Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Osiedlowe Życie - Masz pytanie? Zadaj je tu!
Starlight
19.02.2010, 13:15
REMUSCzytałem ten temat i odniosłem wrażenhie to jedyne zaklęcie do którego nie ma tłumaczenia więc wolałem się zapytać o działanie.
Dobra dzięki.
Chodziło mi o działanie
JA: Remus jest O.o w Magii neutralnej
REMUSWiem.
Dobra jeszcze raz dzięki za pomoc.
narka. - Czy Ty to robisz żeby sobie nabić posty?
O.o
Nie możesz użyć wyszukiwarki?
Sorry za offtop ale taka jest prawda.
czy da się jakoś odblokować te magiczne przedmioty bez ich tworzenia? inseminator mi nie działa w rio
olakort10
28.02.2010, 12:27
Mam dosyć trudne pytanie ;) Nie wiem gdzie się mam się zwrócić. Mam dodatek OŻ i nie chce mi się zainstalować a wcześniej już miałam i chodziło :( Nie wiem co mam zrobić pomóżcie pliss. Może to ma jakieś znaczenie miałam dodatek Na Studniach i był jakiś zepsuty i to może przez to ?
Mam dosyć trudne pytanie ;) Nie wiem gdzie się mam się zwrócić. Mam dodatek OŻ i nie chce mi się zainstalować a wcześniej już miałam i chodziło :( Nie wiem co mam zrobić pomóżcie pliss. Może to ma jakieś znaczenie miałam dodatek Na Studniach i był jakiś zepsuty i to może przez to ?
Czy podczas instalacji pokazuje jakiś błąd? Napisz coś więcej o tym.
Remus Lupin
01.03.2010, 12:52
Pirat czy orginał jeśli pirat sorki ale regulamin mówi NIE ROZMAWIAMY O PIRATACH.
Liv edit: Skoro jej wcześniej działał, nie może mieć pirata. Zamiast grozić regulaminem, lepiej zapoznaj się z czymś takim jak czytanie ze zrozumieniem =)
Jeśli orgniał to może twój napęd nie ma dvd.
Liv edit 2: a wiesz, że napęd CD zaczyna wariować jak wsadzisz do niego płytkę DVD?
Dobra mam małe pytanie.
Nauczyłe moich simów swatania par ale gdy miałem jakąś zdradę to tej opcji jak napraw związek nie ma czy to działa jak się jest małożeństwie??????
aluminium.
01.03.2010, 13:31
Nie, to nie działa w małżeństwie.
Musi to być sim z poza pary i o ile się nie mylę to także z poza rodziny.
Remus Lupin
01.03.2010, 13:44
A mniej więcej tam gdzie schlebiaj ta opcja.
No dobra jakiś facet z kuchni zuzi zaczepiał moją simkę tzn filtrował i ta przedstawicielka od kuchni to widziała i jest zła.
aluminium.
01.03.2010, 13:47
Dokładnie nie pamiętam, ale chyba jak się kliknie na sima który jest pokłócony z innym to na "stronie głównej" (klikniesz raz na sima i te główne opcje) jest ta opcja.
olakort10
02.03.2010, 18:01
Czy podczas instalacji pokazuje jakiś błąd? Napisz coś więcej o tym.
Wkładam płyte klikam na mój komputer jest tam ikonka klikam na nią jest chwila klepsydra a później nic
olakort, po włożeniu płyty do napędu poczekaj, aż instalator sam się załaduje i wyskoczy Ci okienko instalacyjne.
olakort10
03.03.2010, 20:21
olakort, po włożeniu płyty do napędu poczekaj, aż instalator sam się załaduje i wyskoczy Ci okienko instalacyjne.
Dobrze z robię tak ale wątpie że zadziała :(
olakort10
05.03.2010, 12:07
Dzięki Searle za dobre chęci ale nie działa :(
Czy sprawdzałaś płytę na innym komputerze?
Jeśli tam tez nie działa to płyta jest do wymiany, jeśli działa to będziemy się martwić później.
Najpierw sprawdź to, ok?
olakort10
05.03.2010, 18:41
Jeśli tam tez nie działa to płyta jest do wymiany, jeśli działa to będziemy się martwić później.
Najpierw sprawdź to, ok?
Okej ;D spróbuje ;D
Elizabeth Swann
06.03.2010, 14:49
mam pytanie. da ktos moda, by złe wiedźmy nie były zielone? Z góry dzięki ;)
Chryzantem Złocisty
06.03.2010, 14:54
http://www.modthesims.info/download.php?t=299163
:)
Elizabeth Swann
07.03.2010, 09:45
wielkie dzięki :)
mam jakiś błąd z OŻ. reszta dodatków działa tylko nie ten. wyskakuje taki error:
http://img10.imageshack.us/img10/6627/errorlk.png
help!
boze drogi, wyszukiwarka nie gryzie...
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=48243&highlight=directX
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=45208&highlight=directX
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=42321&highlight=directX
olakort10
09.03.2010, 17:16
Najpierw sprawdź to, ok?
Działa na innym komputerze.
A czy Tobie inne płyty z grami w tym napędzie odtwarza?
olakort10
12.03.2010, 12:44
A czy Tobie inne płyty z grami w tym napędzie odtwarza?
Tak odtwarza.
olakort, a czy masz zainstalowany jakiś program emulujący typu Daemon Tools lub Alcohol? Mogą one sprawić, że komputer nie widzi włożonej płyty do napędu. Na czas, w którym uruchamiasz grę trzeba wyłączyć te programy.
olakort10
17.03.2010, 14:59
olakort, a czy masz zainstalowany jakiś program emulujący typu Daemon Tools lub Alcohol? Mogą one sprawić, że komputer nie widzi włożonej płyty do napędu. Na czas, w którym uruchamiasz grę trzeba wyłączyć te programy.
Przepraszam że tak późno odpowiadam ale obowiązki i szkoła. Nie nie mam żadnego z tych programów.
