Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Osiedlowe Życie - Masz pytanie? Zadaj je tu!
aluminium.
02.03.2009, 19:14
Dzięki Bjork :)
Czy rozumiem.
Kliknę "i" na klawiaturze i będzie.?
:)
ultraviolence
02.03.2009, 20:20
Dzięki Bjork :)
Czy rozumiem.
Kliknę "i" na klawiaturze i będzie.?
Aby ustawić meble po skosie, nie naciskasz na klawiaturze literki "i", ale te dziubki (">" albo "<") :)
simswerka
02.03.2009, 20:41
Chce wyprowadzin Dona Lotario z domu do bloku. Jak to zrobiić? klikając na gazecie lub komputerze poszukaj domu dla siebie? ale ja chcę tak zeby on podpisał umowę i w ogole tak jak byla o tym mowa... PROSZĘ O JAK NAJSZYBSZĄ ODPOWEIEDŹ ;* !
Ajloneczka
03.03.2009, 13:51
Z tego co zrozumiałam to najpierw wstaw blok w Miłowie potem graj rodziną Lotario (chyba że jest nadal sam w domu to wtedy tylko narzędziem żeby tylko całą rodzine wyprowadzić) potem weź nim żeby do bloku sie wprowadził ,zajął mieszkanie i cała filozofia (oczywiście jeżeli o to chodziło):)
aluminium.
03.03.2009, 14:11
Aby ustawić meble po skosie, nie naciskasz na klawiaturze literki "i", ale te dziubki (">" albo "<") :)
Och, rozumiem. Źle zrozumiałam treść wiadomości od Bjork.
Jeszcze raz dziękuje.
Bo z Wami życie lepsze ;D
ultraviolence
03.03.2009, 14:47
Z tego co zrozumiałam to najpierw wstaw blok w Miłowie potem graj rodziną Lotario (chyba że jest nadal sam w domu to wtedy tylko narzędziem żeby tylko całą rodzine wyprowadzić)
Po wstawieniu bloku w otoczeniu, wcale nie musi wchodzić do rodziny Lotario (niezależnie od tego czy Don jest sam, czy też nie). Po prostu od razu użyj narzędzia przenoszącego rodzinę do skrzyni rodzin. Potem już tak jak napisała Ajloneczka: wybierasz blok, który Ci odpowiada i tam wprowadzasz rodzinę Lotario. Potem oglądasz dane mieszkanie, kilikasz na "wynajmij" i już :)
simswerka
03.03.2009, 15:07
Dzięki wam ;* W razie wątpliwości będę jeszcze pisać
ja mam pytanie, może trochę głupie, ale jednak ;)
dlaczego do mieszkań w bloku wprowadzają się sąsiedzi jako pojedyńcze osoby, bez partnerów czy dzieci?
Tak jest pewnie dlatego, że twórcy zrobili możliwość wziecia ślubu z osobą mieszkającą w tym bloku.
simswerka
05.03.2009, 15:30
A ja mam pytanie troche nie związane z dodatkiem no ale w innych tematach nie dostałam odpowiedzi. Tak więc: jak poznać maxisowrgo sima? Szukam wszędzie po mieście itd ale nie mogę znaleźć a mój sim niedługo będzie dorosły a chce go z tą dziewczyną poznać! Jakiś kod jest czy coś?
aluminium.
05.03.2009, 17:08
Maxisowgo Sima.?
Nie kumam.
ale jak chcesz:
Idź gdzieś na parcelę publiczną i poszukaj jakiejś.
Albo swatka z NŻ :)
psychickid
05.03.2009, 19:05
Maxisowe simy? Najpierw wytłumacz co rozumiesz przez pojęcie maxisowe simy. ;d
Wszędzie spotykasz na mieście maxisowe simy. Nie rozumiem o co Ci chodzi.
Może chodzi o te simsy z gotowych rodzin? Jeśli, tak, to niestety nie ma jakiejś reguły żeby ich spotkac.
Jesli Czekoladowy.pl ma racje, to najlepiej idz na parcele publiczna i poczekaj :)
No ale moze masz na mysli NPC - troche ich sporo, ale przeciez mozesz poznac jakas nastolatke i ja zaprosisc! ;)
Jednak najwazniejsze - CO masz na mysli??? :| :O
Wampirencja
05.03.2009, 22:22
Podejrzewam że chodzi o to, jak znaleźć KONKRETNEGO SIMA jak się go nie zna :) Bo jak zna to za telefon i wsio.
Jeżeli twój sim go nie zna to możesz ściągnąć insiminatora i tam jest obiekt do przywoływania simów. Być może boolpropem też się jakoś da (szukaj opcji SUMMON). Ale chyba w obu przypadkach musisz znać imię... LUB insiminatorem lub boolpropem wybierasz opcję "make me know everybody" i tym samym sim b ędzie znać wszystkich i będzie mógł zadzwonić...
Czy to o to chodzi? ^^"
Sprecyzuj Simswerka - przecież nikt nie wie o co chodzi, a ty się nie odzywasz.
Ja mam takie pytanie:
ile żyje kot a ile pies (ale bez karmienia go tą karmą życia czy jakoś tak)?
Od kociaka do kota: chyba 8 dni
Od Kota do staruszka: 28 dni
Od staruszka do śmierci; nie wiem.
Od staruszka do śmierci pożył mi jakieś 2 tyg. coś koło tego.
aluminium.
12.03.2009, 15:05
Mam małe pytanko.
Na domkach które dodają użytkownicy widzę, że w podłodze odbijają się meble itp.
Jak to zrobić.?
Może mod.?
Albo ustawienia.?
To jest nakładka lustrzana z TSR, autorstwa murano. Skorzystaj z wyszukiwarki, jest tam kilka tematów, głównie w "Gdzie mogę to znaleźć-the sims 2"
aluminium.
12.03.2009, 15:25
WIem, poszukałam troszkę i znalazłam tylko nie umiem ściągnąć.
By pobrać ją, trzeba mieć konto na TSR. Dodaję, że tylko rozmiar 1x1 jest darmowy.
aluminium.
12.03.2009, 15:36
Rozumiem, ze 1x1 jest normalny jak podłoga.?
A większe to jakie.?
1x1 ro rozmiar jednej kratki. Jest jeszcze 2x2 czyli cztery kratki, 3x3=9 kratek, 5x5=25 kratek. Są jeszcze na ukos.
aluminium.
12.03.2009, 16:09
Aha, dzięki ;]
ultraviolence
14.03.2009, 21:42
Mam małe pytanko.
Na domkach które dodają użytkownicy widzę, że w podłodze odbijają się meble itp.
Jak to zrobić.?
Może mod.?
Albo ustawienia.?
Wiem, że po internecie krąży jakaś specjalna, tzw. "świecąca" lub "szklana" podłoga. Powoduje właśnie, że meble i inne przedmioty się od niej odbijają. Nigdy nie miałam jej w grze, więc nie wiem, czy do jej działania nie potrzeba czasem jakiegoś specjalnego hacka. Wiem tylko, że musisz mieć ustawioną opcję odbicia w lustrach.
EDIT: Poszukaj w dziale "The Sims 2 - gdzie mogę to znaleźć?". Wydaje mi się, że były już tam tematy dotyczące tych szklanych posadzek.
ddo bwayo
14.03.2009, 23:01
Ściągnęłam tą łatkę z TSR i nie działa ;/ Może ktoś pomóc? Mam po prostu niebieskie i świeci. Nie jest to odbicie nieba, bo mam wyżej piętro, a nie jest to też nie włączone odbicie światła bo mam włączone :(
ddo bwayo
14.03.2009, 23:26
Kubek - nie możliwe, że przez kartę graficzna, mam bardzo dobrą <nie powiem Ci jaką ale wiem, że dobra :P>.
A to, to ja chyba mam, i widać "trawę".
Ajloneczka
18.03.2009, 19:17
wiem ,że to może nie do tego działu i mam świadomośc ,że moge powtarzac ,ale czy jest jakiś kod (oprócz boolpropa ) żeby sims i lubił kochał lub nienawidził innego sima??? :D
ultraviolence
18.03.2009, 19:58
wiem ,że to może nie do tego działu i mam świadomośc ,że moge powtarzac ,ale czy jest jakiś kod (oprócz boolpropa ) żeby sims i lubił kochał lub nienawidził innego sima??? :D
Ja widzę tylko możliwość ściągnięcia i wrzucenia do Downloads rozpakowanego InSIMenatora... :)
Mam pytanie....Ktoś pisał na forum, że co sobote pod drzwi w bloku przynoszą pizze, czy to prawda?...bo u mnie tak nie ma
Do mnie co sobote przychodzi własciciel kamienicy (dozorca) zaprasza mnie na prywatkę u niego w domu, po czym zamawia pizze i zostawia ją na ziemi:)
Możliwe ze nie u kazdego tak jest...nie wiem
Mnie kiedyś zaprosił i to wszystko. Żadna pizza, żadna impreza - nic.
Yyy... u mnie jest coś takiego, że dozorca/dozorczyni zaprasza i mówi, że będzie miło jak wpadnę, bo znajomi też będą, ale to nie prywatka tylko spotkanie, na które nikt nie przychodzi tylko dozorca kładzie pizzę na ziemi i tyle.
To wystarczy...Że dozorca mnie zaprosi i co mam zrobic?
Jeść pizzę jeśli chcesz :P
No tak....Ale już mie zaprosił kiedyś a ja nie poszłem do niego....bo nie wiem jak...Cyba, że nie można ale i tak mi Pizzy nie przyniósł
Damku dozorca nie zaprasza do siebie do domu tylko informuje o sobotnim "przyjęciu" na świeżym powietrzu i, że kupi pizzę w tym komunikacie nie masz określone gdzie tylko, że robi takie niby spotkanie i do tego pizza. Pizzę zostawia zwykle w ogrodzie czy też w hallu bnoku mieszkalnego, ale zazwyczaj na jakiejś eteżerce lub stoliku.
