Zobacz pełną wersję : Uwagi dot. działania forum
Dziękuje - faktycznie wyczyszczenie historii wraz z cookies pomogło :)
ewuniatko
23.03.2010, 14:45
Odesłano mnie do tego działu, więc pytam ponownie tutaj :)
Co oznacza ta emotikona, które widnieje przy temacie mojego postu?
Wszystkie inne pozostałe rozumiem: że coś do kitu, że coś ok, że znak zapytania, że wykrzyknik, i żaróweczka, a ta zamazana buźka co symbolizuje? :)
prośbę o pomoc, moim zdaniem.
Zamazana?
Ta buźka przy Twoim poście dla mnie znaczy tyle co "pomocy!".
Charionette
01.04.2010, 16:14
Czy forumowy czas jest przestawiony na letni?
Na kompie mam godz: 16:52
Na forum:16:14
A z tego co wiem różnica jest 18 min.
Zegar na forum musisz sobie sama ustawić w opcjach.
Charionette
02.04.2010, 11:05
Aha :D
Gapa ze mnie :redface:
kalafjor
03.04.2010, 08:33
Dlaczego forum jest w drugiej strefie czasowej??
bubel-96
03.04.2010, 08:47
Bo samemu sobie trzeba przestawić? Zobacz dwa posty wyżej.
kalafjor
03.04.2010, 10:28
No ale u mnie jest dobrze wybrane GMT+1, a i tak mam że w GMT+2
misterio
05.04.2010, 21:02
Hm... kiedy bedzie nowy konkurs?
zly temat.
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=41458
Starlight
25.06.2010, 14:08
Jeśli to Twoje pierwsza wizyta kliknij tutaj, aby zapoznać się z FAQ (Najczęściej Zadawane Pytania).
Zanim będziesz mógł pisać posty musisz się zarejestrować.
Może mały błąd ale zawsze coś..
@up: kolejny kandydat na Oko Saurona? :]
W temacie mają być drobne uwagi, ale czy z takim czymś nie lepiej udać się od razu do admina?
Starlight
25.06.2010, 21:40
Gingers - Robię to żeby pomóc, a nie żeby wyjść "na babę w porodówce" (:D)
Własnie zabierałem się na napisanie do Administracji .
I tam proszę kierować wszelkiego rodzaju literówki, braki przecinków itd.
TO NIE JEST TEMAT OD TEGO.
Starlight
23.07.2010, 21:00
Ja sie przyczepie !
Zerowanie postów, to jest............
Napisze ktoś 1,500 np. jest na forum 3 lata
i co potem ma 0?
Nie lepiej dać bana na te 3tygodnie, a nie zerować posty?
wg. mnie to głupi pomysł ponieważ Charlottine i Scherlock nie nabijali sobie postów.
Jeśli administracji nie pasuje to mi też wyzerujcie posty za to co tu jest napisane.
Nie bede ich pisać od nowa, poprostu mogę od razu odejść.
a wg nas nabijali sobie posty. a bany nie dzialaly. poza tym po co siedzisz na forum, zeby nabijac posty? zlituj sie. nikt cie tu sila nie trzyma.
Jeszcze żadnemu userowi, co siedzi 3 lata nie wyzerowali, więc nie rozumiem Twojego oburzenia :| (500 postów na rok nie wygląda tak strasznie jak 1000)
Jasne, udzielać się można, ale nie na zasadzie "piszę - nabijam".
Starlight
23.07.2010, 22:28
Dać ban raz- nie działa
to dać 2 raz a jak nie zadziala to wtedy kasować posty.
a nie, ktoś założył temat np. z Simami czy domami i nie powiem gdzie to idzie.
Ja i tak uważam to za zły pomysł.
Ale cóż zrobić, "Malutcy" userzy nie mają nic do gadania.
EDIT:
Albo dać im "Kaganiec" na 4tyg. i bedzie spokoj.
dostali duzo banow, duzo ostrzezen, mow do slupa a slup jak dupa. a moze im dac bana na rok? albo dwa lata? efekt bedzie taki sam, czyli zaden.
Starlight
23.07.2010, 22:37
Foda sorry ale tych banow bez kom. nie zostawie.
Scherlock mial 2 -3 -4
a Charlottina 0 ...
Ja już się nie wtrącam bo widać ze na tym forum stawianie się w obronie innych jest "nie dozwolone i karalne"
Sherlock miał w dodatku chyba 2 na życzenie... I akurat takiego pecha, że nie umiał się opanować i nazbierał w ciągu miesiąca na bana. Z Charionette było troszkę lepiej, ale warny były. Po takim jednym się na chwilę uspokoiło, potem ta sama śpiewka.
Poza tym, sami "wyzerowani" nie mieli jakichś większych pretensji, wyjaśniłam im wszystko i było w porządku. Dalej są na forum i się udzielają. Nikomu życia tym nie zrujnowaliśmy. W czym więc problem?
ddo bwayo
23.07.2010, 22:50
Jeszcze żadnemu userowi, co siedzi 3 lata nie wyzerowali, więc nie rozumiem Twojego oburzenia :| (500 postów na rok nie wygląda tak strasznie jak 1000)
Jasne, udzielać się można, ale nie na zasadzie "piszę - nabijam".
W półtora roku uzbierałam prawie 1000 postów na przede wszystkim komentowaniu domków, więc to jest akurat marny argument.
Co do Charionette to nie wiem, nie zwróciłam uwagi na większe nabijanie, jednak Sherlock ewidentnie nabijał, więc tu nie masz co bronić skoro szarzy userzy (nie mówie o wszystkich) zauważyli to .
zreszta co to za argument, ban? wy powinniscie juz po pierwszym ostrzezeniu reagowac i po prostu nie spamowac. mam tu calymi dniami wlepiac ludziom bany? no prosze was. nie umiesz sie dostosowac do regulaminu to przykro mi, licz sie z konsekwencjami tego.
W półtora roku uzbierałam prawie 1000 postów na przede wszystkim komentowaniu domków, więc to jest akurat marny argument.
Ludzie z administracji nie są wcale tacy głupi,żeby nie umieć odróżnić nabijania od zwykłego udzielania się. W każdym bądź razie nie do końca o te cyferki na liczniku po jakimś tam czasie mi chodziło.
ddo bwayo
23.07.2010, 23:36
Ja nigdzie nie napisałam, że ludzie z administracji są głupi, tylko zdanie było tak sformułowane, że zrozumiałam to trochę inaczej niż powinnam.
Sherlock
24.07.2010, 19:43
No ciekawe bardzo...
3/4 moich postów, to były same domki i simy :| Resztę napisałem w dziale o "The Sims 2"... i co? To, że skomentowałem kilka rzeczy i wyraziłem swoje poglądy o grze, było takie złe?
Bo nie wiem - miałem się rejestrować po to, by czytać tematy i mieć dostęp do Offtopicu? :|
Starlight
24.07.2010, 19:49
@up dużo komentował w domach itp.
I co w każdym pisać wypracowanie na 10 stron jak mnie pixele podnieciły itp.?
Nie można napisać samej oceny?
Jeśli komentowanie domów to nabijanie postów to ja umiem latać rowerem O.O.
6. Pisząc odpowiedź podaj argumenty, przedstaw dowód, który poprze Twoją wypowiedź na dany temat.
Z tego jasno wynika, że macie (jak to fajnie określił Starlight) pisać na 10 stron wypracowanie jak Was podnieciły piksele.
Albo proponuję zakładającym tematy dodawać sondy.
Jakoś dziwne, że znaczna większość komentujących domki/Simki i inne "twory" nie ma wyzerowanych liczników a nawet warnów za spam.
O, Sherlock, odwidziało Ci się? Dobrze wiedzieć, że po paru dniach lubisz zmieniać swoje położenie :) Z winowajcy na pokrzywdzone dziecko.
Dalej chcecie się wykłócać, kto jest mądrzejszy? Decyzja zapadła, oni nie odzyskają tych postów.
@down: nie tylko Ty nie lubisz.
Wielebny
24.07.2010, 20:15
Dla mnie większość komentarzy domów i simów to jeden wielki spam.