W takim razie przeinstaluj podstawę i spróbuj zainstalować OŻ.
olakort10
17.03.2010, 18:55
W takim razie przeinstaluj podstawę i spróbuj zainstalować OŻ.
Dobrze tak zrobię.Dziękuje Ci za wszystko;)
Mam problem z Wiedźmami. Spotkałam dobrą wiedźmę, zaprzyjaźniłam się z nią. Pojawiła się opcja naucz magii światłości czy jakoś tak. Po wybraniu moja simka, rzuciła jeden czar, pojawił się komunikat że dostaje kociołek i księgę czarów i ..... To tyle. Nie mam kociołka ani księgi czarów. Nie mam jak rozwijać tej umiejętności. Ktoś wie co robić?
Charionette
27.03.2010, 18:55
Kociołek i księga czarów jest w wyposażeniu. Przez księgę uczysz się zaklęć.
kalafjor
06.04.2010, 09:42
Nie wiedziałem w którym dodatku zadać to pytanie. W jakim dodatku dochodzą kolorowe świece? Tylko nie te na tej podstawce, taka pojedyncza świeczka. Wydawało mi się, że to nie jest z neta. Szukałem po ozdobach i nie znalazłem.:)
Wiem że ponoć w tym dodatku można posiadać samochód ale skąd go zdobyć?
Remus Lupin
06.04.2010, 11:37
W dodatku Nocne Życie dochodzą samochody a w Osiedlowyw Życiu helikopter ale mozesz też ściągnąć z internetu.
A własnie, co do tego helikoptera to ciężka sprawa z nim jest:/ tyle miejsca zajmuje a jak już się udaje wygospodarować dla niego trochę przestrzeni to pisze że obiekt musi się znajdować na podjeździe czy jakoś tak. O jaki podjazd chodzi? Jak go ustawić żeby mozna było odlecieć?
Lądowisko masz tam, gdzie są podjazdy do aut. I nie ma co do niego, prócz miejsca, żadnych większych wymagań.
kalafjor
11.04.2010, 09:29
Powtarzam pytanie: W jakim dodatku dochodzi pojedyncza, kolorowa świeca? Jak coś moge podać linka do domu z takimi świecami.
ja mam pytanie co to są łatki
kalafjor
11.04.2010, 10:12
Łatki są to pliki, które eliminują błędy w grze. Mi ktoś pomoże?
Łatki naprawiają błędy w grze. Do pobrania tutaj:
http://thesims2.ea.com/update/index.php I nie pisz posta pod postem, tylko użyj opcji Edytuj :)
Podróże - podaj tego linka, bo ja nie wiem, o która świecę chodzi :|
kalafjor
11.04.2010, 12:51
miko252- Co ci do tego?;)
matrix4501- Wejdź do działu: Gdzie mogę to znależć? Tam napewno coś znajdziesz.:)
Searle- Kult klozetu (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=39891&highlight=kult+klozetu) w pierwszym poście jest taka czerwona, a w siódmym są kolorowe toalety i tam jest dużo tych świec.
Mam pytanie do tych, co już mają The Sims 2 Osiedlowe Życie czy warto w ogóle kupić ten dodatek?
Jeśli przemawia do Ciebie mieszkanie Simów w bloku, to jak najbardziej :)
Całkiem obiektywnie nie da się doradzić, bo np. mnie się ten dodatek bardzo podoba. Pooglądaj zwiastuny, poczytaj recenzje i sama oceń czy warto ;)
Moja mama mi już kupiła ten dodatek, więc już za późno... dowiedziałam się już dzisiaj.... jestem ciekawa, czy w ogóle warto było... no ale zobaczymy...
Dopiero co zainstalowałem Osiedlowe Życie i mam pytanie. Jak wygląda to mieszkanie w blokach i wynajmowanie tego? Czy najpierw trzeba nabyć budynek aby potem go wynajmować, jak to wygląda i jak to zrobić? Widziałem też na jednym screenie wręczanie kluczy. O co chodzi?
Nathan - gdy wprowadzisz sima do bloku, natychmiast pojawi się właściciel mieszkania. Twój sim będzie mógł najpierw oglądnąć mieszkania i gdy się na jakieś zdecyduje, to wtedy z właścicielem mieszkania podpisze umowę wynajmu.
Po wynajęciu mieszkania zostanie pobrany czynsz za pierwszy tydzień. Od tej pory musisz płacić go regularnie co poniedziałek w specjalnej skrzynce pod domem.
A co z sąsiadami/współlokatorami? Mogą być sterowani przez gracza, czy są NPC czy jak to wygląda dokładnie?
I jak to z tym właścicielem? Jeśli wybuduję apartamentowiec, na czystym terenie (bez właściciela) i będę chciał wprowadzić tam kogoś to kto będzie właścicielem?
Jeśli nie wprowadzisz więcej rodzin do budynku będą to NPC. Możesz wybierać, którą z rodzin, które tam mieszkają chcesz grać.
A jeśli wybudujesz blok właściciel jakby sam do niego przyjdzie. Tj. nie masz wpływu na to kto będzie właścicielem.
Teraz mam inny problem. Zacząłem grać, ściągnąłem sobie apartamentowiec "ul. Fabryczna" by Bjork. Zapisałem i wyszedłem, ale gdy chciałem wynająć - nie mogłem. Pisało że nie ma mieszkania. Wszedłem z powrotem, wpisałem ten kod "changeLot...", ale napisało mi coś w stylu że mieszkanie jest niepoprawnie zbudowane (??). Czy to może być wina tego że dodałem drzwi, czy coś?
nathan, jeśli dobrze pamiętam to w apartamentach muszą być specjalne drzwi - takie z wycieraczką. Może zmieniłeś na inne i dlatego nie czyta Ci tego bloku.
I na korytarz mogą wychodzić tylko jedne drzwi.
(z jednego mieszkania ofc)
ultraviolence
17.04.2010, 15:12
Wiem że ponoć w tym dodatku można posiadać samochód ale skąd go zdobyć?
