PDA

Zobacz pełną wersję : Dom "Style" by: 19OlusiaSims92 [BRAK ZDJĘĆ]

19OlusiaSims92
05.04.2008, 09:37
Oto mój pierwszy dom na forum
--------------------------------

To wszystko. Liczę na szczere ocenki i komentarze :wub:

Koornela
05.04.2008, 09:47
Nie widziałam gorszego domku!!!
Dom jest wielki pomieszczenia są wielkie a wnich mało rzeczy!!!
Sypailnie nie są przytulne...Sypialnia nr.1 Popatrz wszystko dos iebie nie pasuje
Wszystko wyszło bardzo brzydko i wiesz co ci powiem: Wszystko jest na odwal
1/10

ZuuZaa
05.04.2008, 09:47
Bryła wygląda na jakiś opuszczony, nawiedzony, stary klasztor ;pp W domu jest pusto, ciemno i szaro. A ta niebieska kuchnia... Fuuj ;p Wogóle mi się nie podoba, bez oceny, bo wiesz jaką bym postawiła :)
Nie obrażaj się, mam nadzieje że następne domki będą ładniejsze ;p

EDIT: dom nazywa się 'style'??

Wielebny
05.04.2008, 10:06
Dlaczego zawsze gdy wszyscy stawiają swój pierwszy dom jest on taki wielki . Nie było by lepiej gdybyś zbudował\a mały przytulny domek na pewno były by lepsze oceny . Co do bryły domu jest ona tragiczna i jak wspomniał\a ZuuZaa wygląda jak opuszczony nawiedzony dom. Wnętrze jest już lepsze . Choć właściwie podoba mi się tylko salon bo reszta szkaradna szczególnie sypialnie są puste i stoi tam tylko łóżko . Dam 3\10 może niektórzy by powiedzieli że to zawyżona ocena ale widziałem gorsze domu na forum więc niżej nie mogę dać .

björn borg
05.04.2008, 10:16
3/5 - nie chce mi się opisywac, bo zgadzam się z poprzednikami

juice
05.04.2008, 10:38
Jedyne miejsce, które mi się podoba to ogród. Reszta jest strasznie wielka. Sypialnia nr 1 jest straszna 2\10

NOTplastic
05.04.2008, 10:47
1. Źle dobierasz kolory.
2. Jest pusto.
3. DOm nie stoi na fundamentach tylko na trawie.
4. Wszystkie 3 sypialnie to .... koszmar.
5. Kuchnia je ochydna
7. Ciemno tam .
8. Bryła jest brzydka, wygląda jak nawiedzone zamczysko.
9.Ogród taki sobie .
10. Ocena 1/10

jajczens
05.04.2008, 10:58
Twoim największym błędem jest kolorystyka.

bouffe
05.04.2008, 11:40
Dlaczego zawsze gdy wszyscy stawiają swój pierwszy dom jest on taki wielki . Nie było by lepiej gdybyś zbudował\a mały przytulny domek na pewno były by lepsze oceny.

Właśnie też, nie wiem, dlaczego tak jest... :O

Kolor bryły przypomina mi Kościół, jest okropnie wielki, no, ale dobrze, że nie ma aż za dużo wolnej przestrzeni, ale okropnie są pomalowane ściany, podłogi, itp.
Spróbuj budować przytulne domki, małe, dobieraj lepiej ściany, bierz te najbardziej kolorowe, bo te, które są w tym domu, wyglądają za mrocznie. xP
Czekam na następny domek. :D

Ocena: 2/10

Sheep-y
05.04.2008, 12:25
Popełniłaś ten sam błąd co wielu innych użytkowników, pokazujących na forum swój pierwszy dom, a mianowicie ‘zaszalałaś z bryłą’. Jest ona za duża, przez co pomieszczenia są trudne do umeblowania.
Spróbuj zbudować mały, parterowy dom na fundamentach. Odpuść sobie kamienne ściany i dodaj trochę zielska w ogrodzie, a będzie o wiele lepiej. Pokombinuj trochę z kodami typu:
Boolprop allow45degreeangleofrotation true (na ustawianie mebli ‘pod kątem’ )
Moveobjects on (tego chyba nie muszę tłumaczyć)
Boolprop snapobjectstogrid false (na ustawianie mebli poza ‘wyznaczonymi kratkami’ )
Na czas robienia zdjęć włącz oświetlenie w domu (będzie o wiele przytulniej) i próbuj ‘wejść’ kamerą do pomieszczeń. Popracuj też nad kolorystyką.
Z oceną liczbową się wstrzymam.

