Zobacz pełną wersję : Krok ku nowoczesności by kubuss [BRAK ZDJĘĆ]
Helooooł :*
Dzisiaj chciałbym Wam zaprezentować Mój nowy twór. Otóż jest to dom w stylu nowoczesnym :O Nie wiem dlaczego zrobiłem nowoczesny hmmm tak jakoś wyszło :D samo.
Pomieszczenia: Salon, kuchnia, 2x łazienka i sypialnia.
Parcela: 3x2
Testowany: Tak
Koszt: ?? miałem sprawdzić i zapomniałem XD
Przedstawię Wam bliżej historię tego domu. Dom został wybudowany w 1980 roku, pierwsza rodzina która w nim mieszkała po 9 latach się wyprowadziła. W 1990 roku dom został przerobiony na sklep, piętro domu zostało wtedy kompletnie zniszczone. Sklep prosperował do 1995 roku po czym właściciel zbankrutował. Do roku 2000 dom stał opuszczony. 20 maja 2000 roku wprowadziła się tam młoda dziewczyna, która ponownie dobudowała zniszczone piętro. Mieszkała w nim do 2007 roku po czym zginęła w tajemniczych okolicznościach. W 2008 roku dokładnie 20 lutego wprowadził się do tego domu młody chłopak . Dom został przez niego kompletnie odnowiony i urządzony bardzo nowocześnie.
Oto on:
Dzień dobry mam na imię Michał Kruk mam 24 lata i jestem po studiach biologicznych. Od niedawna pracuję w zawodzie oceanologa w Instytucie Oceanografi w SimCity. Chcę wam zaprezentować mój dom, Który kupiłem 20 lutego tego roku. Dom jest urządzony nowocześnie ponieważ sądzę że trzeba iść z duchem czasu :) Ok zacznijmy od wyglądu ogólnego domu.
Dziękuję za obejrzenie mojego domu i zapraszam w każdej wolnej chwili do siebie :) Dowidzenia
Ale się rozpisałem :P Zapraszam do komentowania i oceniania :)
pozdrawiam:
kubuss
Nat95_Emosia:)
21.04.2008, 21:02
No hymmm... nie popisałeś sie .. widziałam ładniejsze twoje domy ;] ...
Ale jest ok nie podoba mi się sypialnia ..
Za cały dom 9.5/10
Pozdro Nat.
Fiorella
21.04.2008, 21:04
Piękny!!! jest nowoczesny,a zarazem przytulny.10/10
Callineck
21.04.2008, 22:42
Podoba mi się dobór kolorów i mebli w salonie (nawet na półce są takie same) :)
Nie pasują mi w kuchni krzesła do mebli :(
Za to ogródek śliczny 10/10
Dom 5/10 (po kolorach nigdy bym nie odgadła, że mieszka w nim oceanolog)
Tak trochę nie na temat - podoba mi się to szczegółowe wprowadzenie w historię domu i jego mieszkańca. Lubię takie :D
Ps. O kurczę, mój 100 post!!!!!!!! Ale zleciało. Teraz zastanawiam się nad nagrodą dla szczęśliwcy, na którego trafiło ;P
haughton
21.04.2008, 23:44
Po pierwsze: Podoba mi się fakt, że odszedłeś tym razem od swojego "tradycyjnego" stylu budowania małych, prostolinijnych domów (nie licząc projektu nr 7 ;)). Bryła budynku całkiem zgrabna, tylko za smętna moim zdaniem. Wiem, że to nowoczesny dom, ale jakieś akcenty kontrastujące z tą bielą byłyby mile widziane.
Po drugie: niech będzie, że się czepiam ale po prostu muszę Ci to wytknąć: modernistyczny budynek, zbudowany na pustynnych piaskach, z zielonym ogrodem, w którym rosną kwiaty i krzewy w towarzystwie brzozy, świerku i żywopłotu?? Litościii. xP
Kolorowe wnętrza pasują do młodego człowieka, jakim jest Michał. Żywa kombinacja zieleni i czerwieni ładnie komponuje się z drewnem podłogi (tylko dlaczego telewizor stoi na środku pomieszczenia?), kuchnia typowo męska - nic tam do siebie nie pasuje (widać że Michał rzadko tam zagląda) , a łazienka ciasna i funkcjonalna.