Niektórzy nawet za bardzo zdjęć nie oglądają tylko piszą:
-Fajne, super, cudne 10/10 itp. i praktycznie taka sama ocena przy pawie każdym domku. Dla mnie przynajmniej to zwykły spam i nigdy nie lubię czytać tego typu ocen np. przy moich projektach domów.
ale przynajmniej widac, jak bardzo was boli utrata postow. czyli spodziewajcie sie takich kar jezeli bedziecie nagminnie spamowac. tak na przyszlosc.
może wyłączyć naliczanie tak jak w offtopie albo w ogóle wyłączyć liczniki postów? :D ja bym była za
Wielebny
24.07.2010, 20:29
To byłaby lekka przesada.
Sądzę, że dużo osób by to zniechęciło do pisania postów na tym forum.
jeny, ludzie, piszecie posty dla siebie/innych czy dla cyferek pod nickiem? ktos kto ma duzo postow to co, jest jakis lepszy?
bo nie ma licznika? A powiedz mi szczerze: na co wam licznik. Licznik jest tylko dla nabijaczy "ŁAAA JA MAM 5000 POSTÓW ALE JESTEM AKTYWNY I LEPSZY OD WAS". Potrzebni tu tacy?
edit: centa mnie wyprzedziła ale myślimy to samo jak widać
Wielebny
24.07.2010, 20:34
Po wprowadzeniu tego średnia liczba pisanych postów trochę spadnie. Ale jeśli miałoby to zlikwidować zupełnie spamerstwo (co jest raczej nie możliwe) to nie mam nic przeciwko. Ale większość osób na tym forum nie jest pewnie tego zdania.
kiedyś były kwadraciki (czy tam gwiazdki) za konkretną ilość postów. Były zlikwidowane z powodu nabijania postów. Same liczniki postów również uważam za zbędne (zresztą - zawsze tak uważałam)
Sherlock
24.07.2010, 20:42
(500 postów na rok nie wygląda tak strasznie jak 1000)
Ok, posłużę się przykładem Bjork. Ja 1000 postów w rok, ona 3000 w trzy lata. I co? Wychodzi na to samo.
-Fajne, super, cudne 10/10 itp. i praktycznie taka sama ocena przy pawie każdym domku.
Czyli twoim zdaniem, użytkownicy wstawiają domki,żeby sobie ktoś TYLKO OBEJRZAŁ. Bo po co ma spamować i zostawiać po sobie komentarz?
Wielebny
24.07.2010, 20:45
Ja bym jednak był za systemem ostrzeżeń.
Który działa bardzo prostu.
5 warnów = perm ban.
Na bardzo dużo forach jest to wprowadzone.
Osoba która widzi, że ma już 3-4 ostrzeżenia bardziej uważa by nie łamać regulaminu jeśli chce tu zostać.
Sherlock: dla mnie komentarz nie dłuższy niż 5 wyrazów jest nic nie warty.
To nie nasza klasa i komentowanie zdjęć.
sherlock, to napisz do tego jakies konkretne zdania. i 'fajne 10/10 nie wiem co wiecej napisac' nie rowna sie konkretne zdania.
Sherlock
24.07.2010, 20:55
a więc nie pisałem nic, poza jedną cyferką? o.o
całe forum uważa mnie za nabijacza tylko dlatego, że userzy wstawiają kilka simek dziennie?
Pff, wychodzę na idiotę. Zresztą, jak to możliwe, że komentarz do czegoś, co OBEJRZAŁEM, jest spamem?
Kowalino, mamy system ostrzeżeń. W nim zamiast 3 warna jest ban (czasowy ofc).
Sherlock, tłumaczyłam Ci 13779322343 razy, że to co Ty wyprawiałeś to BYŁO nabijanie. Ale nie, kto by się tam przejmował gadaniem jakiejś modki na simowym forum :) So don`t cry.
Wielebny
24.07.2010, 21:03
Wziąłem kilka pierwszych lepszych twoi komentarzy na temat oceniania jakiegoś domu.
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1218520&postcount=8
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1276581&postcount=3
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1229969&postcount=5
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1264514&postcount=7
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1260283&postcount=3
Moja jedna ocena jakiegoś domu jest dłuższa niż twoje 20 razem wzięte.
Sherlocku: Chcę Ci tylko uświadomić że robisz oceny domów hurtowo.
Liv:
I przy każdym kolejnym ostrzeżeniu jest informowana o tym osoba, tak ?
Ja miałem bardziej na myśli system ostrzeżeń których liczba jest widoczna w profilu każdego usera.
Ale no cóż skoro i to nie pomaga, to jednak rzeczywiście nie widzę innej możliwości jak zerowania licznika postów.
Sherlock
24.07.2010, 21:08
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1229969&postcount=5 < --a co miałem jeszcze napisać? o_O Miałem pisać "bardzo ładny salon, bardzo ładna kuchnia, bardzo ładne podwórko, bardzo ładny, bardzo ładna kanapa, bardzo ładny obraz (!)"? Napisałem ogólnie, że dom jest bardzo ładny, i powiedziałem, co mi się w nim nie podoba :|
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1264514&postcount=7 <-- to samo co wyżej...
I większość użytkowników pisze podobnej długości komentarze, a jakoś nikt się ich nie czepia :|
Tzn. warny trafiają do tej osoby na PW. Większość jest niestety po angielsku, ale to, co my wpisujemy w treści ostrzeżenia, jest ujęte, moim zdaniem, w dość jasny i zrozumiały sposób.
Też wolałabym, żeby ostrzeżenia były widoczne dla wszystkich, jednak nie wiem, czy da się to ustawić.
Poza tym uważam, że zerowanie jest lepszym rozwiązaniem aniżeli ban permanentny za spam (stosowany na innych forach). Ale że nie wszyscy potrafią to docenić, to już trudno :)
Sherlock, to idź i se napisz ckliwy list do Parlamentu Europejskiego na tą rażącą niesprawiedliwość
tyle, ze nikt nie robi tego tak hurtowo jak wy. juz ja widzialam te wasze 'maratony', gdzie co minute byl nowy post (och, dobrze, ze ustawiony jest czas 60 sek miedzy postami bo nie wiem co by sie dzialo)
Wielebny
24.07.2010, 21:16
Weźmy dla przykładu ostatni projekt który ja oceniłem. Był to Dwór "romantyczne marzenie" autorstwa Aniołka.
A w nim Twój komentarz
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1273013&postcount=4
I mój
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1277016&postcount=14
Jak widać da się napisać dłuższy komentarz niż "ładny 10/10"
Choć wystawiłem niższą ocenę niż Ty. To jak sądzisz, która ocenę Aniołkowi lepiej się czytało ?
Przejrzałem kilka domów i jakoś większość osób wystawia całkiem długie oceny. Jest co prawda kilka osób co napisze je w znacznie krótszej formie to jednak te osoby komentują dosyć rzadko. A Ty jesteś wszędzie i wszędzie prawie taki sam komentarz, więc się nie dziw że moderacja/administracji postrzega to jako spam/flood.
Sherlock
24.07.2010, 21:17
tyle, ze nikt nie robi tego tak hurtowo jak wy. juz ja widzialam te wasze 'maratony', gdzie co minute byl nowy post (och, dobrze, ze ustawiony jest czas 60 sek miedzy postami bo nie wiem co by sie dzialo)
Mam oglądać simkę 20 minut? o_O
nie, ale kazdy dluzszy komentarz zajmuje wiecej czasu niz 1 min. + ofc obejrzenie domu/simki.
Wielebny
24.07.2010, 21:19
Nie, lepiej po prostu żebyś pisał komentarz 20minut.
Dobra nie ma już chyba co dalej się tu spierać co jest spamem a co nie.
Ważne że moderacja to wie i stara się to uświadomić reszcie.
I ponad 5 postów na dzień, nie? :D (tak, mówię o Tobie, Sher)
Serio, jak długo jestem na tym forum, nie spotkałam się z czymś takim (bo z tego co mi wiadomo to pierwsze zerowania w ogóle tutaj).
@up: Ciii, tu przecież można nabić posty ^^
@down: w 5 minut! :D
Sherlock
24.07.2010, 21:21
Pięć simek = pięć postów. Proste.
Zresztą, nic mnie nie obchodzi to zerowanie. Nadal będę oceniał czyjeś prace o.O
A jak wam się nie podoba, że jestem na tym forum, to spadówa o.o
skoro cie nie obchodzi to zerowanie to po kiego wała sadzisz te dyrdymały zwane twoimi postami. Teraz to taki hardy, hm?