Sheba
05.04.2008, 12:37
Tak. zgadzam sie z wiekszoscią z was. bryła za duża jak na 1-szy raz wstawienia na forum.Nie wiem jak można stworzyć takie sypialnie ? chciałabyś w takich spać i spedzać z innymi tam czas ? ;| raczej nie. bo ja tez nie. wiec wzoruj się sobą .

1,5/10

Pozdr. od Sheby :wub:

Koornela
05.04.2008, 12:42
Tak. zgadzam sie z wiekszoscią z was. bryła za duża jak na 1-szy raz wstawienia na forum.Nie wiem jak można stworzyć takie sypialnie ? chciałabyś w takich spać i spedzać z innymi tam czas ? ;| raczej nie. bo ja tez nie. wiec wzoruj się sobą .

1,5/10

Pozdr. od Sheby :wub:

Zgadzam się z tobą sheba... Te sypialnie to poprostu koszmar...
Zrobione są poprostu...

Nesta
05.04.2008, 12:48
nie, no nie, no nie, no nie! to jest nie to! to jest jakaś pomylka! kosmiczna pomyłka!
Sypialnie to porażka, bryła to porażka, meble to porażka, kuchnia to porażka, hall to porażka. Łazienka i salon nie są porażką wg. mnie, ujdą w tłumie, ogród jest całkiem całkiem, ale ogólnie cała reszta to porażka jak już wcześniej pisałam.
Nie będę pisać oceny liczbowej - inni mnie wyręczyli...

treys
05.04.2008, 13:21
Czy ty w ogóle wiesz co to jest dom? No chyba nie bo to co zbodowałaś to (jak to inni nazwali) nawiedzone, ponure zamczysko. W środku wszystko pomiesznane, o kuchni już nie wspomnę ;/, sypalnie? KOSZMAR! Ogród jeszcze jakoś ujdzie. Następnym razem się bardziej postaraj.

Ftopic
05.04.2008, 14:08
Aaaa!!!!!okropnoŚĆ!!!!szkoda SŁÓw!!!!nie BĘde OceniaŁ!!!!

kotek23
05.04.2008, 15:12
Podoba mi się tylko ogród, niestety...

Postaraj się przy następnym domku ;)
Kilka rad: dawaj dużo elementów dekoracyjnych, twórz bardziej pomysłowe bryły, dawaj cieplejsze kolorki, i żeby meble do siebie pasowały :)

Następny domek na pewno będzie lepszy!

3/10

Ps. Zapraszam do moich domków. Linki w sygnaturze.

wampiś
05.04.2008, 15:23
aaaa oczopląsu można dostać, jak babcię kocham!:|
sypialnie z moich koszmarów :<
wszystko jakieś takie gigantyczne, pewnie gdyby się rozmawiało w takim pokoju to echo rozrywałoby czaszkę ;o

a ogrodzenie? hehe, to już w ogóle ^^""

rada:
mniejsze
przytulniejsze
jaśniejsze

życzę powodzenia..;d

zanetka89
05.04.2008, 15:44
jak zobaczyłam dom z zewnątrz to sie przestraszyłam, wygląda jakby w nim straszyło, jest duży i ciemny, wnętrze nie pasuje do nazwy bo nie jest w żadnym wypadku stylowy, kolory są niedobrane, jest pusto i w ogóle mi sie nie podoba, ogród może być, wyszedł Ci chyba najlepiej, daję 1/10

Chantelle
05.04.2008, 16:43
Bez obrazy,ale dom nie podoba mi się. Nic do siebie nie pasuje.Do tego bryła jest za duża.Jednym plusem jest dużo roślinności. 1/10

Nat95_Emosia:)
05.04.2008, 17:52
beznadziejne !! Co to jest ?! Czy mam jeszcze raz pisać...Jak dajesz dom na forum to się staraj go ładnie zrobić !! Okna niebieskie na szaro otynkowanego domu ?! zal.... 0/10

kubuss
05.04.2008, 20:26
O.o Czy to jest jakiś żart, prowokacja ?? Ten dom jest okropny, fuj, bleeee. Wiem że to twój pierwszy dom ale mogłaś się bardziej postarać. Ocena: -10/10

pozdrawiam:
kubuss

Cróffcia
06.04.2008, 16:08
chyba cię coś...! Okropny ten dom... rozumiem że pierwszy, ale nie moge powiedzieć że cudo bo to pierwszy. A jak na pierwszy dom na forum to i tak ohydny. Mój pierwszy dom w simsach (w grze nie na forum!) był ładniejszy.. Ten jest ciemny i ponury i wielki. 0/10

