PDA

Zobacz pełną wersję : dom nowiny [BRAK ZDJĘĆ]

mabda
17.02.2008, 19:11
dojrzalam chyba, zeby pokazac wam jak mieszkaja moi simowie
jedno co sama moge powiedziec o moich domkach z calapewnoscia - nie sa clean. bazuje glownie na dodatkach z neta, o czym uprzedzam z gory :)

ps. wiem, ze slaba jakosc zdjec, ale niestety - mozliwosci sprzetowe nie zawsze ida w parze z zamiarami ;) mam nadzieje, ze jakosc nie wplynie na oceny

björn borg
17.02.2008, 19:18
zdjęcia mi się nie wyświetlają xP

mabda
17.02.2008, 19:20
udalo sie :) przepraszam za wczesniejsze problemy ;)
i zapraszam do komentowania :]

Ruika
17.02.2008, 21:53
Strasznie podoba mi sie bryła, przeszkadza mi w niej tylko dach. Fajnie by było gdybyś postawiła trzecie piętro i obniżyła ściane. Kuchnia jest bardzo brzydka, pare mebli ułożonych w rzędzie, podłoga zlewa się ze ścianą. W salonie kozetka lepiej by wyglądała troszeczkę dalej od okna a drewniana podłoga podkreśliła by zieleń ścian. Zrezygnowała bym również z pianina, zupełne nieporozumienie. Łazienka na górze dość fajnie się prezentuje, przydał by się jednak jakieś elementy drewna z metalem. Sypialnia jest dość fajna, ciepłe pomarańczowe odcienie tworzą b. fajny klimat. Pokój dla dziewczynki to meble poustawiane po kątach, nic szczególnego.
Dom jest średniej wielkości a na rzutach widać Twoją tendencje do ustawiania mebli po kątach.

mabda
18.02.2008, 06:29
tak samo praktykuje w siebie w domu. nie lubie wrazenia zagracenia. lubie przestrzen, ale bez golych scian

Tiunivell
18.02.2008, 10:01
Z zewnątrz kafelki wokół basenu mają zbyt rażący kolor- unikaj tego, staraj się wybierać bardziej stonowane. W środku nie podoba mi się łazienka- kojarzy mi się z plastikową deską sedesową i plastikowym kubkiem xD W pomieszczeniach jest wrażenie galerii sklepowej, bo, jak wspomniała Ruika, masz tendencję do rozmieszczania rzeczy po kątach. W zacisznym zakątku nie postawiłabym tych rzeźb. Myślę, że za kilka domów do przodu będziesz je projektować bardzo dobrze, bo choć wyżej tyle nawymieniałam, to uważam, że masz do tego smykałkę.
ocenka ogólna 6,5/10 (za dobre na 6, za dużo "błędów" na 7 :) )
Pozdrawiam,
T.

PS Oceń moje domki xD (sygnatura <-- trza sobie reklamę zrobić ^^)

jaguska368
18.02.2008, 11:42
Ehhh... Nie umiesz robić zdjęć. Nieciekawe położenie mebli i takie kwadratowe pomieszczenia... Dodatki masz ładne, ale nie wszystkie i nie umiesz ich wykorzystać w grze. Daję 3/10

simsbomba4
18.02.2008, 13:27
Ja sama niemam swoich domków więc uprzedzam ze asz tak się nieznam.
Moim zdaniem za durzy pokuj dzec z tego pokoju dało by się zrobic
2 osobne pokoje dla dzewczynek. Zbyt mało kolorów na ścianach znajdz lepsze tapety. Pokuj rodzców ok. Kuchnia zmiejsz ję troszke i dodaj więcej przyjemnych kolorów, :wub:
Z durzym pokojem nieczeba zbyd durzo zminiac ale więce kolorów i inne meble. I zrub dla tatusa taki prywatny kącik np:Biuro gdzes zdala od chałasów dzec naprzykład zrub piwnice i tam taki tajemny pokój. :smirk:
Podwurko ok.
A i jeszcze cos z łazenką daj takie klory jak brąz lub niebieski bordo
takie bardzej pospolite łazienkowe kolory. :shy:
Powiem ci masz talent nie zmarnuj go B)

