Zobacz pełną wersję : "Spokojny zakątek" by kubuss [BRAK ZDJĘĆ]
Oto kolejny rodzinny dom, zrobiony z myślą o .error, która nie lubi bezpłciowych klocków imo rodzinne budowle ^^
Dom zamieszkuje rodzina Słoneczko. Dom jest utrzymany w stonowanych barwach, ma mały rekreacyjny ogródek i taras za domem. Bryła jest bardzo prosta i tania w budowie, akcenty ceglane na zewnątrz dodają tej budowli klimatu i nowoczesności.
Spis pomieszczeń: przedsionek, salon, kuchnia, sypialnia, pokój nastolatki, łazienka,
Testowany: tak
Koszt: 36 878
Parcela: 2x2
... i to już koniec prezentacji. Myślę że wytrwaliście do końca :)[/i]
Zapraszam do komentowania, oceniania i głosowania w ankiecie.
pozdrawiam:
kubuss
W środku fajnie - prosto, ładnie, schludnie.
Bryła OK, ale kolor strasznie szarobury.... i gdzie się podziało otoczenie ja się pytam?
Może jakieś sąsiedztwo im zrobić, drzewka posadzić, baniak na wodę, kosz na śmieci im dać...
Bo jak dla mnie mimo, że parcela zapełniona, to za pusto... A sam most nie rozwiązuje problemu pustki ;)
I te Łyse Góry... Ale rozumiem, że tam czarownice, takie jak ja się zlatują ;)
Ocena 8/10
Callineck
25.08.2008, 16:39
Bryła w porządku, Ładne wejście. Znowu akwedukt ;)
Ładny, przytulny i niekłopotliwy ogródek :)
Przedpokój:
- pusta podłoga i roślinka mogłaby być większa, bo jest trochę nieprzytulny
- ta szafka na buty jest za szeroka i trochę zawala (zajmuje 1/3 przedpokoju)
Salon - w porządku - może większy dywan albo jeszcze jedna roślina ale za to w moich ulubionych kolorach :)
Kuchnia - bardzo ładna i funkcjonalna - najbardziej mi się podoba (świetna ta ściana przy jadalni)
Łazienka - ładny kolor, ale armatura i lustro mi nie pasują
Sypialnia Ady - żaluzje z łazienki (nie) i jakaś taka nieskazitelna - może wstawiłbyś jakiegos misia w kącie??? Nie podoba mi się też obraz na ścianie.
Sypialnia główna - ładne kolory i obrazki, nie leży mi ten wazon z przedpokoju i znowu pusta podłoga.
Podsumowując - dom za bardzo nieskazitelny, nie bardzo pasuje do szalonej rodzinki.
blakistoni
25.08.2008, 17:29
Śliczny!
Nazwa doskonale pasuje..
żadnych błędów nie znalazłam..tylko ten kwiat w pokoju Ady nie pasuje i żaluzje w łazience ,ale da się znieść :D
Ocena: 9,5/10
Bryła nieładna. Jak ja nielubię gdy ktoś wykonuję gołą cegłe i biały tynk...uch...typowo :P Dostrzegłam male niezagospodarowane pomieszczenie w domu. Mianowicie małe pomieszczenie obok sypialni. Dlaczego ? Nie miałeś juz go jak zagospodarować czy jak ? nie rozumiem takiego wyjścia. No i dwa razy lustra się pojawiły faliste w sypialni ...
GEMMa_
Bardzo przyjemna bryła. Nie pasuje mi tylko ogrodzenie do niej. W tym przedsionku komoda jest zbyt duża, zajmuję bardzo dużo miejsca a jak sam pisałeś jest to mały przedsionek.
W salonie czegoś mi brakuje, jest tak dziko. Chyba to przez kolory ściany, które nie pasują do mebli. Kuchnia jest świetna, wszystko na swoim miejscu, świetnie zagospodarowana przestrzeń. Łazience mówię NIE. Jest strasznie nudna, bez wyrazu. W tej tonacji wyposażenie łazienki strasznie odstaje. Pokój dziewczynki jest uroczy. Taki świeży z pewnością przypadł jej do gustu. Sypialnia rodziców hmm, wiesz ja bym ten ciemniejszy brąz dała tam gdzie jest ten jaśniejszy a jaśniejszy na miejsce zimniejszego <masło maślane> ale ogólnie jest ok.