Aha...Dziękuje wam bardzo już mam pizze co sobote :D
aluminium.
23.03.2009, 13:33
changeLotZoning[apartmentbase/apartmentsublot/secretwitchlot]
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć czy jeśli wpiszę któryś wyraz z [ ] to będę miała blok.?
Bo jak wpisuję ten pierwszy [apartamentbase] to nie mam bloku.
I czy muszą być te kwadratowe nawiasy do kodu.?
Nie, nie, nie :)
Jeżeli chcesz mieć blok to wpisujesz dokładnie to:
changeLotZoning apartmentbase
Drugi i trzeci kod mi nie działa, więc nie wiem do czego służy (przynajmniej drugi), bo trzeci wnioskuję, że zmienia parcelę na tajemny zamek czarownicy :)
aluminium.
23.03.2009, 14:32
Próbowałam użyć tych trzech to zamiast opcji zapisywania gry wychodziło mi od razu i nic na parceli nie było ;o
"changeLotZoning apartamentbase"
Dokładnie to wpisywałam kiedyś...i nic.
APARTMENTbase!!!! bez "A" w środku
aluminium.
23.03.2009, 15:06
Dzięki Bjork.
Nieuważnie czytam.
Czy jedna rodzina może zająć dwa mieszkania?
(kod, hack, trick, cokolwiek?) : ))
Nie Elli no chyba, że zrobi się dwa wejścia, a mieszkania połączy drzwiami?
Nie, wtedy wyświetli się komunikat, że "mieszkania są nieprawidłowe" czy coś... Próbowałem kiedyś coś takiego zrobic i chyba nie chciało mi zmienic z zwykłego domu na blok.
No to wniosek z tego, że nie można mieć dwóch mieszkań na raz.
Da się jakoś zmienić właściciela osiedla z tych starych na młodych?
ultraviolence
28.03.2009, 22:43
Da się jakoś zmienić właściciela osiedla z tych starych na młodych?
Ja widzę tylko jedno rozwiązanie - inSIMenator. Najpierw tymczasowo przyłączasz delikwenta do rodziny (AKTYWATOR), potem ustawiasz wiek wynajemcy na dorosły (EDYTOR DORASTANIA) i odłączasz (ponownie AKTYWATOREM). Na końcu zapisujesz grę i voila! :)
co to są rangi?
jak je zdobyć?
Właściwie to grupy ;) Sam nie wiem, dołączam do pytania
Witam.
Niedługo będę miał 1 dodatek do Simsów (OŻ) i zastanawiam się nad kilkoma rzeczami.
1. Czy jak mam zainstalowany dodatek to poprostu doinstalowuje do niego następne i razem łączą się że np do nocnego życia instaluje zwierzaki i moge mieć samochody i zwierzaki w 1 grze bez uruchamiania różnych?
2. czy istnieje coś takiego jak Sims 2 PLUS który skupia wszystkie dodatki?
WOoo - jak będziesz już miał OŻ, to po prostu go zainstalujesz i połączy się w jedność z całą grą. Będziesz musiał uruchamiać wtedy grę ze skrótu do OŻ i oczywiście z tej płyty.
Ale nie licz, że po zainstalowaniu tylko jednego dodatku pojawią się wszystkie części gry :)
Każdą trzeba kupić i instalować osobno.
Tzn. Jak zainstalujesz OŻ, to będziesz miał TYLKO OŻ, Zwierzaki, ani Nocne Życie same z siebie się nie pojawią.
ad 2. Jeszcze nie istnieje, ale pewnie kiedyś (długo po premierze 3 części) wypuszczą wszystkie dodatki razem :) - ale to tylko moje gdybanie.
nie bardzo wiem jak to wytłumaczyć. Mam OŻ i chce doinstalować NŻ to będę mieć 2 dodatki w 1 simsach?
haughton
30.03.2009, 14:35
Tak, będa dwa dodatki. Gra jest tak skonstruowana, że wszystkie rozszerzenia i mini-packi można zainstalować i normalnie z nich korzystać.
Można sobie jakoś poradzić z upierdliwym, hałasującym notorycznie sąsiadem?
Walenie w ścianę nie skutkuje (tzn. następnego dnia, a raczej nocy jest to samo), a jak idę skarzyć się na hałas to tylko się obrażają.
/to wkurzające, jak hałas budzi dzieciaka o północy -.-
Możesz postawić meble przy tej ścianie, powiesić na niej obrazy itp. To pomaga :)
aluminium.
06.04.2009, 21:32
Wiecie może ile miejsca zajmują wszyskie Simsy 2 w dodatkami i akcesoriami.?
Jak byście mogli podać to prosiłabym w MB i GB.
Jeszcze jedno:
jeśli kupię pendrajwa (nie wiem jak to się piszę) to całość zmieści mi się w 13 GB.?
I jeśli podłącze tego pendrajawa do komputera to normalnie mi się otworzą.?
Z góry dzięki.
ultraviolence
06.04.2009, 21:53
Zaznaczyłam wszystkie foldery z simsami na dysku D i ogólnie wyszło 14GB, a na dysku - 13,8GB. Do tego doliczę folder EA GAMES na dysku C, który wynosi ogółem 8,54GB (z czego 6,54GB to folder Downloads). Jakby to razem podsumować, u mnie wychodzi więc z jakieś 22GB z końcówką. Oczywiście wszystko zależy od tego, ile zajmuje Twój folder z rzeczami ściągniętymi z internetu :)
Sama nie posiadam pendrive'a, ale wydaje mi się, że w sklepach można kupić pendrive'y o różnej pojemności (podobnie jak z mp3). Moja koleżanka np. na swoim mieści ok. 5-6 filmów. Jeśli podłączysz go do komputera, wszystko powinno chodzić, o ile dobrze skopiujesz je na pamięć pendrive'a, ale podejrzewam, że z tym problemów mieć nie będziesz :)
EDIT: Na wszelki wypadek podkreślam, że posiadam wszystkie dodatki i mini-packi, łącznie z RiO, które skombinowałam sobie dzisiaj :D
co zrobić, zeby sasiedzi przyszli na parapetówkę? -_-
dalam na tel. "przyjecie -> parapetowka", ale nikt nie przyszedł, a jak załączyłam muzykę to tylko skarzyli się na hałas .
aluminium.
08.04.2009, 19:09
Ok, dzięki Helena :)
Mermaid_
09.04.2009, 12:47
Hej ;) Mam pewne pytanie (dla niektórych może wydawać się banalne, ale ja jeszcze nie mam OŻ więc się tak dobrze nie znam xD). Czy bloki mieszkalne, apartamentowce itp. są tylko w miejscowości "Jaskinia Potrzasku" czy również np. w "Miłowie" i przedmieściu (mam NŻ) :).
Cóż - na początku są bloki tylko w jaskini Pokrzyku.
Są też gotowe w skrzyni domów, więc będziesz mogła sobie je postawić np. w Miłowie i Przedmieściu.
Możesz też zawsze sama zbudować.
aluminium.
09.04.2009, 18:42
Mam problem, bo Jaskinia Pokrzyku mi nie wchodzi :(
Ładuje się, ładuje się i nic T_T
anie_1981
09.04.2009, 20:56
Witam, jestem nowa na forum i z jakiegoś powodu nie mogę tworzyć własnych tematów. Pewnie to przejściowe, ale tak na razie to mam pytanie. Mam dwie rodziny w blokowisku, a wcześniej przyzwyczaiłam się do klikania na sąsiedni budynek żeby pograć inną rodziną, czy jest jakiś sposób, może kod jakiś, żeby przenieść się do innej zameldowanej rodziny bez wychodzenia do otoczenia?
ultraviolence
10.04.2009, 16:17
Witam, jestem nowa na forum i z jakiegoś powodu nie mogę tworzyć własnych tematów. Pewnie to przejściowe, ale tak na razie to mam pytanie. Mam dwie rodziny w blokowisku, a wcześniej przyzwyczaiłam się do klikania na sąsiedni budynek żeby pograć inną rodziną, czy jest jakiś sposób, może kod jakiś, żeby przenieść się do innej zameldowanej rodziny bez wychodzenia do otoczenia?
Nie możesz zakładać tematów, bo musisz dokonać pełnej aktywacji konta - z tego co mi wiadomo, trwa ona chyba około dwóch tygodni, więc trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość :)
Z tego co mi wiadomo, ten sposób nie dotyczy apartamentowców i niestety samej mi to przeszkadza... Niby rodziny mieszkają zaledwie ścianę od siebie, a aby zmienić tą, którą się aktualnie gra, trzeba specjalnie wychodzić do otoczenia. Przykro mi, ale chyba nie ma innego sposobu. Kiedyś szukałam jakiegoś hacka na Modthesims2, ale bez skutku.
EDIT: Daaagi: A jakbyś wykasowała z folderu Jaskinię Pokrzyku i weszła do gry raz jeszcze, możliwe, że to otoczenie by się odnowiło? Nie radzę jednak próbować, bo to tylko moje domysły... Jeśli chciałabyś wykorzystać ten sposób, radzę Ci poradzić się Haughtona albo Bjork. W najgorszym wypadku odinstaluj Czas Wolny* i zainstaluj go jeszcze raz, może Ci pomoże :)
*Chodziło mi o OŻ, pomyliłam się :D
aluminium.
10.04.2009, 16:31
Nie mam czasu wolnego na kompie-brak miejsca.
Mam tylko Podróże i Osiedlowe Życie.
Popytam Bjork, ale dzięki za chęci :)
Edit: Próbowałam zainstalować RiO i wyskoczył mi komunikat, że OŻ moze źle działać więc zrezygnowałam.I nic.
Dagi - taki komunikat zawsze wyskakuje przy instalacji nowego dodatku :)
Możesz wyciągnąć z Folderu Moje Dokumenty cały podfolder EA Games i uruchomić grę ponownie - wtedy powstaną nowe otoczenia. A później zamienić wszystkie na te poprzednie oprócz Jaskini Pokrzyku :)
aluminium.
10.04.2009, 21:15
dzięki Bjork :)
Bałam się tego usuwania folderu Jaskini :]
a mam pytanko.pewnie się to pytanie powtórzyło ale nie chce mi się szukać na około 70 stronach.<leń-wstyd>, ale nie wiecie gdzie można kupić kociołek i różdżkę do magii? szukałam w dekoracjach, elktronice w różnych a nawet w stołach ;P i nigdzie nie ma więc pojechałam tam do muzełum w tym nowym otoczeniu co dochodzi w dodatku OŻ. i tam po jakimś czasie pokazała się "bardzo dobra wiedżma".miałam ją jako przyjaciółkę (100%w górnym paseczku znajomości i 8% w dolnym)i nie było żadnej opcji kupienia kociołka lub różdżki. o co chodzi?
a i jeszcze coś w tym muzeum był "żywy posąg" on dochodzi w czasie wolnym czy osiedlowym życiu?http://i40.************/xcskgg.jpg
Polecam wyszukiwarkę, o tutaj: http://forum.thesims.pl/search.php
Ona naprawdę nie gryzie :)
aluminium.
11.04.2009, 10:06
Kaja13- kociołek i tę książkę (bo różdżki nie ma) dostajesz od wróżki (lub kogo kolwiek od kogo uczyłaś się magii)
Ten "żywy posąg" dochodzi w Osiedlowym Życiu i kupisz go tylko jak będziesz budować parcele publiczną.
Mam nadzieję, że pomogłam :)
Ajloneczka
11.04.2009, 10:33
Nawet nie musisz kupowac-jak cie zamienisz w wiedźmę to dostajesz kocioł i księge w "plecaczku" wystarczy wyjąc :D
ooo dziękuję bardzo ;)
a jeszcze jedno...bo jak tak gadałam z tą wróżką to miałam z nią już status przyjażni ale i tak nie było żadnej opcji żeby mnie uczyła magii lub coś w tym stylu tylko po jakimś czasie odleciała ;/ to co mam zrobić?
Z tego co wiem, sim i czarodziej(ka) muszą bardzo się lubić.
aluminium.
11.04.2009, 12:50
Ajloneczka-Przecież napisałam, że DOSTAJE, a nie KUPUJE
Rada na przyszłość:
Czytaj uważniej
anie_1981
11.04.2009, 21:56
Witam, jestem tu nowa, dzień Dobry. Mam pytanka:
1. Czy do jednego bloku rzeczywiście można zameldować tylko 4 rodziny?
2. Czy jeśli mamy więcej jak jedną rodzinę w jednym bloku, to jest jakiś sposób by zmienić aktywną rodzinę bez wychodzenia do otoczenia?
3. Czy wy też tak macie, że jak się chce kupić papugę mieszkając w bloku to to trzeba za uzupełnienie klatki dać 600 simoleonów z hakiem?
4. Jak zrobić blokowisko z możliwością posiadania parkingu i samochodu, lądowiska/helikoptera?
Sorry, że aż tyle tych pytań, ale nagromadziło się...
Ad 1. Tak. Do jednego bloku można wprowadzić tylko 4 rodziny, którymi możesz grać. Ale może być więcej mieszkań, wtedy sąsiadami będą simowie niezależni.
Ad 2. Na razie jeszcze nie spotkałam się z tym. Trzeba wychodzić do otoczenia, by zmienić rodzinę, którą się gra.
Ad. 3. COś koło tego. Nie zwróciłam uwagi, że papuga jest taka droga :)
Ad 4. Poczytaj poradnik (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=46276) jak zbudować własne osiedle.
Ps. reklama ;) Jak chcesz, to w dziale downloads (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=46289) masz mój blok do pobrania z parkingiem i lądowiskiem dla helikopterów :)
Wesołych świąt :)
ultraviolence
12.04.2009, 15:20
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc wtrącę to tutaj. Ściągnęłam z Modthesims2 śpiochy dla niemowlaków w czterech kolorach. Zawsze przy narodzinach, maluchy mają te w kolorze seledynowym (i nie zależy to od karnacji). Myślicie, że reszta powinna być na przewijaku w "Zaprojektuj ubranie"? Bo sama nie wiem, jak mam zmienić niemowlęciu ubranie, skoro w szafie najmłodszą grupą wiekową jest małe dziecko...
EDIT:
I drugie pytanie. Wie ktoś, jak zrobić, aby dwie, obce sobie simki, były rodzonymi siostrami w drzewie genealogicznym? Próbowałam z pomocą InSIMenatora, ale tam taki trik działa tylko z dziećmi i rodzicami...
helena, a może sie nie da po prostu?
chyba ze jakimś trickiem XD
anie_1981
12.04.2009, 19:33
Odpowiem na to pytanie o dziecięcych śpiochach. Wszystko zależy od tego jaki masz dodatek, zakładam, że "Osiedlowe Życie" (Z bazówką byłoby gorzej bo jedyny sposób na wybranie ubrań dla dzieci w tym wieku to kupić ciuchy zanim dziecko przeszło do wieku "małego dziecka"). Wystarczy kupić stolik do przewijania dla niemowląt i małych dzieci. Klikasz i masz zaprojektuj ubranie... można wszystkie ubranka zmienić.
ultraviolence
14.04.2009, 11:48
Odpowiem na to pytanie o dziecięcych śpiochach. Wszystko zależy od tego jaki masz dodatek, zakładam, że "Osiedlowe Życie" (Z bazówką byłoby gorzej bo jedyny sposób na wybranie ubrań dla dzieci w tym wieku to kupić ciuchy zanim dziecko przeszło do wieku "małego dziecka"). Wystarczy kupić stolik do przewijania dla niemowląt i małych dzieci. Klikasz i masz zaprojektuj ubranie... można wszystkie ubranka zmienić.
Tak, mam OŻ, ale nie o to chodzi. Niestety, próbowałam zaprojektować niemowlakowi ubranie, ale przy kliknięciu na przewijak, a dokładniej na opcję "Zaprojektuj ubranie dla...", zamiast imienia niemowlęcia, pojawiają się imiona małych dzieci.
Tak sobie myślę, że może aktywuję je przez InSIMenator i spróbuję z edytorem garderoby...? Sama nie wiem, co zrobić z tym fantem, ale skoro robią coś takiego, jak ciuchy dla niemowlaków, to musi być jakiś sposób na to, aby je przebrać, nie? Nie po to mam cztery na zmianę, aby gra generowała mi ciągle jedno i to samo :P
anie_1981
16.04.2009, 10:58
Czekaj, czekaj czekaj... Ty chcesz ubierać noworodki czy małe dzieci? Trochę się zakręciłam, bo piszesz "Zamiast imienia niemowlęcia pojawiają się imiona małych dzieci..."
Dla ścisłości niemowlę to noworodek i nie można mu zmieniać ubrania, a małe dziecko to druga faza rozwojowa i to właśnie te i tylko te dzieci przebiera się i zmienia ubrania przewijakiem.
A ja mam pytania. Fajny ten temat tak na marginesie. Nie wiem czy piszę w dobrym dziale, bo może takie pytania powinnam zadać w bazowej części Simsów, ale cóż.
1. Czy można, i ewentualnie jak, zmienić kolor skóry Sima? Mam na myśli takiego którym już gra się w grze, np Kasandra Ćwir?
2. Czy jest możliwa zmiana nazwiska Sima?
ultraviolence
16.04.2009, 15:10
Anie_1981: Czytaj uważniej :) Chcę ubierać niemowlęta/noworodki - jak kto woli. Nie rozumiem tylko, po co ściągać ubranka dla niemowlaków, skoro nie można ich przebierać? Nie denerwowałby mnie ten fakt, gdyby nie to, że gra wybiera mi ciągle jedno i to samo, chociaż mam ściągnięte cztery... Zresztą w swoim poprzednim poście wyjaśniłam wszystko :)
1. Można ściągnąć jakiegoś defaulta, ale to raczej nie zmienia skina diametralnie. Podejrzewam, że można to zrobić za pomocą programu SimPE. Na Modthesims2 widziałam też taki hack, który zmienia kolor skóry. Ktoś nawet na forum podawał do niego linka... Jak znajdę, to zedytuję posta.
2. Przez SimPE na sto procent, ale osobiście wolałabym jakiś łatwiejszy sposób, bo nie chcę grzebać w grze przez ten program, gdyż potem mogą z tego wyniknąć jakieś dziwne, nieprzewidziane zachowania gry. Jeśli jednak potrafisz super nim operować, to polecam. Na forum jest gdzieś nawet całkiem dobry poradnik, jak z niego korzystać.
anie_1981
17.04.2009, 11:19
A wracając do tych rodzonych sióstr, o których pisałaś wcześniej, to zapewne SimPe by sobie poradził z czymś takim jak powiązania rodzinne. Nie mam tylko pojęcia jak. Ja osobiście też bym chciała zakombinować, żeby Bella Ćwir po powrocie do domu z Dziwnowa znowu była matką Kasandry i Aleksandra, ale SimPe ma tyle opcji że nie mam pojęcia jak to zrobić, a nie chcę popsuć tych Simów. Jeśli ktoś wie jak to zrobić, to byłabym wdzięczna.
