Zobacz pełną wersję : TYLKO 3 DZIAŁKI W ABRAKADABROWIE??
Wampirencja
10.04.2004, 11:29
Nie znalazłam takiego tematu, jeśli już istnieje to przepraszam... W każdym razie ciekawi mnie, czy w Abrakadabrowie MOGĄ STAĆ TYLKO 3 DOMKI PRYWATNE??? Bo u mnie klopot z grą, nie mogę okolic przełączać i mialam nadzieję, że może więcej rodzinek "upchnę" w Abrakadabrowie...
A moze coś da się z tym zrobić?
SOSIk_ona
10.04.2004, 12:52
Tak. Są tylko 3 domy. :D Szkoda że więcej nie można... :unsure:
Tak,w abrze się nie da ale w zwierzkach się da ;)
Szynszyl
10.04.2004, 19:39
wlasnie :) jak masz zwierzaki to zmien dzialke starowki na mieszkalna ;)
Originally posted by Ukash@Apr 10 2004, 08:39 PM
wlasnie :) jak masz zwierzaki to zmien dzialke starowki na mieszkalna ;)
Albo mieszkalne na starówkowe ;)
A w instrukcji pisze ze mozna odwiedzac dzialki w abrakadobrowie ale tylko jesli tam sie mieszka...Ale ja nie umiem...Nie wiem dlaczego..Pisze mi ze to dzialka prywatna i ze nie mozna..
ela... tam sie tylko mieszka. Jak sobie ten domek kupisz to wtedy bedzie mogła go zwiedzać.... ;)
Noi musisz wcisnąć miasto i włączyć domek i juz będziesz grać sobie swoim simkiem.
bloodwave
27.04.2004, 17:39
a mam takie pytanko....ja lubie grzebać w tych likach readme...wiec jak by pozmieniac parametry w tych działkach to można by na nich zamieszkać?...pewno by nie było skrzynki itp. ale to zawsze można w trnsmogriwerze(czy jako ś tak) zrobić...wiec jest to możliwe?????????? :D :D :D ^_^
moonlight
28.04.2004, 05:17
Czego nas się o to pytasz? Jak umiesz to kombinuj sam. A potem nam tylko powiesz czy już coś ci sie udało wykombinować :P
Pewnie jest....ale mogą być jakieś błędy.a i można nawet w taki sposób zepsuć sobie gre i wtedy trzeba ja instalować jeszcze raz.
SOSIk_ona
28.04.2004, 20:15
moim zdaniem glupio sie tam mieszka.....czuje sie taka odrzucona....i wogule
bloodwave
28.04.2004, 21:58
Originally posted by trucizna@Apr 28 2004, 06:17 AM
Czego nas się o to pytasz? Jak umiesz to kombinuj sam. A potem nam tylko powiesz czy już coś ci sie udało wykombinować :P
majne GAT aj em łumen!!!! kobita jestem !!!.......i niestety nie da sie nic zrobić... <_< chyba....zreszta racja nie chce sobie gry psuć :P ..ale ja tak bardzo bym chciałą mieszkać tam gdzie jest ta jesienna trawa :( :( :( :(
(ZuJotek)
30.04.2004, 20:29
Originally posted by ela@Apr 11 2004, 11:15 AM
A w instrukcji pisze ze mozna odwiedzac dzialki w abrakadobrowie ale tylko jesli tam sie mieszka...Ale ja nie umiem...Nie wiem dlaczego..Pisze mi ze to dzialka prywatna i ze nie mozna..
Słuchaj wytłumacze Ci to tylko że jak nic nie zrozumiesz to się nie zdziwię :D Więc tak, przedewszystkim twoja rodzinka musi mieć 1000 magimonów (zdobyć je można pojedynkując się, robiąc sztuczki przed publicznością itd.) 1000 magimonów kosztują te dwa mniejsze domki, a ten duży kosztuje 1500 to troszkę dużo ( :() nio i jak tą rodzinkę wyeksmitujesz to musisz wejść w dzielnicę abrakadobrowa. W lewym górnym rogu jest taki znaczek jak do tworzenia rodziny, kliknij na niego i wybiesz swoją rodzinkę potem wybierz zakwaterowanie sima czy coś takiego i wybierasz domek, proste co( :D ) hmm... ciekawe czy mnie rozumiesz <_<
Kama2002
01.05.2004, 13:49
To najzwyczajniejsza bujda! Działka za 1500 Magimonów jest głupia :P Dom malutki (większość niezbędnych sprzętów musiałam trzymać na dworze, a poza tym jest dość nierówny teren... :|
Simfanka#1
01.05.2004, 15:39
nom wiem, wprowadzilam sie tam kiedys. nawet ten najwiekszy dom taki jakis maly jest. zrezygnowalam z mieszkania tam bo mi sie nie podobalo! :angry: ale jak teren jest krzywy to mozna go chyba wyrownac, co nie?? <_<
Kama2002
01.05.2004, 16:00
Jasne, tyle że jest tak zdeformowany, że żeby było spox trzeba dom wyburzać, bo inaczej jest napisane: Tego terenu nie można modyfikować...
