PDA

Zobacz pełną wersję : Sim się zaciął

Shila
25.03.2008, 14:13
Mam problem, a dokładniej to grałam sobie w simsa i mój sim posadził małe dziecko na nocniku a ono w czynnościach ma, że jest jeszcze w kojcu i nie może zejść z tego nocnika :O co mam zrobić?
http://img529.imageshack.us/img529/1171/problem1kd9.jpg (http://imageshack.us)
http://img529.imageshack.us/img529/1171/problem1kd9.0d06846e68.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=529&i=problem1kd9.jpg)

Ireth Númenessë
25.03.2008, 14:32
Masz pirata czy oryginał?

Samantha
25.03.2008, 15:43
Wpisz kod boolProp TestingCheatsEnabled true i kliknij na Sima z wciśniętym Shiftem. Wybierz "force error" i "reset" :)

Shila
25.03.2008, 17:59
Mam orginał i właśnie to jest pierwszy raz, dzięki Serenity zaraz spróbuje :)

Edit:
Działa, dzięki wielkie :)

Thunder312
14.07.2009, 00:19
Witam,
nie chciałem zakładać nowego tematu, gdyż mój problem jest podobny do tego. Dlatego odkopałem stary temat.
Otóż grałem długo moją simką i nie zapiałem gry. Potem ona się zacięła w dużej wannie no i zapisałem grę. Znalazłem sposób jak ją uratować i odblokowałem ją. Jednak teraz kiedy jest odblokowana od razu po 10 sekundach pojawia się mroczny kościarz no i ona umiera. Mieszkała sama więc nie ma komu błagać o jej życie. Kościarz pojawia się, gdyż Simka długo była zablokowana i ma na minimum pasek energii, głodu i pęcherza.
Czy jest jakiś sposób/kod by szybko podnieść jej te paski energii, głodu itp? A może da się jakoś zrobić by była nieśmiertelna lub wskrzesić ją z urny za pomocą kodu?

Proszę o pomoc gdyż jestem nieźle sfrustrowany bo nieźle mi szło i wszystko super się układało a tu bum. No i żadnego zapisu poza tym, kiedy jest zacięta nie mam.

Björk
14.07.2009, 07:09
Jeżeli masz dodatek Nocne życie spróbuj wpisać zaraz po wczytaniu parceli MaxMotives.
Albo w trybie otoczenia wpisz podany powyżej boolProp Testing... i jak tylko wejdziesz na parcelę poprzesuwaj paski potrzeb simki myszką.

αγάπη
14.07.2009, 08:37
Dokładnie tak jak pisze bjork.

Izabela14
15.01.2011, 14:23
Hej. prosze o pomoc. Grając W sims2 moja simka zacięła mi się w wannie próbowałam wpisywać w kolejności shift+ctrl+c boolProp Testing... ale to nic nie działa lub nie umiem tego zrobić. Proszę o łopatologiczne wytłumaczenie;) krok po kroku jak go uratować bo jednocześnie wszystkie czynności życiowe maleją ;(

Liv
15.01.2011, 14:57
1. Włącz grę.
2. Poczekaj, aż się załaduje.
3. Wybierz otoczenie i dom z Simem.
4. Wciśnij crtl+alt+c.
5. Popatrz na górę ekranu.
6. W białym polu wpisz boolprop testingcheatsenabled true.
7. Wciśnij enter.
8. Najedź myszką na Sima.
9. Trzymaj wciśnięty shift i kliknij na Sima.
10. Znajdź polecenie ForceError i kliknij na to.
11. Pojawi Ci się okienko. Kliknij w nim na "reset".

Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam :)

Izabela14
15.01.2011, 19:50
Dzięki wielkie Liv! ;D bardzo dobrze wytlumaczyłaś ;)
to gram dalej dzięki

Kamis
18.01.2011, 23:43
A ja mam inny problem. Na początku bawiłam się posebox'ami, ale nagle moja simka w tym na górze pasku czynności miała 'Pościel łóżko'. Nie mogłam potem z nią nic zrobić, była cały czas w jednej pozycji, i cały czas miała czynność 'pościel łóżko', 'snap reset' na posebox'ie nie pomagało. W końcu wkurzyłam się, usunęłam ją moveobjects'em, i wyszłam z gry. Teraz trochę żałuję, i mam pytanie. Czy jak znowu tam wejdę to ona będzie w tej rodzinie, czy straciłam już ją? :P Nie wiem do końca czy mnie zrozumieliście.

Agataa103
19.01.2011, 09:07
głupi sposób, ale ja po prostu nie lubię robić i naprawiać czegoś w kompie tylko sprawdzam w grze... :p

Zrób nowego sima, jakiegokolwiek, wprowadź go do domu, usuń tak jak tego. Wyjdź z domu, wejdź ponownie i sprawdź czy będzie.

Nic innego mi na myśl nie przychodzi. Może ktoś inny bardziej pomoże, ale mój sposób możesz sprawdzić. :)

Liv
19.01.2011, 09:50
Jeśli nie zapisałaś gry, to będzie.
Jeśli zapisałaś myślę, że będzie się ją dało odzyskać ;)

Kamis
21.01.2011, 13:47
Dobra, szczęście że nie zapisałam, jest, dzięki za pomoc :D