Helena, próbowałaś po prostu pojechać do miasta, kupić ciuszki dla dzieciaka w "wieku pełzającym" a potem kliknąć na przewijak, wybrać zaprojektuj pidżamę dla Antka/Jolki etc? :-) Pozdro
ultraviolence
19.04.2009, 22:11
A nie lepiej sprowadzić tę z Miłowa? Ja właśnie kiedyś przywróciłam ją SimPE - z pomocą poradnika z tego forum (szukaj w dziale "Poradniki"->"SimPE i inne programy"). Robiłam wszystko tak, jak zostało napisane w instrukcji. Późniejszych komplikacji - zero :)
Próbowałam, ale można kupić tylko ubrania dla małych dzieci.
anie_1981
20.04.2009, 23:27
Bo widzisz. Może uważasz, że kwestie nazewnictwa, to kwestie umowne, ale kiedy ty piszesz "małe dziecko", to widzę dziecko w wieku pełzającym, czyli wszystko OK. Masz nowe Śpiochy dla dziecka, kupujesz i masz. A ty w ogóle te śpiochy widzisz w jakimkolwiek katalogu?Bo może je masz w sekcji "bielizna", wtedy nic nie zrobisz. Ani przewijakiem ani żadną szafą nie wybierze się bielizny dla małego dziecka. Jeżeli tak jest, to musiałabyś pogrzebać przy ubraniu z warsztatem. A ja już mam Bellę Ćwir we wszystkich rodzinnych kontaktach i w drzewie genealogicznym. Trzeba było pogrzebać z SimPe. Żmudne i nudne to, ale się opłaca.
ultraviolence
21.04.2009, 11:41
Bo widzisz. Może uważasz, że kwestie nazewnictwa, to kwestie umowne, ale kiedy ty piszesz "małe dziecko", to widzę dziecko w wieku pełzającym, czyli wszystko OK.
Pisząc "małe dziecko", mam na myśli to samo, co Ty - czyli dziecko w wieku pełzającym. Używając natomiast słowa niemowlę/niemowlak/noworodek, chyba sama wiesz :) Nawiązując do mojego poprzedniego posta, chodzi o to, że próbowałam kupować w mieście ciuchy dla niemowląt, ale klikając na wieszak, najmniejsze, które się pojawiają, to te dla małych dzieci. Niższej grupy wiekowej niestety nie ma. A najciekawsze jest to, że wszystkie te ubranka niemowląt są w grze (znalazłam w Downloads ich pliki), a wyświetla się tylko jedno i to samo. Nie sądzę, żeby pozostałe były wadliwe... Po prostu moja gra jest uparta i przy narodzinach nie chce generować innego. Chyba wykorzystam Twoją radę i pokombinuję przez Warsztat, może coś wreszcie zdziałam w tej sprawie :)
Witam!!!
Mam pytanie: mam problem: jak zmienia się simom ubrania w TS2?
Niedawno kupiłam tą grę, wcześniej grałam w TS 1 więc po prostu klikało się na szafę i wybierało ubranie. Jak to wygląda w Ts 2???Są tylko 2 opcje: przebierz się w... (np. piżamę) i zaprojektuj ubranie (na tym tez się nie znam).
Także za pomocą szafy, ale najpierw musisz pojechać do miasta i kupić jakieś ubrania na zmianę i to różne - np. codzienne (w tym górę i dół) wizytowe, bieliznę, piżamę, dres i kostium kąpielowy. Dopiero po powrocie sima do domu będzie opcja w szafie "zaprojektuj ubranie".
Aha i weź też pod uwagę, że są różne ubrania dla różnych grup wiekowych. I tak np. nastolatek nie będzie miał ubrań na zmianę jeżeli kupi ubrania dla dorosłych.
anie_1981
21.04.2009, 21:57
Ja potrafię wydać na ciuchy nawet parę tysiaków... No bo się nie mogę zdecydować, a poza tym, jak już jestem w mieście to kupuje dla wszystkich grup wiekowych, nawet jak dzieci są jeszcze małe.
No i pytanko:
Cleaner wyrzuca mi na czerwono jeden z oficjalnych dodatków, dawno, dawno temu ściągnęłam grę "The Sims URBS - Simowie w mieście", czy tak jakoś.To znaczy, cleaner ma rację, że wyrzucić, czy po prostu jest nadgorliwy?
Robię podobnie :) Tylko gram bez kodów, więc ciuchy wszystkie gromadzę pokoleniami ;)
A co do Cleana - mam bardzo mało dodatków z neta - głównie mody np. na otwierane okna, trochę zamienników skórek i oczu. I większość tych dodatków Clean zazacza na czerwono... A gra chodzi szybko i płynnie, więc sama wyciągnij wnioski :)
Jedynym sprawdzonym sposobem, by zobaczyć co psuje grę jest stopniowe dodawanie dodatków, jasne ich nazewnictwo, by w razie czego wiedzieć co wyrzucić :)
anie_1981
22.04.2009, 12:53
Nie wyrzucam tej gry, bo nigdy mi się przy niej nic nie zawieszało, cleaner może się mylić... A moje problemy chyba się na razie skończyły. Ostatnio przerabiałam parokrotnie mój blok mieszkalny, zawsze coś było nie tak. Najpierw, wąski korytarz i tylko jedne schody, więc ciągłe problemy z komunikacją. Więc wstawiłam dwie windy, jeden pion się ciągle zacinał, co jeszcze pogorszyło komunikacje. No to teraz zrobiłam gruntowną przebudowę i mam dwie windy pośrodku i po jednych spiralnych schodach po bokach. Przez to mi się blok zrobił brzydszy, bo nie jest już chudy długi, tylko ma z tyłu dorobiony szyb na te windy i schody. Ale przynajmniej koniec bugów. Brak poprawnej komunikacji może doskwierać...
Czy u was też w bloku chomik kosztuje 1000 z hakiem? Normalnie w domu kosztuje 70, papuga normalnie 400, w bloku 600 z hakiem. Nie zwróciłam uwagi na rybki. A można mieć psa lub kota w bloku? Dozorcy nie mają obiekcji?
Zwierzęta można mieć - oczywiście, ale u mnie to chyba te chomiki i papugi w bloku kosztują normalnie.
anie_1981
22.04.2009, 16:17
Hmm... To ciekawa sprawa. Ja by prosiła, aby parę osób sprawdziło ceny stworów klatkowych. Oczywiście klatki, dla ptaka i gryzonia, kosztują u mnie normalnie, ale wyposażenie ich jest okropnie drogie! Chciałam kupić dzieciom do pokoju chomika, ale jakoś nie miałam tysiąca z hakiem na głupiego gryzonia.
aluminium.
22.04.2009, 19:10
U mnie kosztuje tyle samo.
Ale jeśli brak Ci kasy wpisz kod: motherlode
Zaraz, zaraz motherlode to jest kod na 50 000 tys., a tutaj podaję kod na tysiąc kaching.
anie_1981
22.04.2009, 19:45
Dziękuję, ja znam kody, ale od tak dawna ułatwiałam moim ludziom życie, że teraz dla odmiany wolałabym im nie pomagać finansowo. Wredne z nich były utrzymanki, wiecznie w moim portfelu....
A ja odpowiem na pytanie, Heleny, chodziło o ubranko dla niemowląt. Ja do teraz nie rozumiałam o co jej chodzi, ale nie wiedziałam, że istnieją dodatki typu default. czy jakoś tak. To są dodatki zastępujące oryginalne rzeczy w grze. Otóż Heleno, możesz mieć tylko jedne śpioszki dla niemowlaka naraz, ponieważ ten dodatek zmienia oryginalną pieluszkę noworodka w to, co chcesz i dlatego nie może być więcej, niż jeden plik zastępujący tą samą rzecz. Sorry... A ja szukam sobie teraz nowych skórek do Simsów, żeby były błyszczące, ale nie miały makijażu, bo nie poznaję własnych Simów. Jakby do tego były naturalne, to miodzio badam teraz dwie paczki default'ów z ModSims, i chcę je przerobić na normalne Warsztatem, to jest wykonalne, tylko żmudne. Do tego, te defaulty nie satysfakcjonują mnie w pełni, prawie nie błyszczą. Jakby ktoś tak ciekawym linkiem mi po oczach....
ultraviolence
22.04.2009, 22:32
Uff, wreszcie żeśmy się dogadały :) Wydaje mi się, że to byłaby najprawdopodobniejsza teza, odnośnie tych ubranek dla niemowlaków. Swoją drogą, nie zauważyłam, aby przy opisie plików zostało napisane, że są to defaulty. Może dla autora było to tak oczywiste, że nie wspomniał? Cóż, w takim razie to wszystko wyjaśnia. Naprawdę szkoda, że nie są to zwyczajne ciuchy, bo od tego seledynu można dostać kręćka... Chociaż zawsze można podmienić na inne.
Jak znajdę jakieś zastępcze skiny dla simów, pasujące do Twojego opisu, podrzucę Ci linka. Sama od wieków nie używam, więc nie mam w tym temacie sporego doświadczenia :) Mianowicie, zniechęciłam się przez jedną rzecz: zawsze, ale to ZAWSZE, natrafiałam na skiny, które zamiast naturalności, wnosiły do wyglądu sima przesadną sztuczność. Niemalże plastelinka z trójki... więc sobie darowałam. Stokroć wolę subtelne maski (np. na okolice nosa), które nie tylko poprawiają wygląd sima, ale również nie wyglądają na sztuczne :)
Krzykaczus_Pospolitus
03.05.2009, 15:48
Ja mam pytanie:
o co chodzi z tą magia, wiedźmami i wróżkami?!
Bo nie kapczę tego:P. Co zrobić by stac się wiedźmą, jak rzucać te czary?
aluminium.
04.05.2009, 15:09
Ja mam pytanie:
o co chodzi z tą magia, wiedźmami i wróżkami?!
Bo nie kapczę tego:P. Co zrobić by stac się wiedźmą, jak rzucać te czary?
Na innych piszesz, aby w wyszukiwarce szukali a Ty sama nie szukasz :P
Wyszukiwarka się kłania :D
Zastanawiam się, czy istnieje jakiś hack na pozbycie się tych 'światełek' dookoła wiedźmy? I taki, dzięki któremu skóra wiedźmy się nie zmienia - nie robi się zielona albo ze złotymi drobinkami.