Idziemy na górę: czysto, jasno i przestronnie. Właściwie to trochę zbyt przestronnie (chyba, że wlaściciel uczy się jazdy na rolkach we własnej sypialni). Kolor i kształt barierki przy schodach gryzie się z resztą pomieszczenia i moim zdaniem tapeta w kwiaty zdecydowanie nie jest odpowiednia dla młodego "oceanologa". W łazience na górze brakuje mi sedesu - takie bieganie na dół "za potrzebą" musi byc uciążliwe ;P
Greenlyme
22.04.2008, 09:24
Myślę, że to jeden z twoich słabszych tworów, ale i tak ładnie. Fajna kolorystyka. 7,5/10
Hehe dzięki za oceny, muszę się przyznać że pierwszy raz zrobiłem w The Sims 2 nowoczesną bryłę :P Mam zamiar wystawić następny dom właśnie w stylu nowoczesnym ale szukam do niego jeszcze paru rzeczy. Jak znajdę to wystawię :)
pozdrawiam:
kubuss
Jak dla mnie, każdy Twój dom jest b.ładny. Masz do tego talent.
A co do domu, podoba mi się, no, ale nie lubię dużych pomieszczeń, więc nie podoba mi się, że sypialnia jest za duża, ale to szczegół. :D
Ocena: 9,5/10
Wielebny
22.04.2008, 11:34
No cóż całkiem ładnie .
Jednak mam kilka zastrzeżeń
Jak wspomniał haughton do o koło pustynia a na parceli zielony ogród , nie za bardzo pasuje .
W środku ładne ciepło przyjemnie . I za miast łóżka jedno osobowego mogłeś dać dwu osobowe lepiej by to wyglądało bo ta sypialnia wygląda bardziej jak pokój nastolatka mieszkającego z rodzicami . ale reszta świetna i mała rada następnym razem wyłącz siatkę przy robieniu zdjęć bo psuje cały efekt moja końcowa ocena to 8\10 bo bryła mi się bardzo spodobała szczególnie od frontu
Bryła- podoba mi się :) 9/10
Salon: salon jest bardzo ładny, lubie takie ciepłe i bardzo żywe kolory 10/10 nie mam zastrzeżeń
Kuchnia: ładna, ale czegoś mi tu brakuje... tak, zmieniłabym stolik i krzesło 9/10
Łazienka 1: łazienka też mi się podoba, chociaż powinny być jakieś bajerki typu papier toaletowy ;p 9/10
sypialnia: sypialnia jest najgorszym pomieszczeniem w całym domu. jest bardzo pusto i są brzydkie meble- katastrofa moim zdaniem ;p 2/10
Łazienka 2: też ładna. 9/10
Ogółem: 48/60
Sypialnia ci najwięcej zabrała punktów :P
No no ;] Całkiem całkiem ;] Tylko hmm. moi zdaniem te ozko w ogrodzie wyglada tak :sztucznie
8,5/10 :*
bardzo ładny dom daje 10/10
Super urządzony ten dom jest! Nie podoba mi się kuchnia, bo jakaś taka nijaka jest. Ładne są łazienki i ogród też piękny. Ocenie tak: 9/10.
Dzięki za ocenki i zapraszam do salszego komentowania i oceniania mojego tworu XD
pozdrawiam:
kubuss
Piknie co tu duzo mowic 10/10
10/10; bardzo ładny domek i ciekawie opisany.
*Ashley*
23.04.2008, 19:38
Domek ładny 9/10
martusia_re2
02.05.2008, 13:03
DOmek bardzo ciekawy. Najmniej urocze pomieszczenie to sypialnia. TRoszeczkę za duża. Chociaż jak bys postawił na niej jakis okrągły dywan nie rzucałoby się to tak w oczy
amorek0123
27.05.2008, 11:55
Domek zajefajny :D ... ale
1. Powinieneś oddzielić sypialnię od klatki schodowej.
2. troszke pusta sypialnia
OCENA: mimo tego co napisalam daje nawet 2000/10 sliczny jak dla mnie :):)
velvecik94
29.05.2008, 19:41
Sypialnia jest trochę pusta, i te barierki od schodów raczej nie pasują do całego domu:D Bardzo fajne meble i extra bryła [miodzio]:D pozdr.
robisz straszne błędy w opisach:P
Palu-alu
19.06.2008, 16:12
10/10 Dasz do ściągniecia ???
Panna Lawenda
21.06.2008, 14:13
Tak, tak!Wspaniałe, śliczne!<zachwycona>
Ocena:
9.075/10
Bo 10 nie mogę jednak dać!
Hmm... Domek, całkiem ładny, ale w sypialni czegoś mi brakuje... A w salonie, ten telewizor mnie odrzuca, mógłbyś dać jakąś plazmę, czy coś =D Takie, małe, fajne, skromne 9/10
fajne wyglada bryla na tym pustkowiu, ale w srodku jest taki zwykly 8/10
Dzięki za ocenki. Zapraszam również do komentowania mojego ostatniego domku tego z numerem 14 w sygnaturze.
Pozdrowienia z Krety :D
Podoba mi sie , są bardzo ciepłe kolory , a salon mi się bardzo ale i to bardzo podoba. Cos taki ten ogródek nie teges jest 9,9/10 :PP .