PDA

Zobacz pełną wersję : Uwagi dot. działania forum

Strony : 1 2 3 4 [5]

Lubie
06.01.2013, 12:40
A można się zapytać, kiedy będzie nowe MTU ? (czy jak to tam, te o stylizacji)

Kenny McCormick
10.02.2013, 11:52
Nie wiedziałem, gdzie to pisać, jak zły temat, to proszę przenieść ;)

Coś mi sie zebrało i wlazłem na twoje simy. no ok, fajna strona. Widze u niech reklame naszego forum:

http://i.imgur.com/MrwZ3kZ.png

a potem na naszym forum ich strony O.o

http://i.imgur.com/zKPM6Cq.png

Może byście coś zrobili, żeby bardziej... było widać reklame tej strony? bo to jest śmieszne... moglibyście na górze, tam gdzie jest regulamin i w ogóle. Pozatym moglibyście postarać sie, o bardziej podobny wygląd obu stron :3 <tzn. ts ma fajną, wy mogliyście coś pokombinować :D>

Vanitas
10.02.2013, 12:19
Gdyby była taka możliwość pokombinowalibyśmy, ale po raz 1689853464641 piszę, że NIE MAMY TAKIEJ TECHNICZNEJ MOŻLIWOŚCI.

Kenny McCormick
10.02.2013, 12:44
Gdyby była taka możliwość pokombinowalibyśmy, ale po raz 1689853464641 piszę, że NIE MAMY TAKIEJ TECHNICZNEJ MOŻLIWOŚCI.

Myślałem, że skoro mogliście zmienić bannera, to tło też da rade ;]

Meryam
10.02.2013, 15:07
Pewnie ta propozycja pojawia się setny raz, ale nie dałoby rady założyć po prostu nowego forum? Bo to, że shooters sobie olewa to jakaś komedia. Pewnie od razu pojawi sie srylion komentarzy typu "ale tyle wspomnień", ale ja myślę, że jeśli ktokolwiek oczekuje jakichkolwiek zmian technicznych, to jedynym wyjściem jest chyba założenie nowego forum. Fajnie by było, jakby na nowy serwer można było przenieść stare posty, ale wątpię, żeby coś takiego się udało...

Perplexité
10.02.2013, 15:24
sorry enobario,ale jak raz to zaproponowałem to wszyscy mnie zjechali
więc nawet sie nie sil,bó g*wno zdziałasz
takie są realia tego forum.

Meryam
10.02.2013, 15:26
Ale ja właśnie o tym napisałam. Bo to oczywiste, że będą komentarze typu "za dużo wspomnień", "tyle postów pójdzie na nic". Ale mnie to śmieszy, bo shooters płaci za serwer tak czy siak, czy piszemy czy nie, więc wejść zawsze będzie można, postów nikt nie straci.

Liv
10.02.2013, 16:03
Była kiedyś taka akcja, nie wyszło :)

Kenny McCormick
10.02.2013, 16:27
Pewnie ta propozycja pojawia się setny raz, ale nie dałoby rady założyć po prostu nowego forum? Bo to, że shooters sobie olewa to jakaś komedia. Pewnie od razu pojawi sie srylion komentarzy typu "ale tyle wspomnień", ale ja myślę, że jeśli ktokolwiek oczekuje jakichkolwiek zmian technicznych, to jedynym wyjściem jest chyba założenie nowego forum. Fajnie by było, jakby na nowy serwer można było przenieść stare posty, ale wątpię, żeby coś takiego się udało...

To jest chyba najlepsze, co możecie zrobić. To forum ledwo co sie trzyma, jeśli możecie zrobić nowe teraz to róbcie, póki to działa.

Mroczny Pan Skromności
10.02.2013, 16:53
Już mieliśmy się stąd wynosić, potem shooters miał dać Bjork super admina, czy coś w tym stylu, a w końcu i tak nic się nie zmieniło. To wszystko było 666 razy przerabiane.

Fallen
10.02.2013, 18:29
No właśnie, były już takie akcje i nic to nie dało. Może warto to przemyśleć PONOWNIE? Sądzę, że jest to dobrym pomysłem. :)

noir
10.02.2013, 21:31
Zgadzam się z Fallen. Któregoś pięknego dnia shooters moze postanowic wylaczyc forum, albo znow zdarzy sie jakas awaria, tym razem dluzsza i co wtedy?

Malfurion
10.02.2013, 21:54
Tez myslalem, ze dobrze by bylo miec jakies "forum awaryjne" gdyby cos sie z tym stalo. Ale jak teraz mamy fanpejdze, to jest gdzie sie komunikowac w razie czego

noir
10.02.2013, 22:08
Wydaje mi sie jednak, ze lepiej pomyslec zawczasu, niz dopiero wtedy, gdy 'coś' się stanie.

Malfurion
10.02.2013, 22:12
No, ale tak jak powiedzialem mamy fejsa i twittera. Oczywiscie, mozna rowniez zalozyc i nowe forum, ale watpie by Administracja przylozyla do tego swoja reka :P

rudzielec
11.02.2013, 10:12
Już mieliśmy się stąd wynosić, potem shooters miał dać Bjork super admina, czy coś w tym stylu, a w końcu i tak nic się nie zmieniło. To wszystko było 666 razy przerabiane.
Dokładnie tak, nawet ludzie wypowiadali się czy chcieliby się przenieść w inne miejsce, a skończyło się na tym, że zostaliśmy tutaj.
Przeniesienie postów nie wchodzi nawet w grę, chyba, że jesteśmy ich autorami. No a co np. z poradnikami, które napisał ktoś, kogo nie ma od dawna na forum?
Jak dla mnie, to nie ma sensu nawet zaczynać tematu kolejny raz.

Perplexité
12.02.2013, 19:01
no świetnie
spoko
nawet admini nie odpowiedzieli,rewelka wszystko po staremu
dalej tak samo.

Vanitas
12.02.2013, 19:04
:|
Ale temat został wyczerpany już poprzednim razem, jak widać podtrzymujemy nasze zdanie i nie mamy niczego do dodania.
I ironia nie jest Twoją mocną stroną ;)

Perplexité
12.02.2013, 19:06
:|
Ale temat został wyczerpany już poprzednim razem, jak widać podtrzymujemy nasze zdanie i nie mamy niczego do dodania.
I ironia nie jest Twoją mocną stroną ;)

nie pisałem ironicznie ;)
ale userzy chcą,liczycie się z nimi??

Shiver
12.02.2013, 20:12
Skoro "userzy chcą" to niech sami założą sobie własne forum i będzie spokój.

Liv
12.02.2013, 20:22
Nie mówiąc o tym, że nie wszyscy chcą ;)

Damian
13.02.2013, 16:23
Nie mniej jednak większość osób siedzi tutaj z ,,sentymentu" warto by nad tym pomyśleć,
w końcu chodzi o jakże szczególny adres www thesims.pl

Meryam
24.02.2013, 20:35
Taak, wiem, jestem szybka i wiem, że to wersja beta, ale zazwyczaj wersje beta są właśnie po to, by można było znaleźć błędy, więc tadaaa:
http://i.imgur.com/8QKe3eW.png
Nowe zmiany nie są dostosowane do wszystkich rozdzielczości, nie dałoby się zrobić tych obrazków po prostu z przezroczystym tłem? ;) Wtedy by na siebie nie nachodziły. Taka drobna rada :P

Kenny McCormick
29.03.2013, 23:12
Cały ten (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=62313) temat, to jakiś żart O.o Hotlink, za hotlinkiem. Za czasów Liv za łamanie regulaminu chociażby w offtopie dostawało sie warna (czasem nawet z punktami). A teraz? użytkownicy se pozwalają. jak nie chce im sie wrzucać na swojego imgura/tumbrla/what ever to niech dają linki. może sie za to zabierzcie. Nie, żeby dawać od razu po 10 punktów, ale warn bez punktów byłby jak najbardziej na miejscu, albo chociaż PRIV do tych użytkowników. Choć są i tacy, którzy notorycznie łamią tam regulamin robiąc hotlinki. Tu już z nicków wymianiał nie będę, ale w moderce macie napisane co i ja. Może jak napisze tu, to weźmiecie sie do roboty.
Pozdrawiam, Kenny ;)

Meryam
03.04.2013, 14:43
Ok, to już jest śmieszne. Awaria za awarią, każda dłuższa od poprzedniej. W końcu będziemy musieli czekać miesiące na kolejne uruchomienie forum. Mówiłam wcześniej o przeniesieniu forum na inny serwer bądź założeniu nowego forum, to nie, źle. Ja osobiście jednak wolałabym, żeby było przynajmniej "forum awaryjne", na takie przypadki.

Laselight
03.04.2013, 15:34
Widzę, że nareszcie jest zabezpieczenie przed botami. ;) Grzebiac w panelu użytkownika zauważyłam pytanie "ile jest 1+1". Nie spodziewałam się, że uda się wprowadzić jakąś blokadę przeciw botom ;)

@Kenny bardzo ładnie widać, jak moderatorzy DBAJĄ o offtop. Jeśli nic z tym nie zrobiono, to rozumiem, że MOŻNA hotlinkowac? Wcześniej nie zwracalam uwagi na to, ale już zamieniam na linki obrazki w swoich postach ;)

Liv
03.04.2013, 16:32
Za czasów Liv
xD
"Za czasów Liv" warny leciały niemal - w porównaniu z tym, co jest obecnie - za każde złamanie regulaminu.
Trudno wymagać od administracji, żeby nagle stali się mną (bo rozumiem, że "czasy Liv" nie były wcale takie najgorsze jeśli chodzi o trzymanie porządku na forum), ale z drugiej strony - regulamin jest od zawsze ten sam. Zmienia się tylko sposób jego przestrzegania.

Nie zaglądam do tego działu, ale cała sprawa dziwi mnie tym bardziej, że offtop ma swojego własnego moderatora, poza tym jeden z adminów też tam przesiaduje.
No i na innych forach wręcz tępi się hotlinkowanie...

Mroczny Pan Skromności
03.04.2013, 17:34
I dodam jeszcze, że wspomniana przez Liv osoba na początku swojej "kadencji" zaciekle walczyła z hotlinkami, aż się ludzie oburzali za warny :P
Co się zaś tyczy tych awarii, to także uważam, że to przestało być fajne :/

eyvee
03.04.2013, 17:53
Wlasnie chcialam powiedziec o tych awariach...co one tak czesto wystepuja po kilka dni nawet? Nie da rady <a moze sie nie chce?> przeniesc forum na inny serwer albo po prostu zalozyc nowe? Nie ma az tyle z tym roboty, wiec nie widze w tym problemu...;/

rudzielec
03.04.2013, 18:22
Może nie ja powinnam pisać tu taki post ale napiszę.

Dla niektórych to wszystko takie proste, pstryknąć palcami i przenieść forum na inny serwer.
Ludzie ogarnijcie trochę, już raz była na ten temat dyskusja i wynikło z niej tyle, co można napisać w dwóch podpunktach:
A: Nie możemy sobie przenieść, wszystkich tematów na inne forum, chyba, że swoje, zostaną tutaj poradniki/tematy napisane przez ludzi, którzy dawno nie mają już tutaj kont, a tego przenieść nie możemy, pomyślał ktoś z was co wtedy? Zakładanie nowego forum? Ciekawe...
B: Dopóki właściciel nic nie zrobi, to my tym bardziej nie możemy. Temat był już raz poruszany i nie rozumiem dlaczego ciągle macie pretensje do modów/adminów, skoro my mamy związane ręce bo FORUM NIE JEST NASZE.

Kenny McCormick
03.04.2013, 19:02
@Ruru:

A: Poradniki można żywcem skopiować, i napisać, że zostały napisane przez <nazwa użytkownika>. To samo z tematami.
B: To załóżcie własne forum. Nowe, od podstaw.

rudzielec
03.04.2013, 19:07
Kenny, dla Ciebie wszystko jest takie proste, zapomniałeś że ktoś może sobie nie życzyć by kopiować pracę bez jego zgody?
Założyć nowe forum? No teraz to mnie rozbawiłeś, może jeszcze darmowe? Takie które padnie po roku, jak nie po miesiącu?
Powodzenia.

Meggie
03.04.2013, 19:13
W wieku 14 lat wszystko wydaje się takie bajecznie proste.
Ale skoro Kenny uważa, że nie ma najmniejszego problemu dlaczego się tym nie zajmie? Pozwólmy mu się wykazać, skoro tak dąży do 100% przestrzegania regulaminu i widzi ideę odnowienia forum w kolorowych barwach.

Kenny McCormick
03.04.2013, 19:18
W wieku 14 lat wszystko wydaje się takie bajecznie proste.
Ale skoro Kenny uważa, że nie ma najmniejszego problemu dlaczego się tym nie zajmie? Pozwólmy mu się wykazać, skoro tak dąży do 100% przestrzegania regulaminu i widzi ideę odnowienia forum w kolorowych barwach.

To chyba oczywiste, że sam bym tego nie zrobił.
Co do regulaminu, co więcej mam zrobić? Raportuje im, a oni nic. Mają podane, jak na złotej tacy, nawet szukać tych hotlinków nie muszą.

może jeszcze darmowe? Takie które padnie po roku, jak nie po miesiącu?

Pozwole se wziąć za przykład to (http://www.wisterial.fora.pl/) forum, którego miesiąc działanie trwa już co najmniej 7 lat ;) A z tego co wiem 'fora' są darmowe. ;> I to pierwszy serwer, i forum które przyszło mi do głowy, więc przepraszam za tematykę xD

Liv
03.04.2013, 19:23
zapomniałeś że ktoś może sobie nie życzyć by kopiować pracę bez jego zgody?
Poradniki mogą zostać na starym forum - wystarczy dać odpowiednie przekierowania :P
Ewentualnie napisać nowe w oparciu o stare ;)
I tak, gdyby mi zależało, sama chętnie bym się tego podjęła.

Założyć nowe forum? No teraz to mnie rozbawiłeś, może jeszcze darmowe? Takie które padnie po roku, jak nie po miesiącu?
To pada technicznie co tydzień, więc już nie wiem, co lepsze ;)

Btw, gratuluję wierności właścicielowi ;) No i naszemu staremu, rozwalającemu się pomalutku forum :)

Kenny, weź nawet nie komentuj, bo szkoda Twoich nerwów i czasu. I tak ci zaraz odpiszą, że jak możesz tak mówić i że nie masz racji.

Meggie, po coś ten regulamin jest.
No i po coś jest administracja.

rudzielec
03.04.2013, 19:56
Kenny, weź nawet nie komentuj, bo szkoda Twoich nerwów i czasu. I tak ci zaraz odpiszą, że jak możesz tak mówić i że nie masz racji.

I pisze to ktoś, kto kiedyś sam odpisałby tak jak ja :)

No i jak już o tym nowym forum tyle gadacie, to czemu od trzech lat jest to tylko gadanie? Ja również pogratuluję ale tym, którzy wolą gadać i narzekać niż coś z tym zrobić :)
Wszystkim zależy na nowym forum, ale nikt nic nie zrobi, to jak to w końcu jest?

Cytryśnia
03.04.2013, 19:59
ekhem....
a zauważył ktoś, że tutaj nadal jest czas zimowy?

Mroczny Pan Skromności
03.04.2013, 20:03
up:
E... to przestaw?

Rudziu
"I pisze to ktoś, kto kiedyś sam odpisałby tak jak ja"
o, ja miałbym wątpliwości xD

Cytryśnia
03.04.2013, 20:07
ale jak przestawie to będzie GMT+2, a my jesteśmy w +1, albo znów coś nie rozumiem ;|

Liv
03.04.2013, 20:12
@up: przestaw na GTM+1. U mnie przynajmniej takie ustawienie działa ;)

I pisze to ktoś, kto kiedyś sam odpisałby tak jak ja :)
Nie. Właśnie nie.
Jeśli już za pomocą argumentów sprowadzałam kogoś na ziemię, to tylko dlatego, że w swoim uporze nie miał racji.
Zapomniałaś chyba, że kiedyś wraz z kilkoma innymi osobami próbowałam coś zrobić, żeby powstało nowe forum albo przynajmniej - żeby coś na tym ruszyło.
Może gdzieś w rzeźni uchował się skrawek rozmów nad "ratunkiem" forum. Uprawnionych odsyłam tam.

Życie nie raz udowodniło, że ludzie robią coś, COKOLWIEK, jeśli władza wyższa nimi odpowiednio pokieruje.
No i przykład idzie z góry.

αγάπη
03.04.2013, 20:54
Prawda jest taka że jak dłużej będziemy tu siedzieć to z którąś awarią forum szlag trafi i zostaniemy bez niczego. A tak to chociaż część tematów byłaby na nowym, ponadto jak sama Liv napisała poradniki można napisać w oparciu o stare, co do kosztu serwera, pamiętam jak kiedyś ktoś napisał ile kosztuje miesięczna opłata za serwer i są to śmieszne pieniądze, ba nawet ilona powiedziała że jest w stanie to opłacić, co pokazuje że i teraz znaleźli by się użytkownicy którzy by to opłacili. Wszelkie tłumaczenia tego typu jak Twoje rudzielec, moim zdaniem wynikają tylko z tego powodu że zwyczajnie nie chce wam się ruszyć 4liter i zrobić czegoś sensownego, bo o ile bycie moderatorem nie zabiera aż tyle czasu ( nie mówię też że jest to coś banalnie prostego, żeby nie było że nie doceniam), to stworzenie nowego forum od podstaw jest rzeczą której nie podejmiecie się, bo to żmudna robota.

Malin
03.04.2013, 21:59
Ja napiszę tak - dla mnie nowe forum upadnie szybciej, niż powstanie. A dlaczego? Bo zarejestruje się tam dosłownie garstka osób, żeby popisać sobie w offtopie, czy też pograć w gierki i to wszystko. Działy o TS1 i TS2 nie będą istnieć, bo nikt nie będzie się tam już udzielał z prostego powodu - coraz więcej osób stawia na TS3. Już tutaj rzadko kto pisze, a tam to już w ogóle będzie kaplica. Skoro nie da rady stąd poprzenosić wszystkich postów z takich, czy innych powodów, to wszystkie tematy na nowym forum będą ziały pustkami. Nowi użytkownicy nie będą chcieli rejestrować się na forum, gdzie nie ma żadnych informacji, a zamiast tego 10000 postów w offtopie.