Dajcie mi chociaż jeden powód dla którego liczniki postów mają sens
@down: DYSKUTOWAŁEŚ, TRZYMAJCIE MNIE BO SIE CHYBA ZESRAM ZE ŚMIECHU
Sherlock
24.07.2010, 21:28
Chodzi o honor, do jasnej... Anielki.
Jeśli chodziłoby o posty, to chyba byłbym jakiś psychiczny. Tylko po prostu nie wiadomo ile osób traktuje mnie jak ********** nabijacza. Tylko dlatego, że częściej się udzielałem? Że DYSKUTOWAŁEM NA FORUM?
To mnie najbardziej boli... Bo tu nie chodziło o same posty...
Jak zbyt szybko rośnie liczba postów, a my to przyuważymy, to w niektórych przypadkach może się to skończyć źle dla przyłapanego.
Starlight
24.07.2010, 21:31
@Raven wierz mi, że na forum są osoby które Czczą kilka cyferek pod postem bardziej niż religie.
Czemu sprzeciwiam się zerowaniu?
Jest na forum problem z grą który nie jest rozwiązany od np. 5 miesięcy i np. Sherlock daje rozwiązanie a tu Puffffff
Posty - 0.
I 100 tematów
"Moja gra to moja gra tamto"
Wielebny
24.07.2010, 21:33
Starlight:
Sherlock'owi nie został wyzerowany licznik postów za jeden niepotrzebny post tylko za całokształt, że tak powiem.
To że akurat to się zdarzyło w momencie po napisaniu tego "rozwiązania" problemu nie oznacza, że to właśnie ten post się do tej decyzji przyczynił.
Starlight
24.07.2010, 21:34
Kowalino - Dobrze, ja Cię jak najbardziej rozumiem :)
Ale np. jak ktoś napisze jak już mówiłem rozwiązanie problemu, nad ktorym siedział 2miesiące a potem to idzie w d.... .
Sherlock
24.07.2010, 21:35
Wiecie co? Też jestem przeciwko licznikowi postów.
I wiecie co jeszcze powiem? Że to NIEMOŻLIWE, bo NIEKTÓRYM będzie żal, po prostu żal, tych cyferek w liczniku -_-
Starlight
24.07.2010, 21:39
@Liv po całkowitym nie ma nawet napisu "Posty"
<Łał teraz mam prz.... u adminów>
Wielebny
24.07.2010, 21:40
Wyłączenie licznika postów wywoła zbyt duże kontrowersje na forum, dlatego ja proponuje by moderacja doświadczonym spamerom po prostu zerowała licznik postów i przyznawała długo terminowe bany. Zerowane postów zostało wprowadzone od niedawna, więc jeszcze można się przekonać jak będzie ta metoda działała na spamerów.
A najlepiej jakby było można wyłączyć naliczenie postów tylko niektórym osobą.
starlight o co ci chodzi w ogole? posty po wyzerowaniu nie znikaja jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki, sa nadal, tylko nie sa na liczniku, to wszystko.
Starlight
24.07.2010, 21:42
no to sorry ale może mój komp miał buga <Mac Miał Wirus i wariowało> i nie pokazywało mi żadnych postów u Tych co mieli 0 tylko z Offtopa i nie wyszukiwalo O.o
Wielebny
24.07.2010, 21:45
Po pierwsze: wirusy na MAC ? To zjawisko jest cholernie rzadko spotykane.
Po drugie: wirus powodujący niepojawianie się niektórych postów na forum ?
Coraz bardziej cwane te wirusy :P
ja bez problemu znalazlam posty sherlocka nawet z 2009 roku, wiec blagam, skonczmy ta dyskusje wreszcie.
Sherlock
24.07.2010, 21:48
Wyłączenie licznika postów wywoła zbyt duże kontrowersje na forum, dlatego ja proponuje by moderacja doświadczonym spamerom po prostu zerowała licznik postów i przyznawała długo terminowe bany.
Ale gdyby tobie wyzerowali, dołączyłbyś do nas i też chciał wyłączenia licznika -_-
Zresztą, ja nie ogarniam tego zerowania. Może admini wstydzą się mieć mniej postów od userów? o.o
Bo dla mnie to jest głupie. Ktoś pisze tyle co inna osoba, a jedno ma wyzerowane, a drugie nie.
Mówicie, że nikogo nie obchodzi, ile kto ma postów. To nieprawda. Większość patrzy ile postów kto napisał, i właśnie po tym ocenia...
Nie ukrywam, że po części zależało mi na "popularności", ale traktowanie mnie jak spamera, po prostu mnie obraża :(
Wyłączenie licznika postów wywoła zbyt duże kontrowersje na forum, dlatego ja proponuje by moderacja doświadczonym spamerom po prostu zerowała licznik postów i przyznawała długo terminowe bany. Zerowane postów zostało wprowadzone od niedawna, więc jeszcze można się przekonać jak będzie ta metoda działała na spamerów.
A najlepiej jakby było można wyłączyć naliczenie postów tylko niektórym osobą.
jakie kontrowersje? Forum odetchnie z ulgą od śmieciarzy i dzieci-neo dla których cyferki pod avatarem to hierarchia wartości. Powtarzam pytanie: potrzebni są komukolwiek tacy userzy?
Sherlock, robisz z igły widły. Tutaj nikt nie ma wielkiego wianuszka fanów, każdy się naczytał czegoś bardziej lub mniej przykrego w swoją stronę. Chcesz walczyć o honor? To przyjmij wszelkie ataki na klatę jak facet, a nie piszcz jak baba "CHCIAŁEM DOBRZE A WYZEROWALI MI LICZNIK POSTÓW I ROBIĄ ZE MNIE SPAMERA"
Starlight
24.07.2010, 21:48
Kowalino - Jak się podłącza pendrive tam gdzie nie trzeba to tak jest - poprostu zaczeło mi znikać wszystko z pulpitu.
Siadło na neta pomimo że net był 1,5MB chodziło z 512.
Nie działały wszystkie strony.
Podczas wyszukiwania pokazywało się że nie obsługuje czegoś tam.
Tylko reinstalka dała rade
a co do licznika, mnie nie obchodzi moja liczba postów, licznik wg. mnie jest zbędny.
<Admini mają mnie na OKU coś czuję, coraz bardziej mnie nie lubią :D)
w zyciu nie ocenialam nikogo po tym, ile ma postow. jezeli ty tak robisz to pozostaje mi tylko wspolczuc. i nie chodzi o to, kto ile ma postow, ale jak je zdobyl, to jest roznica.
przyznaj sie, piszesz tu by znow je sobie nabic, co? bo nie widze sensu tej dyskusji, seriously.
Sherlock
24.07.2010, 21:57
Raven, tu się z tobą zgodzę.
Po wyłączeniu licznika, ci, którym zależało tylko na liczbie postów, przestaną wreszcie spamować...
EDIT: JEZU, CZEGO NAPISZE, TO TO SPAM!
I nie oceniam kogoś po liczbie postów, tylko miałem dwa czy trzy przypadki, kiedy ktoś tak ocenił mnie... No trudno.
A licznik, oczywiście, zostanie, bo szkoda tracić swoje 1600, nie?
Starlight
24.07.2010, 21:58
foda-se - Ja pisze żeby sobie nabić? O.O
moge ci je oddac z pocalowaniem w reke. w przeciwienstwie do niektorych posty nie sa calym moim zyciem.
Sherlock dobra, widzialam twoje posty i zrobilabym to samo na miejscu modow, czy kto Ci tam ten licznik wyzerowal, jak sie ocenia to sie przede wszystkim argumentuje, jak Ci daja oceny w szkole to tez nie wiesz za co? Tylko ze fajne?
http://kapilb.com/blog/wp-content/uploads/Fucking_Austria_street_sign_cropped.jpg ->+18!
A honor maja zolnierze w Afganistanie, facetem honorowym to mozna byc kopiąc złoto na Czukotce przy -40
http://grafik.rp.pl/grafika2/241306,247390,3.jpg
Ok. Przesadzilam. Ja po prostu na posty zwracam uwage tylko wtedy, gdy jest ich ~666
EDIT: jak widac, jestesmy rowni wobec prawa, ale doprawdy. Jest taka miejscowosc w Austrii
Ja mam uwagę. W Edycji Profilu mamy `zakładkę` jakie gry z serii The Sims 3 posiadasz. Wśród nich nie ma dodatku Kariera, a w zakładce `Jaki jest twój ulubiony dodatek z serii The Sims 3` ona tam jest.