Gotowe samochody dochodzą w dodatku Nocne Życie. Czas Wolny natomiast oferuje jeszcze jedno rozwiązanie, dzięki któremu nasza simowa rodzinka może zaopatrzyć się w autko :P, a mianowicie: w trybie kupowania znajduje się niewykończony model pojazdu, który możemy samodzielnie złożyć i pomalować go wedle uznania.
A o samochodzie w OŻ pierwszy raz słyszę...
nathan, jeśli dobrze pamiętam to w apartamentach muszą być specjalne drzwi - takie z wycieraczką. Może zmieniłeś na inne i dlatego nie czyta Ci tego bloku.
Tych drzwi nie edytowałem. Są te które były od początku - te z wycieraczką.
I na korytarz mogą wychodzić tylko jedne drzwi.
(z jednego mieszkania ofc)
Są tylko jedne, reszta jest wewnątrz...
Chociaż, jest para drzwi prowadzących na balkon chyba. To może być wina tego?
Nathan, może poczytaj tutaj i sprawdź, czy wszystko się zgadza:
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=46276
Czy za pomocą kodu można stworzyć czarownicę?
Postanowiłam pograć znów w Sims 2 po reinstalce systemu. Podczas instalacji osiedlowego życia wyskakuje taki komunikat:
http://img69.imageshack.us/img69/435/82917162.png (http://img69.imageshack.us/i/82917162.png/)
Pozostałe dodatki instalowały się bez zarzutu.
Próbowałam skopiować pliki z płytki na dysk twardy i stamtąd zainstalować ale jest to samo. Co mam zrobić? :(
Calanthe:
http://www.forum.thesims.pl/showpost.php?p=890363&postcount=63
Bindi:
A płytka nie jest zarysowana?
Niestety jest ryska przy brzegu...
Czas wolny również zarysowany a udało się zainstalować.
Więc co mogę zrobić w takim wypadku?
Ja również mam rysę na płycie, ale od trójki i zainstalować jej się nie da.
Poczytaj ten temat, może coś się na to poradzi:
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=52457&page=2
Witam, mam mały kłopot: zrobiłem sobie osiedle wszystko ok tylko jak zaczołem grać zauważyłem mnóstwo błędów. I tak chciałbym jakoś skopiować tą parcele ( za pomocą plików gyr, ponieważ nie chcę stracić umiejętności majątku itp tylko się przeprowadzić potem) do skrzyni parceli umieścić gdzieś 2 taką samą po poprawiać i przeprowadzić się do niej. Teraz prośba co i jak zrobić zeby uzyskać taki efekt??
Nie bardzo rozumiem o co chodzi... Mógłbyś jaśniej wytłumaczyc od momentu przeniesienia do skrzyni parceli?
chcę zrobić tak jakby kopię tej parceli, zedytować ją żeby wszystko bylo ok i potem przenieść do niej moją rodzinkę
Mam pytanie:
Jak przestać być wiedźmą?
Elajzo, aby przestać być wiedźmą to należy kupić u Cygańskiej Swatki bądź Wiedźmy (w specjalnej krainie - złej lub dobrej) eliksir :| hmmm "Wiedźmoprecz" jakoś tak... :)
Dzięki, bo ostatnio grałam i chciałyśmy się z koleżanką odmienić, ale nie wiedziałyśmy jak...
;)
Remus Lupin
04.06.2010, 15:46
Małe sprostowanie eliksir kupisz tylko u czarownicy a nie u swatki. U swatki jedynie co możesz kupić to eliksir miłości i wampirolicę.
Polecam pojechać do parceli jasnej lub ciemniej strony to zależy jaką jesteś wiedźmą.
Ja mam takie pytanie. Czy jest może coś co pozwoli nam chodzić do sąsiadów domów z jednego bloku?
Starlight
10.06.2010, 19:53
Klikasz na drzwi "Zapukaj" i Cię wpuścić powinni.
Sherlock
11.06.2010, 06:32
Tylko trzeba mieć dobre relacje z tymi sąsiadami :P Bo inaczej nie da rady.
goska_1993
21.06.2010, 15:56
Co do eliksiru za pomocą którego można odmienić się z czarownicy w normalnego sima - moża kupić to u Cygańskiej Swatki! Ona w moich simach może sprzedac każdy eliksir dostępny w grze - zależy to chyba od tego jakie masz wgrane dodatki.. Jeszcze kiedyś gdy miałam wkrane tylko kilka z nich miałam dostępne 2 czy 3 eliksiry - teraz masz wszystkie [i wszystkie dodatki] :p
Remus Lupin
21.06.2010, 16:17
Wiedźmoprecz nie kupisz u swatki możesz kupić go u czarownicy białej/lub czarnej magii albo uwarzyć sobie sama.
Ile razy mam powtarzać:
U swatki możesz kupić:
- Eliksir miłosny
- Wampirolicę
U swatki nie możesz kupić:
- Eliksir od którego możesz przestać być wilkołakiem i simoroślą
- Wiedźmoprecz
A jak się klika na biblioteczkę i są opcje Ucz się...np.opanowywanie gniewu(;))i wybiorę ją to podczas uczenia się nad głową sima jest taki punkcik jak np.przy nauce gotowania to mam pytanie:gdzie te punkty sie zapisują??
Sherlock
23.06.2010, 07:30
@up: One nigdzie się nie zapisują ;) Jest tylko informacja we wspomnieniach, że sim się nauczył :)
Aha dzięki:).A swoją drogą fajny pomysł
Na co zwracacie uwagę wybierając lokatora? :D
Ja przeważnie, jakie ma cechy, gdzie pracuje...
Ja na wygląd ^^
Ja też:)
A poza tym na pracę
Remus Lupin
26.06.2010, 13:30
Hejka
Powrociłem do simów bo dawno nie grałem.
Ludu mam pytanie zna ktoś jakiś kod który umożliwia kupowanie rzeczy do innych pomieszczenia niż moje mieszkanie bo mam OŻ bo tak tutaj pusto.