Najbardziej co mnie razi, to sufit. Dlaczego nie biały?
Dla mnie, dla mnie! Podskoczycie? xD
Ej, jest BOSKI. <3 Naprawdę. Bryła jest świetna sama w sobie, bo ma DACH. =D
A co do wnętrz? Mrr. Podobajom mnie siem połonczenia koloruf, serio. Zwłaszcza salon, bo oliwkowy i miodowy ślicznie razem wyglądają, cieplutko tak, i sypialnia, bo kolorystyką przypomina mi czekoladkę. ^O^ Yummy! Świetnie wykorzystałeś te ciemne pokrycia ścian łącząc je z jasnymi meblami, jest nowocześnie i przestronnie, a nie ponuro. Idealny efekt. Łazienka też fajnie wygląda, tak... Świeżo? Tylko pokój nastolatki mi się nie podoba. :< Precz z różem! No i brakuje jakiegoś większego ogródka i firanki w salonie są paskudnie, ale i tak jest BOSKO.
Nie, ja się wcale nie podlizuję... :>
bardzo mi sie podoba bla bla bla nie bede wiecej pisal bo niestety nie mam sie do czego przyczepic 10/10
Z poważaniem dominik12
Majuchowata
26.08.2008, 07:55
Hey ! Dom z zewnątrz troszku słaby, ale wewnątrz... Uuu... Cudo ! Aneks kuchenny naj. :) Meble wyglądają bardzo realistycznie, jestem na tak :)
OCENA: 9,5 / 10
Odpowiadam ^^
bjork wydłubać Ci oczy :D
Callineck, shizeR i kotka22 bardzo dziękuję za oceny
gemma wiem bryła jest bardzo prosta ale chyba chodzi bardziej o to żeby wnętrz było funkcjonalne nie. Małe pomieszczenie w sypialni to wolna przestrzeń zrobiona na potrzeby sypialni żeby ta ładniej wyglądała.
Ruika upsss kurde miałem zrobić zdjęcie Kuchni Koperkowej i zapomniałem kurde mogłaś się dopominać bo ja mam skleroze i dzięki za ocenę.
.error ^^ wiedziałem co zrobić, następny dom też planuję wybudować z dachem :P
dominik12 i MaJu$kA ^^ . również dziękuję za oceny :)
pozdrawiam:
kubuss
Rose_Rozyczka
26.08.2008, 09:55
Domek jest bardzo ładny 11/10
Ah. no :D to teraz wiem o co kaman ;] Aj Kubuss możesz nadal pisać sheba ;] Latwiej chyba bedzie sie ci pisało .prawda ?? Tak więc niech zstanie sheba ;]
Pzdr.ShebauL :*
Odpowiadam ^^
bjork wydłubać Ci oczy :D
[
No czego???!!!
U mnie nie świeci pustkami otoczenie ;)
Gdzie te wszystkie domy, które tu pokazujesz?
Ściągasz z innych stron, bo w grze ich nie masz? ;)
Pozdrawiam cieplutko
gemma to Ty sheba ehhh ani się nie skapłem że nik zmieniłaś ^^
bjork ten dom stoi na odludziu :P
Oj..kubuss i kto tu jest spostrzegawczy ? No kto ? ;] Hih :* Pzdr.Cieplutko
Pzdr.ShebauLa _
Domek mi się podoba pomijając pokój Ady. Róż jest zimny sam w sobie i jeszcze w połączeniu z bielą (szarym??) brrr :(
ocena 9,5/10
W środku jest bardzo fajnie. Ale bryła mi się nie za bardzo podoba , tak masz racje jest prosta w budowie. A te akcenty ceglane dodają jej nowoczesności.
Ale ogród jest dość mały. Nic w nim nie ma o to mi chodzi. Chociaż jakieś drzewka czy coś takiego.
8/10 :)
Bardzo mi sie w środku ponieważ jest bardzo ciepło :).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.