Chryzantem Złocisty
05.05.2009, 15:17
pewnie,że jest taki mod.
http://nene.modthesims2.com/download.php?t=299163
Dzięki ;) A coś na te światełka dookoła?
ultraviolence
06.05.2009, 09:47
Dzięki ;) A coś na te światełka dookoła?
Pewnie, że jest, bo sama mam go w grze. Nie pamiętam jak się nazywał, ale jest ściągnięty z Modthesims2. Po rozpakowaniu w folderze Downloads, nazywa się tak: LBFNoWitchAura.package. Radzę więc do wyszukiwarki wpisywać coś w stylu "No witch aura hack" albo coś podobnego :) Jak nie znajdziesz, mogę przesłać Ci go na e-maila.
Krzykaczus_Pospolitus
06.05.2009, 18:03
W-y-s-z-u-k-i-w-a-r-k-a
Szukałam, ale to jakoś niebardzo do mnie dociera:D.
<podciąga rękawy>
Powiedzmy inaczej.
Jak dobrze wiesz, młoda kobieto, czarownice dochodzą w The Sims 2, dodatku do przełomowej gry The Sims 2. Czarownicą/czarodziejem można się stać poprzez zaprzyjaźnienie się z czarownica na parceli publicznej i wybrania opcji wtajemniczenia. wtedy owa czarownica zamienia cię w taką sama czarownicę (dobrą bądź złą, neutralną można stać się później). Masz wtedy w wyposażeniu księgę czarów i kociołek. W kociołkumozesz wytwarzać niektóre magiczne meble lub przedmioty niezbędne do czarowania. W księdze czarów jest spis wszystkich zaklęć, które umiesz rzucać, oraz można się z niej uczyć nowych zaklęć. By czarować, należy miec w wyposażeniu niezbędne do tego czaru przedmioty. Czarujesz, klikając na sima i wybierając opcję "rzuć zaklęcie".
Przydatne tematy:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46419
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47674
+odrobina chęci poszukania informacji.
Pewnie, że jest, bo sama mam go w grze. Nie pamiętam jak się nazywał, ale jest ściągnięty z Modthesims2. Po rozpakowaniu w folderze Downloads, nazywa się tak: LBFNoWitchAura.package. Radzę więc do wyszukiwarki wpisywać coś w stylu "No witch aura hack" albo coś podobnego :) Jak nie znajdziesz, mogę przesłać Ci go na e-maila.
Hmm..próbowałam różne warianty i nic nie widzę na modthesims2. Wysłałam ci pw z moim e-mailem.
KONDZiO102
07.05.2009, 12:51
Po czym poznać czarodzieja/czarownicę?
Jest ubrany/a w szatę, ma świetlistą lub zieloną skórę i światełka wokoło siebie.
KONDZiO102
07.05.2009, 16:30
Dzięki.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się w jakiś sposób zamknąć drzwi. Tak żeby wyglądały na zamknięte? Bo chce jedne usunąć ale one są otwarte.
Przecież do usuwania nie muszą być zamknięte. Wystarczy najechać na framugę, ctrl+del i po kłopocie :)
Dzięki.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się w jakiś sposób zamknąć drzwi. Tak żeby wyglądały na zamknięte? Bo chce jedne usunąć ale one są otwarte.
Z kodem moveObjects on spróbuj.
Ale jeżeli to parcela osiedlowa, to kody na budowanie są inne.
Ale prawdopodobnie masz przy drzwiach powieszoną lampkę sufitową i ona skutecznie blokuje zamykanie się drzwi.
KONDZiO102
07.05.2009, 18:51
Na razie próbowałem niezastąpionym moveObjects'em i podziałało. :)
Dzięki za pomoc
Mam pytanie, drodzy koledzy. Zaprzyjaźniłam się z czarownicą i z dobrą, i ze złą, ale nic! Nie ma żadnej opcji w stylu naucz magi itp. Napiszcie co mogę zrobić by być czarownicą. A może coś robię źle ?? Z góry dziękuje za pomoc.
Musisz być bardzo mocno (chyba nawet najlepszy przyjaciel) zaprzyjaźniony z czarownicą. Zapraszasz ją do domu i powinna być opcja "Naucz Magii Światła/Ciemności".
Zelkam nie zgodzę się z Tobą. :P Czilo otóż niedawno sam robiłem tą czynność wiem, że musisz być zaprzyjaźniona z daną wiedźmą (czytaj maks pierwszy pasek w kontaktach - ten na górze) i musisz mieć minimum 25 lub 30 pkt. przyjaźni tego paska co zmierza do naj. przyjaciela wtedy pojawi się opcja naucz magii, ale jeżeli masz już wiedźmę to ona może rzucić zaklęcie na Twoją simkę żeby została czarownicą.
U mnie wiedźma musiała być moją najlepszą przyjaciółką, żeby pojawiła się opcja o nauczaniu magii.
Właśnie sprawdziłem ile dokładnie musi mieć pkt. przyjaźni żeby nauczyć magii - 32.
Właśnie sprawdziłem ile dokładnie musi mieć pkt. przyjaźni żeby nauczyć magii - 32.
To zależy. U mnie musiały być przyjaciółkami (ponad 50) :D.
ultraviolence
10.05.2009, 11:24
To zależy. U mnie musiały być przyjaciółkami (ponad 50) :D.
U mnie również. Dopiero kiedy simka została najlepszą przyjaciółką wiedźmy, pojawiła się opcja nauki magii.
aluminium.
11.05.2009, 19:02
Wiem, że o tym gdzieś było, ale jest tego tyle, że jednak zapytam.
Więc usunęłam TS2 OŻ i usunął mi się folder Downalds.
Z powodu niepewności pytam:
Zrobię Downalds i wszystko będzie w grze?
Z góry dzięki.
Nie. Raz usunięty nie powraca. Wcześniej trza go było wywalić np na pulpit, wtedy by się nie usunął. Można co prawda odzyskać za pomocą różnych programów ale o tym już było.
aluminium.
11.05.2009, 19:07
On mi się sam usunął przy usuwaniu gry.
No trudno, szkoda będzie bez dodatków :(
Mam pytaneczko. Co konkretnie dodaje ten dodatek? Patrzyłem w necie i znalazłem tylko, że mogę wprowadzić się do blokowiska. Czy to prawda? Czy to jedyna nowość? Jak to wygląda? Blokowisko i pełno simów pod blokami i w małych kwaterkach? Jak to jest?
Wiem :D Raz też na to wpadłam, że się usuwa cały folder EA Games przy odinstalowaniu ostatniego dodatku. A wystarczy mu wtedy na chwilkę zmienić nazwę ;) Ale mądry człowiek po szkodzie...
@ up - poczytaj dział - jest tego mnóstwo.
aluminium.
12.05.2009, 12:52
Mam dobrą wiadomość :)
Po włączeniu BodyShopa odzyskał się...niestety pusty :(
PS Panda- nawet jak wpiszesz w google "TS2 OŻ" to będziesz mieć tego dużo. Również polecam ten dział to przejrzenia ;)
To chyba w tym dodatku dochodzi opcja wieszania obrazków na różnej wysokości. W instrukcji pisze, że trzeba nacisnąć bodaj shift i ń lub ć. O co chodzi z tym ń?
ultraviolence
15.05.2009, 15:11
To chyba w tym dodatku dochodzi opcja wieszania obrazków na różnej wysokości. W instrukcji pisze, że trzeba nacisnąć bodaj shift i ń lub ć. O co chodzi z tym ń?
Tak, w tym. Aby wieszać obrazy na różnej wysokości, wciskasz na klawiaturze "[" i "]", a nie żadne literki :)
Mermaid_
15.05.2009, 22:17
Tak, w tym. Aby wieszać obrazy na różnej wysokości, wciskasz na klawiaturze "[" i "]", a nie żadne literki :)
No właśnie, chciałam się o to zapytać ;)). A to czemu w instrukcji jest błędnie? Złe tłumaczenie czy po prostu błąd? :)
Mam problem z umiejętością zabezpieczeń pożarowych a raczej z jej brakiem - simy panikują przy pożarze nawet gdy nauczą się tej umiejętności. Każdy sim to opanowywuje a i tak zawsze jest tak samo. Co moge zrobić?
U mnie tak samo jak u Bindi. To chyba ściema z tym niepanikowaniem i tyle.
Chryzantem Złocisty
17.05.2009, 19:23
również mam to samo co Beep i Bindi.
Dlatego już ich tego nie uczę,a w przypadku pożaru każę im biec jak najdalej od ognia,żeby nie stali i panikowali.
Swoją drogą,taka reakcja simów jest dziwaczna.Powinny brać nogi za pas i uciekać,a nie gapić się na ogień i drzeć się wniebogłosy jakby to miało ugasić pożar.
A u mnie ta opcja działa prawidłowo.
Gdy się coś zapali simowie, którzy nauczyli się "ochrony przeciwpożarowej" wybiegają na podwórko i tam czekają, aż przyjedzie straż pożarna.
Polecam zainstalować łatkę. Tylko tą, która teraz jest na stronie, bo wyszły dwie.
Emilka_xD333
21.05.2009, 11:26
A wiecie czemu u mnie wszystkie fryzury i ubrania które przyszły kiedy zainstalowałam OŻ są w wielkich czarnych literach i białym tłem? Proszę o odpowiedź!
Mermaid_
23.05.2009, 16:01
Czy można sprawić, aby Sim nie był już wiedźmą? :)
chupa_chups
26.05.2009, 07:17
1. Jak zrobić sufit?
2. Gdzie mogę znaleźć (do kupienia) matę do breakdancu, a gdzie te szafy wbudowane, wiecie raczej ocb.
1. W trybie kupowania/budowania naciskasz G. wtedy masz widok od ziemi, wchodzisz w trybie budowania w "sufity i podłogi" bybierasz sufik, który Ci się podoba, kierujesz kursorem na niebo nad pomieszczeniem i naciskasz Shift, wtedy sufit wypełnia całe pomieszczenie.