Wiem,że jest taki kod który odblokowuje tryb budowania.
Proszę o pomoc.
Starlight
26.06.2010, 17:03
Remus:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46276
Tutaj masz poradnik :) Tam jest ten kod.
Ale nie wiem czu u wszystkich, ale u Mnie nie zawsze on działa.
Masz tam napisane krok po kroku jak go (czyt. Tego Kodu) Używać :)
Powodzenia.
Remus Lupin
26.06.2010, 17:45
Dzięki
Nie działa mi ten kod
Ale to działa jak się zbuduje sobie własny blok czy to działa już na gotowe?
Z tego co pamiętam to kod należy wpisać w trybie życia i poczekać chwilę bo inaczej nie zadziała. A kod działa w obu przypadkach.
Czy windy dochodzą tylko w WB?Bo skoro tak to mam coś nie tak z grą:P
Windy z Własnego Biznesu dochodzą także w Osiedlowym Życiu, czyli jak ktoś ma OŻ, a nie ma WB to i tak ma te windy ;) Więc wszystko okej z Twoją grą :)
Shrek x3
04.07.2010, 09:04
http://forum.thesims.pl/images/smilies/smile.gif
mod edit: pytanie w nazwie posta.
kalafjor
12.07.2010, 22:07
U mnie się chyba sufitów nie da robić (?) xDD Jak to się robi?
Sherlock
13.07.2010, 08:03
Musisz zrobić nad pomieszczeniami podłogę. A potem, żeby zobaczyć sufit, trzeba wybrać taką ikonkę. W panelu sima, obok ikonki aparatu i kamery, jest jeszcze taki "przekrój" pokoju. Jak klikniesz, to ustawi ci się taka "podniesiona" kamera i będziesz mógł go zobaczyć ;)
I to wszystko.
PS. Jakbyś chciał zmienić wygląd sufitu to tak samo jak zmieniasz podłogę :)
Czy w sims O.Ż jak ma się wiedźmę albo coś, to jest miasteczko magiczne tak jak w sims 1 ???
Jest możliwość polecenia do Pałacu Niekończącego się Światla(czy jakos tak),albo do Fortecy Ciemności
kalafjor
04.08.2010, 18:10
Czy dom bez fundamentów może mieć piwnice?
Nie może.
Chyba, że się bardzo uprzesz na robieniu fundamentów ze ściany, aczkolwiek nie radzę ;)
kalafjor
06.08.2010, 21:22
Czy da się zrobić coś takiego, że jeżeli mam dom z pokojem, który ma fundamenty, a drugi pokój ich nie ma, to czy mogę zrobić tak, żeby z widoku pokoju bez fundamentów było widać pokój z nimi? Bo normalnie to by było widać co jest pod fundamentami. Myślałem czy tu nie jest potrzebny boolprop constrainfloorelevation. Trochę niejasno to opisałem. xDD
Po pierwsze, tak domu nie wybudujesz. Musiałbyś użyć podestu. Byłby to jeden pokój, ale jego cześć byłaby na podwyższeniu. I byłaby oczywiście widoczna.
Z kodem też możesz próbować, ale wtedy nie zobaczysz, bo na piętrze będziesz tą ścianę miał wyżej, więc siłą rzeczy ;) To po drugie.
A po trzecie sądzę, że pierwszy sposób jest dużo, dużo łatwiejszy :)
kalafjor
07.08.2010, 09:17
Chyba cię nie zrozumiałem xD
http://images41.fotosik.pl/318/c6fe2b01665aefbcmed.jpg (http://www.fotosik.pl)
Na tym zdjęciu tak jest. Chodzi mi o to czy jest jakiś sposób na to, żeby z widoku pomieszczenia bez fundamentów było widać ten z fundamentami? Bo normalnie nie widać.
Edit: Aha no tak! Prościej dodać scenę. Po poście Shiro zrozumiałem o co chodzi Liv.;) Dzięki za pomoc.
Wydaje mi się, że ten podest to tzw. scena.
kalafjor
09.08.2010, 21:07
Od czego to zależy, że jak adoptowałem pierwsze dziecko to po wybraniu wieku pojawiło się "poczekaj chwilkę, bocian przyniesie ci upragnione zawiniątko" i pojawiło się to okienko z wyborem imienia, a przy następnych dzieciach wybierałem tylko wiek.
bubel-96
09.08.2010, 21:12
Może przy pierwszym dziecku wybrałeś niemowlę?
kalafjor
10.08.2010, 14:41
No tak pierwsze dziecko to był niemowlak, czyli to tak jakbym adoptował je po urodzeniu, bo nie ma jeszcze imienia. Dzięki za pomoc.
NicoNeko
28.09.2010, 19:06
Czemu nie mogę wyczarować kota pomocnika?
Mam wszystkie punkty wyuczone, czary też, tylko tego czaru jakoś nie ma
Miku-Chan
28.09.2010, 19:08
Może nie masz dodatku "zwierzaki"?
NicoNeko
28.09.2010, 19:12
No tak...
Nie zainstalowałam...
Ale mnie te zwierzaki wnerwiają :/
Miku-Chan
28.09.2010, 19:24
Bo jak nie masz dodatku zwierzaki to nie mozesz wyczarowac :P
kalafjor
03.10.2010, 14:35
Da się jakoś odinstalować łatkę? Jeśli tak, to jak?:)
Nie, musisz reinstalować całą grę (a raczej "połatany" dodatek)
czemu nie mogę przejść do drugiego pomieszczenia przez ten specjalny regał?
Jesteś pewna, ze kopiłaś ten dobry?