Sheba
06.04.2008, 17:13
Kubuss- nie poyliło ci sie przypadkiem ocenki ? ;d dałeś 10/10 .z czego wiem to chyba chciales dac moze 0,1/10 ? albo tak mialo wyjsc poprostu bo z twojego wypowiedzenia wynika ze raczej sie pomyliłaes :*

Co do mojej oceny to już napisałam .. ;/

bouffe
06.04.2008, 17:20
Kubuss- nie poyliło ci sie przypadkiem ocenki ? ;d dałeś 10/10.

Kuba napisał -10/10 a nie 10/10 :P

Ocena: -10/10

Ja też napisałam ocenę jakby co :)

Cróffcia
06.04.2008, 17:20
Sheba przeczytaj dokładnie, Kubuss napisał -10. Przypatrz się... ja też na początku myślałam że to cała 10
EDIT: Przepraszam, że się powtarzam, bo to już zostało wytłumaczone :con: Nie zauważyłam :shy:

Sheba
06.04.2008, 17:30
acha. myślłam ze to myślnik :) hih.. to w takim razie przepraszam :* buziam wszytskich :) i zdzieki za powturzenie mnie :)

pozdr. od Sheby :wub:

kubuss
06.04.2008, 18:47
Łoszzzzzz jaki szum :P Jak by co dałem -10 hyhy

pozdrawiam:
kubuss

vibratoria
06.04.2008, 18:48
Z zewnątrz wygląda mi to na Klasztor Sióstr Betanek. A w środku Muzeum Niezwykłości i Obrzydliwości.

Sheba
06.04.2008, 21:21
heeheh :D no a jak :) hihihi.

Koornela
07.04.2008, 06:28
Dobra ludzie przestańcie... No szczerze to poprostu brzydki dom(moja 7-letia siorka buduje lepiej) i dajcie już dziewcyznie spokuj...

tysiulek13
07.04.2008, 08:55
Popełniłaś typowy błąd, a mianowicie porobiłaś wielkie pokoje i prawie nic w nich nie umieściłaś. Przede wszystkim jest przeraźliwie pusto i prawie wszystko jest maxisowskie . 2/10

Patka :P
19.04.2008, 10:02
Dom znowu wygląda jak z TS1... Mam być szczera? Dobrze będę szczera. Ten dom to porażka.
Dostałabym padaczki w takiej sypialni. No,ale od początku. Bryła FATALNA, taki zwykły klocek, za duża. To ten ee... salon, za duży, poco simom tyle miejsca <zdziwiony> Tak strasznie urządzony, nic do siebie nie pasuje. Kuchnia, czemu zasłoniłaś lodówką okno?. Łazienka nie podoba mi się, te wzroki na ścinach <blee>. Sypialnia nr 1 <ochyda>, numer dwa <fuuj>, numer 3 <szkoda gadać>Jedyne miejsce które jest nawet ładne to ogród. Nie będę oceniać, bo wiesz co bym dała. Ale nie obraź się, nie zrażaj. Pewnie uważasz, że ja nie robie lepszych , a się wymądrzam. No ,ale to moje zdanie.
PS. Nie rób więcej oczo***nych sypialni.

Fiorella
19.04.2008, 13:05
Za ciemno!!! Wybieraj jaśniejsze ściany i zapal światła.Ładny ogród. W sypialniach pusto. Dodaj jakiś, kwiatek i nie używaj koloru dywanu takiego samego jak kolor ściany. Do dywanu czarno-białego zrób np. białe ściany.W kuchni nie pasują kolor ścian i podłogi. No, to tyle, ale to twój pierwszy domek na Forum więc masz 4,5/10 (dodałam też troche za ogód). Myślę,że jeśli zastosujesz moje rady na pewno będzie lepiej. Pozdr.

sympathique.
24.04.2008, 17:25
O MATKO, sypialnie mnie PRZERAZIŁY! Inne pomieszczenia też nie zachwycają! Są wielkie i puste, okropnie dobrane ściany i meble. Gdzie jest wyczucie smaku niektórych ludzi?! RZEŹNIA! Wszystko to rzeźnia oprócz ogrodu, a i on jest niezachwycający.