2. Mata chyba w "rekreacje" (konik szachowy), w Różna. Szafa wbudowana jest w Różne i szafy, trochę dalej.
chupa_chups
06.06.2009, 11:09
Czy można sprawić, aby Sim nie był już wiedźmą? :)
Można. Klikasz na kocioł i tworzymy eliksir wiedźmoprecz i pijemy :D
Mermaid_
07.06.2009, 17:56
Haha ^^. Dzięki za pomoc, moja Simka już nie jest Wiedźmą :)
chupa_chups
18.06.2009, 12:12
Jak zbudowac garaż ktory moze byc połączony z moim mieszkaniem??
Jak zbudowac garaż ktory moze byc połączony z moim mieszkaniem??
Na dole drzwi do mieszkania i pomieszczenie garażowe, ale z drzwiami do garażu, która dochodzi w OŻ. A reszta zależy od Ciebie :)
chupa_chups
18.06.2009, 14:13
Dzięki, Bjork, wreszcie to rozumiem :D:D:D
EDIT: 300 POST!!!!!!!
Czy u was też dziecko musi iść na piechotę do szkoły jeśli rodzina wynajmuje mieszkanie? o.O
chupa_chups
19.06.2009, 16:33
Czy u was też dziecko musi iść na piechotę do szkoły jeśli rodzina wynajmuje mieszkanie? o.O
Tak, właśnie to niedawno odkryłam. Myślałam, że mam coś zepsute, czy coś.. xD
aluminium.
19.06.2009, 16:58
Mi czasami przyjeżdża autobus, ale to rzadko.
Mermaid_
20.06.2009, 12:52
Mi czasami przyjeżdża autobus, ale to rzadko.
A do mnie przyjeżdża codziennie autobus szkolny, chyba, że dziecko się spóźni na niego, to można kliknąć na nie i jest opcja "Idź do szkoły". :)
aluminium.
21.06.2009, 09:58
Więc zgubiłam kod do stawiania mebli na skos :P Poda mi go ktoś? :) Prooooszę :D
Nandelle
21.06.2009, 10:09
BoolProp allow45DegreeAngeOfRotation true
A da się jakoś przywołać autobus? Bo nie chce mi się 'codziennie' klikać na szóstkę dzieci 'idź do szkoły'. No i wtedy najczęściej się spóźniają kilka godzin. xD
Ja jeśli mi się bachorek spóźnia, to wpisuję kod sethour 6 wtedy czas cofa się do 6 rano i mogę spokojnie mieć dużo czasu. :>
chupa_chups
21.06.2009, 14:08
BoolProp allow45DegreeAngeOfRotation true
A ja mam zapisane Angle, a nie Ange. Więc?
aluminium.
21.06.2009, 17:13
omega- przed chwilą sprawdziłam i będzie Angle więc Twoja wersja jest poprawna ;) Dzięki Wszystkim za pomoc :)
Nandelle
21.06.2009, 17:13
A ja mam zapisane Angle, a nie Ange. Więc?
zezarłam literke, a ty już jęczysz ._.
Pytanko: gdzie można ściągnąć półki do sims 2?
aluminium.
25.06.2009, 17:57
Pytanko: gdzie można ściągnąć półki do sims 2?
możesz określić swoją prośbę dokładnie? o jakie półki Ci chodzi?
Krzykaczus_Pospolitus
25.06.2009, 18:08
Półki dochodzą we WB, jak i w OŻ.
oki, dzięki:)))
Zastanawiam się jeszcze nad jednym pytaniem, nie wiem czy zdołam je dobrze sformułować, a mianowicie: jak bardzo można rozbudować grę The Sims 2, czy jest jakaś określona liczba simów, które są w grze czy można je tworzyć w nieskończoność???
Można mieć maksymalnie 8 simów :>
chupa_chups
27.06.2009, 12:49
Tak zelkam, ale mmi80 (?) chodzi chyba o całą grę, a nie o jedną rodzinę.
Nie ma chyba żadnych ograniczeń co do ilości simów w całej grze, tak myślę.
O. To przepraszam :D
Można mieć simów w nieskończoność :>
MrsKiller
01.07.2009, 18:58
Czy można apartament zmienić w zwykłą parcelę? Wybudowałam mieszkanie, wstuknęłam kod i zrobiło sie mieszkanie, ale jak to cofnąć?
changeLotZoning residential
MrsKiller
02.07.2009, 11:00
Dzięki Björk ;)
wpisujesz ten samo kod ale z końcówką residential
edit: nie zauważyłam następnej strony :)
ja też mam mały problem (No dobra duży problem) I to się tak zaczęłozainstalowałam sobie simsy2(3 raz kiedyś na starym kompie ale potem odinstalowałam potem na tym nowym (Ale wziełam odśwież dysk bo miałam cały zapchany dysk i mi usuneło obraz simów i wszystkich moich gier a miałam wtedy 3 dodatki pliki simów zostały(Ale ich zawartość się usunęła))No więc je odinstalowałam i zainstalowałam ponownie znowu z obrazem ale przetrwał mi obraz jednego z dodatków no i problem jest taki : Odpalam simy wyświetla się trochę białego tła i napis the sims2 i wychodzi error:"Uruchomiona została niewłaściwa wersja gry the sims2. Proszę uruchomić T."(Dalej nic niema napisane!!!!!!!)
I podejrzewam że może to być spowodowane tym że: Mój komputer myśli że te pliki zostały mimo że je wszystkie usunęłam próbowałam odinstalować simsy 2 i... Komputer mi nie pozwoliłam ( Powiedział: Aby najpierw usunąć gre the sims2 prosimy odinstaluj najpierw dodatki)których NIE MAM!!!!!!
PROSZĘ POMOCY!!!!!!! Z góry dziękuję za pomoc :/
Jeżeli się znasz możesz skorzystać z edytora rejestru windows i wyszukać z jego pomocą wszystkie klucze do The Sims 2 i dodatków. Lub skorzystać z takiego programu jak CCleaner - znajdziesz poprzez google :)
Powodzenia :)
no chyba spróbuje pierwszą wersje bo ccleaner jest... płatny???????!!!!!!!! jak zrobie to z tym od rejestru to się jeszcze odezwe...!
PS:Lol zgupieje mój gupi kompóter widzi wszystkie dodatki do simów2 (Które się skasowały?? LOL) LMAO
Niestety jakoś mam dziwne podejrzenia, że nie odinstalowałaś simsów, tylko wykasowałaś katalogi w których były zainstalowane?
No nic - poszukaj tego ccleanera wersji testowej - on pomoże Ci przebrnąć przez proces usuwania pozostałości łatwiej i bezpieczniej niż grzebanie w rejestrze :)
ultraviolence
08.07.2009, 21:11
Wiem, że ktoś już zadawał to pytanie. Szukałam w wyszukiwarce, przeglądałam ten temat - niestety, odpowiedzi brak... No, ale do rzeczy. Wie ktoś, jak zbudować coś takiego? Chodzi mi o te półpiętra z których widać to, co dzieje się niżej.
Wklejam fotki:
http://www.edenstyle.it/TS2/Expansionpacks/ApLife/SCREEN/mobili/mobili/Edenstyle_apartmentlife21.jpg
http://gry.onet.pl/_i/galerie/s/sims2apartlife/3d.jpg
¾sukcesu
09.07.2009, 01:36
Antresole tworzy się mając dwa lub więcej pięter, kładąc najzwyczajniej podłogę na górze tam gdzie chcesz aby to się znajdowało, plus schody jakiś płotek czy pół ściana.
Yup, to nie tak :/
Wiadomo, że robi się kolejne "piętro" a te balkony można robić nawet jak się ma tylko parter i pierwsze piętro :/. Ale to nie w tym sztuka. zdjecia są robione z widoku piętra "balkonowego" (czyli tej antresoli), ale musi być też wyłączona opcja w ustawieniach gry "ukrywanie obiektów".
ultraviolence
16.07.2009, 21:09
Yup, to nie tak :/
Wiadomo, że robi się kolejne "piętro" a te balkony można robić nawet jak się ma tylko parter i pierwsze piętro :/. Ale to nie w tym sztuka. zdjecia są robione z widoku piętra "balkonowego" (czyli tej antresoli), ale musi być też wyłączona opcja w ustawieniach gry "ukrywanie obiektów".
Dzięki, zelkam :) Jak tylko oczyszczę Downloads z wadliwych dodatków, odpalę grę i podziałam w tym kierunku. Już kiedyś próbowałam, ale nic z tego próbowania nie wynikło... Może tym razem się uda - trzeba być dobrej myśli :D. A "ukrywanie obiektów" mam włączone - to właśnie próby budowania tego "pięterka" skłoniły mnie do uaktywnienia tej opcji.
xmartkax
18.07.2009, 09:53
czy w tym dodatku jest zawód architekta ?? szukalam wszedzie i tez nie moge znalezc rozpiski tego zawodu...[chodzi mi o szczeble kariery] może ktoś to znalazł ?????
Diamond^^Girl
18.07.2009, 13:58
Zawód architekta jest bodajże w dodatku Czas Wolny
Witam mam kłopot gdyż przy próbie włączenia gry wyskakuje mi komunikat ze coś z directem mam nie tak a mam zainstalowanego najnowszego
http://images46.fotosik.pl/167/06108245278b38f7med.png (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/06108245278b38f7.html)
ultraviolence
22.07.2009, 23:46
Witam mam kłopot gdyż przy próbie włączenia gry wyskakuje mi komunikat ze coś z directem mam nie tak a mam zainstalowanego najnowszego
http://images46.fotosik.pl/167/06108245278b38f7med.png (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/06108245278b38f7.html)
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51558 - przejrzyj ten temat, dziewczyna ma identyczny problem, co Ty... Może tam znajdziesz rozwiązanie.