Simfanka#1
01.05.2004, 20:30
nom, wiem cos o tym. spox, ale jak domek za maly, to mozna go wyburzyc, wyrownac teren i zbudowac nowy! :lol:
Kama2002
01.05.2004, 21:01
To zajmuje zbyt dużo czasu :P Poza tym nie lubię budować domów... Jak ktoś chce to niech mi ktoś zbuduje na masę strraszny dom ;)
Simfanka#1
03.05.2004, 13:18
a ja uwielbiam budowa i urzadzac domy! :D a te straszne wychodzą mi naprawde swietnie! :lol: serio mowie! :)
Kama2002
03.05.2004, 14:26
To mi zbuduj i prześlij :D
Ja również mam ochotę zobaczyć twoję dzieło.Jak Ci to nie zaszkodzi to również mi mozesz przysłać.
jak dla mnie to działki mieszkalne w abrakadabrowie są swietne, super skrzynka na listy!!! bardzo stylowa ;) klima świetny, ponury i mroczny, wyschnięta trawa, dzikie odgłosy i nie ma tych drażniących muzyczek w czasie kupowania i budowania :) zresztą i tak gram najczęściej słuchając własnych mp3 :P
A tak właściwie to tereny są tam świetne bo po wyburzeniu domu (macie rację są okropne) jest full miejsca i można takie wille wybudować że głowa mała
szkoda tylko że są tylko :D 3 działki - chciałabym jeszcze tą "jesienną" jest śliczna
raczej nie będzie następnego rozszezenia, który mógłby popraiwć ten fakt (coś np. jak w zwierzakach że można wyznaczać tereny pod wspólną lub własną parcelę) a szkoda...
W końcu wszędzie są niedociągnięcia i blędy. jest zdecydowanie za mało działek, ale one nadrabiają swoim urokiem przez co można mieć wrażenie że dzielnica mieszkalna w abrakadabrowie jest ciekawa.
dokładnie :D wnoszą swój "osobliwy' urok :D
a to że mają inną murawę jest miłym urozmaiceniem po ciągłym graniu na wiecznie zielonych łąkach... aż do obrzydzenia!!, poza tym to co na nich wyrasa jest jeszcze fajniejsze, w innych częściach tego nie było, podoba mi się korzeń problemu - ciekawa nazwa swoją drogą :)
Simfanka#1
05.05.2004, 18:00
no, rzeczywiscie. :) moze warto by sie zastanowic nad jej pochodzeniem... ;)
Ja mam straszny domek w budowie....Kilka elementow sciagnelam z internetu...Ale zobilam go na normalnej dzialce w okolicy..
ale z 3 działkami da się zyć. Bo gdyby było ich więcej to nie była by to już atrakcja.
i gdyby były tańsze nie przesiadywalibyśmy tyle w Abrakadabrowie...
Simfanka#1
06.05.2004, 15:28
no wlasnie. :P gdyby bylo wiecej dzialek, to moglaby to byc swego rodzaju antyreklama dla Abrakadabrowa! :D
A więc wszystko ma swoje plusy i minusy. :) :) :)
Kama2002
07.05.2004, 08:03
Originally posted by ela@May 5 2004, 06:40 PM
Ja mam straszny domek w budowie....Kilka elementow sciagnelam z internetu...Ale zobilam go na normalnej dzialce w okolicy..
No, to to akurat żaden problem, bo się plik po prostu przeniesie do Abrakadabrowa. Tylko który to folder? :P
Simfanka#1
07.05.2004, 14:19
No, wszystko ma swoje plusy i minusy, ale te dzialki maja chyba wiecej minusow...tak mi sie wydaje. :rolleyes:
niby dlaczego? bo trzeba się troche wysilić żeby się na nie wprowadzić?
