Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kopciuszek inaczej

Shinobuu
07.04.2008, 15:27
Nie, to nie jest kolejne cukierkowe Fotostory. Dodam jeszcze tak przed rozpoczęciem, że to moje pierwsze proszę więc o ocenę na luzie ;p.

Prolog

http://img530.imageshack.us/img530/1592/snapshot94ead104b503b93nl1.jpg
Cześć mam na imię Maja, żyje sobie jak każda inna nastolatka ze swoimi problemami itp. Nie nie ja ŻYŁAM jak każda normalna nastolatka póki mój kochany tatuś (Piotrek) nie znalazł sobie tego wrednego babska za żonę( Ivona się zwie), które cały dzień spędza przed lustrem podziwiając swoje nowe silikony.
http://img227.imageshack.us/img227/1921/snapshot94ead104b503bcclr1.jpg
Niestety mam teraz też dwie wredne siostry. Nie uśmiecha mi się to, szczególnie, że wszystkimi obowiązkami obarczają mnie. A zapomniałabym wam je przedstawić.
Pierwszą moją „siostrą” jest Jagoda ma 15 lat i dwa ulubione zajęcia leżenie na kanapie i oglądanie telewizji oraz podcinanie sobie żył. To drugie jest jej nałogowym zajęciem. Nie wiem co ona widzi w kaleczeniu sobie ciała ale gdy się ją o to pytam powiada, że to nie moja sprawa. Ja zresztą sama nie mam zamiaru mieszać się w to.
http://img153.imageshack.us/img153/1117/snapshot94ead1047503bb8pt7.jpg
Kasia jest moją drugą „siostrą”, czemu mnie tak ukaraliście jakby jedna siostra nie była kopem od losu. Ma również 15 lat. Osobiście bardzie ją trawie, jest do mnie milsza. Jej ulubionym zajęciem jest zabawa z bezdomnymi zwierzakami. Pisze tu zwierzakami, bo nie ogranicza się tylko do psów i kotów. Uwielbia również pingwiny skunksy.
http://img247.imageshack.us/img247/8490/snapshot94ead1049503b9dhv2.jpg
Żyłam sobie prawie całkiem normalnie do tego pamiętnego ranka, od tego czasu wszystko jest inaczej. Siedziałyśmy sobie przy stole Kasia nawijała mi coś o UFO, a tata poszedł zrobić śniadanie niestety dobrym kucharzem nie jest, ale Ivonie oczywiście nie chciało się nic robić.
Było nawet fajnie aż się dziwiłam, co się stało, że jest ok.
http://img296.imageshack.us/img296/9961/snapshot94ead1045503c4eqj8.jpg
No i długo na nieszczęście nie trzeba było czekać. Tata, gdy postawił mleko na piecu, aby te się gotowało, usiadł z nami do stołu, zagapił się no i stało się wybuchł pożar. Wszyscy oczywiście okropnie spanikowaliśmy,
Tata jako pierwszy odzyskał zimną krew i kazał nam się ewakuować, po czym wraz ze strażakiem próbował ugasić pożar. Pisze tu próbował po wprawdzie pożar został ugaszony, ale kosztem życia mojego kochanego taty.
http://img141.imageshack.us/img141/5870/snapshot94ead1047503c57da7.jpg
Nawet zdjęcia z jego udziałem nie wyglądają pięknie, bo Ivona wylała na nie swoją poranną kawę.
Teraz moje życie jest całkiem inne, ale o tym opowiem wam potem (Jagoda coś ode mnie chce).
__________________________________________________ ______________
Mam nadzieję, że się podobało zdjęcia są tak duże dlatego, że to coś w stylu opisu postaci. Następne zdjęcia będą mniejsze. 1 odcinek dam za jakieś 4 dni. Mam jeszcze pytanko zrobić go w formie komiksu, czy zostawić tak jak jest.

Nesta
07.04.2008, 15:36
póki mój kochany tatuś (Piotrek) nie znalazł sobie tego wrednego babska za żonę( Ivona się zwie), które cały dzień spędza przed lustrem podziwiając swoje nowe silikony.

ten tekst mnie rozwalił xD

postawił płatki na piecu, aby te się gotowały

To płatki się stawia na piecu żeby się gotowały? Mnie się nie zdaje, no ale dobra.

sam ze strażakiem

To sam czy ze strażakiem?

Ładnie napisane, zdjęcia całkiem całkiem, tylko że dwa pierwsze mi się nie wyświetlają. Tyle mogę powiedzieć narazie, a ocenię po następnym odcinku.

Shinobuu
07.04.2008, 16:16
Teraz widzę, że mnie też te zdjęcia górne się nie otwierają. Na początku wszystko było ok, zaraz to poprawię i to ze strażakiem ;p umkneło to mojej uwadze.