Nie na darmo to forum zwie się "największym". Tylko tutaj znajdę odpowiedź na NIEMAL każde pytanie. Na innych, konkurencyjnych forach, nie ma nawet 1% informacji, jakie znajdują się tutaj. TO forum, to jest istna skarbnica wiedzy na temat gry, tysiące porad i rozwiązań problemów wszelakich, zbieranych przez naprawdę kupę lat. Tego się nie da odtworzyć nigdy i nigdzie. Kto mi tych wszystkich rad udzieli na nowym? Oczywiście, można założyć tematy i podać odnośniki do np. poradników, ale jeśli to forum padnie całkowicie, to te wszystkie odnośniki nie będą warte funta kłaków... Można zrobić nowe, nawet chętnie bym pomogła, tylko jakoś nie chce mi się wierzyć w powodzenie tej akcji... A przede wszystkim, co z poradami, czasem autentycznie bezcennymi, w przypadkowych postach?
Mnie nie interesuje TS3, o którym pisze się na bieżąco, tylko TS2, którego tam nie będzie, a odpowiedzi na moje pytania też mi nikt tam nie udzieli, bo coraz mniej ludzi będzie miało o "dwójce" jakiekolwiek pojęcie.

Dlatego uważam, że nowe forum nie wypali. Frekwencja będzie żałosna i nic wartościowego się tam nie znajdzie. Ja nawet nie będę się tam rejestrować z prostego powodu - nie będę miała czego tam szukać. Możecie zakładać, co chcecie, ale jak dla mnie, nazywanie tego "forum o grach The Sims" będzie mocno nie na miejscu. Już prędzej "forum o offtopowych gierkach", bo tylko po to będzie tam wchodzić te kilka osób.
Możecie pisać, że jak forum padnie, to wszystko i tak przepadnie. To prawda, dlatego ja wolałabym jednak wszelkimi sposobami próbować szukać kontaktu z Shootersem i wierzyć, że uda się to wszystko przenieść na nowy serwer, niż tak po prostu olać to forum, zostawić je na pastwę losu i bez mrugnięcia okiem przenieść się na nowe, zostawiając to wszystko za sobą - to taka wersja optymistyczna. Wersja realistyczna natomiast - tak naprawdę nie ma dobrego rozwiązania. Bo dla mnie to będzie koniec, nieważne, czy powstanie coś nowego. To po prostu nie będzie TO. Może kogoś dziwi moje podejście, ale mi nie zależy na bezsensownych rozmowach w offtopie (co równie dobrze można zorganizować na FB czy konferencji na GG), tylko na TYM FORUM.

Poza tym, nużą mnie już te wszystkie dyskusje po każdej awarii... To takie jałowe dyskusje jak dla mnie.

αγάπη
03.04.2013, 22:11
@Malin, ty masz 100% rację, myślę że wszyscy woleliby zostać tutaj, ale nie masz kontroli nad tym co się tutaj dzieje, nikt nie ma. co chwile są jakieś problemy, mało co działa dobrze, na nowym forum może i zarejestruje się mniej użytkowników, ale z czasem będzie ich przybywać i może uda się stworzyć dobre forum, nikt nie chce tego usuwać, tylko zamknąć. A co zrobimy jak serio forum się zepsuje ? gdzie będziesz szukała odpowiedzi ?

Rainbow
04.04.2013, 07:18
@up na pewno nie na nowym forum, na którym nic nie będzie. wątpię, żeby ktokolwiek z was walczących o nowe forum umiał odpowiedzieć chociaż na część pytań z działów o simach :d

i Malin ma rację. drugiego forum thesims nie bedzie juz nigdy. a tworzenie nowego forum po to, zeby większość mogła sobie pograć w forumowe gry jest bez sensu. a chyba jasne jest, ze gdyby się dało, to admini coś by zrobili żeby nie było awarii. kazdy chciałby forum bez awarii.
myślę, ze jeśli ktoś nadal nie rozumie i upiera sie przy swoim, to niech czyta post Malin dotąd, aż zrozumie. to forum nie jest tylko od tego żeby popykać sobie w gierki, to coś więcej.
dla przypomnienia: już była jedna przeprowadzka na nowe forum, bo to padało. pohulało sobie trochę ale efekt końcowy był taki, że i tak wszyscy wrócili na to forum [nie pamiętam dokładnie czy nowe padło czy się właściciel zawinął] i mimo wszystko nadal śmigało. także to forum jest jak karaluch. tego ne pokonasz :d

Damian
04.04.2013, 15:11
Możecie pisać, że jak forum padnie, to wszystko i tak przepadnie. To prawda, dlatego ja wolałabym jednak wszelkimi sposobami próbować szukać kontaktu z Shootersem i wierzyć, że uda się to wszystko przenieść na nowy serwer, niż tak po prostu olać to forum, zostawić je na pastwę losu i bez mrugnięcia okiem przenieść się na nowe, zostawiając to wszystko za sobą - to taka wersja optymistyczna. Wersja realistyczna natomiast - tak naprawdę nie ma dobrego rozwiązania.

Zgadzam się, jest to symboliczne forum nawet ze względu na swoją nazwę.
Przecież ten cały Shooters nie zapadł się pod ziemię.

kubuss
06.04.2013, 23:03
Kiedy zdanie jest podzielone trzeba dojść do jakiegoś consensusu żeby zadowolić obydwie strony. Bo jeżeli pierwsi zignorują drugich, a drudzy tych pierwszych to jedni do drugich będą mieli pretensje. Moim zdaniem na nowym forum za ch*ja nie odtworzy się tej atmosfery, która panuje na tym forum. A i też wątpię żeby nowe forum jako pierwsze wyświetliło się w Google po wpisaniu frazy "forum the sims". Jednak te ciągłe awarie powoli zaczynają wku*wiać. A jak to bywa ze szczęściem 100 razy się uda za 101 się spier*oli. I przepadnie wszystko. Bardziej od chęci udzielania się trzyma mnie tu sentyment. Bo jednak człowiek się z reguły przyzwyczaja do rzeczy. Dobrze byłoby skontaktować się z MasterAdminem. Tylko nie oszukujmy się graniczy to co najmniej z cudem. Bo nikt z nas nie pracuje w CSI. A w zasadzie nie mam najmniejszego pomysłu jak można by to było zrobić.
Ale jakiś consensus trzeba znaleźć.

// szukał ktoś w tym:

http://whois.domaintools.com/thesims.pl

http://www.domaintools.com/research/screenshot-history/thesims.pl/

//2: Albo to:

NAZWA DOMENY: thesims.pl
typ abonenta: organizacja
serwery nazw: ns1.fpp.pl. [31.186.80.89]
ns2.fpp.pl. [31.186.80.99]
utworzona: 2002.05.09 13:00:00
ostatnia modyfikacja: 2012.05.08 14:08:29
koniec okresu rozliczeniowego: 2013.05.08 14:00:00

ABONENT:
firma: Shooters.PL Sp. z o.o.
ulica: Nowogrodzka 50/515
miasto: 00-695 Warszawa
telefon: +48.224896771
ostatnia modyfikacja: 2012.07.10

Shooters.PL to strona z serverami:

http://beta.shooters.pl/

Ja jestem zielony w tych sprawach ale sprawdzając na kolejnych stronach w necie, wyświetla się firma Shooters.PL jako właściciel forum i strony TheSims.pl

Vanitas
07.04.2013, 10:15
Wiemy kto jest właścicielem strony, ba, mamy z nim kontakt, tylko że z tego nic nie wypływa. Wielokrotnie prosiliśmy o dostęp do ftp byśmy mogli coś zrobić ale go nie dostaliśmy.
Często także nie dostajemy odpowiedzi na nasze maile itp.

kubuss
07.04.2013, 11:27
A odkupienie forum wchodzi w grę? Bo pojawiło się coś takiego jak Okres Rozliczeniowy. A to już nie napawa pozytywem.

Wielebny
07.04.2013, 11:45
Ja uda mi się wyjazd za granicę to po powrocie wykupię forum ;D
Ostrzegam, że mod, który dal mi warna dwa miesiące temu wyleci jako pierwszy z zarządu ;P

Wedle wycen to jakieś 6 tys zł. Mamy raptem 500 unikalnych wejść dziennie, pomyśleć że 2 lata temu było to 5 tys. i forum było warte ponad 35 tys zł.

Tyle przegrać ;P

kubuss
07.04.2013, 12:49
w sumie 6 tysi to nie dużo. ale jak nie ma kontaktu z właścicielami, bądź jest ale ujowy. to wątpię czy dojedziemy do czegokolwiek.

Wielebny
07.04.2013, 12:56
Pamiętam jak Sim00n nawiązał z nim kontakt i udawał zainteresowanego klienta. Z tego co pamiętam Shooters był skłonny sprzedać forum.

Liv
07.04.2013, 13:12
Ale zdaje się, że chciał je sprzedać po zawyżonej cenie :P

No ale ciekawe za ile teraz poszłoby to ledwo żywe pod względem technicznym forum...

Damian
08.04.2013, 20:49
Ten koniec okresu rozliczeniowego co konkretnie oznacza ?
Bo to już za miesiąc... To znaczy że ktoś kupił to forum do 2013 roku, 8 maja ? (11 lat)

Wielebny
08.04.2013, 21:00
No z tego co mi wiadomo co roku jest okres rozliczeniowy ;D Takie podsumowanie jakiś faktur itp. Jeśli normalnie płaci za wszystko to nie ma się co obawiać. ;)

Kenny McCormick
08.04.2013, 21:24
No z tego co mi wiadomo co roku jest okres rozliczeniowy ;D Takie podsumowanie jakiś faktur itp. Jeśli normalnie płaci za wszystko to nie ma się co obawiać. ;)

pewnei zapłaci, szkoda w końcu żeby forum warte 5 tysi <?> poszło sie... zepsuć ;) no i szkoda też by mu było kasy za reklamy.

Kenny McCormick
04.05.2013, 18:42
Sory ze post pod postem, no ale...

Czy mi przeglądarka wariuje, czy dodano nowe reklamy na forum? Bo czasem jak wchodze na główną z jakiejś podstrony, to w nowym oknie otwiera sie reklama jakiejś gry (nie zawsze). i na dole jest takie "Tools" które można odwinąć do góry. Tylko ja tak mam?

kalafjor
04.05.2013, 18:49
Ja myślałem, że znowu mi się jakiś toolbar wkradł podczas instalacji jakiegoś programu.
Jak najeżdżam na zdjęcia w Waszych Fotkach to mi się pojawia jeszcze "Share".
:|:|:|

Liv
04.05.2013, 19:51
@up: to ja tak miałam jak najechałam na logo forum (przez nie przechodzę na stronę główną forum). Tym bardziej wkurzające.

Mnie ten toolbar tez wkurza. No i adblock sobie z nim nie radzi :|
Forum się kończy, no :|

@down: dokładnie... Jak zobaczyłam ten pasek, to jedna z pierwszych myśli - "jakoś teraz forum ma okres rozliczeniowy"

Kenny McCormick
04.05.2013, 19:57
NAZWA DOMENY: thesims.pl
typ abonenta: organizacja
serwery nazw: ns1.fpp.pl. [31.186.80.89]
ns2.fpp.pl. [31.186.80.99]
utworzona: 2002.05.09 13:00:00
ostatnia modyfikacja: 2012.05.08 14:08:29
koniec okresu rozliczeniowego: 2013.05.08 14:00:00

Forum się kończy, no :|

Chyba kończy sie za 5 dni ;) Albo nasz kochany Mister Właściciel dodał nowe reklamy, gdyż ponieważ chce więcej kasy? :)

Damian
04.05.2013, 20:30
Właściwie to teraz też to zauważyłem, ciągle mu mało tych reklam...
Ciekawe ile forum ,,pociągnie" nie zważywszy na to że to też spowalnia stronę.

Fallen
04.05.2013, 20:50
A ja myślałam, że to ja znowu coś zainstalowałam... Denerwujące to jest strasznie ;/

Mroczny Pan Skromności
05.05.2013, 06:42
mi cały czas wyskakują jakieś okienka, nie wiem, czy to ja coś naciskam [bo jak komputer mi się zacina, a dzieje się to bardzo często, to zdarza mi się wariować i klikać myszką gdzie się da], czy to też sprawka tego... czegoś :|

Malin
05.05.2013, 08:50
U mnie to w ogóle jakaś dziwna sprawa, bo raz się toolbar na dole pojawia, a raz nie. Mógłby się zdecydować w końcu, najlepiej na opcję z nie pojawianiem się, bo mam alergię na wszelkie zbędne pierdoły typu toolbary czy inne wyskakujące reklamy.

Liv
05.05.2013, 08:55
Dopóki strona się nie zładuje do końca, toolbar się nie pokazuje ;) Wtedy zamiast niego jest "oczekiwanie na flux.shooters.pl" :P

Hm, ale to faktycnzie ciekawe, bo u mnie skończyła się ładować a toolbara nie ma! :D

Kenny McCormick
05.05.2013, 08:58
mi cały czas wyskakują jakieś okienka, nie wiem, czy to ja coś naciskam [bo jak komputer mi się zacina, a dzieje się to bardzo często, to zdarza mi się wariować i klikać myszką gdzie się da], czy to też sprawka tego... czegoś :|

Mi okienka tylko czasem wskakują (z reklamą jakiejś gry), więc raczej sprawka tego czegoś. ;)

Meryam
05.05.2013, 09:15
Mi toolbar wyskakuje tylko po załadowaniu, więc zatrzymuję ładowanie strony jak juz widzę wszystko to, czego potrzebuję :P Ale za to za każdym razem gdy cokolwiek kliknę, nawet na pole tekstowe, wyskakuje okienko z reklamą gry, denerwujące to maksymalnie -.-
AdBlock sobie nie radzi T_T

Björk
05.05.2013, 09:27
Denerwujące, ale dzisiaj mam czysto...
A już nawet myślałam, że coś zainstalowałam, bez mojej wiedzy.

Cytryśnia
05.05.2013, 09:51
a ja nie mam nic O.o

cheeba
05.05.2013, 10:16
u mnie toolbar pojawił się wczoraj na chwilę, ale zaraz zniknął i nie pojawia się nawet gdy strona załaduje się do końca. nie mam też problemu z wyskakującymi reklamami, yea.

Kenny McCormick
05.05.2013, 11:01
Mi już okienko nie wyskakuje, ale jest to to na logo forum jak sie najedzie i toolbar cały czas :/

rudzielec
06.05.2013, 10:37
Ja mam zainstalowanego AdBlocka i na firefoxie nie wyskoczyło mi nic, zero reklam, żadnych toolbarów i tym podobnych, dlatego zdziwiło mnie o czym Wy w ogóle piszecie :P

Może to wina przeglądarki, ale głowy sobie za to uciąć nie dam, choć jak zajrzałam na forum przez explorera (gdzie nie mam zainstalowanego AdBlocka) okazało się, że również żaden toolbar mi nie wyskakuje, więc nie wiem.

motyka
06.05.2013, 11:08
mi też wyskakiwał ten nieszczęsny toolbar, nie mam zielonego pojęcia, skąd on się wziął, ale jest na to sposób (w Chrome z Adblockiem): kliknąć na niego prawym przyciskiem, najechać na Adblock i zablokować (pojawi się suwak, przeciągnąć go maksymalnie w prawo)

Searle
06.05.2013, 11:14
Dzięki motyka! Zadziałało :)

motyka
06.05.2013, 11:17
zauważyłem też to całe "Share" przed sekundą - z nim zróbcie to samo

Mroczny Pan Skromności
06.05.2013, 12:12
Rudziu, sprawdziłem na FF i faktycznie nic się nie pojawia, a adblocka nie mam :P

rudzielec
06.05.2013, 13:26
@up: no widzisz, ja już nie wiem od czego to zależy :|
ja nie mam tego nigdzie i nawet nie wiem o czym piszą niektórzy :P

Laselight
06.05.2013, 13:46
ja mam tylko wyskakujące okienka, pojawiają się rzadko O.o i też byłam zdziwiona o jakich toolbarach gadacie. nie mam nawet AdBlocka. nie korzystam z FF.

e. a po instalacji AdBlocka wyskakujące okna zniknęły

Cytryśnia
06.05.2013, 15:44
ja też korzystam z FF i tylko jednego dnia pod wieczór pojawił się toolbar, ale po prostu go zwinęłam :P

Sqiera
06.05.2013, 15:49
A ja się cały czas zastanawiam o czym wy wszyscy piszecie O.o Korzystam z Opery i ani razu mi nic nie wyskoczyło. Na forum weszłam również przez Firefoxa i też nic nie miałam.

αγάπη
08.05.2013, 21:36
dlaczego każdy post napisany w "Nowości z simowego świata", zresztą nie tylko, musi być zaakceptowany przez moderatora, to uciążliwe, myślę że wystarczyło by gdyby moderator tam zaglądał i ewentualnie robił porządek niż akceptował czyjąś wypowiedź. troche śmieszne jest wasze podejście.

Charionette
08.05.2013, 21:49
Nie bardzo rozumiem dlaczego jest to uciążliwe. Jeśli napisałeś post zgodny z tematem i regulaminem z reguły w miarę szybko zostaje on zaakceptowany i po kłopocie.
Moderacja została wprowadzona z powodu sporej ilości spamu w tych działach. Łatwiej jest akceptować i usuwać posty, które jeszcze się nie pojawiły.

Malin
08.05.2013, 22:46
Może być to niedogodnością, jeśli w temacie próbuje się prowadzić dyskusję w "czasie rzeczywistym", a moderator akceptuje posty hurtowo, raz na jakiś czas. Na przykład, odpisuje się w temacie jednej osobie i czeka na zatwierdzenie, a w międzyczasie piszą kolejne osoby. A potem zaskoczenie, bo przed nami jakieś nowe, nieczytane posty, więc albo robi się kilka editów, żeby każdemu odpisać (ufając, że autorom zachce się cofnąć w czytaniu do naszej wypowiedzi), albo pisze kolejnego posta i znów czeka... a tu znowu coś nowego przed nami. Taki bałagan myślowy się robi. Albo ktoś odpowiada na jakieś pytanie osoby powyżej, nie wiedząc, że w tej samej chwili zrobiło to już kilka osób. Oczywiście to takie wersje przy temacie z dużą aktywnością, no ale o to głównie się rozchodzi.
Mnie to osobiście ni ziębi, ni parzy, bo w tym dziale nie udzielam się aż tak często, ale jakbym miała wybierać, to też wolałabym wersję bez moderacji. Jeśli wam z tą opcją lepiej, to ok, ale przyznam, że na początku też byłam zaskoczona.

Ilona
09.05.2013, 12:41
dział nowości będzie nadal moderowany,bo będzie tak,jak było,czyli drugi offtop,zawsze możesz cytować posta,na którego odpowiadasz

Kenny McCormick
16.05.2013, 14:08
po tygodniowej awarii dalej udajemy że nic sie nie stało i nic nie robimy, czy może w końcu szanowne władze podejmą jakieś kroki w celu ulepszenia, lub stworzenia nowego? (ciągłe tłumaczenie sie właścicielem jest już nudnę, więc błagam, wymyślcie chociaż przyzwoitą wymówkę)
Pozdrawiam, Kenny.

Laselight
16.05.2013, 14:20
:(( miałam napisać to samo i mnie wyprzedziles.

te awarie mnie zaczynają mocno denerwować. ostatnio była 3-4 dniowa, a teraz już tygodniowa. myślałam nawet, że już koniec forum.
szczerze mówiąc, to jestem za przeniesiemiem. można by.spróbować przenieść forum.

Björk
16.05.2013, 14:26
po tygodniowej awarii dalej udajemy że nic sie nie stało i nic nie robimy, czy może w końcu szanowne władze podejmą jakieś kroki w celu ulepszenia, lub stworzenia nowego? (ciągłe tłumaczenie sie właścicielem jest już nudnę, więc błagam, wymyślcie chociaż przyzwoitą wymówkę)
Pozdrawiam, Kenny.

Szanowne władze zawiadamiają, że forum będzie działało albo nie i jest to niezależne od nas.
Ale jak tak bardzo Cię to męczy to możesz założyć nowe :) Świat należy do odważnych.

Kenny McCormick
16.05.2013, 14:37
Ale jak tak bardzo Cię to męczy to możesz założyć nowe :) Świat należy do odważnych.

Bjork, wiesz, że o tym myslałem? żeby zrobić drugie fts. tylko na założenie pisanie poradników od nowa i w ogóle, pewnie będzie mało chętnych :/ i problem, gdzie założyć serwer :/

Rainbow
16.05.2013, 15:32
tylko na założenie pisanie poradników od nowa i w ogóle, pewnie będzie mało chętnych :/ i problem, gdzie założyć serwer :/

właśnie częściowo sam sobie odpowiedziałeś na pytanie 'dlaczego nie założymy drugiego forum'.
mogę ci przysiąc, ze nowe forum padłoby szybciej niż FTS z awariami. dlaczego? dlatego, że na nowe przeniosłoby się kilka osób, które siedzą w OT i grają w gry. większość, która tu została wypowiada się w tematach typowo simowych raz na ruski rok [o ile w ogóle]. na nowym forum więcej tematów powstało by w stylu 'walnij małym palcem u lewej nogi w klawiaturę', 'co jadłeś przedwczoraj na kolacje' czy inne banowanka. i uwierz mi, że nie daję szans żeby komukolwiek się chciało odtworzyć chociażby 1/4 poradników.
chciałabym zauważyć, że to jest forum o simsach, a nie 'forum pogadajmy o dupie maryni, pograjmy w gry i pociśnijmy z kogoś bekę' i celem istnienia tego forum jest odpowiedzieć na pytania i dopomóc ludziom, którzy mają problem z simsami. sprawa jest prosta - ktoś wchodzi na forum i ma z czymś problem. szuka więc odpowiedzi na swoje pytanie i na tym forum je znajdzie, bo było tu już multum różnorodnych problemów i odpowiedzi. powiedz mi teraz szczerze - czy ta garstka osób, która przeniosłaby się na nowe forum potrafiłaby jakoś dopomóc na różnorakie problemy? czy w ogóle osoba, która ma problem trafiłaby na nowe forum? nie, nie trafiłaby. nowe forum byłoby gdzieś na pierdyliardowej stronie w googlach po wpisaniu hasła np "forum simsy", a FTS jest na początku pierwszej.
z resztą, po co ja to tłumaczę, skoro mówiło to już kilka osób, kilka razy i ten, kto jest za przeniesieniem po prostu nie rozumie? niektórym się wydaje, że przenieść tak duże forum to jak pierdnąć. już nawet nie wspominam o shootersie, bo widzę, że to tez jest byle jaki argument. ale obiecuje, ze ten, komu uda się cudem z nim dogadać dostanie ode mnie wielką zgrzewę piwska ;p

Meryam
16.05.2013, 15:52
Ja osobiście uważam, że warto przynajmniej założyć forum awaryjne. Gdyby była dłuższa awaria, zawsze można by było iść na "drugie" forum. Nie mówię, że od razu mamy przenosić całe forum, broń boże, ale zawsze warto spróbować.

A tak na marginesie, to jednak wkurza mnie trochę postawa administracji. "nie przeniesiemy, bo kto będzie pisał poradniki? kto będzie w ogóle pisał?" - chcę tylko zauważyć, że ja, wchodząc na forum codziennie, widzę, że zawsze dział z TS3 jest aktywny. TS2 sporadycznie, ale TS3 praktycznie codziennie. Poza tym, na niemal każdym forum, czy to fanowskim, czy forum o grze, offtopic to ZAWSZE najbardziej aktywny dział. Sama jestem zarejestrowana na... aktualnie 4 forach poza tym, i tam także offtopic ma najwięcej postów i najczęściej się one tam pojawiają. Więc dla mnie to nie jest argument.
Tyle ode mnie.

Mroczny Pan Skromności
16.05.2013, 15:53
ale obiecuje, ze ten, komu uda się cudem z nim dogadać dostanie ode mnie wielką zgrzewę piwska ;p
Kowal, coś wspominałeś o kupnie forum, to teraz masz motywację :D

Apo, zgodzę się z Tobą po części, bo jest na forum mnóstwo zagadnień dotyczących pierwszej i drugiej części. Ale już jeśli chodzi o trzecią część, to istnieje mnóstwo innych forów, które nie ustępują nam pod względem ilości informacji. A wkrótce pojawi się czwarta. Spójrzmy prawdzie w oczy, nowych użytkowników nie ma i nie będzie, bo forum stanęło w miejscu i nie ma kompletnie nic do zaoferowania. Mało kogo interesuje dwójka, o jedynce nawet nie wspomnę. Właściwie jedyny argument na "nie" to dla mnie wszelkie poradniki na temat poprzednich części gry, no i "sentyment", który osobiście też mam, ale i tak niezmiernie irytuje mnie ten brak... wszystkiego.

Ilona
16.05.2013, 16:07
Ja osobiście uważam, że warto przynajmniej założyć forum awaryjne. Gdyby była dłuższa awaria, zawsze można by było iść na "drugie" forum.

jeżeli to sfinansujesz,to nie ma sprawy,Wy chyba sobie nie zdajecie sprawy z tego,ze za serwer trzeba płacić i to wcale nie są takie groszowe sprawy,znam forum, którego koszt wynosi 500zl na kwartał,a poza tym była już sonda na ten temat,czy się przenosimy,wiec uważam,ze ciągłe gadanie o przeniesieniu się gdzie indziej nie ma sensu=nabijanie sobie sobie postów =spam= ostrzeżenie

Mroczny Pan Skromności
16.05.2013, 16:21
Nie, żebym był złośliwy, ale jak sama nazwa "forum awaryjne" sugeruje, że nie musi na nim być nie wiadomo co. Istnieją serwisy, które dają możliwość założenia strony za darmo, idealne rozwiązanie na awarie, bo przecież po to miałoby być forum awaryjne.

Cytryśnia
16.05.2013, 16:36
czy inne banowanka
ejjj, banowanko jest spoko

a tak w ogóle to czy ktokolwiek jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie: dlaczego do cholery są te awarie?!

Rainbow
16.05.2013, 16:40
z jednej strony - tak, mógłby to być dobry pomysł. ale z drugiej... tak jak mówię - po co? pograć? ok, przyjmijmy, ze to forum pada. jest forum awaryjne za free. co dalej? jeśli nie mielibyśmy skopiowanych np poradników/fotostory/jakiś dział TS to zakladalibyscie wszystko od nowa? niech mi ktos wytłumaczy, bo nie potrafie sobie tego wyobrazić. siedzimy wtedy na pustym forum thesims na którym żyje jedynie off. [tak, ja rozumiem, że zawsze musi być ot na forach, ale chyba chodzi o to, ze jest to jedynie miły dodatek. jeśli w forum chodziłoby głównie o gadanie na temat wszystkiego i niczego wtedy byłoby 'forum offtopic' czy coś w ten deseń', nie?] co jest wtedy sensem istnienia forum awaryjnego?

rudzielec
16.05.2013, 17:16
uważam,ze ciągłe gadanie o przeniesieniu się gdzie indziej nie ma sensu=nabijanie sobie sobie postów =spam= ostrzeżenie

DOKŁADNIE TAK!

ja rozumiem rozgoryczenie co niektórych, ale ciągłe wznawianie tematu przeniesienia forum, po każdej awarii i pisanie w kółko tego samego to zwyczajne nabijanie sobie postów, więc jeśli ktoś ma do powiedzenia coś nowego i z sensem to proszę bardzo, ale jeśli macie dalej zamiar pisać o tym samym to lepiej się powstrzymajcie bo polecą warny :)

Malin
16.05.2013, 17:22
Pozdrawiam, Kenny.
Autentycznie czekałam na Twój post w tym stylu! xD xD xD

Ja już swoje zdanie na temat nowego/awaryjnego (jak zwał, tak zwał) forum wyraziłam po poprzedniej awarii, więc bezsensem będzie się powtarzać. Dość powiedzieć, że całkowicie zgadzam się z Apocalypsą. Pomysł nowego forum pod szyldem "The Sims" jest całkowitym niewypałem, bo przy takiej ilości for o tej tematyce, zwłaszcza tych o kilkuletnim stażu i mających "ugruntowaną pozycję" w sieci, nikt nie będzie chciał się rejestrować na takim nowym, całkowicie pustym. Chcecie pogaduszek? Dlaczego nie udacie się na fanpage forum na Facebooku? Tamta strona świeci pustkami i nikt się nie udziela, a przecież w razie tych awarii tam możecie śmiało dyskutować. Po co od razu nowe, bezsensowne forum?

A co do Ciebie Ken, no błagam Cię, ile razy trzeba Ci pisać jedno i to samo? ;/ Po każdej awarii podnoszony jest ten temat i za każdym razem pisane jest to samo, TE SAME wyjaśnienia. NIKT NIE MA NA TO WPŁYWU, nawet administracja. Dlaczego nie potraficie tego ogarnąć, tylko ciągle wznawiacie i wałkujecie do obrzydzenia ten temat? Sama nie wiem, czy się śmiać, czy płakać, jak widzę nowe posty po każdej awarii ;/

Kenny McCormick
16.05.2013, 17:29
co? no może to, że przez tydzień zbierają sie problemy użytkownikom. a kto wie, ile potrwa następna awaria? 2 tygonie? 3? miesiąc?

roboty z takim forum na pięc minut https://awaryjnefts.fora.pl/index.php?sid=42c6b5741fbfba92556fb6e2a2e8df9f ;p

Björk
16.05.2013, 17:33
co? no może to, że przez tydzień zbierają sie problemy użytkownikom. a kto wie, ile potrwa następna awaria? 2 tygonie? 3? miesiąc?

roboty z takim forum na pięc minut https://awaryjnefts.fora.pl/index.php?sid=42c6b5741fbfba92556fb6e2a2e8df9f ;p

Ale to możesz rozwiązywać problemy na thesims3.com

Kenny McCormick
16.05.2013, 17:38

Gram w dwójkę ;)

Diana
16.05.2013, 18:26
Ja nie jestem za przenoszeniem forum. Fakt, długie awarie są irytujące, ale... spójrzcie na to z innej strony ;)
Np. macie więcej czasu na zajęcie się swoim fotostory lub czymś innym w tym stylu. Wiem, to nie jest przekonujący argument. Ale czy kilka dni awarii to aż taka straszna rzecz? Wystarczy przeczekać.
A zakładanie nowego forum nie jest zbyt dobrym pomysłem. Za nic się nie odtworzy atmosfery stąd. Bo jest tylko jedyne takie forum.thesims.pl, które istnieje od 2002 roku. Na którym możemy oglądać legendarne fotostory tworzone wieki temu, typu "Balcony Revolution".
I moim zdaniem to jest najlepsze forum o simach. Jeśli się przeniesiemy, wszystko pójdzie na marne, bo nowe forum to nie będzie już to samo forum. No chyba, że to by padło na wieki wieków, to innego wyjścia nie ma. Takie jest moje zdanie.

Mroczny Pan Skromności
16.05.2013, 19:17
uważam,ze ciągłe gadanie o przeniesieniu się gdzie indziej nie ma sensu=nabijanie sobie sobie postów =spam= ostrzeżenie
skoro nikomu nie chce się nawet przeczytać ze zrozumieniem argumentacji drugiej strony, to rzeczywiście może lepiej odpuścić. Bo oczywiście żaden admin/mod nie raczył zauważyć, że nie pisze si już o przeniesieniu, tylko o FORUM AWARYJNYM. Swoją drogą, już nie pierwszy raz w taki sposób modzi/admini próbują uciąć dyskusję. Myślicie, że jak pogrozicie warnami, to wszyscy nagle będą zadowoleni? Gratuluję.
Aaaaaaaaa, dzięki wielkie! Ale w takim razie, po co w ogóle to forum? Skoro, jak to moderatorka nieco wyżej napisała, to jest forum o simsach, to DO #####, JAK CHCĘ ROZWIĄZAĆ PROBLEM Z SIMSAMI, TO WCHODZĘ TUTAJ. Abstrakcja, co?

Ilona
16.05.2013, 19:24
skoro nikomu nie chce się nawet przeczytać ze zrozumieniem

i vice versa

drogą, już nie pierwszy raz w taki sposób modzi/admini próbują uciąć dyskusję.

byłoby inaczej,gdyby forum należało do nas,ale nie należy i nie tylko Was meczy ta cala sytuacja oraz te same wyjaśnienia

Mroczny Pan Skromności
16.05.2013, 19:27
i vice versa
można konkrety? Przyznać musisz, że niezbyt rozwinięta jest Twoja wypowiedź, a chciałbym wyciągnąć jakieś wnioski, lecz nie mogę.
byłoby inaczej,gdyby forum należało do nas,ale nie należy i nie tylko Was meczy ta cala sytuacja oraz te same wyjaśnienia
i znów czytanie ze zrozumieniem. Tutaj nie miałem już na myśli sytuacji forum, tylko sposób traktowania userów przez Szanowną Ekipę, a przynajmniej jej część ;)

Rainbow
16.05.2013, 19:43
Swoją drogą, już nie pierwszy raz w taki sposób modzi/admini próbują uciąć dyskusję. Myślicie, że jak pogrozicie warnami, to wszyscy nagle będą zadowoleni? Gratuluję.

Mroczny, ale jednak sam musisz przyznać, ze niektórzy pisząc tu już któryś post pod rząd na ten sam temat nabijają sobie licznik. to samo co napisałam ja było już wspomniane kilkakrotnie wcześniej i nie rozumiem po co pisać to samo kilka razy. jeśli ktoś nie rozumie co się do niego pisze to ja mu bardzo współczuję. jak ktoś zrozumie to nie napisze setnego posta o tym samym. jak komuś zależy to wymyśli jakiś lepszy plan działania dot. forum, a nie zawraca cały czas gitarę tym samym. albo przedstawi jakieś argumenty, rozrysuje czytelną tabelkę, łotever. a nie w kółko cały czas 'no, ta administracja to ma nas głęboko, no, ja mówiłem, i znowu forum padło, następnym razem na piec miesięcy padnie, gdzie ja tera napisze ze właśnie skarpety kupiłem, no, tak to jest, odkupiliby ino to forumełe w koncu'
z resztą, ja bardzo chętnie porozmawiam bez ucinania rozmowy, ale też bez nabijactwa. jest np PW albo wiad. profilowe [jak ktoś by bardzo chciał, żeby rozmowa była upubliczniona ;> ]

Vanitas
16.05.2013, 19:45

Gratuluje, wreszcie masz gdzie spamowac bez ograniczen narzucanych przez głupią administrację i równie kretynski regulamin (ktory oczywiscie znasz, co zaznaczasz przy kazdej okazji).

Awarie które przytrafiają się na forum mozna bardzo łatwo rozwiązać, zajmuje to dosłownie sekundę, z tym, że może to zrobić tylko właściciel. Te przerwy wynikają z tego, że właściciela często nie ma i odczytuje wiadomość od nas dopiero po jakimś czasie.

Co do awaryjnego forum - w sumie jest mi obojętne, z jednej strony fajnie jeśli coś takiego by było (zawsze jakies zabezpieczenie), ale z drugiej nie wierze, że takie coś się utrzyma.

A co do warnów o których piszesz MPS ile razy można upominać słownie skoro i tak macie nas głęboko wiadomo gdzie. I mówię ogólnie, nie tylko w odniesieniu do tej sytuacji.

Meryam
16.05.2013, 20:53
'no, ta administracja to ma nas głęboko, no, ja mówiłem, i znowu forum padło, następnym razem na piec miesięcy padnie, gdzie ja tera napisze ze właśnie skarpety kupiłem, no, tak to jest, odkupiliby ino to forumełe w koncu'

...nikt nic takiego nie napisał.
Słuchajcie. To jest tylko propozycja. Nikt nie rwie się z motyką na słońce (no, może oprócz Kennyego, ale to pomińmy), żeby od razu zakładać forum awaryjne i przenosić tam wszystkie posty. Cały czas tłumaczycie się rzeczami typu "a kto by tam pisał?", "a co z poradnikami?".
1. Pisaliby wszyscy ci, którzy normalnie piszą tu, na forum. To nie jest przecież tak, że jak jest awaria, to od razu wszyscy całkowicie rezygnują z forum. Ja przykładowo, z niektórymi osobami nie mam w ogóle kontaktu poza forum, a chciałabym z nimi porozmawiać. A co jak się zdarzy awaria? Po to powstałoby forum awaryjne. Aby móc kontynuować rozmowy, bez ich przerywania, "bo awaria".
2. Poradniki to też nie jest jakiś wielki problem. Zawsze można je skopiować i dać credit. Ja tak robię ze zdjęciami na tumblrze i jakoś nikt się nie pluje o te zdjęcia. Wiadomo, na upartego, jakby ktoś napisał, że przykładowo nie życzy sobie, by jego zdjęcia umieszczać na tumblrze - spoko, ja się dostosuję. Robicie z igły widły.

Co do warnów, to ja osobiście rozumiem waszą irytację, ale jednak to jest forum. Wiadomo, wałkować tego samego po 100 razy nie ma sensu, ale z drugiej strony wasze odpowiedzi "i vice versa" też jakoś wiele do dyskusji nie wnoszą ;)

Poza tym, ja mam drobne pytanie do administracji forum, bo domyślam się, że moderacja nie ma takiej możliwości, chociaż kto wie - czy jest możliwość utworzenia kopii zapasowej forum?

Ponadto, czy nie można poszukać gdziekolwiek osoby chętnej, by to forum po prostu kupić od Shootersa? Nie musi to być nawet osoba udzielająca się wiele na forum, a jedynie ktoś, kto naprawiłby w końcu tonę błędów w skryptach, itd. Oczywiście ja nie mówię, że taki chętny znalazłby się od zaraz, ale zawsze warto poszukać ;)

motyka
16.05.2013, 21:00
Poza tym, ja mam drobne pytanie do administracji forum, bo domyślam się, że moderacja nie ma takiej możliwości, chociaż kto wie - czy jest możliwość utworzenia kopii zapasowej forum?

jest taka możliwość, mam tę pozycję w panelu

jeśli chodzi o awaryjne forum, to mam wielkie wątpliwości, czy to przedsięwzięcie wypali - chodzi mi o ciągłość funkcjonowania forum i toczących się rozmów, które będą prowadzone jedynie raz na jakiś czas w razie ewentualnych, przyszłych awarii. będzie można jedynie zbierać kurz garściami

a co do braku naszego wpływu na sytuację - jest to prawda, nie żadna "zużyta" wymówka, tak więc powstrzymajcie od tego typu komentarzy. nam też nie jest to na rękę - gdyby nie zależało nam na forum, rzucilibyśmy je w cholerę i róbta co chceta

Rainbow
16.05.2013, 21:14
...nikt nic takiego nie napisał.
to był przykład, jak to nieraz wygląda ;>

Słuchajcie. To jest tylko propozycja. Nikt nie rwie się z motyką na słońce (no, może oprócz Kennyego, ale to pomińmy), żeby od razu zakładać forum awaryjne i przenosić tam wszystkie posty. Cały czas tłumaczycie się rzeczami typu "a kto by tam pisał?", "a co z poradnikami?".
1. Pisaliby wszyscy ci, którzy normalnie piszą tu, na forum. To nie jest przecież tak, że jak jest awaria, to od razu wszyscy całkowicie rezygnują z forum. Ja przykładowo, z niektórymi osobami nie mam w ogóle kontaktu poza forum, a chciałabym z nimi porozmawiać. A co jak się zdarzy awaria? Po to powstałoby forum awaryjne. Aby móc kontynuować rozmowy, bez ich przerywania, "bo awaria".

skoro takie forum byłoby po to, żeby tylko pogadać 'tak ło', to równie dobrze można iść na gg/fb/gdziekolwiek. a jak nie to przeczekać. bo po prostu nie ma sensu w takim razie jest tworzenie czegoś takiego dla jednego tematu.

kubuss
16.05.2013, 22:24
ja rozumiem rozgoryczenie co niektórych, ale ciągłe wznawianie tematu przeniesienia forum, po każdej awarii i pisanie w kółko tego samego to zwyczajne nabijanie sobie postów, więc jeśli ktoś ma do powiedzenia coś nowego i z sensem to proszę bardzo, ale jeśli macie dalej zamiar pisać o tym samym to lepiej się powstrzymajcie bo polecą warny :)

Wydaje mi się że moda na nabijanie sobie postów już chyba nie obowiązuje, no ale mogę się nie znać, po prostu nie oszukujmy się ludzie to debile, myślą że napiszą coś 5451648545131 razy to problem się rozwiąże.

Jednak z drugiej strony pisanie że za posty polecą warny bądź bany jest trochę bezmyślne, bo to jak tłumienie ognia ogniem, bądź płachta na byka.

Wiara "myśli" (bynajmniej co poniektórzy), że jeżeli administracja nie rozwiązuje problemów to ma ich w dupie, bo przecież wiecznie i zaciekle o to walczą. Więc wykazują identyczny stosunek do administracji.

Wątpię czy to się zmieni, bo ograniczonemu myślowo nie wytłumaczy się że nic nie da się zrobić bo forum nie należy do żadnego z nas. A gdybanie co by było gdyby jest tu chu*a potrzebne. Bo wiemy jak zaradzić, ale nie ma możliwości aby tę wiedzę wykorzystać.

Irytujący jest stosunek na linii moderacja-użytkownicy, administracja-użytkownicy i na odwrót, bo czytając posty tych 3 grup można stwierdzić, że ktoś się z chu*em na rozumy pozamieniał. Taka jest prawda nakręcacie się nawzajem. Użytkownicy podjudzają Adm/Mod i dają się przez nich prowokować i na odwrót. Jak już pisałem zwalczanie ognia ogniem.

Damian
18.05.2013, 16:04
Czemu w dziale Downloads nie ma "The Sims" ?
Jest możliwość stworzenia takiego czegoś do wstawiania dodatków do tej części ?

Liv
18.05.2013, 16:12
Zastanowiłeś się może, ilu jeszcze ludzi regularnie gra w "jedynkę", a co dopiero tworzy dodatki?
Bo czytając tego posta mam nieodparte wrażenie że owi "ludzie, którzy tworzą dodatki" to jesteś Ty albo jakaś nieokreślona bliżej osoba.

@down: dla jednej osoby nie założą specjalnie działu.

Damian
18.05.2013, 16:13
@Up Ja nadal gram w jedynkę, z chęcią bym powstawiał jakieś dodatki.

anizali
18.05.2013, 18:05
Może otwórz swój temat w dziale do TS1.
Zainteresowani z pewnością znajdą :)

Björk
18.05.2013, 19:49
Może otwórz swój temat w dziale do TS1.
Zainteresowani z pewnością znajdą :)

O właśnie :) A jak temat będzie cieszył się popularnością...

Damian
19.05.2013, 19:26
A co ze współpracą z Twoje Simy, proponowałem wam jeden projekt to teraz widzę że w końcu twoje simy robią ten projekt sam.
Dostałem odpowiedź od Sims True Life {nie wiem czemu po 3 miesiącach} że są chętni zrobić także z wami jakiś projekt, wymianę bannerów czy coś w tym stylu, odpowiedzi także nie otrzymałem.
Więcej promocji, bo jak na razie cisza i samo narzekanie że "forum upada" "co raz mniej użytkowników"

Meryam
19.05.2013, 19:41
A co ze współpracą z Twoje Simy, proponowałem wam jeden projekt to teraz widzę że w końcu twoje simy robią ten projekt sam.
Dostałem odpowiedź od Sims True Life {nie wiem czemu po 3 miesiącach} że są chętni zrobić także z wami jakiś projekt, wymianę bannerów czy coś w tym stylu, odpowiedzi także nie otrzymałem.
Więcej promocji, bo jak na razie cisza i samo narzekanie że "forum upada" "co raz mniej użytkowników"

Wypowiem się w imieniu pozostałych Promotorek.
Co do projektu z Twoje Simy - nie dostałyśmy na ten temat żadnych informacji.
A jeśli chodzi o Sims True Life, to właśnie nad tym pracujemy :) Banner jest w trakcie tworzenia (przez przerwę na forum musiałam to odłożyć w czasie)

Damian
20.05.2013, 06:32
W dziale promotorskim ----> dyskusje ----> project green.

Meryam
20.05.2013, 13:46
Wybacz, ale w dziale promotorskim nie istnieje taki temat :) Poza tym, to nie jest miejsce na omawianie takich spraw, nie róbmy offtopu.

Damian
20.05.2013, 20:31
No nic nawet dawałem tam nawet grafikę, no ale jak chcecie to można się zawsze skontaktować z Błażejem z Twoich Simów ...
No ale wiesz promocja chyba też zalicza się do uwag dot. działania forum :P

__
Wam też te wyskakujące reklamy zniknęły ? , teraz jest ich ciut mniej o_o

Malin
20.05.2013, 20:58
No ale wiesz promocja chyba też zalicza się do uwag dot. działania forum :P
Ale w tym miejscu (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65095) jest cały temat poświęcony promowaniu i fanpejdżom, więc wszelkie uwagi możesz pisać tam ;) Przynajmniej wszystkie informacje/sugestie/pytania są zebrane w kupie i nie ma bałaganu.

Damian
21.05.2013, 07:12
Dzięki, nie zauważyłem tematu z fanpag'em :X

Wracając, wam też się pojawia wymuszona reklama Grepolis ?

kubuss
21.05.2013, 18:42
Istnieje coś takiego jak AdBlock. Sam sobie odpowiedz.

Mroczny Pan Skromności
25.06.2013, 19:04
Zauważyłem, że w miejscu bannera TwoichSimów znalazł się banner SimsTrueLife - można wiedzieć, na czym polega współpraca (zakładam, że współpracujemy xD)?

anizali
26.06.2013, 14:59
Tak, współpracujemy.
Nie ustalałam żadnych szczegółowych warunków poza wymianą bannerów :)

kubuss
27.06.2013, 11:33
ten banner taki duży że bez okularów go nie widziałem O.o

La Tortura
27.06.2013, 13:36
wlaśnie powiększcie banner i poinformujcie jakoś reszte o tej współpracy.. Bardzo fajnie, ze mamy partnerów, fanpage'a i simbrla. Jest was trójka, więc może więcej partnerów i reklam na forach i to forum podniesie się..

jest gdzies informacja dla kazdego ze rudzielec odszedł?

rudzielec
27.06.2013, 16:01
@Flo: Jak tam jestem tylko małym, rudym szkodnikiem, który ginie gdzieś w odmętach społeczności tego forum, więc kto by sobie mną głowę zawracał ;)

No, a banner faktycznie przydałby się większy, bo ledwo go widać na dole strony.

