PDA

Zobacz pełną wersję : Gra The Sims 2 Na Studiach nie uruchamia się :(

Yubari
03.07.2008, 19:55
Zainstalowałam grę The Sims 2 Na Studiach.Instalacja przebiegła dobrze,bez żadnych problemów.Końcowe okienko zawierało 3 opcje,w tym jedną aby odrazu uruchomić grę.Tę opcję zaznaczyłam,lecz gra się nie otworzyła.Zrobiłam restart i otwierałam grę na różne sposoby,a to przez mój komputer,a to przez moje dokumenty,nic.Za każdym razem wyskakuje okienko "The Sims 2 Na Studiach Dodatek Do Gry" po czym gra nie uruchamia się.Odinstalowałam i zainstalowałam ponownie i nic.Przeczytałam wcześniej parę podobnych postów,usunęłam plik groups,który podobno pomógł innej osobie uruchomić grę,nie pomogło.Gra kupiona w Media Markcie,ale napewno nie jest popsuta czy coś skoro się dobrze zainstalowało.Już nie wiem co mam robić,pomóżcie :(

Souris
03.07.2008, 20:10
a plik accesory też usunąłeś/aś?

Björk
03.07.2008, 20:12
Nie sądzę, żeby Twój komputer nie spełniał wymagań, bo do Na Studiach niewiele trzeba (właściwie to samo co na podstawę, którą rozumiem masz :))
Czy płyta Na studiach znajduje się w napędzie?
Jeżeli tak, to spróbuj odnaleźć w Program Files/EA Games/ The Sims 2 Univercity/ Sims2EP1.exe i uruchomić z tego pliku...
Jak nie zadziała napisz proszę, poszukamy dalej :)

PS. I nie sądzę, że trzeba cokolwiek kasować... To może tylko popsuć grę :)

Ps. 2. Jeżeli to Twój pierwszy dodatek, to może najpierw byś zainstalowała łatkę do The Sims, a później instalacja Na studiach i łatka do Na Studiach...

Yubari
03.07.2008, 20:27
Pliku accesory wogóle nie miałam.Zauważyłam teraz,że po drugiej instalacji nie ma wogóle tych plików :| Tak,płyta znajduje się w napędzie.Nie mam takiego czegoś jak Sims2EP1.exe a jedynie Sims2EP1 i jest to ikona.To jest już mój drugi dodatek.Wcześniej miałam modę z H&M i nie było problemów...A na czym polega owa łatka?Załamałam się,bo ten dodatek rzeczywiście nie ma jakichś abstrakcyjnych wymagań a tu odpalić go nie można.

Björk
03.07.2008, 20:47
To jest właśnie plik .exe tylko pewnie masz ukryte rozszerzenia plików znanych typów :)

EDIT: łatki można pobrać z oficjalnej strony The Sims 2...
Sama znajdziesz, czy dać linka?

Yubari
03.07.2008, 20:53
Możliwe,ale jak klikam na niego to tylko mi się obrazek taki maluteńki otwiera i nic więcej :( Byłabym Ci wdzięczna gdybyś dała mi linka,bo przyznam szczerze,że jestem tak zdesperowana,że nie myślę teraz racjonalnie.Oby te łatki pomogły,bo skoro nie ma innego sposobu...A może to poprostu jakiś problem z kompem?H&M nieraz też mi się nie otwierało ale jak klikałam na ikonkę na pulpicie,zazwyczaj pomagało.Szkoda,że nie w tym przypadku...

Björk
03.07.2008, 21:03
http://thesims2.ea.com/update/index.php
Wybierz łatki odpowiednie do Twojej wersji gry (DVD czy CD...)
Wejdź w menu np. w Moje Dokumenty > Narzędzia > Opcje Folderów > zakładka WIDOK > i odhacz opcję "Ukryj rozszerzenia plików znanych typów (dot. Windows XP)

Yubari
03.07.2008, 21:09
Zrobiłam tak jak mi poradziłaś i teraz obrazek ma skrót ico i nadal nie da się nic zrobić więc chyba lipa z tą ikonką będzie :( Dziękuję za linka,rozumiem,że skoro owe łatki są na oficjalce to są legalne ;> Nie wiem czy to,że tamte gry były dvd a ta jest cd ma jakieś znaczenie? Dziękuję za porady,jutro się rozprawię z tymi łatkami,jak to nic nie da to chyba zadzwonię po jakiegoś informatyka :( Zmykam spać bo jutro rano do pracy :/ Jeszcze raz dzięki!

Björk
03.07.2008, 21:14
Jestem nieodpowiedzialna...
zapomiałam dodać jednego katalogu do ścieżki :)
C:\Program Files\EA GAMES\The Sims 2 University\TSBin i tu jest plik Sims2EP1.exe
Uff...
Miłych snów :)

Yubari
03.07.2008, 21:19
Stało się coś nieprawdopodonego.Jedna z użytkowniczek forum poradziła mi przez pw abym spróbwała otworzyć dodatek przez podstawę.Włożyłam ostatni dodatek,H&M,gra uruchomiła się i pisze "dodaj uniwersytet" czy coś takiego,więc gra jest tylko chodzi na innej płycie :) Ale Tobie bjork i tak należą się podziękowania za wysiłek.I tak jeszcze będę kombinowała z tym co mi radziłaś.Wzajemnie!Dobranoc :)

Björk
03.07.2008, 21:24
haha - przoczyłam, że masz H&M :D
Przecież to później wyszło, a grę się uruchamia z ostatniego dodatku :D
Proste :D
jak coś kasowałaś to to przywróć lepiej :D
Polecam się na przyszłość...
I pamiętaj, że od Zwierzaków uruchamia się grę z płyty z ostatnim DODATKIEM, a nie Akcesoriami :)

Yubari
04.07.2008, 15:01
No mam mam te akcesoria z H&M i nie miałam zielonego pojęcia,że gra odtwarza się z najpóźniej wydanej płytki :) Po drugiej instalacji już nic nie usuwałam,więc jest ok :) Dzięki za info,całkiem możliwe że jak sobie ulepszę kompa albo zmienię na lepszego,zaopatrzę się w nowe dodatki :)