W tym właściwym była z tego co pamiętam jedna opcja więcej. Służyła ona właśnie do przechodzenia :D
kalafjor
16.10.2010, 11:11
Trzeba kupić ten podwójny i wybiera się opcję "Czytaj"->"Tajemniczo Tajemnicza Księga Tajemnic".:)
Remus Lupin
16.10.2010, 13:11
Dodam tylko,że trzeba pamiętać o tym,żeby kupić drugą półkę dokładnie za tą pierwszą inaczej nie zadziała.
tak to na pewno jest dobry.
nie wiedziałam że trzeba wybierać na nim jakieś czytanie ;)
A ja mam pytanie... czy w Osiedlowym Życiu Simy nie muszą chodzić do szkoły? :/
Bo u mnie od dwóch dni w ogóle nie podjeżdża autobus. Żadnego komunikatu, że mam jeszcze godzinę do autobusu, albo że opuszczam dzień szkolny. Jest normalny dzień tygodnia (wtorek czy tam środa) a młode simy zostają bezkarnie w domu bo nawet nie mają jak pójść do szkoły. Z pracą nie mam takich problemów, bo są komunikaty i samochody podjeżdżają normalnie...
Mam ten dodatek od przedwczoraj, grałam tylko trochę. Czemu tak jest? To jakiś bug czy co? A może jest inny sposób na dojście do szkoły? Bo to trochę mnie irytuje że te bachory siedzą w chacie i zbijają bąki..
a czy dodatek.OŻ wnosi więcej od NŻ, i ktory waszym zdaniem jest ciekawszy i lepszy? Bo zamierzam sobie jeden z nich sprawic. Naczytalam sie juz mnostwo recenzji, zwiastonow, opisow itp. ale chcialabym uslyszec wypowiedz kogos doswiadczonego w tych dod.:)
ps. pzdr dla wszystkich fanow the sims:D
W OŻ dochodzi możliwość mieszkania w blokach, nowe miasto i wiele fajnych obiektów a w NŻ auta, kluby (co prawda to żal na nie patrzeć ale zawsze) i wiele fajnych użytecznych mebli. Chyba wybrałbym NŻ.
A ja mam pytanie... czy w Osiedlowym Życiu Simy nie muszą chodzić do szkoły? :/
Bo u mnie od dwóch dni w ogóle nie podjeżdża autobus. Żadnego komunikatu, że mam jeszcze godzinę do autobusu, albo że opuszczam dzień szkolny. Jest normalny dzień tygodnia (wtorek czy tam środa) a młode simy zostają bezkarnie w domu bo nawet nie mają jak pójść do szkoły. Z pracą nie mam takich problemów, bo są komunikaty i samochody podjeżdżają normalnie...
Mam ten dodatek od przedwczoraj, grałam tylko trochę. Czemu tak jest? To jakiś bug czy co? A może jest inny sposób na dojście do szkoły? Bo to trochę mnie irytuje że te bachory siedzą w chacie i zbijają bąki..
Brak autobusu to zwyczajny błąd gry. Patch (http://thesims2.ea.com/update/getpatch.php?appVersion=1.16&languageCode=) powinien sobie z tym poradzić ;)
Jak klikniesz na Sima po 8 rano pojawi się opcja "idź do szkoły" - można to stosować zamiast autobusu :)
Sims987654321
09.11.2010, 14:07
Jeśli się buduje własny blok to mam wybrać parcele publiczną?
hey mam 3 pytania:D
1. Czy czarownica może wyjść za mąż i zajść w ciążę?
2. Czy będąc czarownicą mogę zamienic sie w zwykla simke i wrocic do poprzedniej postaci?
3. Czy aby miec kota chowanca musze miec The Sims 2 Zwierzaki?:)
Remus Lupin
15.11.2010, 17:11
3. Tak
2. Tak wystarczy wypić Wiedźmoprecz
1. Chyba tak ale mały sim nie będzie czarodziejem.
dziekuje i pozdrawiam:):D
kalafjor
24.12.2010, 20:16
Czy u was też na parceli publicznej nie ładują się umiejętności?
Kiedyś się ładowały, a teraz nie. xd
chocolattex3
28.12.2010, 16:27
Czy u was też na parceli publicznej nie ładują się umiejętności?
Kiedyś się ładowały, a teraz nie. xd
Nie wiem czy się ładowały, ale u mnie sie nie ładują. Tak jak u Cb. : ] .
zbudowałam takie trzy domki na jednej parceli, oddzielone ogrodzeniem, każdy domek z miejscem na mały ogródek do którego można się dostać tylko poprzez mieszkanie. skończyłam już budowę, wpisuję kod i pojawia się inf że na parceli jest nieprawidłowe mieszkanie. co jest źle?
A no rzeczywiście, jest już mieszkaniem.
Ale nie mogę nic tam przebudować, pomimo iż nie wprowadziłam tam jeszcze nikogo. Co mam zrobić, bo muszę koniecznie tam coś poprawić :/
dzięki Liv.
Wpisz z powrotem kod na parcelę mieszkalną.
Nie wiem czy już było takie pytanie(nie chce mi się czytać 88 stron:P)ale jak naprawić związek?Moja Simka nauczyła się tej umiejętności i ma przyjaciółkę,która rozstała się z mężem.Teraz chcę żeby to naprawiła tylko jak?
Agataa103
05.01.2011, 12:04
Siemka :)
Mam problem i potrzebuję pomocy bo chociaż szukałam w necie jakiegoś kodu nie znalazłam żadnego, aby mi pomógł.
Namęczyłam się i udało mi się zrobić bardzo ładny blok. Po zrobieniu wpisałam kod, aby dom stał się blokiem. Niestety kiedy ponownie weszłam do bloku aby go poprawić zauważyłam, że nie wstawiłam drzwi "Unikalny separator" tylko zwykłe drzwi "Proste drzwi wewnętrzne firmy Dębowo". Straszna ze mnie gapa i teraz nie mogę tego poprawić. Znalazłam kod
"boolProp aptBaseLotSpecificToolsDisabled false", ale mi nie działa. (jak coś to dobrze wpisuje)
Macie jakiś pomysł? Blok wyszedł naprawdę ładnie i nie chciałabym go niszczyć.
Zobacz parę postów wyżej, ja odpowiadałam na to pytanie.