Simfanka#1
07.05.2004, 20:21
ee, nie to pikuś! chodzi o to ze te chalupki jakies takie male i w ogole... :unsure: nie za bardzo mi sie tam podoba, ale moze sie kiedys przeprowadze... ;)
ta środkowa wcale nie jest taka mała!! wystarczy wyburyć dom - wyrównać teren i... i działka robi się ogromna!!!!
Simfanka#1
08.05.2004, 10:24
dobra, zobacze. moze cos da sie z tym zrobic! ;) ale nie wiem czy bedzie mi sie chcialo tam mieszkac. :D
oj nie marudź :P ja mam rodzinki na wszystkich 3 działkach i jest dobrze lepiej się czuję gdy gram tam niż na zwyczajnych "nie magicznych" działkach...
spróbuj i się przekonasz :D
Simfanka#1
09.05.2004, 17:55
dobra!! :P szkoda tylko ze nie moge zamieszkac we wszystkich trzech domach, bo moja ukochana siostrunia zaraz sie bedzie awanturowac... :D
a co? na jednej parceli gracie? powiedz żeby się przeprowadziła na inną :D
Ja to z siostrą się podieliłam działkami. Ona ma pierwsze 4 a ja resztę i nie ma kłutni.
no w koncu parceli jest aż 8 dla każdego wystarczy :D ja na szczęście nie mam problemu mój braciszek ma dopiero sześć lat :D i wszystki działki dla mnie :D :D
SOSIk_ona
10.05.2004, 13:54
ja jestem jedenaczką a więc wszystkie działki dla mnie hhyhyh :)
Zawsze znajdzie się jakieś rozwiązanie.
Simfanka#1
11.05.2004, 07:40
spoko! na szczescie nie mieszkamy na jednej parceli! :D w normalnej okolicy jest ich ze 20 wiec spokojnie mozemy sie podzielic! :lol: a w Abrakadabrowie wystarczy mi jedna(na razie ;) )!! :P
co do samych działek jeszcze...
po użytkowaniu działki "starego Luma" stwierdziłam że jest okropna - jeśli się w tej chacie jakis zmian nie wprowadzi - mojego sima czeka remoncik - już niebawem
w ogóle działka jest trochę maława... ale jak ktos na niej nie często przebywa (mój sim non stop jest w mieście i w dzielnicy gwiazd) to ujdzie ze względu na tą jakże "wesołą" atmosferę ;)
ja nie lubię mieszkać tam w Abrakadabrowie. Tam jest bez sensu. Ponuro. Ciemno. Trawa ma taki obrzydliwy kolor. W ogóle wszystko jest tam okropne :(
A mi się tam podoba jest wesoło ciekawie i z dreszczykiem. Szkoda tolko że są tylko trzy.
No , ale w jakimś temacie mówili , że można kupić domek w abraka........ ze śpiącym Willem Wrightem(czy coś takiego) , ja nie wiem o co im chodzi.
ja kocham te działki :D właśnie za ponure kolory, za to że nie ma chodnika, ża odgłosy które w nocy słychać, za muzyczka w trybie kupowania i budowania :D są super
a żpiącego Willa możesz odwiedzić jak ci fasolka wystarczająco wysoka urosnie - wtedy sie na nią wspinasz i :D masz...
SOSIk_ona
25.05.2004, 15:55
ja też tylko że na tej muzyce to mi sie ryczeć chce........Kojarzy mi się ze średniowieczem, które tak bardzo kocham :wub: :)
Średniowieczem? nie.... bardziej rodziną Adamsów :P
A mi z pwieścią z książka Tolkiena. No cóż każdy ma inne odczucia.
A mnie jedna z Paryżem (taka smutna i powolna) , a ja tam zawsze chciałam mieszkać. Więc też chce mi się płakać.
może komuś chusteczkę do nosa dać? ;) :lol: jak zaczniecie wszystkie ryczeć to kolejna powódź stulecia nam się zrobi ;)
Simfanka#1
27.05.2004, 20:40
taa...potop... ;) mi tam ta muzyczka kojarzy sie ze wszystkim co simowe i tajemnicze... :rolleyes: i juz! :D
No coż...ale z te działki maja jesną wadę.....Jest ich za mało.
Zarobilam te 1500 i wiecie co, to wszystko jest malutkie. Mam rodznke Wampiries i na polu 1 (tym najwiekszym) mieli wiecej mozliwosci i wogole wszystkiego. Dom olbrzmymi i takie tak. Sit!!
szczerze mówiąc nie wiem o co ci chodzi.... :blink: największa jest ta środkowa.. a ona licząc od obojętnie której strony jest zawsze druga...
z polem nr.1 chodzilo mi o podstawowe parcele (miasto) lol :)
Ja nie lubię tej 3 jest mała i biedna a droga jak nic
wszystkie kosztują tyle samo maginionów
Mylisz się anez jedna działka na Uroczyskach kosztuje 1500magi.