Myślałam, że to mój błąd, ale jest ;)
Tylko, że przed Akcesoriami.
Jestem bardzo ciekawa kogo mulitkontem jest Nestea?
krzykaczki.
L. edit: A to nie było pytanie retoryczne? =D
Starlight
21.08.2010, 17:56
No i gdzie ta "redakcja"? Po co były wysyłane newsy itp.?
Brak wpisów, nudy na forum co jeszcze?
"serwer nie opłacony strona zostanie usunięta" ?
jeny o co ci znow chodzi? pisz bardziej zrozumiale
jezeli chodzi o redaktora tsp to prawdopodobnie bedzie nabor po wakacjach, z tego co sie orientuje, a z reszta wypowiedzi nie wiem o co chodzi.
Remus Lupin
21.08.2010, 18:16
Nie wiem co wam odbiło najpierw czepiacie się Sherlocka o posty a teraz kłócicie się o coś innego.
Nie mam żadnej uwagi tylko mam dość tych kłótni.
I jeszcze w innym temacie gadacie o zmianę admina.
Co do tematu.
Nabór by sie też przydał.
Ale proszę was o jedno wyluzujcie sie to nie jest <szuka właściwych słów> Polityka<Trzyma w kciuki>
Starlight
21.08.2010, 22:34
foda-se - Był jeden redaktor, teraz zrezygnował, chociaz 2 by mogło być . Nic się już na tej stronie nie dzieje.
no zrezygnowal no, nie mozemy go chyba przykuc do lancucha i kazac mu pisac? nabor bedzie po wakacjach, zeby dac tez szanse na zgloszenie sie ludzi, ktorych teraz nie ma. cierpliwosci.
no to tak Desole jest mutlikontem Matta a nie krzykaczki.Skąd wiem?Bo Matt napisał mi to na gg
teraz to nieistotne, multikonto to multikonto.
A te nabory na redaktorów, odbywały by się w ten sam sposób, co poprzednio ?
A poprzednio jak były? Jeśli chodzi o thesims.pl to po prostu - napisałem mejla do shootersa i odpisał, a teraz w to wątpię.
Starlight
30.08.2010, 22:19
Wtedy wysyłaliśmy Mejle do Adminów.
A o tym E-mailu to chyba tylko Ty wiedziałeś, mi powiedziano że już długo pracujesz z The Sims PL. I dlatego dostałeś się do redakcji.
Ale ja nie rozumiem czy mówimy tu o redakcji strony, czy redakcji gazetki forumowej :D. A może jeszcze i czym innym o.O?
ja pisalam o naborze do redakcji strony thesims.pl
Ja też, więc nie wiem o co chodzi Stalight o.O
Mnie też chodziło o redakcję strony :)
No to ja nie wiem. Dostałem się do redakcji JEDNOOSOBOWEJ, bo był napis, że poszukują kogoś do newsów. Było to na thesims.pl w dziale Redakcja. Napisałem, zaraz była odpowiedź i hejo. Więc nie wiem o co chodzi Starlight, że długo byłem gdzies tam i dlatego się dostałem :P. Może jestem za głupi na to xD
Ja też, więc nie wiem o co chodzi Stalight o.O
wyznam, że ja nigdy nie wiem o co mu chodzi.
Starlight
31.08.2010, 08:00
No to ja nie wiem. Dostałem się do redakcji JEDNOOSOBOWEJ, bo był napis, że poszukują kogoś do newsów. Było to na thesims.pl w dziale Redakcja. Napisałem, zaraz była odpowiedź i hejo. Więc nie wiem o co chodzi Starlight, że długo byłem gdzies tam i dlatego się dostałem . Może jestem za głupi na to xD
Chciałem też dostać się do redakcji strony, wysłałem newsy itp.
Potem wybrali tylko Ciebie, pod pretekstem uuq. Pracuje już dlugo z The Sims dlatego został wybrany
@up Żebym ja zawsze wiedział o co tobie chodzi....
A kiedy wysyłałeś te newsy. Pamiętasz jaki to był miesiąc :D?
czy czasem Sophie$ nie jest multikontem sophie?
Wielebny
08.10.2010, 14:10
Chyba nie, przynajmniej nic na to nie wskazuje, poza podobieństwem nicków.
Na przyszłość proszę tego typu uwagi zgłaszać do adminów/moderatorów na pw.
pensivelane
08.10.2010, 14:16
Proponuję przestortować linki w Redystrybucji - kilka z nich prowadzi do stron porno, kilkadziesiąt wygasło.
dirty_job
15.12.2010, 19:58
gdzie jest archiwum? szukam światów z downloads i nie ma ich na ich miejscu :|
Starlight
15.12.2010, 20:19
http://forum.thesims.pl/archive/index.php
dirty_job
15.12.2010, 20:23
nic nie ma :|
co zrobić by tematy zaczeły się pojawiać?
nic nie ma :|
co zrobić by tematy zaczeły się pojawiać?
Wchodzisz w działy a potem w tematy klikając w nie, nie rozumiem w czym problem :|
Avantys Impremia
15.12.2010, 20:44
Klikasz na dział --> Wybierasz temat --> Czytasz lub klikasz na: Zobacz pełną wersję : X
Miejsce X to temat który przeglądasz archiwalnie a jeśli klikniesz na to zobacz pełną wersję to wyświetli ci się cały temat normalnie.
kalafjor
04.08.2011, 17:24
W edycji profilu gdzie ustawiamy dodatki do The Sims 3 jest literówka.
The SIms 3 - Impreza w Plenerze - Akcesoria
Większość linków (przynajmniej ta w pierwszej połowie) w Linkarni do TS2 (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37967) jest już nieaktualna - albo w ogóle nie działają, albo przekierowuje na różne dziwne strony (w tym raz, czy dwa na pornograficzne). Proponuję, by posortować te linki, bo szkoda czasu na przeglądanie wszystkiego, gdzie ponad połowa i tak jest bezużyteczna.
ultraviolence
12.02.2012, 10:28
Większość linków (przynajmniej ta w pierwszej połowie) w Linkarni do TS2 (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37967) jest już nieaktualna - albo w ogóle nie działają, albo przekierowuje na różne dziwne strony (w tym raz, czy dwa na pornograficzne). Proponuję, by posortować te linki, bo szkoda czasu na przeglądanie wszystkiego, gdzie ponad połowa i tak jest bezużyteczna.
Linkarnia przeczyszczona... Rzeczywiście trochę się tego nazbierało. Teraz nie powinno być już żadnych problemów :)
@pensivelane: (post z 2010, ale zawartość nadal aktualna ;P)
Strony redystrybucyjne również oczyszczę, ale to trochę potrwa, bo linków jest MNÓSTWO :P Na razie usunęłam śmieci z pierwszego postu. W ciągu kilku najbliższych dni powinnam się wyrobić ze wszystkim.
Mam parę, a w zasadzie dwie sprawy dotyczące forum.
1.
Konta/nicki
(...)
7. Konta użytkowników nieaktywnych przez ponad 180 dni (pół roku) są usuwane z forum.
Dlaczego ten punkt jest nieprzestrzegany ?? Na forum jest pełno użytkowników, których nie było ponad rok, a co dopiero pół.
2. Przydałoby się posortować linki w Linkarnii do the sims 3 i posprawdzać, czy są aktualne.
ultraviolence: Jakbyś uważnie się przyjrzał, to wszystkie strony z Linkarnii (TS, TS2 i TS3) są już dawno przeczyszczone.
Temat usuwania kont był ostatnio przerabiany i dyskusja została zakończona - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38275&page=125
Ale temat był przerabiany stosunkowo niedawno, ale konta, które powinny już być usunięte, dalej istnieją. Przykłady?
http://forum.thesims.pl/member.php?u=10394
http://forum.thesims.pl/member.php?u=10666
http://forum.thesims.pl/member.php?u=10867
http://forum.thesims.pl/member.php?u=10977
http://forum.thesims.pl/member.php?u=11300
http://forum.thesims.pl/member.php?u=12237
http://forum.thesims.pl/member.php?u=12386
http://forum.thesims.pl/member.php?u=12901
...
Półtora roku, dwa lata?