Agataa103
06.01.2011, 10:33
Sorki Liv. Taka ze mnie gapa... Głupio mi. Już zawsze będę dokładnie patrzeć. :)
gusia1998
15.01.2011, 11:33
Po moje dzieci przyjeżdża autobus ; >
Patrzałeś czy w innych rodzinkach też tak masz?
A te szafy to przekleństwo! Nie nawidze jak coś przysłania mi ekran xD.
Ja tez tak mam ale klikłam na sima o 8.00 albo wcześniej lub jescze pużniej mozna kliknąć i tam pisze Idż do szkoły mam nadzieje ze pomogłam
A o co ci chodzi z tą szafą ???
Jaką bo nie wiem tą co jest wbudowana w apartamentach ??? ;)
Larandil
15.01.2011, 14:22
hejka, mam takie pytanie... a mianowicie jak moge sobie ustawiac wysokosc obrazow? :< czytalam we wskazowkach, ale chyba cos zle robie.
noo i ta wysokosc jak ustawic i jak ustawic kilka rzeczy na jednym stoliku?
i trzecie pytanko: jak zrobic zeby simy sie przytulaly w tym lozku? bo byla chyba taka mozliwosc
1. Jeśli masz już wybrany obraz i trzymasz go w tej łapce, przyłóż go do ściany. Zostaw na chwilkę myszkę w takim stanie i na klawiaturze wciśnij [ albo ]. Niestety nie wiem, który jest do obniżania a który do podwyższania, więc musisz to wywnioskować po zmieniającej się wysokości obrazu. Potem po prostu dodaj ten obiekt na ścianę.
2. Z tego co wiem da się tak tylko robić na blatach i na półkach.Po prostu stawiasz jeden obiekt, wybierasz inny i najeżdżasz nim na wybrane miejsce. Sam się dopasuje :)
3. Jak Simy śpią, wskaźnik energii musi im wzrastać tak samo. W godzinach 6-22 (?) gdy już osiągną maksimum zamiast normalnie wstać właśnie się tak przytulą :)
Larandil
15.01.2011, 15:06
oooo a to ciekawe, dzieki Liv!
To mój pierwszy post dlatego jeśli już pojawiło się takie pytanie z góry przepraszam :) Od kilku dni mam problem z OŻ, otóż zniknęła mi opcja "zaproponuj..." ale tylko w przypadku wspólnego zamieszkania, oświadczyn czy małżeństwa, bo "zostań na noc" mam nadal... Może ktoś miał już taki problem i wie jak sobie z tym poradzić?
Z góry dziękuję za pomoc :)
Możę po prostu za mało się znają Twoje simy? Albo, któryś z nich jest zaręczony?
Właśnie nic z tych rzeczy... Próbowałam już z kilkoma simami, zarówno gdy "zaprzyjaźniali się" przy pomocy "boolPropa" jak i tradycyjnie, wszystko mają 100/100 i nadal nic. Zaprzyjaźnieni simowie nie mogą ze sobą zamieszkać, a zakochani wziąć ślubu, wcześniej wszystko było ok, nagle znikły te opcje, a nie wgrywałam żadnych nowych dodatków ani też nie bawiłam się żadnymi kodami poza boolPropem i brakuje mi już pomysłów czym może to być spowodowane...
Mam nadzieję, że nie namieszalam :)
Najpierw powywalaj mody, o ile takowe masz.
Jeśli to nie pomoże/nie ściągałaś tych cudeniek, zrób reinstal gry.
Dzięki za szybkie odpowiedzi, chyba jednak nie obejdzie się bez ponownego zainstalowania gry bo mam tylko inteenminatora, ale to już od dawna i nie było wcześniej żadnych problemów :)
A może to przez używanie bolPropa. Słyszałam,że powoduje błędy w grze.
Jednak inteenminator zawinił ;) Wywaliłam go i wszystko wróciło do normy, no i co najważniejsze odzyskałam jeszcze inne opcje które kiedyś poznikały :) Dzięki za podpowiedzi bo pewnie robiłabym reinstall gry, myślałam, że to coś innego bo wcześniej nie miałam z nim aż takich problemów :)
Haha, InTeen! <3
Wgl tam przed zaręczynami dochodzi Ci opcja "commited relationship", jak Simowie oficjalnie zostaną parą, odblokowuje się opcja zaręczyn.
Boolpropem raczej nie mogłaś tego zepsuć ;)
@Candle: tak, powoduje, o ile się nieumiejętnie z niego korzysta. Przeciętny user używający kilku podstawowych opcji z boolpropa NIE MA PRAWA zepsuć gry.
No ale ciekawość to pierwszy stopień do piekła :)
przeciętny
29.01.2011, 10:46
Co myślicie o takiej sytuacji:
Budujemy kilku/kilkunasto piętrowy budynek, przekształcamy go w osiedle i wprowadzamy do niego wszystkie rodziny z otoczenia głównego i mniejszych otoczeń. Ja widzę plusy i minusy takiej sytuacji, ale powiem je później bo chcę poznać waszą opinię o takim pomyśle.
Ameba - takie coś jest niemożliwe. W bloku mogą mieszkać maksymalnie 4 rodziny. Jeżeli jest więcej mieszkań resztę zajmą NPC.
BellaSim55
11.02.2011, 08:18
Nie znalazłam takiego tematu....więc...
Jak nauczyc moją simkę/sima czarów? Jedna moja simka jest najlepszą przyjaciółką czarownicy, ale i tak nie ma jakiejś opcji: NAUCZ SIĘ CZARÓW czy cos. Może to jakoś inaczej...