Ja mieszkam nie na tej najdroższej ani na tej największej. (więc wiadomo nw której :))
NiEzNaNa
24.06.2004, 15:31
Originally posted by anez@Jun 21 2004, 07:15 PM
wszystkie kosztują tyle samo maginionów
Jedna działka koztuje 1500 magimonów pozostałe dwie po 1000 magi. Szkoda że zrobili tylko 3 działki. Mało :angry: Powinni się bardziej postarać :P Tak samo jak ta fasola..... mogli w tam umieścić jakąś upiorną rezydencję albo coś w tym stylu <_<
Wiesz nieznana możesz sobie zbudować taką rezydencję... <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_<
Ale tu masz racje troche mało 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_-
Niestety można mieć tylko 3 działki i to jeszcze za długą pracę w zdobywaniu magimonów! Jeżeli domki wam się nie podobają to możecie zburzyć ten stary i wybudować nowy! Mówię wam jak śmiesznie wygląda jaskrawo niebieski dom w ciemnym tle abrakadabrowa! :lol:
NiEzNaNa
24.06.2004, 20:19
Originally posted by Magi@Jun 24 2004, 06:05 PM
Wiesz nieznana możesz sobie zbudować taką rezydencję... <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_<
Ale tu masz racje troche mało 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_-
Magi chodziło mi o taką rezydencję gdzie wszystko było by naprawde upiorne. Bo właściwie na tych 3 działkach tylko skrzynka i kosz na śmieci inne a reszta to tak samo jak w dzielnicy mieszkalnej :(
Nieznana jak byś nie zauwarzyła to na Uroczyskach o północy wilki wyją i są różne ogłosy... <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_<
Ale działki w Abrakadabrowie są głupie bo nie dostajesz gazet poczty nikt do ciebie nie może przyjść itd. :angry:
Akselandra
05.09.2004, 20:24
Jak to nie?? Do mnie normalnie przychodzą gazety i goście, a nawet zwięrzęta
mnie sie jeszcze nie udalo mieszkac w abrakadabrowie :( Boze ale mi "smaka" robicie :)
Ponoc sa kody na maginomony? :huh:
Kurcze ja chce do abrakadabrowa ;( Prosze niech mi ktos tam wynajmnie mieszkanie :)
Akselandra
06.09.2004, 18:01
Kody są, ale nie działają.
Co to za problem z magimonai?? Uczysz gościa na (chociaż) 8 logiki i występujesz kilka razy. Za każdy występ masz 25 magomonów, przy jednej wizycie, i dobrym nastroju, udaje się zarobić około 350 mm. kilka razy tak pojechać i już
Mogło by nyć więcej tych działek. . . ;)
Tylko Trzy Dzialki I Na Dodatek Te Domy To Nic Takiego Nadzwyczajnego.
Te działki w Abrakadabrowie nie są wcale takie cool. Jest mniej możliwości: nie ma gazet ani nikt nie może przyjść - głupio.
W abrakadabrowie moga cie odwiedzac inne simy,a gazety tagrze sa.
Zgadzam się z tobą gryzia.W Abrakadabrowie normalnie mnie odwiedzają ludzie,dostaję gazety,itd,tyle że z pocztą trochę dziwnie bo listonosz nie przychodzi i moja skrzynka napełnia się rachunkami samoistnie.Ale to nic.
Ja nie dostaje ani listów, ani gazet, ani ludzie mnie nie odwiedzają , ani se nie moge na przyjęcie ludzi zaprosić nic, nawet se pizzy zamówić nie moge. :( Mam orginalną wersję więc nie wiem co mam źle.
Ja te| mam oginal ale u mnie wszystko dobrze chodzi.
ej trzy dzialki to decydowanie za malo : wszystkie trzy u mnie są jush zajęte a w oczekiwaniu aż mi się znudzą te rodzinki jest az 8. Do mnei przychodza zwierzęta, ludzie, dzieci, tylko mi przychodzą o północy takie blade dzieci w czarnych sukienkach i spodniach jak w rodzinie Adamsów i straszą mnie że mnie zabiją a potem uciekają.....
Ja nie wiem czemu do mnie nic i nikt nie przychodzi. ;(
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.