Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.04.2008, 20:44   #1
kubuss

Reputacja: 10
Domyślnie Krok ku nowoczesności by kubuss [BRAK ZDJĘĆ]

Helooooł :*

Dzisiaj chciałbym Wam zaprezentować Mój nowy twór. Otóż jest to dom w stylu nowoczesnym Nie wiem dlaczego zrobiłem nowoczesny hmmm tak jakoś wyszło samo.

Pomieszczenia: Salon, kuchnia, 2x łazienka i sypialnia.
Parcela: 3x2
Testowany: Tak
Koszt: ?? miałem sprawdzić i zapomniałem XD

Przedstawię Wam bliżej historię tego domu. Dom został wybudowany w 1980 roku, pierwsza rodzina która w nim mieszkała po 9 latach się wyprowadziła. W 1990 roku dom został przerobiony na sklep, piętro domu zostało wtedy kompletnie zniszczone. Sklep prosperował do 1995 roku po czym właściciel zbankrutował. Do roku 2000 dom stał opuszczony. 20 maja 2000 roku wprowadziła się tam młoda dziewczyna, która ponownie dobudowała zniszczone piętro. Mieszkała w nim do 2007 roku po czym zginęła w tajemniczych okolicznościach. W 2008 roku dokładnie 20 lutego wprowadził się do tego domu młody chłopak . Dom został przez niego kompletnie odnowiony i urządzony bardzo nowocześnie.

Oto on:

Dzień dobry mam na imię Michał Kruk mam 24 lata i jestem po studiach biologicznych. Od niedawna pracuję w zawodzie oceanologa w Instytucie Oceanografi w SimCity. Chcę wam zaprezentować mój dom, Który kupiłem 20 lutego tego roku. Dom jest urządzony nowocześnie ponieważ sądzę że trzeba iść z duchem czasu Ok zacznijmy od wyglądu ogólnego domu.

Dziękuję za obejrzenie mojego domu i zapraszam w każdej wolnej chwili do siebie Dowidzenia

Ale się rozpisałem Zapraszam do komentowania i oceniania

pozdrawiam:
kubuss

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 12:50
kubuss jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.04.2008, 21:02   #2
Nat95_Emosia:)
Guest

Domyślnie Odp: Krok ku nowoczesności by kubuss

No hymmm... nie popisałeś sie .. widziałam ładniejsze twoje domy ;] ...

Ale jest ok nie podoba mi się sypialnia ..
Za cały dom 9.5/10

Pozdro Nat.

stare 21.04.2008, 21:04   #3
Fiorella

Piękny!!! jest nowoczesny,a zarazem przytulny.10/10
Fiorella jest offline  
stare 21.04.2008, 22:42   #4
Callineck
Guest

Podoba mi się dobór kolorów i mebli w salonie (nawet na półce są takie same)
Nie pasują mi w kuchni krzesła do mebli
Za to ogródek śliczny 10/10
Dom 5/10 (po kolorach nigdy bym nie odgadła, że mieszka w nim oceanolog)

Tak trochę nie na temat - podoba mi się to szczegółowe wprowadzenie w historię domu i jego mieszkańca. Lubię takie

Ps. O kurczę, mój 100 post!!!!!!!! Ale zleciało. Teraz zastanawiam się nad nagrodą dla szczęśliwcy, na którego trafiło

Ostatnio edytowane przez Callineck : 21.04.2008 - 23:56

stare 21.04.2008, 23:44   #5
haughton

Po pierwsze: Podoba mi się fakt, że odszedłeś tym razem od swojego "tradycyjnego" stylu budowania małych, prostolinijnych domów (nie licząc projektu nr 7 . Bryła budynku całkiem zgrabna, tylko za smętna moim zdaniem. Wiem, że to nowoczesny dom, ale jakieś akcenty kontrastujące z tą bielą byłyby mile widziane.

Po drugie: niech będzie, że się czepiam ale po prostu muszę Ci to wytknąć: modernistyczny budynek, zbudowany na pustynnych piaskach, z zielonym ogrodem, w którym rosną kwiaty i krzewy w towarzystwie brzozy, świerku i żywopłotu?? Litościii. xP

Kolorowe wnętrza pasują do młodego człowieka, jakim jest Michał. Żywa kombinacja zieleni i czerwieni ładnie komponuje się z drewnem podłogi (tylko dlaczego telewizor stoi na środku pomieszczenia?), kuchnia typowo męska - nic tam do siebie nie pasuje (widać że Michał rzadko tam zagląda) , a łazienka ciasna i funkcjonalna.

Idziemy na górę: czysto, jasno i przestronnie. Właściwie to trochę zbyt przestronnie (chyba, że wlaściciel uczy się jazdy na rolkach we własnej sypialni). Kolor i kształt barierki przy schodach gryzie się z resztą pomieszczenia i moim zdaniem tapeta w kwiaty zdecydowanie nie jest odpowiednia dla młodego "oceanologa". W łazience na górze brakuje mi sedesu - takie bieganie na dół "za potrzebą" musi byc uciążliwe

Ostatnio edytowane przez haughton : 21.04.2008 - 23:48
haughton jest offline  
stare 22.04.2008, 09:24   #6
Greenlyme
Guest

Myślę, że to jeden z twoich słabszych tworów, ale i tak ładnie. Fajna kolorystyka. 7,5/10

stare 22.04.2008, 10:10   #7
kubuss

Hehe dzięki za oceny, muszę się przyznać że pierwszy raz zrobiłem w The Sims 2 nowoczesną bryłę Mam zamiar wystawić następny dom właśnie w stylu nowoczesnym ale szukam do niego jeszcze paru rzeczy. Jak znajdę to wystawię

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  
stare 22.04.2008, 10:14   #8
bouffe
Guest

Jak dla mnie, każdy Twój dom jest b.ładny. Masz do tego talent.
A co do domu, podoba mi się, no, ale nie lubię dużych pomieszczeń, więc nie podoba mi się, że sypialnia jest za duża, ale to szczegół.

Ocena: 9,5/10

stare 22.04.2008, 11:34   #9
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9

No cóż całkiem ładnie .
Jednak mam kilka zastrzeżeń
Jak wspomniał haughton do o koło pustynia a na parceli zielony ogród , nie za bardzo pasuje .
W środku ładne ciepło przyjemnie . I za miast łóżka jedno osobowego mogłeś dać dwu osobowe lepiej by to wyglądało bo ta sypialnia wygląda bardziej jak pokój nastolatka mieszkającego z rodzicami . ale reszta świetna i mała rada następnym razem wyłącz siatkę przy robieniu zdjęć bo psuje cały efekt moja końcowa ocena to 8\10 bo bryła mi się bardzo spodobała szczególnie od frontu
Wielebny jest offline  
stare 22.04.2008, 13:00   #10
ZuuZaa
Guest

Bryła- podoba mi się 9/10
Salon: salon jest bardzo ładny, lubie takie ciepłe i bardzo żywe kolory 10/10 nie mam zastrzeżeń
Kuchnia: ładna, ale czegoś mi tu brakuje... tak, zmieniłabym stolik i krzesło 9/10
Łazienka 1: łazienka też mi się podoba, chociaż powinny być jakieś bajerki typu papier toaletowy ;p 9/10
sypialnia: sypialnia jest najgorszym pomieszczeniem w całym domu. jest bardzo pusto i są brzydkie meble- katastrofa moim zdaniem ;p 2/10
Łazienka 2: też ładna. 9/10
Ogółem: 48/60
Sypialnia ci najwięcej zabrała punktów

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania