeszłam na architekturę, że tak powiem. Chciałam wam przedstawić mój dom, króty mieści się w Miłowie, przy ulicy Ponurej.

Zacznijmy może od ogródka, a właściwie ogrodu

Jeszcze ogródek z lotu ptaka.

Wejdźmy do środka. Idziemy pięknie wykończonym korytarzem prowadzącym w głąb domu. Przychodzimy do salonu:

Z lewej stony korytarza odnajdziemy wejście do łazienki. Urządzona jest w bieli i błękicie, a na podłodze możemy znaleźć piękną, niebieską mozaikę.

Na przeciwko schodów na drugie pięto odnajdujemy przejście do jadalni połączonej z kuchnią. Znjdziemy tam wszystkie sprzęty potrzebne do przygotowania pysznego posiłku. Jest też stół z wygodnymi krzesłami, kanapa, która pozwoli ulżyć zmęczonym nogom pani domu, a nawet grill, gdzie przygotujesz najsmaczniejsze hot dogi, jakie kiedykolwiek jadłeś.

Wejdźmy na górę. Drugie piętro podzielone jest na cztery pokoje + korytarz. Łazienkę, sypialnię dla rodziców i dwa pokoje dla dzieci. Urządzone szczególnie z myślą o dziewczynkach.

Sypialnia rodziców jest jasna i przytulna, urządzona raczej w kolorach kremowych.

Kolejną sypialnią jest sypialni dziecka nr 1. Urządzona w stylu cukierkowym, cała w jasnych, niemęczących kolorach różu.

Następnym pokojem jest sypialnia dziecka nr 2. Urządzona w bardzo mrocznym i buntowniczym stylu. Dominuje tam czerń, ale można znaleźć dodatki w kolorach ostrej, ciemnej czerwieni, podchodzącej pod bordo.

Został nam jeszcze korytarz. Nie ma w nim wiele rzeczy. Kiedy wejdziemy na schody czeka na nas stolik z kwiatami i wazonem. Po drugiej stronie stoi pianino.

Ostatnim pokojem jest łazienka, bardzo podobna do tej na parterze. Jest w zasadzie jedna różnica. Całość jest w kolorze ciałym, pomijając dodatki, takie jak wanna, itp.

Pokażę jeszcze rzut pierwszego piętra z lotu ptaka

Cały dom jest przepięknie oświetlony, więc możesz kontunuować imprezę nawet po zachodzie słońca.

To już koniec naszej wycieczki po domu przy ulicy Ponurej. Dziękuję wszystkim za uwagę i proszę o szczerą do bólu ocenę domku.

Podziękowania dla:
użytkowniczki, której nicka niestety nie pamiętam (ale jak zajrzy, niech się upomni , która była tak kochana i podsunęła mi (poprzez swój dom) pomysł zrobienia basenu w kształcie serca.

ps. Niedługo edytuję posta i wstawię link do ściągnięcia, jeśli zainteresowani się znajdą.

ps2. Dom był tworzony tylko przy pomocy mebli dostępnych w grze. Podczas budowy nie używałam żadnych kodów ani sztuczek. Właśnie dlatego m.in. nie umieszczałam przedmiotów po przekątnej.

Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 21:32

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.11.2007, 21:02   #2
mario

Reputacja: 20
Domyślnie Odp: Mój pierwszy dom na forum: Miłowo, ulica Ponura

Ocenię, jak tylko zmienisz linki. Bo popatrz. Jak masz tak:
[img=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/img/4f38e634deba65ffd6eda457277274b2/tsnapshot_00000001_3459e7f2.jpg]

To nic się nie dzieje. A powinno być tak:

[ IMG ]http://fotoo.pl/hosting-zdjec/img/4f38e634deba65ffd6eda457277274b2/tsnapshot_00000001_3459e7f2.jpg[ /IMG ]

Oczywiście ty to zrób bez spacji pomiędzy nawiasami. Wtedy wszystko będzie git.

Efekt końcowy:

Edit: Ej, coś nie wychodzi z tymi [IMG]. Miniaturkę wkleiło... Na przyszłość wrzucaj fotki najlepiej na www.imageshack.us .

Ostatnio edytowane przez mario : 28.11.2007 - 21:07
mario jest offline  
stare 30.11.2007, 10:41   #3
Fảlivrin
Guest

No więc.. zacznijmy od tego co mi się nie podoba. Łazienka taka obskurna trochę, kuchnio - jadalnia za pusta i strasznie wielka, sypialnia rodziców okropnie ciemna. W sumie ten dom to taki średniak, ale to Twój pierwszy dom , nie każdy od razu jest super

Jednak te pierwsze zdjęcie ogrodu bardzo mi się podoba, od razu sobie przypomniałam film "tajemniczy ogród", drugie foto ogrodu już niestety nie ma takiej mocy w sobie.
Salon jest ładny, przytulny.
4/10
pracuj dalej

stare 30.11.2007, 12:38   #4
simomanka
Guest

Właśnie próbowałam z tymi zdjęciami, ale nie wychodziło, więc zostało tak. Na przyszłość na pewno wrzucę gdzie indziej.Dzieki za wszystkie wasze opinie (chociaż troszkę ich mało . Następnym razem postaram się zrobić coś lepszego, ale przecież uczymy się przez całe życie. Pozdrawiam

Edit: Jest jeszcze taka jedna sprawa. CO dot ej miniaturki Kiedy wklejałam zdjęcia na serwer dostałam różne linki i akurat ja wklejałam na miniaturki. Pomyślałam, że będzie się szybciej ładowało. Przy odrobinie czasu postaram się te zdjęcia poprawić.

Edit nr2: Poprawiłam zdjęcia. Jak dobrze pójdzie to wieczorkiem dam do ściągnięcia. Wersja do pobrania będzie troszkę się różnić od tego, co jest na zdjęciach, ponieważ przypadkowo skasowałam wszyściutkie mebelki

Ostatnio edytowane przez simomanka : 30.11.2007 - 12:56

stare 30.11.2007, 21:43   #5
Komurka
Guest

Szkoda, że zdjęcia tekie małe no ale ocenie to co widze Basen bajeczny-chyba jedna z rzeczy która ci lepiej wyszła. To jedno wielgaśne pomieszczenie mnie przeraża, sto rayz łądniej i przytulniej by wyglądało gdyby było mniejsze. Ogólnie nie jest źle ale mogło być lepiej.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania