Zobacz pełną wersję : Rozmywanie się tekstur
Witam!
Mam następujący problem - gdy po jakimś czasie obrócę kamerę lub pojawi mi się w małym okienku że np. przyjechała pokojówka, rozmywają mi się tekstury - na ubraniach, na trawie, meblach itp. Na początku nie jest źle, z czasem jednak wygląda to ohydnie i odpalam gre ponownie bo wygląda to okropnie :O podejrzewam że stoi za tym jakiś dodatek z neta jakiś ciuch albo mebel itp. Czy jednak jest jakiś sposób aby temu zaradzić? Kiedyś widziałem taki plik SimsRecolourPatch czy coś takiego. Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam
Samantha
03.03.2008, 13:01
U mnie też był taki problem i okazało się, że pewien hack to powodował. Może być też wina jakiegoś dodatku z neta.
Miałam to samo... W miarę, gdy grałam gra rozmywała się. Co mi pomogło? Wymiana karty z geForca 4 na radka 9800 ;d
Kurde kompa kupowałem jakieś 3 lata temu nawet nie pamiętam co tam do niego wpakowałem :P do gier innych mam xboxa360 ale widzę że chyba do wakacji odłoże troche grosza na nieco szybszą maszynkę z jeszcze większym dyskiem bo jednak kurde coś bardzo lubie w tych simsach :P
wydaję mi się, że to zjawisko jest związane z wydajnością komputera. też mam ten problem, im dłużej gram, tym brzydziej wyglądają tekstury. z tego co widzę pomaga ustawienie gry na niższe detale - paradoksalnie na najniższej jakości tekstur gra wygląda ładniej niż na najwyższej, bo nie jest tak rozmazana.
jedyna rada to albo ulepszyć działanie kompa albo przyśpieszyć działanie gry (np wyrzucając zawartość Downloads)
Rocket, dobre. Spróbuje sprawdzić z mniejszymi detalami i wywale potem w trybie kupowania jakies przedmioty z których i tak nie korzystam :P
Według mnie to kwestia karty graficznej. Procesor mam wysoki, pamięci mam prawie 1 giga a mimo to mi się rozmywają. Jednak po jakimś czasie wracają do lepszego stanu. Cóż chyba jedyna rada to sprawdzić co jest w komputerze najsłabsze i wymienić albo obniżyć grze wymagania detali.
Smutne.
Rocket, musze ci powiedzieć że tak jakby działa. Obniżyłem troche rozdziałke do 1280x960 no i śmiga mi teraz OK :) dzięki wszystkim za rady :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.