Ruika
18.02.2008, 13:34
simsbomba4

nie durzy a DUŻY
nie pokuj a POKÓJ
nie asz a AŻ
nie zrub a ZRÓB
nie podwurko a PODWÓRKO
nie chałasować a HAŁASOWAĆ
nie zbyd a ZBYT

Sama nie jestem święta i szczelam byki ale daj spokój, ludzki pojęcie przechodzi ten Twój post.

Nandelle
18.02.2008, 13:39
Strasznie małe i złej jakości zdjęcia...

Bryła mi się bardzo podoba ale że jest nie twoja...

może jestem jakaś dziwna ale podoba mi sie na górze łazienka *ta czerwona*
sypialnia tagrze mi się podoba *ta pomarańczowa* ;)

simsbomba4
18.02.2008, 13:41
A i jesli chcesz znam fajna stroke z meblami
http://www.4eversimfantasy.net/ a i stawiaj mwble na ukos.
Nierub takich kwadratowych pokoji.
Popatrz się na inne domki.
I popros o porady.
Jak poprawisz ten domek wystaw go.
Prosze masz talent

björn borg
18.02.2008, 15:34
Dobra już widze.Nie umiesz dobierac mebli i bryła mi się niepodoba 4/10

POZDRO

mabda
18.02.2008, 15:52
zle mnie zrozumieliscie. nie bede nic poprawiac. taki mam styl. nie podoba wam sie, to trudno. w tych forumowychy domkach tez mi sie wiele nie podoba, ale to wasz styl. meble pod katem - to nie dla mnie. 4esf tez nie ma mebli dla mnie.
ale dzieki za rady i oceny

Ruika
18.02.2008, 16:07
nie podoba wam sie, to trudno.

W takim razie nie rozumiem po co zamieszczasz swoją pracę na forum. Dla samych pochwał ?

Origáme
18.02.2008, 17:23
Hmmm...Cóż trudno ocenić bo zdjęcia są niewyraźne
ale jakoś se poradze,tak więc...dom jest klockowaty do kuchni mogłaś dać białe kafelki i tapete pomarańczową,salon troche pustawy ( ogólnie ) a łazienki obie mi się podobają ( nie mam zastrzeżeń )sypialnia chyba najładniejsza a pokój córek piękny tylko skąd masz te niektóre meble z pokoju córek?
a ogród jedny słowem mówiąc ładny
Pozdr.:)

mabda
18.02.2008, 17:50
W takim razie nie rozumiem po co zamieszczasz swoją pracę na forum. Dla samych pochwał ?
no chyba ten dzial jest po to, zeby pokazac domki, a nie wystawiac je na konkurs. moje sa wlasnie takie - klockowate, bezksztaltne z meblami poustawianymi po katach. i nie zamierzam zmieniac tego, zeby wam sie podobalo, bo to moja gierka i moje domki. nie podoba sie wam i przyjelam do wiadomosci. pokazuje bo chcialam pokazac.

a pokój córek piękny tylko skąd masz te niektóre meble z pokoju córek?
a ogród jedny słowem mówiąc ładny
Pozdr.:)
http://www.thesimsresource.com/downloads/sims2/sets/646346/
to to :) komplecik urokliwy dla niemowlakow i przedszkolakow :)

Tiunivell
18.02.2008, 17:53
Styl o.O hmmm.. takim się raczej nie wybijesz ;)

mabda
18.02.2008, 17:56
Styl o.O hmmm.. takim się raczej nie wybijesz ;)
wybijac sie skad?