Ja wiem, Gin, że Twoje zdanie jest tak samo ważne jak jakiejkolwiek innej osoby z załogi, ale chciałabym, żeby w tej kwestii wypowiedziała się któraś z administratorek, bo usuwanie kont należy do ich kompetencji i tylko one mają uprawnienia do tego.
I OK, rozumiem, że można nie mieć czasu na zajęcie się forum, ale nieraz odnosiłam wrażenie, że ten czas ZDARZA się za rzadko. No i pozostaje pytanie - czy tak powinna wyglądać praca rzetelnego administratora?
ehh, Liv ma rację
rozumiem, że niektóre osoby wróciły po jakiejś półrocznej przerwie. to normalne
ale po co trzymać 2-3 letnie konta, po których wiadomo, że te osoby już nie wrócą
nie ma sensu. można złagodzić limit usunięcia do np. od roku do półtora roku.
choć i tak to nie jest wykonywane, ale co tam. to tylko moje zdanie -,-'
Można powiedzieć tak : "Jeżeli ADMINISTRATORZY nie stosują regulaminu, to po co userzy mają go stosować, ale userzy zostaną ukarani a ADMINISTRATORZY nie"
I gdzie tu jest równe traktowanie ??
Wielebny
15.02.2012, 21:20
Lubie@: Nie, nie można.
Ogólnie bezsensowna myśl.
I gdzie tu jest równe traktowanie ??
Jak chcesz ukarać administratora, punktami jak każdego użytkownika? Jest to fizycznie niewykonalne.
Poza tym, regulamin mówi:
Każdy użytkownik, który nie będzie się stosował do regulaminu i zaleceń administratorów/moderatorów poniesie odpowiednie konsekwencje, dalej zwane karą (...)
Regulamin zakłada, że karany może być jedynie użytkownik. Pozostaje pytanie - czy użytkownikiem jest także administrator, lecz punkt:
osoba podporządkowana administratorom i moderatorom. Użytkownikiem jest osoba zarejestrowana i uczestnicząca w życiu forum.
temu przeczy - jak można być podporządkowanym samemu sobie?
ultraviolence
16.02.2012, 13:31
Nowe zmiany w regulaminie - od dnia dzisiejszego wszystkie konta użytkowników nieaktywnych przez ponad rok, będą usuwane. Mam nadzieję, że taka zmiana Was zadowoli ;)
zluzujcie, plujecie sie jakby nie wiadomo o co chodzilo.
w weekend jak znajde troche czasu to sie zabiore za usuwanie kont.
Dziękuję ultraviolence.
I dziękuję też lithium.
Kenny McCormick
18.02.2012, 20:18
Ja mam pytanie tylko nie wiem gdzie je umieścić, jeśli nie tu to przenieście.
Czemu niektórzy mają jasnoniebieskie nicki? Zwłaszcza nowi użytkownicy.
Ponieważ nie maja jeszcze aktywowanych kont.
ultraviolence
23.02.2012, 12:25
Byk się wkradł :D W sumie nie wiedziałam, gdzie to wstawić, ale jeśli byłaby taka możliwość, można by to poprawić.
http://i43.************/34fzc4k.jpg
Kenny McCormick
01.03.2012, 14:30
Czemu ona (http://www.forum.thesims.pl/member.php?u=20732) ma bana i avatara?
Byk się wkradł :D W sumie nie wiedziałam, gdzie to wstawić, ale jeśli byłaby taka możliwość, można by to poprawić.
http://i43.************/34fzc4k.jpg[/img]
Niestety, to wina tłumaczenia. Administracja tego zmienić nie może.
Larandil
01.03.2012, 15:03
Czemu ona (http://www.forum.thesims.pl/member.php?u=20732) ma bana i avatara?
zawsze tak jest 0_o
@Mefisto, jesteś tego pewna ?? (:|) http://www.forum.thesims.pl/member.php?u=27213
Ma bana, a nie ma avatara. :|
Większość zbanowanych osób właśnie nie ma avatara... Dziwne :|
raz maja raz nie maja, luzix
Mroczny Pan Skromności
02.03.2012, 17:45
Nie wiem, w jakim temacie to dać :P
Pomyślałem sobie, że można by jeszcze raz przeprowadzić coś takiego (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59038). Ostatnio takie ankiety pokazały, co naprawdę użytkownicy myślą o moderacji. Teraz zarówno aktywność userów, jak i skład ekipy uległy zmianie, dlatego warto "zabawić się" po raz kolejny. Oczywiście, jeśli ktokolwiek inny poprze ten pomysł, bo jeśli mam sam oceniać to będzie wiadomo, że to ja :P
Aperlaxive
02.03.2012, 17:52
Popieram chrupka. To naprawdę dobry pomysł:)
Też jestem za! :D
Trochę mi szkoda, że już nie będę mogła poczytać o sobie (chyba, żeby mnie tam dołączyć jako podsumowanie tego, co zrobiłam przez te 2 lata), ale chętnie wypowiedziałabym się na temat pracy obecnej administracji :)
I wbrew pozorom wnioski z takiej ankiety dużo zmieniają na lepsze - oczywiście o ile zarząd weźmie je sobie do serca.
Mi to wyszło na dobre, bo spuściłam troszkę z tonu.
Ale "moda żylety" i tak nie dostałam mimo najgorszego wyniku ;<
Ja też.
W ekipie wiele się zmieniło, można było ocenić pracę obecnej administracji.
Myślę, iż nowym moderatorom pomogłoby w pracy ocena użytkowników.
o nie, moje notowania spadna :((
nie no tak serio, to spoko, tylko, ze Helena jest modem od niedawna, chyba szykuja sie jakies zmiany w skladzie i strukturze, wiec musicie z tym zaczekac.
Kenny McCormick
21.03.2012, 16:14
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53526
Może odświeżycie? :rolleyes:
Master of Disaster
03.05.2012, 20:43
Pardon, pardon, ale chyba nie usunęliście FS "N jak NĘdza"? Toż to było jedno z lepszych "starych" FS, było ukończone...
uv: Zaraz przywrócę :>
EDIT: Zrobione.
Zawsze można przywrócić, bo rzadko kiedy usuwa się tematy całkowicie ;)
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53526
Może odświeżycie? :rolleyes:
Ponawiam.
Master of Disaster
03.05.2012, 21:19
@ultraviolence - dzięki wielkie, to jedno z moich ulubionych FS <3
ultraviolence
03.05.2012, 21:35
@up:
Spoko, trochę "namłodziłam" i pousuwałam wszystkie stare FS z 2005/2006 roku, a nie pomyślałam nawet, że niektóre z nich mogą mieć takich wiernych czytelników :D Gdyby się ktoś pytał - przywróciłam wszystkie. A jak znajdę trochę czasu, to przeglądnę je dokładniej i wywalę tyko te, w których nie wyświetlają się zdjęcia.
Liv, co do uzupełnienia rang, to nie orientuję się zbytnio kto i jakie rangi otrzymał (oprócz FA są też inne konkursy), więc nie będę robiła bałaganu.
W starych jest zrobiony porządek, przynajmniej na rok macie spokój. Dopilnujcie nowych, bo jeszcze jakiś tydzień temu tematy, w których ostatni post był w listopadzie, były otwarte.
No to między innymi ja dostałam rangę w kwietniowym PMSW. Niedługo będą nowe z MTU.
Zresztą, przecież każdy z organizatorów może się zająć uzupełnianiem rang ze swojego konkursu ;) Nie wymaga to zbyt dużo czasu do poświęcenia ani pamięci ;]
W moim FTS jest całkiem sporo bezsensownych postów i dyskusji, których możnaby się pozbyć w ramach "czystki".
Właśnie w tej kwestii się z Tobą nie do końca zgadzamy.
Nie czyścicie tematów na prośbę userów? ; o
@down: a, faktycznie...
Liv, tu nie chodzi o "prośbę", tylko jej zasadność.
Zgłaszam niedziałający link do Zasad Działu Downloads.
MOD: Już poprawiłem ;)
Mroczny Pan Skromności
11.05.2012, 14:24
Nie wiem, w jakim temacie to dać :P
Pomyślałem sobie, że można by jeszcze raz przeprowadzić coś takiego (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59038). Ostatnio takie ankiety pokazały, co naprawdę użytkownicy myślą o moderacji. Teraz zarówno aktywność userów, jak i skład ekipy uległy zmianie, dlatego warto "zabawić się" po raz kolejny. Oczywiście, jeśli ktokolwiek inny poprze ten pomysł, bo jeśli mam sam oceniać to będzie wiadomo, że to ja :P
Myślę, że warto się teraz tym zająć ;)
och nie! no dobra, zrobie to jak bede miec chwile :-D
Chrupciu, wyjąłeś mi to z głowy! :D
Dobry pomysł z tą ankietą :) Centa, czekamy na efekty xD
już się boję :P ale fajny pomysł, czekam z niecierpliwością :)
Psychosis
10.07.2012, 21:26
Mam pytanie. Czy tylko ja mam źle ustawiony czas na forum?
Np. teraz jest godzina 22:25, a forum wyświetla 20:25.
Czyli o 2 godziny do tyłu. Może ja nie umiem nic z tym zrobić, ale nie wiem czy to po prostu nie jest naprawione, to mój błąd, ja nie umiem czegoś włączyć. Z góry dziękuję. :3 -_-
W profilu wybierasz strefę czasową:
(GMT +2:00 - Kaliningrad, Południowa Afryka) czy coś w ten deseń.
Ja taką mam ustawioną i mam, że 22:31 (zegar na forum z minutą się nie zmienia, aby był aktualny czas - trzeba odświeżyć.
Ej, tak się zastanawiałem dzisiaj wieczorem. Mamy jakiś sponsorów (poza reklamami?)
Czy mamy w ogóle jakiś partnerów. ? Inne simowe fora, strony, blogi ? Może by warto byłoby napisać do EA Polska o "partnerowaniu". ?
Takie dajmy na to forum Centum Simów... Ma niby te (prawie) 7tyś userów, ale z czego aktywnych w ostatnich miesiącach jest może ze 200 ? Są mało aktywni, a partnerują z EA.
Co myślicie o tym ? Z tym, forum może zacząć lepiej działać. Mniej błędów.?
To forum istnieje dzięki pewnej (małej) ilości osób
to już nie lata 2002-2007.
Ej, tak się zastanawiałem dzisiaj wieczorem. Mamy jakiś sponsorów (poza reklamami?)
Czy mamy w ogóle jakiś partnerów. ? Inne simowe fora, strony, blogi ? Może by warto byłoby napisać do EA Polska o "partnerowaniu". ?
Takie dajmy na to forum Centum Simów... Ma niby te (prawie) 7tyś userów, ale z czego aktywnych w ostatnich miesiącach jest może ze 200 ? Są mało aktywni, a partnerują z EA.
Co myślicie o tym ? Z tym, forum może zacząć lepiej działać. Mniej błędów.?
Nie wiem jaki wpływ na błędy miałaby mieć współpraca z EA :| (aczkolwiek 'współpracowaliśmy' z nimi jeszcze nie dawno, ale już tak nie jest za sprawą właściciela forum).
A banerów nawet nie mamy gdzie wkleić bo nie mamy strony :)
A banerów nawet nie mamy gdzie wkleić bo nie mamy strony :)
a można wiedzieć dlaczego? zapewne to samo czeka w przyszłości forum?
Tak, snujmy teraz teorie spiskowe na tematy forum the sims :>
To decyzja właściciela, jego zapytajcie.
Dobrze rozumiem, czyli bez właściciela, to za przeproszeniem gówno możemy zrobić, tak ? oO
Nie można tego jakoś przekazać ?
//12.07.2012
Może by posortować Linkarnię (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51668) do ts3, tak jak to jest w ts2. Ale bardziej ogólniej.
DOMY, MEBLE, SIMY, MODY (pozy i te zwyczajne)
??
Pink Panther
06.08.2012, 19:06
Czy tylko mi nie działają ikonki podczas pisania postów, wysyłania wiadomości itd.? Chodzi o ikonki do BBCode, czyli np. B, zmienianie koloru, wstawianie obrazka itp.
W ogóle nie da się klikać (znaczy da się, ale ile razy bym nie kliknął to nic się nie dzieje). :|
TUTAJ (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63676) odpowiedź :)
Pink Panther
21.09.2012, 10:49
Dziękuję ;)
Zauważyłem, że nowym użytkownikom nie dochodzą linki aktywacyjne - da się to naprawić? O.o
Kenny McCormick
18.10.2012, 19:40
Ej, będą 4Ż? :<
Na chwile obecną wszystko wskazuje na to że nie
rudzielec
21.10.2012, 22:58
nie będzie Czterech Żywiołów?!?!? :O
o nie :<
Na forum pojawiło się mnóstwo botów, które dorwały się (nie tylko) do działu ze zdjęciami!
E: niemalże połowę forum zaatakowały
Spodobał im się mój temat, co mnie się jednak już nie podoba :|
Ale zazdroszczę temu, kto będzie banował te boty :D Tylko usuwanie szkód może zająć trochę czasu...
No i na koniec będzie triumfalne Human wins! :>
Osobiście uważam, że na jakiś czas powinno się włączyć aktywację kont poprzez potwierdzenie przez administratora. Jak na razie z tego co widzę boty ustawiają sobie zawsze te same dane, a może dałoby się je rozpoznać również po mailach, które zawsze są widoczne dla innych użytkowników.
Inny pomysł jest taki, żeby zamknąć forum tak i czekać aż właściciel reklam zauważy brak napływu pieniędzy z naszej strony. <333
No, chyba, że reklamy i tak by były widoczne. D:
musimy czekać na adminów póki co :)
dla tych, co nie są obeznani z taką sytuacją:
1. proszę, nie wchodźcie w linki nadesłane przez spamboty, na 99% zawierają one wirusy i inne świństwa.
2. raportujcie każdego zauważonego spambota, żebyśmy jak najszybciej zareagowali.
dzięki :)
Nie można zamknąć forum, ale ja nie jestem w stanie powiedzieć Ci, dlaczego (w gruncie rzeczy nawet nie znam dokładnego powodu).
A chętnie zrobiłabym tak naszemu właścicielowi na złość!
Rozpoznanie bota to dla moda/admina żaden problem (z userami gorzej, bo nick może być mylący). Tu raczej chodzi o to, żeby zapobiec spamowaniu na forum.
Ochroną przed botami ma być pytanie zabezpieczające pod koniec rejestracji. Może tam coś nawaliło? (nasze forum wszak lubi się psuć)
według mnie nikt nie powinien mieć problemów z rozpoznaniem bota - rejestracja z dzisiejszą datą, post najczęściej w innym języku (chociaż dzisiaj banowałem "Polaka") i totalnie nie na temat, zawierający pseudoreklamę. sam, jako moderator, mogę tylko Was ostrzec, usuwać regularnie posty i banować na piechotę...
Raczej miałam na myśli rozpoznanie bota zanim zacznie spamować :) (wy widzicie adres mailowy, dlatego Wam jest łatwiej)
Bo jak już się rozkręci to pozostaje się modlić, żeby mod/admin się pojawił...
no niestety, wziąłem dwa dowolne boty pod lupę, mają zupełnie inne adresy
Nie można mieć dwóch kont na jednym adresie.
Cechą charakterystyczną jest np. to, że mają maila na zagranicznej poczcie (yahoo.com, gmail.com itd.) i przed @ wypisane jakieś dziwnie brzmiące coś.
Sprawdzałeś IP tych botów? Bo jeśli mają wspólne, to pięknie :D
+1 (http://forum.thesims.pl/member.php?u=44235)
jest niepięknie, adresy na innych serwisach (m.in. gmail, 163.com), no i różne IP
Czyli banowanie na piechotkę - duuuużo roboty.
Hm, ciekawa jestem czy nie dałoby się zablokować niektórych zagranicznych poczt - wiadomo, że polski user na niej nie założy maila, a tak spamboty miałyby problem :P
ja jednak wolę nie banować tak na ślepo
One się mnożą jak grzyby po deszczu!
Oj, motyko, nie idź lepiej spać dzisiaj...
Ojej, co Ci szkodzi? :D Kto będzie płakał za zbanowanym spambotem niech podniesie rękę! xD
A forumowej exżyletce serce się kraje :<
A nie ma możliwości powrotu akceptacji użytkownika przez administracje?