Rozwiązanie już znalazłem teraz mam inna prośbe Bo mam dodatek włąsny biznes tylko coś jest z kodem seryjnym i prosiłbym o jakiegoś keygena ( dla tych co nei wierza moge przesłąć zdjęcia pudełka na tle monitora z włączonym forum)
UPS sory zły dział
MrsKiller
29.07.2009, 13:45
mod edit: w tym miejscu widniało 5 kodów seryjnych.
Zgadnijcie za co dostała bana?
Dzieki ale mineło tyle czasu zanim ktoś odpowiedział ze sobie poradziłem jakoś
Dzieki ale mimo ze minelo tyle czasu zanim ktoś odpowiedział ze ja Ci daje bana jakoś ze w ogole o to prosileś.
Vlad Ţepeş
15.08.2009, 19:15
Witam !
Otóż mam następujące pytanie, posiadam wszystkie główne dodatki do The Sims 2, jednak z tego co pamiętam (mogę się jednak mylić) jak grałem kiedyś w wersje czystą (bez żadnych dodatków) mogłem mieć dziecko z simem nie powiązanym (zaręczony,żona) tak więc pojawia się pytanie.
Czy w dodatkach nadal jest możliwe mieć dziecko z "dziewczyną" - kiedy klikam na łóżku niema opcji "postaraj się o dziecko"... Więc z czasem zaręczyłem się z simem, i nadal brak tej opcji... Co się dzieje ?
A tak, oraz drugie pytanie - czy jeśli minie wściekłość danego sima to jego stosunki radykalnie zmaleją przed incydentem ?
Pozdrawiam
Charionette
21.08.2009, 18:58
Co do pierwszego pytania. Nie ma opcji postaraj się o dziecko, gdy grasz w rodzinie mężczyzny. Jeśli będziesz grać tą dziewczyną wtedy pojawi się opcja 'Postaraj się o dziecko'
II pytanie:
Kiedy wściekłość minie wszystko wraca do normy- czyli oba paski kontaktów podwyższają się. Trwa to dość długo ;)
ang99821
22.08.2009, 08:49
ej jestem juz czarownikiem bardzo dobrym i co ma mzrobic zeby tego magicznego kota przywołać?
Ajloneczka
23.08.2009, 17:59
musisz miec odpowiedni poziom czarowania i miec dodatek zwierzaki w księdze zaklęc jest napisane jakie składniki trzeba żeby wyczarowac
Vlad Ţepeş
24.08.2009, 18:28
Bardzo dziękuje za uprzednią odpowiedź !
Jednak i tym razem mam problem, a raczej pytanie. Jak się zrywa zaręczyny ? Udaje mi się dopiero obniżając pasek kontaktów i prosząc o ślub... Jednak trwa to dość sporo czasu, czy jest szybszy sposób ?
Jeśli kontakty są niskie pojawia się opcja "Zerwij".
EDIT: a boolProp'em możesz zrobić tak: naciskasz SHIFT i przesuwasz po pasku kontaktów żeby go obniżyć/podwyżyć . :)
Pozwolę sobie dopisać, że żeby zmieniać kontakty przeciągnięciem myszki należy wpisać kod w otoczeniu :)
Powiedzcie, czy jeżeli mój Sim mieszka w bloku, to może on mieć własny samochód (tak jak jest to, gdy mieszka w "zwykłym" domu)?
Jeśli w bloku jest garaż to tak.
Zastanawiam się czy the sims 2 działa bez płyty po zainstalowaniu...? Wie ktoś może?
Była bym bardzo wdzięczna za udzielenie odpowiedzi
@
Nie, nie działa, trzeba wkładać za każdym razem płytę.
Przepraszam, że post pod pstem, ale nie mam innego wyjścia. Mam pytanie: powiedzmy, że mam budynek, w którym jest 12 mieszkań (budynek zbudowany przezemnie), powiedzmy, że stworzyłem rodzinę i chcę ich tam wprowadzić, to jak będzie wyglądała kwestia pozostałych 11 mieszkań; czy inne simy "automatycznie" się tam wprowadzą, czy muszę twprzyć innych simów i ich tam umiesczać?
Mostilia
19.09.2009, 14:57
Jeśli Stworzyłaś To Jako Blok
(Z Kodem)
To Tak Sami Się Wprowadzą Tyle Że nie będziesz nimi Grał Ale możesz w każdym Momencie Wprowadzic Swoją Rodzinę A Sąsiedzi Się Przeprowadzą Ale Związki Zostaną
Rozmumiem, proszę, powiedzcie mi też, czy jest jakaś granica w ilości budowanych mieszkań (czy może byc ich np. 40)?
aluminium.
19.09.2009, 16:01
Do 11 mieszkań wprowadzą się maxisowe simy.
Mieszkań możesz mieć i milion jak Ci się zmieści, ale tylko w 4 będą mogli mieszkać Twoi simowie, a resztę zajmą NPC.
Nattalciaa
24.10.2009, 19:53
Jak można robić te czarownice w odmienieniu dobrą/złą przez neutralkę :D?? Wiem że neutralka nie za się na czarownicach, ale tu chyba chodzi bardziej o zaprzyjaźnienie się. Ale jak je zrobić?? (mówiąc w neutralce)
mam problem z przesuwaniem objektow na scianach, bo kiedy uzywam "ć" i "ń" to powiedzmy obrazek przenosi sie z sciany na podloge.
probowalam z moveobjects on ale nic nie daje.
umialby ktos cos poradzic? :d
Mermaid_
05.12.2009, 13:35
Treys - jeżeli chcesz przesunąć obraz na ścianie w górę i w dół, użyj klawiszy [ oraz ]. Pzdr. :)
opłaca się kupować OŻ ? chodzi mi o to czy się nie znudzi po godziny, jakie są korzyści, co wprowadza dodatek.
dochodzi sporo nowych opcji, dodatek moim zdaniem fajny, ale mi się wszystko szybko nudzi. :P
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47699
To tak mam pytanie odnośnie OŻ i NS. Gdzieś przeczytałem, że jeżeli ma się Osiedlowe życie i na studiach to można używać magii żywiołów. Czy ktoś wie jak?
Czy jest możliwość poproszenia sąsiada o popilnowanie dzieci? Jeśli tak, to jak to zrobić?
PS. Przepraszam jeśli takie pytanie już było.
Charionette
19.12.2009, 16:54
Nie, nie da się :P
Oj, z tego co czytałem to da się. Trzeba wybrać na sąsiedzie taką opcję :) Mogę się mylić
Nie ma takiej opcji:) dziećmi może opiekować się tylko opiekunka.
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46581 :)
Auroella
03.01.2010, 11:51
Jest jakiś hack/mod/kod, żeby odblokować wszystkie opcje budowania, jeżeli sim mieszka w apartamencie?
Jest jakiś hack/mod/kod, żeby odblokować wszystkie opcje budowania, jeżeli sim mieszka w apartamencie?
boolProp AptSubLotSpecificToolsDisabled false
Remus Lupin
31.01.2010, 13:12
Cześć!!!
Jutro zamierzam zamówić, upragnione Osiedlowe Życie i potrzebuje kilka informacji z wiedzy ogólnej o tym dodatku.
Ale zanim zadam te kilka pytań, to czytałem dużo na ten temat(czytałem cały dział poświęcony o Osiedlowym Życiu na forum), wiem,że to dobry dodatek przedem wszystkim dużo nowych opcji i obiektów. Możliwość mieszkania w blokach to wiem oraz magia simów.
Przejdę już do rzeczy może na początek zestaw 5-ciu pytań z wiedzy ogólnej o tym dodatku.
1. Czytałem temat poświęcony o grupach społecznościowych i jeden z użytkowników (legolas) powiedział,że można się przyłączyć do grupy, Moje pytanie czy prawda czy mit?
2. Po raz pierwszy spotkam się z magią u simów, niestety nie mając trochę wiedzy na temat magii to zadam takie pytanko. Czy jak mój sim stanie się czarodziejem i dostanie te obiekty magiczne. to czy inne można je kupić czy wszystko jest w wyposażeniu sima?
3. J/W ale w innej formie czy można się dostać do ukrytych parcelach tylko za pomocą miotły czy można własnym samochodem?
4. Nie jestem pewny czy stworzę nowego sima, ale spytam. Jak się płaci czynsz? Przychodzi listonosz do tej dużej i wsadza te rachunki czy ten właściciel chodzi od lokatora do lokatora i informuje,że trzeba czynsz opłacić?
5. Kolejne pytanie ostatnie jakie zadam to co dają te wszystkie obiekty magiczne jak np. ten tron i gdzie kupować składniki magiczne i jak rzucać czary. to ostatnie pytanie to wiem,że głupie ale już w punkcie 2 -gim pierwszy raz się spotykam z magią :)
To na razie wszystko.
Pozdrowienia od wszystkich
Sherlock
31.01.2010, 13:44
3. Tylko miotłą.
4. Wsadza do "skrzynki".
5. Kupujesz na tajnej parceli. A żeby czarować, musisz się nauczyć czarów w specjalnej księdze.
Remus Lupin
31.01.2010, 14:11
Cześć!!!
Dziękuję ci za te odpowiedzi.
Czekam na odpowiedzi na pytanie 1 i 2.
Starlight
31.01.2010, 15:50
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47699 tutaj masz odp. na wszystkie pytania
Remus Lupin
31.01.2010, 17:50
To też już czytałem, reszte zobaczę już jak włążę płytę do napędu i niech się stanie magia niczym Harry Potter i mój Remus Lupin :DDD
P.S
Zadam jeszcze jedno pytanie
Czy dozorce można zatrudnić tylko w blokach czy można w zwykłym domku?
Starlight
31.01.2010, 17:52
nie można go zatrudnić,on codziennie przyłazi i patrzy czy nie ma karaluchów itp.
Możesz też kilknąć na telefon - i tam bedzie gdzieś opcja z dozorcą.
