PDA

Zobacz pełną wersję : Dziecko - małe dziecko?

Mysia1996
25.06.2008, 10:39
Cześć! Wczoraj grałam Simami, kiedy właśnie małe dziecko stawało się dzieckiem. Kiedy już zmieniło grupę wiekową, zapisałam grę i wyszłam z niej - nie pomijając tego, że kazałam Michałowi (imię dziecka) zaprojektować ubranie codzienne i zmienić wygląd. i wtedy się zaczęło. Dziś rano weszłam do gry i... zobaczcie sami:
http://img291.imageshack.us/img291/3593/maledzieckora6.jpg
Nie dość, że z wyglądu małe dziecko, wydłużone kończyny, to bliźniaki mi znikły. No tak! Wczoraj były dwa ufoludki (opcja "Make my alien pregrant" oraz sernik) dzisiaj - dwójka dzieci, na dodatek jedno niewydażone (ten niewdażony to Michał). Ale zobaczcie to:
http://img291.imageshack.us/img291/1149/maledziecko2nu9.png
Po pójściu na parcelę publiczną, wyglądał jak małe dziecko, chodził w powietrzu i dziwnie siedział lub robił jakies czynności. Nie pomijam również, że ubranka i fryzura też dla małego dziecka...Co się dzieje?

avenly
25.06.2008, 10:48
Błąd w grze spowodowany albo najprawdopodobniej boolpropem albo piratem.

Mysia1996
25.06.2008, 11:00
Nie mam pirata! A boolpropa użyłam raz - u siebie w grze.

Irbis
25.06.2008, 11:15
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia dlaczego tak się stało, ani też nie miałam takiego przypadku. Nie znam więc cudownego sposobu, który rozwiąże Twój problem, ale ... możesz spróbować zrobić następująco:
Insimenatorem przywróć dziecko do grupy wiekowej "małe dziecko", a następnie każ mu dorosnąć. Jest szansa, że po takim zabiegu stanie się normalny.
W insimenatorze jest także opcja "przywróć rodzinę". Może dzięki niej uda się odzyskać to zagubione dziecko.
Insimenator do pobrania tutaj: http://www.insimenator.net/showthread.php?t=269

Edytka
25.06.2008, 13:34
Na tym pierwszym zdjeciu dzieciak wyglad jakbys uzyla kodu ,,stretchskeleton'' nie wpisalas go przypadkiem, bo on nie wyglada jak normalne dziecko tylko jest wlasnie jakis wydluzony?

Szczur
25.06.2008, 14:02
Edytka, to nie możliwe. Przyjrzyj się. Na zdjęciach widać panel kontrolny, na którym widać, że dziecko jest w wieku "dziecko", a wygląda jak wydłużone "małe dziecko".

Edytka
25.06.2008, 14:28
Ty sie przyjrzyj SZCZUR na panelu widac male dziecko, ktore wyglada jak wydluzone z wiasku z tym wyglada jak dziecko wieku szkolnego

flauma
25.06.2008, 14:29
Macie fobie z tymi piratami chyba , w nich sa takie same bledy jak w orginalach niczego nie da sie zauwazyc innego! a dziecko.. cuz odczekaj az dorosnie do kolejnego poziomu , moze wtedy wroci wszystko do normalnosci.

Szczur
25.06.2008, 14:46
OBRAZEK ma jak małe dziecko. Pod obrazkiem jest wskaźnik wieku. Mam namyśli to coś, co pokazuje ile dni zostało Simowi. Tam, dziecko jest w wieku "dziecko" i ma "małe dziecko" za sobą.
Nie mam przecież na myśli tego jak wygląda, tylko jego faktyczny wiek. Poza tym było powiedziane, że problem zaistniał po zmianie grupy wiekowej na dziecko.

Björk
25.06.2008, 14:50
Wiem, że nie na temat, ale powinnaś te zdjęcia umieścić w zabawnych fotkach z gry :D

A może coś by poradziła zmiana grupy wiekowej kodem AgeSimsCheat On i ustawienie nastolatka, a potem znowu dziecka?

Mysia1996
25.06.2008, 18:57
Nic nie pomogło...A ten InSIMenator, nie pobrałam, bo za dużo programów mam...
Edytka - on wygląda jak dziecko (wzrostem), ale jednak z wyglądy jak małe dziecko...

Irbis
25.06.2008, 20:05
Nic nie pomogło...A ten InSIMenator, nie pobrałam, bo za dużo programów mam...

Skoro nie pobrałaś insimenatora, to znaczy, że nie zrobiłaś tego, co zaproponowałam. Co w takim razie kryje się pod zwrotem "nic nie pomogło"? Bo jakoś innych porad w tym temacie nie zauważyłam (no może jedną widzę).

Insimenator zajmuje bardzo mało miejsca w folderze "downloads" więc to, że masz dużo programów w niczym nie przeszkadza. Tym bardziej, że nie musisz go tam zostawiać na zawsze. Po akcji ratowania dziecka możesz go bez problemu usunąć.

Naturalnie jest to Twoja sprawa, a mi nic już do tego.

Pozdrawiam :D Irbis

Hermione
06.07.2008, 23:58
Hej szczur!
Tez tak myslalam,ale sprawdzilam i stwierdzilam,ze po uzyciu stretchskeletona
Sim wyglada na obrazku jak zawsze ale postac jest wydluzona....na prawde sama probowalam!Sproboj sam/sama!
Jednakze nie wierze ze ten kod mozna wpisac przez przypadek....a moze...
zaraz...chyba kiedy mi cos wyskoczylo,bo wpisalam jakis kod nieumyslnie...moze to jednak mozliwe....:|