Pewnie, że jest, ale wtedy normalni użytkownicy znowu są przyblokowani :P
Lepsze to niż zostawienie forum na noc z masą botów rejestrującą się co sekundę. Samych rejestrujących się użytkowników już i tak mamy niewiele. :P
Zablokować boty i będzie po problemie :P To jest do zrobienia, a przynajmniej tak mi się wydaje :P
A bez nowych userów forum nie pożyje długo!
jak już powiedziałem - czekamy na adminów, z pewnością nie zostawią tego w stanie, w jakim jest obecnie
rudzielec
26.10.2012, 11:48
fajnie, że udało się wywalić spam i zbanować boty, ale obawiam się, że sam długo tak nie pociągniesz, a modów na forum jak na lekarstwo, sami emeryci...
boty nie bez przyczyny się rejestrują, w końcu to idealne miejsce do spamowania
obawiam się, że może być tego więcej wieczorem :x
Dobra... spróbuję włączyć moderację nowych użytkowników (na zasadzie moderacji postów i tematów), że nie będą musieli nic potwierdzać, tylko jak ja albo Gin się pojawimy ich zatwierdzimy :)
Ps. Wbrew pozorom bywam na forum codziennie przynajmniej raz /popsuty komputer/ ;)
Na wszelki wypadek dałam uprawnienia admina Motyce...
Mroczny Pan Skromności
26.10.2012, 14:11
Dajcie mu admina na stałe :)
A wcześniej nowi userzy nie byli moderowani? :O
Mam nadzieję, że szybko rozprawicie się z tą falą botów. Trzymam kciuki ;)
generalnie botów już nie powinno być, bo każdy nowy user będzie przechodził przez nasze ręce :)
Mroczny Pan Skromności
26.10.2012, 14:30
Ale mam nadzieję, że będziecie regularnie aktywować nowe konta? Wydaje mi się, że nie ma tego dużo, jednak trzeba by uważać, żeby nie aktywować botów :D
Mam nadzieję, że szybko rozprawicie się z tą falą botów. Trzymam kciuki ;)
Właśnie po to zrobiłam aktywację mailem, a teraz po zdjęciu problem powraca... Sprawa jest doprawdy powiadam Wam bardzo stara...
Aperlaxive
26.10.2012, 15:18
Oj, nie było mnie tu tylko trochę, a kolejna afera!
A wpadłam przez przypadek, zaskoczył mnie czerwony motyka.
I jak, radzicie sobie z botami?
Laselight
26.10.2012, 15:30
A wpadłam przez przypadek, zaskoczył mnie czerwony motyka.
Ja wchodzę na forum i pacze a motyka czerwony. Dostał ze względu na spamboty.
Tylko dalej ma zielony napis pod nickiem moderator. Dlaczego? I czy będzie na stale adminem?
Aperlaxive
26.10.2012, 15:32
@up kto wie, może ktoś doceni jego pracę:)
Sądzę, że jest doceniany przez userów i adminów (o modach w tym momencie naprawdę ciężko mówić).
I tak, czuję, że nie rozstanie się z czerwienią (aczkolwiek nie jest bardzo twarzowa szczerze mówiąc :P), aczkolwiek ciekawi mnie, czy ktoś zasili obecne grono moderatorów.
Pink Panther
26.10.2012, 15:49
I tak, czuję, że nie rozstanie się z czerwienią (aczkolwiek nie jest bardzo twarzowa szczerze mówiąc :P)
Oj nie jest, nie jest...
aczkolwiek ciekawi mnie, czy ktoś zasili obecne grono moderatorów.
Znasz moje zdanie na ten temat, wątpię.
Apropo spambotów - jak jest teraz w końcu z tą rejestracją? Chciałbym wiedzieć, co się dzieje :D Odblokowana, czy za aktywacją?
Znasz moje zdanie na ten temat, wątpię.
Swoje zdanie zachowaj dla siebie :)
Od teraz nowi użytkownicy będą aktywowani przez administratorów (przynajmniej póki nie naprawią się maile...)
Mamy wolność słowa na forum, ograniczoną tylko przez regulamin ;]
naprawią się maile...
Raczej KTOŚ je naprawi. Bo same z siebie nie bardzo mogą to zrobić, chociaż byłoby fajnie!
Żeby tak mój komp sam się naprawił... =(
Pink Panther
26.10.2012, 16:20
Mamy wolność słowa na forum, ograniczoną tylko przez regulamin ;]
Widać, jak niektórzy do tego podchodzą...
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1594600&postcount=2 - WTF? ;O Guest?
Aperlaxive
26.10.2012, 16:22
@up, co to ma być??
odwołując się do Waszych raportów i do tego, co mi się przypomniało - dużo botów się zarejestrowało wcześniej i nic nie umieściło na forum, przez co nie możemy ich wykryć, stąd mogą się sporadycznie pojawiać ich wiadomości
Nie tak do końca z tym wykryciem...
To raczej kwestia Waszej (Twojej?) ostrożności. Ja i tak twierdzę, że od zbanowanego konta, które było założone na podejrzanie brzmiącym mailu, forum by się nie rozpadło.
Mroczny Pan Skromności
26.10.2012, 18:33
Do kolorku idzie się przyzwyczaić :D
Livko, może Ty byś wróciła do zielonych? :P Za Twojej kadencji lista banów fajnie się wydłużała xD
Najważniejsze, że nowych botów nie będzie :)
no cóż, nie będę usuwać czy banować konta tylko z powodu podejrzanego maila
Stęskniłeś się za moją zielenią, chrupciu? :D
Noo, ta lista taka biedna :( Chętnie bym się nią zaopiekowała, no ale wiecie! Jeśli już miałabym gdzieś celować, to w czerwony nick, ale to chyba zbyt śmiały pomysł xD
@up: w ramach zapobiegania to w sumie wskazane...
Mroczny Pan Skromności
26.10.2012, 19:01
Bardzo :D To już rok niedługo :O
Może banowanie za sam podejrzany adres to przesada, ale warto się takiemu kontu lepiej przyglądać ;)
Lol, ktoś jeszcze doszedł do wniosku, że mnie brakuje? :D
Z punktu widzenia osoby, która zbanowała tyle kont, niektóre rzeczy są pewne i oczywiste. Ale to wszystko wzięło się z praktyki :) A tą można zdobyć w każdym momencie :)
rudzielec
26.10.2012, 19:42
@up: mi Ciebie brakuje :P
Tak apropo moderatorów, to zdaje się, że jeszcze tylko Ultraviolence została czyż nie?
A co do podejrzanych adresów, to jest takie przysłowie, że "lepiej zapobiegać niż leczyć", no ale co ja tam wiem...
Ooo, miło czytać! :>
Oficjalnie UV i Ilona, tak jak podaje ta tabelka.
Praktycznie nie widać żadnej z nich :(
Kenny McCormick
26.10.2012, 20:22
Ja tęsknie za Livcią! Skandal nie mam warna już ponad pół roku! :<
A UV to sie czasem udziela, ale Ilona niegdy... nigdy nie widze... tylko motyś albo Gingers. więc niech Livcia sie dołączy! Proszęęęęęę! :3
Jestem dogłębnie wzruszona! <ociera łezkę>
Może akurat stare czasy powrócą? Ale to już nie zależy ode mnie ;]
Liv na Admina! :D
Wypadłem na trochę z forum chyba, coś szczególnego mnie ominęło?
<off top>
@up: http://i1068.photobucket.com/albums/u451/KLiv27/ccebacd6.jpg
Niee, tylko atak spambotów i zaczerwienienie się motyki :>
Psst, sygnę masz za dużą.
Pink Panther
26.10.2012, 20:52
Liv na Admina! :D
Podpisuję się pod tym :3
Laselight
26.10.2012, 20:59
Ja też chce , aby Liv została adminka.
Aperlaxive
26.10.2012, 21:06
A mi się raz śniło, że Liv i Genesis byli czerwoni. To przez te rozmowy w offtopie:)
http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1594868#post1594868
Wysłałam raport.
Laselight
27.10.2012, 09:55
Dlaczego jeszcze nie ma działu The Sims 3: Cztery Pory Roku ?
Czekamy na premierę żeby Wam go udostępnić ;)
Jeśli można, to też chciałabym zobaczyć Liv z czerwonym nickiem ^^
Też jestem jedną z tych osób xd
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1595132&postcount=2
Kolejny...
Pink Panther
27.10.2012, 16:01
Już go raportowałem ;)
Ale nie rozumiem, czemu oni piszą jako goście :O Nie można tego wyłączyć?
Laselight
27.10.2012, 16:04
http://forum.thesims.pl/member.php?u=44343 , http://forum.thesims.pl/member.php?u=44344 chyba spamboty
to co pokazała Fallen wcześniej raportowalam.
zły spambot:P
nie musicie tutaj wklejać linków, widzimy raporty i one wystarczą :)
Pink Panther
27.10.2012, 16:41
Hmm... Tak się zastanawiam, czy nie możecie usuwać spambotów, zamiast je banować. Forum wytrzyma tony nieaktywnych, zbanowanych kont?
już to mówiłem gdzieś wcześniej - sam osobiście nie lubię banowania na ślepo, dlatego nie będę usuwać kont, na których nie został złamany regulamin.
Laselight
27.10.2012, 16:46
Można raportowac konta tak jak posty?
E: szkoda , że można tylko posty.
http://forum.thesims.pl/member.php?u=44345 radzę się jemu przyjrzeć. ma nick i informacje na profilu spambotowe.
kont chyba nie (szczerze mówiąc - nie wiem), mówiłem post wcześniej o linkach do postów, do których już jest raport, nie ma sensu zaśmiecać tego tematu.
Laselight
29.10.2012, 13:31
Spamboty zmieniły taktykę. Nie mają pełnej aktywacji konta. Zaczęły dawać te linki w sygnie.
http://forum.thesims.pl/member.php?u=44393
http://forum.thesims.pl/member.php?u=44383
e: następny przyjaciel forum.thesims.pl/member.php?u=44475
Charionette
11.11.2012, 17:52
Czy jest możliwość usunięcia limitu 50KB na animowane avatary i pozostawić tylko 100x100?
Dlaczego w dziale ojsg ts3 między liczbą odwiedzin i postów w każdym temacie jest tylko różnica jednej cyfry?
We wszystkich innych tematach liczba odwiedzin to np. 30 tyś. a komentarzy powiedzmy tysiąc?
To jakiś błąd, niedopatrzenie czy coś? Bo przecież jest to tak jakby fałszywy licznik :|
pewnie błąd, zauważ, że na całym forum tak jest
Nie na całym tylko...chyba w nowych tematach :|
Czy podlegnie to naprawie?
ten błąd jest już od dłuższego czasu, gdyby dało się go naprawić, to by już go nie było (albo przynajmniej ja nie umiem :|)
Czy na dzień dzisiejszy administracja może przewidzieć dalszy rozwój tego forum bo na prawdę bardzo dużo błędów tutaj się znajduję.
Styl jest stary jak świat może logo coś zdziała.
Uciążliwa jest ta reklama która zasłania całe to logo.
Nie można aktywować konta co powinno być podstawą działania forum.
Czy jest możliwość usunięcia tej reklamy, zmienienia stylu graficznego strony na dzisiejszy styl oraz włączenie aktywacji konta (nie dochodzą maile).
Dawno mnie tutaj nie było i nie przyszło mi na myśl że tak się forum (na gorsze zmieni)
A może zmiana na inny hosting ?
Ogólnie to sama forma postów jest okey czyta się przyjaźnie ale wszystko wydaję się stare, użytkownicy są najwięcej gości ale cóż aktywować konta nie mogą.
Nie widać na razie zmian na lepsze aby coś się dodawało zmieniało.
Logo jak na razie pochodzi za czasów The Sims 2.
Zobaczymy jak wybiorą użytkownicy forum.
Podsumowując
Sytuacja na forum nie jest ciekawa, chciałbym się dowiedzieć czemu bo czytając tak gdzie nie gdzie widać że co raz więcej osób znanych na forum się banuje lub po prostu zostawia konta.
Czekam na odpowiedź od kogoś z wyższego stanowiska oraz oczekuję na odpowiedzenie mi na te pytania.
Pozdrawiam Damian.
Większość z tych problemów była omawiana wcześniej, wina nie leży w nich po naszej stronie i raczej nie możemy nic na nie poradzić. Próbowaliśmy zdziałać coś ws. niedochodzących maili, nawet wyłączaliśmy konieczność aktywacji, ale, nie wiem czy widziałeś, forum zaatakowała masa botów. Reklam też nie możemy usunąć, ale tutaj wystarczy zainstalować Adblock. Sam się nie chcę wypowiadać, bo nie jestem mocny w technicznych sprawach...
Damian - niestety wiele się nie da zrobić i forum nie czeka rozwój.
Kiedyś prowadziliśmy dyskusję i większość użytkowników siedzi tutaj z sentymentu po prostu.
No cóż chyba najstarsze forum i najpopularniejsze o serii The Sims i tak upada, no cóż trudno a były próby jakiejś negocjacji z właścicielem forum czy tam hostingu ?
I na tym zakończmy dyskusję. Po prostu nie ma szans, by forum się rozwijało.
Siedzimy tu z sentymentu. Także ja.
Co do maili aktywacyjnych - Gingers odkrył, że serwer ich nie przepuszcza, ale akurat to udało mi się obejść i ręcznie wyłapuję konta do aktywacji, choć to żmudna praca.
Każdy nawet najmniejszy krok typu zmiana starego loga, można uznać jako tako za malutkie rozwinięcie :D
http://i.imgur.com/JqzuJ.png
Dlaczego? O co chodzi? :O
Mroczny Pan Skromności
25.11.2012, 14:15
tematy zostały przeniesione do archiwum :)
Laselight
25.11.2012, 14:16
chyba będą 4 Ż , a tamte tematy są przeniesione do archiwum.
@down raczej bug forum. niedawno było dwóch userów o nicku shooters.
rudzielec
02.12.2012, 23:39
czy może mi to ktoś wytłumaczyć w jakiś logiczny sposób :|
jak to możliwe, że (prawdopodobnie) spambot zarejestrował się na taki sam nick?
http://forum.thesims.pl/member.php?u=45986
http://forum.thesims.pl/member.php?u=45987
Być może tak mają osoby oczekujące na mail... Mogą rejestrować takie same nicki, albo może była tam różnica spacji w nicku.
rudzielec
03.12.2012, 16:13
Dzięki za odpowiedź Björk, już byłam pewna, że mam przywidzenia z niedospania ;)
Ja tutaj nie z pytaniem, ale zabawnym faktem.
Pozwoliłam sobie zaprezentować wielką wyobraźnię i mnóstwo niepowtarzalnych pomysłów użytkowników :D:
63 - tematy
58 - historie
18 - występowanie słowa "Sim" w wszelkich jego odmianach
23 - różniaste rodzinki i familie
6 - "życie..."
12 - "Historie i historyjki, stories
43 - przy nazwie opowieści nick twórcy
15 - wyróżniające się (mające ew. tylko jedną z w/w cech)
4 - uważane przez autorów za nudne, zwyczajne
Oryginalność pierwsza klasa! :D
Nie mam na celu nikogo obrazić, ale statystyki przedstawiają się zabawnie. ;)
E: pewnie się gdzieś pomyliłam, lecz zapewne ew. o jeden.
Laselight
04.12.2012, 18:03
@up tematy w OJSG? Chciało ci się to liczyć? W sumie ciężko się wysilić z nazwą tematu.
Liczyłaś swoje OJSG?
Nudziło mi się :P
Tak, sama liczyłem, ale pewnie się gdzieś machnęłam.
Może nie chodzi o działanie forum, ale takie zapytanie. GDZIE JA ZNAJDĘ NASZ LOGO W FORMIE OBRAZKA ?? (chodzi o to "the sims polska") bo TO COŚ, to raczej nie obrazeg, gdyż nie mogę go zapisać/otworzyć w nowej stronie.
ma ktoś je gdzieś ? poproszę o jedno .!!
Cytryśnia
31.12.2012, 12:08
Lubie - daj "pokaż informacje o stronie" potem "media" i znajdź to o co Ci chodzi i daj "zapisz jako"...
a gdzie ty widzisz "pokaż informacje o stronie" ? oO
EDIT, czekaj, mam , ale teraz gdzie mam te media i szukać obrazka. oOO
EDIT2: o, powiem lepiej. Weź to pobierz i wrzuć na imgura, bo jak kompletnie tego nie ogarniam :O
EDIT3: już nie trzeba. :>
Nie żeby coś, ale sondy PMSW powinny być już wczoraj zamknięte... Tak tylko mówię. ;)
Laselight
06.01.2013, 11:19
Już Qwerty o tym pisał http://forum.thesims.pl/showthread.php?goto=newpost&t=64550
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.