Tiunivell
18.02.2008, 18:05
Ponad inne domki :) Zostaniesz na tym samym poziomie co teraz, jeśli nie będziesz mimo wszystko patrzeć na opinie innych.

mabda
18.02.2008, 18:12
ale mnie sie moje domki podobaja. sa male przytulne i proste. za stara jestem na kombinowanie, stawianie na skos czy inne takie pierd*oly. uwagi odnosnie kolorystyki przyjelam i w sumie uwazam, ze macie racje. wszystko jest kwestia gustu, a o gustach sie nie dyskutuje. i wlasnie w tym miejscu mamy tego dowod

Tiunivell
18.02.2008, 19:15
mabda- o gustach, owszem, nie dyskutuje się, ale o wnioskach estetycznych tak :) No, ale nic- dyskusja nie ma sensu, bo to od każdego indywidualnie zależy jak przyjmuje krytykę. Wiem o tym sama, bo też coś tam projektuję :)

mabda
18.02.2008, 19:29
chodzi mi wylacznie o to, ze w domu sama nie ustawiam mebli na skos, bo to jest niewygodne i niepraktyczne dla mnie. i to samo przenosze do simsow :)
zdziwilo mnie to, ze domki, ktore naprawde sa cienkie [nikogo nie urazajac], spotykaja sie z wiekszym uznaniem. wiem, ze moj nie jest idealny, ale do tej pory nie spotkalam sie z opinia pod innymi projektami w stylu "nie umiesz dobierac mebli" [od osoby, ktora swoim domkiem nie miala odwagi sie pochwalic]

Ruika
18.02.2008, 19:45
Wiesz Mabda nie bierz tych wszystkich komentarzy zbytnio do siebie. Nie ma co pokazywać fochów. Zamieszczając dom na forum mogłaś się spodziewać krytyki. A to, że ktoś zwróci Ci uwagę nie oznacza, że dyskutuje nad Twoim gustem. Bo dyskusja a wyrażanie swojej opinii do dwa rozbieżne słowa.

mabda
18.02.2008, 20:05
nie pokazuje fochow. spodziewalam sie krytyki, ale nie az takiej, bo ja naprawde jestem zadowolona z tych domkow. zwalam to glownie na roznice wieku [bo srednia na tym forum to chyba 13-15 lat]. ja po prostu stawiam juz na cos innego

Ruika
18.02.2008, 20:09
Moim zdaniem to nie dostałaś aż tak bardzo skrytykowana. Pamiętaj nie ma co się zrażać. Bardzo chętnie zobaczyła bym Twoja kolejną pracę.

mabda
18.02.2008, 20:17
w tym domku nie stawialam na wystroj, a na przytulnosc i szybkosc urzadzenia ;) stosuje czasem ustawianie mebli pod katem, ale nie chce mi sie czesto tym bawic.

aha, a w zakatku nie ma rzezb. to sa lampy z reflexsims polaczone z jakas swieczka ;) ale na zdjeciach faktycznie niewiele widac ;)

Tiunivell
18.02.2008, 20:38
Wiele osób w wieku 13-15 ma dość duży talent do robienia domków, projektowania ciuchów itd. Nie lubię tego typu wypowiedzi, starzej - nie znaczy lepiej.

mabda
18.02.2008, 21:01
ale starzej znaczy inaczej
inne podejscie, inne potrzeby
nie mowie, ze mlodsze jest gorsze. nigdzie tak nie napisalam i nie chce, zebyscie tak to odbierali

Ruika
18.02.2008, 21:08
ale starzej znaczy inaczej

Podoba mi się to.
Masz fajne pomysły na aranżacje wnętrza. Jednak żeby był lepszy efekt musisz trochę pokombinowaną z kodami na ustawianie mebli, ponieważ ciężko jest uzyskać fajny efekt bez tych kodów.

martka95
19.02.2008, 08:01
jakość zdjęć jest kiepska :( domek zresztą też .

goocha
20.02.2008, 17:30
Domek bardzo ładny.Tylko za duże pokoje.Dam 8,9/10

Matrax
22.02.2008, 20:41
Nie wiem czemu ale tak za bardzo mi się nie podoba ale dam 6/10.