Remus Lupin
11.02.2011, 14:43
Aby zostać czarodziejem białej lub czarnej ciemności trzeba mieć najlepszy przyjaciel albo 100/100
wtedy pojawia się opcja naucz mnie magii ciemności lub jasności.
lavandaa
12.02.2011, 14:50
hej mam pytanie :)) jak i czy w ogóle można zrobić, taki taras czy coś:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.partnersi.com.pl/dane/galerie/electronic-arts-sims2-osiedlowe-zycie/The_Sims_2_Osiedlowe__zycie_screen_02.jpg&imgrefurl=http://www.partnersi.com.pl/en/biuro-prasowe.php%3Fsd%3Da%26id%3D1114&usg=__Ar8kcnWgKDjL5P4ngyVXNc9N8_M=&h=576&w=800&sz=78&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=3p0zZ06APFaeLM:&tbnh=138&tbnw=181&ei=UZ9WTav0LM3rOa_qyPUE&prev=/images%3Fq%3Dsims%2B2%2Bosiedlowe%2B%25C5%25BCycie %26hl%3Dpl%26safe%3Doff%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1440%26b ih%3D756%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=hc&vpx=235&vpy=117&dur=199&hovh=190&hovw=265&tx=216&ty=125&oei=UZ9WTav0LM3rOa_qyPUE&page=1&ndsp=28&ved=1t:429,r:1,s:0
drugi link:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://mportal.us/portal/images/news/sims2_osiedlowe_zycie.jpg&imgrefurl=http://p2m.net.pl/iso-pl/39086-sims-2-osiedlowe-zycie.html&usg=__bk1FKKdW82oflRPmodOJeW7pvH0=&h=332&w=460&sz=127&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=n8reKFalcG5mKM:&tbnh=138&tbnw=181&ei=UZ9WTav0LM3rOa_qyPUE&prev=/images%3Fq%3Dsims%2B2%2Bosiedlowe%2B%25C5%25BCycie %26hl%3Dpl%26safe%3Doff%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1440%26b ih%3D756%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=rc&dur=591&oei=UZ9WTav0LM3rOa_qyPUE&page=1&ndsp=28&ved=1t:429,r:4,s:0&tx=117&ty=68
z góry dzieki
Budujesz normalne piętro, tylko zamiast ścian są te płotki.
A żeby widzieć parter, nie pokrywasz całego piętra podłogą ;)
lavandaa
12.02.2011, 16:47
dzięki <3
a tak btw. to na dole nie widać tego tego pięterka? :( bo mi właśnie o to chodziło :)
Piętro widać z parteru, jeżeli są włączone oba poziomy. Jeśli się włączony tylko parter, wtedy nie widać piętra.
Ale też trzeba zaznaczyć w opcjach graficznych gry takie coś jak "chowaj nieaktywne obiekty" czy podobnie nazwane...
aluminium.
19.02.2011, 11:40
Gdzieś był podany kod którego nie mogę teraz znaleźć. Włączał on możliwość kontroli współlokatorów. Wiecie jaki to jest kod? :D
ultraviolence
19.02.2011, 11:48
Gdzieś był podany kod którego nie mogę teraz znaleźć. Włączał on możliwość kontroli współlokatorów. Wiecie jaki to jest kod? :D
BoolProp PetsFreeWill true/false
Wartość false umożliwia wyłączenie wolnej woli współlokatorów (i zwierzaków).
BoolProp ControlPets on/off
Wartość on włącza kontrolę nad współlokatorami (i zwierzętami).
Znalazłam coś takiego.
aluminium.
19.02.2011, 13:25
O właśnie, dzięki! O to chodziło.
___
Jestem taka mądra, że napisałam 'współlokatorów' a mieli być ci, no co się ich przez tel szuka xd.
hellraiser
26.02.2011, 08:35
Ja mam takie pytanie, czy da się jakoś "zablokować" bieżące portrety postaci w panelu? Od instalacji OŻ, na jakiekolwiek ubranie zmienię, czy to w piżamę, czy w wizytowe, portrety się zmieniają. Trochę mnie to irytuje. No, to dałoby radę?
Ksiąki da nam czarownica/czarownik który nauczy nas magii
A mogą czarować jak mają składniki i uczą się dobrych/złych/neutralnych zakklęć
ale moja simka (jest wiedźma) nie chce sie uczyc czarow ;(
Dżiglipaff
02.03.2011, 19:46
moze ma zly nastroj? albo zablokowalas ksiazke/ksiazka jest przeciwna do charakteru wiedzmy (musi byc albo dobra dla dobrej wiedzmy i zla dla zlej wiedzmy)
taraorzech
16.03.2011, 19:55
pewnie już była o tym mowa ale nie mogę znależć.. Czy jest taki kod, żeby z powrotem przywrócić status parceli z bloku na zwykłą? Chciałabym zmienić układ drzwi i okien, a teraz po wpisaniu kodu: changeLotZoning apartmentbase, nie da się zmienić
Bardzo prosze o linka do odpowiedzi lub odpowiedź..
taraorzech - changeLotZoning residential
taraorzech
16.03.2011, 20:05
amber dzieki wielkie,
a jeśli wprowadziłam tam jednego sima i potem przeszłam do stworzenia nowej simki i potem wprowadziłam ją do tamtego sima i ona znikła nie ma jej nigdzie na parceli ani na panelu nawet. Wiec wprowadziłam kolejną simkę i to samo..
no to gdzie one znikają?
I jak wprowadzić kilka moich rodzin do jednego bloku?
wpisałam ten kod wyszłam do okolicy, znów weszłam i w ogóle się nie zmieniło na zwykłaparcelę nadal jest blok tyle że sim którego wprowadziłąm, sie "wyprowadził" czyli znow musi sobie wynając.. a nadal nie moge zmienić drzwi
Kod na zmianę apartamentów w zwykłą parcelę należy wpisywać dopiero po wyprowadzeniu z niej wszystkich simów. Inaczej gra zwariuje.
Ps. NIe pisz proszę kilku postów pod rząd.
Po zainstalowaniu OŻ miałam nowe opcje związane z interakcją simów np, nowe pocałunki.
Teraz ich już nie mam. Dlaczego?
O ile ich nie masz np. w przypadku zakochanych 100/100, to błąd w plikach.
Przeinstaluj ten dodatek.
Jeśli to nic nie da, zainstaluj łatkę.
