PDA

Zobacz pełną wersję : Wyłączanie sie monitora podczas grania

CoRnEliA :)
15.06.2008, 13:22
Mam problem dotyczący wyłączania sie monitora podczas grania w simsy. Monitor wylacza sie co jakis czas, dosyc czesto i tylko gdy gram w simsy. Nie wiem co jest grane, komputer jest dobry. Jak sie wyłącza to musze kliknac na alt+tab, wlacza sie pulpit i znowu musze wznowic gre klikajac na ikone simsow na pasku zadan (bez ponownego wlaczania od nowa gry na szczescie).

Pozdrawiam

avenly
15.06.2008, 13:29
Sprawdź użycie procesora i napisz jakie jest ono podczas zwykłej pracy z komputerem (np. kiedy przeglądzasz neta) A w ogóle to były już takie tematy. Zkorzystaj z wyszukiwarki.

shizeR
15.06.2008, 13:37
taki temat już był

->http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43663&highlight=wygaszaj%B1cy+si%EA+monitor

15.06.2008, 14:53
Zdarza sie tez ze komp sie wylacza calkiem ;/

karolian
15.06.2008, 17:25
miałam taki sam problem z monitorem jak ty. w końcu ściągnęłam z internetu sterowniki do mojego monitora i wszystko wróciło do normy.

16.06.2008, 10:03
szukalam sterownikow i nie moge znalez;/ Jak mialm jeszcze monior pudlo to chodzilo normalnie a odkad mam ten plaski to sie wylacza co kilkanascie sekund, az mi sie juz odechcialo grania.
Jesli ktos wie gdzie sa sterowniki do monitora NEC to niech poda, bede wdzieczna.

haughton
16.06.2008, 10:34
Moim zdaniem nie potrzebujesz sterowników do monitora (bo one są standardowo w Windowsie) tylko do karty graficznej. Sprawdź, jaki model karty posiadasz i ściągnij najnowsze sterowniki ze strony producenta karty. Nie zaszkodzi też aktualizacja pakietów DirectX, jeśli nie masz aktualnych (oznaczonych jako 9.0c)

daisy150
18.06.2008, 17:25
A mi sie wydaje ze to poprosu dlatego ze podczas gry masz wlaczony jakies komunikatory typu GG, i gdzi tylko komunikator powiadamia o dostepnosci danej osoby minimalizuje Ci sie gra, tak samo jest jesli grasz i akurat ktos do Cibie napisze, wtedy tez gra sie minimalizuje.