Liv
07.04.2008, 17:24
Mi się już otwierają :)
Fajnie sie zaczyna. Tekst rzeczywiście dobry ;)
Jedyne, co mi się nie podoba to mieszanie imion polskich z angielskimi. Nie mogłaś zamiast "Ivona" napisać po polsku przez "w"?
Prolog naprawdę mi się podoba. 9,5/10 :)

Milou
07.04.2008, 17:48
Mi też się otwierają :)
Prolog bardzo mi się podoba i z chęcią będę czytać dalej.
Ocenię po 3 odc. Pzdr. :)

Mirpul
07.04.2008, 18:01
Szczerze?
Ziew.
Sorry, ale historii o kopciuszku było parę multumów i jeszcze trochę.

Shinobuu
07.04.2008, 18:07
Nie bój się Mirpul kopciuszek to nie będzie, na początku miał troche nim być ale nie teraz :p. Tu nie będzie kolorowo ;p

Mirpul
07.04.2008, 18:11
To dobrze, bo już mi gardłem wychodzi.
Not-abene: Ładne fotki robisz ^.^

Tusiek
07.04.2008, 20:14
Szczerze? Ostatnie dwa zdjęcia the best :D. I te "kawowate" plamki, tylko... Jak ona zdążyła sięgnąć po aparat, włączyć go, zrobić zdjęcia, wywołać je, a potem jeszcze ta Ivona wylała tą kawę? I, i... To tak szybko! Fakt cukierkowata to ta opowieść nie jest...

Monitkowa
07.04.2008, 21:35
Bardzo ładnie + te stare, zżółkłe zdjęcia. :)
Teskt bez zarzutu.
Fajnie (lub nie fajnie ; )) Wyglądaja pocięte ręce Jagody. Zaczyna się świetnie ^^
10/10

Shinobuu
08.04.2008, 20:11
Jak ona zdążyła sięgnąć po aparat, włączyć go, zrobić zdjęcia, wywołać je, a potem jeszcze ta Ivona wylała tą kawę

Powiedzmy tak: Mają fotografa on robi im zdjęcia ;p. Jeśli chodzi o kawę od Ivony, to powiedzmy, że Maja oglądała sobie kiedyś tam z samego rana te zdjęcia, no i zostawiłą ja na stole. Po czasie do stołu usiadła Ivona i wylała "niechcący" kawę na zdjęcia ;p.

Lorette
09.04.2008, 15:14
Fajne, fajne... Tylko tą śmierć ojca ujęłaś tak jakby się nic nie stało, ale jak na pierwsze fs, to jest dobrze, a nawet lepiej niż dobrze... Ocenię trochę później ;d

shiyo
12.04.2008, 09:06
Całkiem całkiem fajne.
bardziej szczegółowo ocenię po 2 odc.

MiQued93
12.04.2008, 09:50
Nawet fajne jak na początek ;)
Ciekawe są te dwa ostatnie zdjęcia.. Pomysłowe ;)
Ale niektóre akcje (np. śmierć) napisałaś tak obojętnie. Dziewczyna która kochała swojego ojca nie napisałaby obojętnie w kilku zdaniach że zmarł..
No ale jednak jak na pierwsze fotostory to bardzo fajne.. ;)

Shinobuu
12.04.2008, 15:28
Co do śmierci ojca, to większą część 1 odcinka poświęciłam temu tematowi.

avenly
18.04.2008, 22:10
A kiedy ten nastepny odcinek?

wciągnelo ,mnie xD

Master of Disaster
27.06.2008, 03:05
Ale dlaczego Ivona? Proszę nie obrażac mojego ulubionego lektora, pardon, syntezatora mowy :D
A tak serio: bardzo mnie ubawiło to FS. Pisz dalej!
Doprawdy, urzekła mnie ta historia...

Adamsims
27.06.2008, 13:44
troche błędów w zdjęciach ale za to tekst jest dobry jak na pierwsze fs to oceniam na 8,5/10. I kiedy następny odcinek.

Souris
27.06.2008, 19:03
kiedy następny odcinek, świetne teksty piszesz, na serio rozbawiły mnie jak jeszcze nikt dzisiaj.

Martusiak
28.06.2008, 11:16
Dopiero teraz przeczytałam odcinek... Śmieszny! Te "nowe silikony" the best! Gratuluję :D

Gio
28.06.2008, 12:02
Tekst bardzo zabawny, jeszcze w żadnym FS na tym forum się tak nie uśmiałem. Pisz part drugijak najszybciej!!! oby byl rownie zabawny

Engang
07.08.2008, 20:23
osobiście podoba mi się :P
fajnie przekształciłaś kopciuszka
ogólnie mówiąc czekam na kolejny odcinek, bo zapowiada się fajnie :)

Andante
11.08.2008, 12:48
Moja droga Fobiczko - pisz jak najszybciej, bo wszyscy czekamy :)

Masakra
11.08.2008, 17:30
Ej no ludzie! Fobiczka napisała prolog w kwietniu i do tej pory nic! Czemu odświeżacie ten temat, nie sądzę, żeby coś jeszcze tu napisała.