EDIT: A właśnie mi się przypomniała jeszcze jedna istotna kwestia odnośnie banneru!
Z tego, co pamiętam z czasów moderowania, o żadnej współpracy z tą stroną nie było mowy, tylko właściwie rozchodziło się o wymianę bannerów i nic więcej, więc możecie mi wytłumaczyć jaką współpracę udało wam się nawiązać z tamtą stroną o simsach?

I prosiłabym grzecznie, kulturalnie i bez chamstwa, by następnym razem jeśli ktoś zedrze mi z licznika ponad 50 postów, to niech mnie o tym łaskawie poinformuje, gdyż nie lubię takich jakże zaskakujących niespodzianek.
Dziękuję.

@down: Mroku, jeszcze chwila i Ty byś się nawet nie zorientował, że nie jestem modem :D
Tak się składa, że nie potrzebuję zielonego nicku dla szpanu i opierdzielania się, więc sama zrezygnowałam i nikt mnie do tego nie zmusił :3

Mroczny Pan Skromności
27.06.2013, 17:00
Jak zawsze tylko ja o takich rzeczach informuję w wiadomościach :P A że te możecie czytać raz na dwa miesiące, to nie zawsze jest skąd się dowiedzieć.

anizali
27.06.2013, 18:43
Już, uzgadniam szczegóły (ehh, miesiąc zwłoki, ale może źle nie będzie).
Jakieś propozycje?

Jeszcze nie ustalałam.
Teraz zacznę.
Ehhh, opóźniony zapłon mam >.<

Jakieś propozycje?

Meryam
27.06.2013, 19:10
Jako promotor grafik wypowiem się w kwestii wielkości bannera:
Taki banner otrzymaliśmy od STL. My wysłaliśmy im taki sam, ze względu na to, że oni takiego od nas chcieli. Tyle ;) Rozmiar był ustalany przez STL ;)

Mroczny Pan Skromności
27.06.2013, 19:13
Trochę "goło" to wygląda xD
Proponuję jeszcze dodać informację na górze forum o współpracy [nie wiem w sumie, czemu jej nie było przy TwoichSimach] ;)

kubuss
27.06.2013, 22:00
pss, wchodzę na ich stronę i na próżno szukam naszego banneru. po stu czterdziestu minutach zobaczyłem napis Inne strony w sekcji Partnerzy. okej jestem, wśród dwustu i pół banerów znalazłem nasz żeby było śmieszniej po nazwie strony, najeżdżając kolejno na wszystkie bannery. wątpię ażeby ta wymiana bannerów coś zmieniła na naszym forum. oprócz złudnego przekonania że mamy super partnera.

rudzielec
28.06.2013, 14:39
wybaczcie, ale czy to jest jakiś żart?
jeżeli tak to bardzo kiepski:

http://img841.imageshack.us/img841/1569/yalj.png

osoba która nie logowała się od ponad miesiąca na forum ma supermoda, świetnie! <3
widocznie zajmuje się sprawami forum telepatycznie!
szkoda, że nigdzie o tym nie wspomnieliście, w każdym razie gratuluję, mam nadzieję na dalsze, trafne decyzje!

@down: no akurat w tym masz rację, choć to nie jest bulwers, tylko zwrócenie uwagi, bo jak człowiek nic nie robiący na forum, może dostać super moda? (nie żebym miała coś do Lexi, po prostu to wydaje mi się nienormalne...)

Liv
28.06.2013, 14:50
UV 3 miesiące po ostatnim logowaniu nadal miała s.moda ;) Nie wiem, czemu się bulwersujesz, rudzielcu. Jakbyś nie znała naszej administracji! Pewnie mają ważniejsze rzeczy do roboty aniżeli kontrolowanie poczynań moderatorów/administratorów.

@up: ależ ja Cię świetnie rozumiem :) Nie tylko Ty tutaj zrezygnowałaś.

Wielebny
28.06.2013, 15:19
Dlaczegoż to szanowna Pani Rudzielec posiada rangę "Moderator emerytka", a ja tylko nijakie "mod emeryt"? Moderator brzmi znacznie dostojnie, aniżeli samo mod.
Czuję się niebywale pokrzywdzony tą sytuacją.
Zróbcie coś z tym!

;D

Liv
28.06.2013, 15:51
@up: no ja nic nie mam, więc nie marudź :]

Mroczny Pan Skromności
28.06.2013, 16:07
Ej, właśnie, dlaczego Livka nic nie ma za dwa lata, jeśli się nie mylę, bycie modem? I to nie takim modem, który nic nie robi, tylko naprawdę pomocnym i aktywnym :>

Vanitas
28.06.2013, 16:47
Nie rozumiem was - skoro uważacie że my nic nie robimy i forum jest takie o dupę potłuc to po co tu siedzicie nadal? Nie odbierzcie mnie źle - nigdzie was nie wyganiam czy coś, ja zwyczajnie nie ogarniam.

Liv
28.06.2013, 17:16
Gin, nie odpowiada się pytaniem na pytanie, to po pierwsze.

Siedzimy i czekamy, aż administracja coś zrobi/forum padnie :) Forum jest dla rozrywki! A rozrywką niektórych jest hejtowanie :) Powinieneś na to wpaść!

I ja bym chętnie zadała takie jakże mądre pytanie! Mianowice, po co nam administracja, która nie rozumie użytkowników? Chyba dla nich ona jest ;)
Btw, ignorancja. Słabo.

Vanitas
28.06.2013, 17:20
Nie ignoruje, po prostu nie mam siły kolejny raz się z wami przepychać, bo i tak nic to nie da jak za każdym razem.
A jeżeli Liv potrzebuje tej rangi do łechtania swojego i tak dużego już ego to nie widze nic na przeszkodzie zeby ją dostała.

Liv
28.06.2013, 17:50
Ignorancja i Twoje zmęczenie wszystkim są już nam znane. Podziwiam Cię, że nadal jesteś na tym stanowisku, serio.
No i wiesz, zadałeś pytanie, a ja odpowiedziałam ;)

Bezosobowo? No dobrze!
A więc Liv stwierdziła, że ze swoim wcześniejszym zajęciem nie chce mieć już nic wspólnego. Ha, jakby jej mało było rang i zaszczytów!
Poza tym nie wydaje jej się, że w momencie rozdawania rang byłym moderatorom została pominięta przez przypadek. Dwóch lat TAKIEGO moderowania się tak łatwo nie zapomina ;)

Zresztą, ja już od Was niczego więcej nie chcę ;)

Mroczny Pan Skromności
28.06.2013, 19:22
No Gin, ciekawe, co mówisz, bo z tego, co zaobserwowałem [zresztą nie tylko ja], to nikt inny, tylko Ty "szpanowałeś" swoim zielonym kolorkiem, gdzie się dało...
A pytanie powinno brzmieć inaczej: co tu jeszcze robi administracja, skoro jej jedynym zajęciem jest "mieć dość".
Poza tym, Livka absolutnie nie przecenia swojej wartości, po prostu jest jej w pełni świadoma i tego nie ukrywa ;)
Dziękuję.

Korzystając z okazji, chciałbym zauważyć, że mój pięciopunktowy warn za "prokowacje" miał wygasnąć szóstego czerwca...

Malfurion
03.07.2013, 14:54
da sie cos zrobic, by starsze tematy w dziale videostory byly stale widoczne? w innych dzialach nie ma tego problemu

poza tym mozna by bylo zaaktualizowac temat z rangami ;)

@Ch: Temat z rangami zaktualizowany :)

Diana
03.07.2013, 15:44
Też mam tak jak SS, tylko u mnie jest też tak samo w dziale z grami, zawsze muszę brać "wyświetlaj od początku". Nie wiem jak na to zaradzić :|

Mroczny Pan Skromności
05.07.2013, 08:17
Mała ciekawostka (zapewne dużo osób już to wiedziało, ale co tam xD)
Zerknąłem sobie dziś na dół strony, a tam...
"Najwięcej aktywnych użytkowników (732) było dnia 03.04.2013, o godz. 12:47."

Z tymi niewidocznymi tematami, to nie jest tak, że one są usuwane? Zawsze byłem przekonany, że tak to działa :P

Fajnie, że zrobiliście porządek w dziale dot. Forum. Myślę, że teraz łatwiej będzie wszystko znaleźć ;)

Liv
05.07.2013, 08:24
Ohohoho :O Co moje oczy widzą?!

Btw, ten temat ma chyba być w dziale na górze :) Ciągle się tu coś dzieje, no i nazwa jest adekwatna :D
Z tymi niewidocznymi tematami, to nie jest tak, że one są usuwane?
Temat można uniewidocznić na 4 sposoby:
- usunąć (wtedy widzą to moderatorzy) - można potem przywrócić jakby co,
- usunąć fizycznie (wtedy nie widzą moderatorzy :P),
- oznaczyć, że temat jest w moderacji - widzą modzi, nie widzą userzy,
- przenieść do rzeźni (no a tu już wiadomo xD).

Björk
05.07.2013, 08:34
Zgadnijcie kochani - czemu ten dział nazywa się archiwum? ;)