Remus Lupin
31.01.2010, 18:37
Ostatnie pytanie.
Czy prawda,że przed wprowadzeniem rodziny do bloku jak umebluję i mieszkanie to jak ich wprowadzę to znikają meble, które dopiero co kupiłem
Tak, ale jest na to sposób - boolProp testingcheatsenabled true i kliknięcie na drzwi z shiftem, co wywoła opcję "wynajmnij umeblowane mieszkanie".
Remus Lupin
31.01.2010, 18:52
Właśnie miałem pytać o sposób ale jak zwykle jesteś niezawodna. dzięki
W dalszym ciągy czekam na odpowiedzi na pytania 1 i drugie.
Cześć!!!
Jutro zamierzam zamówić, upragnione Osiedlowe Życie i potrzebuje kilka informacji z wiedzy ogólnej o tym dodatku.
Ale zanim zadam te kilka pytań, to czytałem dużo na ten temat(czytałem cały dział poświęcony o Osiedlowym Życiu na forum), wiem,że to dobry dodatek przedem wszystkim dużo nowych opcji i obiektów. Możliwość mieszkania w blokach to wiem oraz magia simów.
Przejdę już do rzeczy może na początek zestaw 5-ciu pytań z wiedzy ogólnej o tym dodatku.
1. Czytałem temat poświęcony o grupach społecznościowych i jeden z użytkowników (legolas) powiedział,że można się przyłączyć do grupy, Moje pytanie czy prawda czy mit?
Nie, legolas zmyślał - to użytkownik, któremu nie należy wierzyć :D
Ale możesz się ubrać, jak Ci z grupy społecznościowej.
2. Po raz pierwszy spotkam się z magią u simów, niestety nie mając trochę wiedzy na temat magii to zadam takie pytanko. Czy jak mój sim stanie się czarodziejem i dostanie te obiekty magiczne. to czy inne można je kupić czy wszystko jest w wyposażeniu sima?
Tego pytania nie rozumiem. Magiczne obiekty można kupić na ukrytych parcelach (i będą w wyposażeniu sima) lub samemu zrobić w kotle, a później sprzedać.
Remus Lupin
31.01.2010, 19:09
Uspokoiłaś mnie ale i tak dzięki.
wytłumaczę drugie pytanie czy mnożna takie rzeczy jak kocioł, księgę czarów czy ten tron kupić w trubie kupowania i mieć we własnym domu niż co chwila latać do ukrytej parceli dla czarodziejów.
Nie, te rzeczy się dostaje od czarownicy, która wprowadza w tajniki magii i one się pojawiają w wyposażeniu sima i można je postawić wtedy gdziekolwiek, ale nie można ich kupić w trybie kupowania/budowania.
A tron trzeba samemu zrobić.
Starlight
31.01.2010, 19:28
Bjork - Można kupić w trybie kupowania, ale trzeba mieć Hack.
Remus Lupin
04.02.2010, 16:39
Cześć.
Słuchajcie jest taka sprawa.
Dostałem Osiedlowe Życie i zaistalowałem i cały happy poszedłem grać i po kilku minutach mnie wywaliło zupełnie z simów i nie da się uruchomić co się dzieje do jasnej anielki.
Ratujcie mnie bo już nie wiem co robić nie zdążyłem się nawet nacieszyć z simami.
Co się dzieje mam coś z komputerem nie tak.
Wszystkie simy są orginalne i wszcześniej nie miałem tego proble oprócz przed kilkoma tygodniami gdy pękła mi płyta od CW,
Jestem taki wkurzony.
P.S
Płyta jest cała co ja mam biedny robić
Co z wolnym miejscem na dysku i pamięcią wirtualną?
Remus Lupin
04.02.2010, 17:15
Jest dużo mejsca na dysku.
Z pamięcia próbowałem i nic nie dało.
Co robić.
<RYCZY>
29,7 GB
Ej no ludzie pomóżcie mi.
Gallardo
04.02.2010, 19:24
Słuchajcie Jestem Nowy I Mam Do Was Takie Pytanko Kolega Taki Znajomy Moich Starszych Ma Sklep Z Grami I Mogę Od Niego Kupić Nowiutkie Simsy 2 Zwierzaki Na PS2 I Mam 2 Pytanka
1. Czy Opłaca Mi Się Je Kupić Za 60zł - Wersja Językowa pl i napisy pl
2. i czy na ps2 są potrzebne simsy 2 normalne żeby mi poszły zwierzaki? Z góry Dzieki Za Odpowiedzi
Gallardo
04.02.2010, 19:25
Remus - Spróbuj Je Odinstalować i zainstalować jeszce raz.
Matteusz
06.02.2010, 16:17
czy osiedlowe życie dodaje nam Wozy? czy tylko helikopter? a jesli nie dodaje aut to jaki dodatek je dodaje?
Sherlock
06.02.2010, 16:41
W "Osiedlowym Życiu" dodaje się tylko helikopter. auta dochodzą wyłącznie w "Nocnym Życiu" oraz jedno w "Czasie Wolnym" (do naprawienia; potem można nim jeździć).
Remus Lupin
08.02.2010, 11:01
Hejka.
Problem z OŚ zarzegnany i znów mogę śmiało grać w The Sims 2 i Dodatki.
Przed zamówieniem dowiadziałem się dośc ale mam kilka pytań uzupełniających.
wiem,że bloki są w Jaskini Pokrzyku i tylko tam trzeba wprowadzić rodziny.
Czy jest jakiś sposób bez budowania bloku mieć np. w Miłowie, patrzyłem na wszelki wypadek na liste domowów i nie znalazłem.
W Ksiązeczce jest napisane coś o trybu ciszy w telefonie ale nie wiem gdzie jest czy tylko działa jak się mieszka w blokach??
Gdzie najczęściej poza Jaskinią Pokrzyku szukać grup społecznych?
Co się stanie jeśli zapełniem cały pasek reputacji.
W poradniku widziałem fajny obiekt co się nazwywa zsyp śmieci można mieć takie coś w domy czy w blokach?
aluminium.
08.02.2010, 11:12
1. Musisz zbudować blok, a później wpisać kod
2. Jak mieszkasz w bloku to na telefonie jest opcja "ciszy" (lub coś w tym stylu)
3. Na różnych parcelach publicznych
4. Jeśli dobrze pamiętam to nic prócz tego, że simy Cię lubią.
5. Możesz mieć to i w domku i w bloku.
Remus Lupin
08.02.2010, 11:35
A jak ten zsyp wygląda bo nie ma go w kategorii kuchnia.
Na pierwsze się spodziewałem takiej odpowiedzi i na drugie też sprawdziłem
aluminium.
08.02.2010, 14:42
Ten zsyp będzie w innych (tam gdzie kosze na śmieci się kupuje) i ma ikonkę takiego płaskiego "czegoś". Poszukaj, na pewno znajdziesz.
Remus Lupin
09.02.2010, 11:03
Jeszcze jedne mam pytania uzupełniające.
Co to jest "Unikalny Separator" to jakieś specjalne drzwi do separacji rodzin???
Co daje "Dożywotnie Szczęście" "Porady dla par" "Zabezpiezczenie przeciw pożarowe" "Opanowanie gniewu" i "Fizjologia"??
Pozdrawiam.
Wszystkich maniaków Simów
aluminium.
09.02.2010, 11:30
Unikalny Separator to drzwi które MUSZĄ być w KAŻDYM domu w bloku (sprostowanie: w środku mieszkania możesz mieć różne drzwi, tylko wejściowe muszą być "Unikalnym Separatorem")
Dożywotnie Szczęście- o ile się nie mylę to wolniej spadają jakieś simowe czynniki
Porady dla par- jeśli jakaś para się pokłóci lub ktoś kogoś zdradzi a Twój sim przeczytał "Porady dla par" to będzie opcja na simie z danej pary "Pogódź" (lub coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie)
Zabezpieczenie przeciw pożarowe- Twoi simowie nie panikują gdy wybuchnie pożar
Opanowanie gniewu- chyba się tak szybko nie złości sim, nie wiem na 100%
Fizjologia- sim szybciej uczy się sportu
No i jeśli nauczysz swojego sima wszystkich tych opcji to będzie się szybciej uczył gotowania, sprzątania itd. oraz będzie szybciej uczył dzieci chodził itp. :)
Myślę, że pomogłam ;]
Remus Lupin
09.02.2010, 11:34
Nawet bardzo.
Dzięki za pomoc nie mam już żadnych pytań ale jak będę miał to napiszę.
Nunczaki Orientu
16.02.2010, 18:18
Nie wiem czy było, ale pytam:
- Czy da się (i jak?) zbudować własny blok, budynek wielomieszkaniowy?
Jest to mi bardzo potrzebne...
Da się :)
Nie wiem, czy czegoś jeszcze potrzebujesz, ale zajrzyj do działu "Poradniki"
Remus Lupin
18.02.2010, 18:24
Purgomagus
Skinieniem mej różdżki
Wykonam swój dar
Niniejszym usuwam
Każde przekleństwo i czar
Czy ktoś wie jakie jest działanie tego zaklęcie.
P.S
Strasznie jestem do tyłu z Simami.
Sherlock
18.02.2010, 18:51
Boże, Remus... Wystarczyło wpisać w Google :/
Purgomagus-usuwa skutki zaklęć rzuconych na parceli.
Starlight
19.02.2010, 11:18
a poza tym http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46177
Remus Lupin
19.02.2010, 12:23
Czytałem ten temat i odniosłem wrażenhie to jedyne zaklęcie do którego nie ma tłumaczenia więc wolałem się zapytać o działanie.
Dobra dzięki.
Chodziło mi o działanie.
Starlight
19.02.2010, 12:38
Remus jest O.o w Magii neutralnej
Remus Lupin
19.02.2010, 12:41
Wiem.
Dobra jeszcze raz dzięki za pomoc.
narka.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.