Mikołaj Ćwir
23.05.2011, 19:09
Hej, mam pytanie. Chodzi o wiedźmy. Wiem, że mogę je znaleźć np. w parku, ale czy, jak stworzę własne otoczenie i stworzę własną(nową) parcelę publ.-park, to czy będę mógł tam znaleźć wiedźmy?
Wielkie dzięki z góry
kalafjor
23.05.2011, 19:33
Wydaje mi się, że na pewno przyjdą na każdą parcelę publiczną.:)
Bez wyjątków. Czy zrobiona przez Ciebie, czy przez grę.
Dżiglipaff
23.05.2011, 21:27
Wiedzmy przychodzą na parcele publiczne jako goście i każdy inny npc
Z ich obecność odpowiedzialne jest ukryte otoczenie "Magia", w którym mieszkaja (?) i które jest dodawane automatycznie do każdego otoczenia po instalacji dodatku.
kalafjor
11.06.2011, 19:25
Nie mogę tego nigdzie znaleźć, ale wiem, że było.
Chodzi mi o skórę czarownic. Jak się wracało do stanu normalnej? Bez zielonej i gwiazdek.
Dżiglipaff
11.06.2011, 20:18
Nie mogę tego nigdzie znaleźć, ale wiem, że było.
Chodzi mi o skórę czarownic. Jak się wracało do stanu normalnej? Bez zielonej i gwiazdek.
albo zmienic charakter wiedzmy na neutralny, albo ściągnąć hacka
kalafjor
11.06.2011, 20:52
No właśnie chodzi o te mody...
Linki mile widziane, albo chociaż do tematu u nas na forum, bo wydawało mi się, że był już taki. ^^"
natuszka333
03.08.2011, 10:02
Może było takie pytanie
ale dla pewności zapytam
czy wy macie takie coś jak domowa psia zagroda firmy szczek nowoczesności?
jak ją stawiam na parceli
i adoptuje tam pieska to po chwili przychodzi policjant to całe urządzenie zabiera ze sobą
nawet jak stawiam w domu też tak się dzieje
Tak jest takie coś. Prawdopodobnie trzeba mieć The Sims 2 Zwierzaki i to taki mały wstęp tak jak do innych dodatków dają jakąś niedostępną opcję.
Spróbuj zamknąć drzwi na klucz :D
kalafjor
04.08.2011, 20:13
Na pewno nie trzeba mieć Zwierzaków, bo po to właśnie jest ta zagroda, żeby mieć przedsmak zwierząt.
Cześć,
od niedawna jestem posiadaczką The Sims 2 Osiedlowe Życie i niestety, nie potrafię nigdzie znaleźć sufitów! Na pewno to tylko i wyłącznie moje przegapienie, będę wdzięczna za pomoc :)
widok sufitu ustawia się tam, gdzie jest widok ścian (bez ścian, połówki ścian, całe ściany). Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi :) I jest tam też ikonka sufitu (taki kwadracik) :)
Dziękuję Ci bardzo, rozumiem o co chodzi. Myślałam po prostu, że sama będę musiała je jakoś zbudować :)
Da się samemu zbudować,zmieniać wzór itp. Na tym widoku, który podała Ci Bjork po prostu kładziesz podłogę w miejscu gdzie ma być sufit.
Hefalump
01.10.2011, 12:10
Czy istnieje jakiś kod na szybkie zwiększenie reputacji?
Da się insimenatorem, ale jeśli chodzi o kody:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=36292
Czyli wpisujesz boolpropa, klikasz na Sima z shiftem i ''Debug interaction -> Give Infuence Points''. Sim podobno dostaje 1 punkt reputacji.
Hefalump
01.10.2011, 19:03
To sprawdzę spis tych kodów boolpropa.
To "influce" to dodaje ta reputacje co jest używana w "nakłoń do", a
mi chodzi o tą co dochodzi w Osiedlowym Życiu
Aha. Bo właśnie są dwie reputacje, a w insimenatorze da się ją ustawić :) Nie pamiętam w jakim edytorze, ale na pewno jest, bo widziałam opcję ''Reputacja (ta z OŻ)''. Jak go nie masz - tutaj można pobrać :)
http://www.mediafire.com/?nd013ois1u5ps70
Przypadkowo natknęłam się na jakąś opcję reputacji przy edytorze nauki (?). To te kilka książek.
Hefalump
02.10.2011, 15:59
Liv, za późno. Zanim napisałaś ten post to już pobrałem insimenatora i znalazłem tą opcje. Ale i tak dzięki.
Miałam baardzo wysoką reputację, ale jakoś nie widziałam, by w czymś to pomagało. Jedynie jak miałam Własny Biznes to więcej klientów do sklepu przychodziło..
Strasznie nie lubię gotowych apartamentów. Czy i jak można samemu budować apartamentowce?
Proszę: http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=46276
I oczywiście troszkę reklamy ;) Może będziesz chciała pobrać: http://www.forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=373
amela560
25.02.2012, 19:43
czy to w tym dodatku dochodzi rodzina Gazeta?
Dżiglipaff
26.02.2012, 09:33
tak, w tym
lubię grać w Jaskini Pokrzyku i oni właśnie tam są
Nie wiem gdzie zadać to pytanie więc zadam tu. Czy jest jakiś mod żeby wiedźmy znały wszystkie dobre i złe zaklęcia bez względu na charakter?
Kenny McCormick
13.03.2012, 19:08
Po pierwsze - odsyłam do działu OŻ.
Po drugie - modów i dodatków z netu, szukamy TU (http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=68).
Po trzecie - tylko neutralna wiedźma może znać różne zaklęcia (dobre, neutralne i złe) ;)
A myślałem że napisałem w dziale OŻ. Oo A to z tą neutralną wiedźmą to wiem tylko że ona zna tylko kilka dobrych i złych zaklęć a nie wszystkie. ;( No ale dobra obejdę się jakoś. :P
zuzapets
07.04.2012, 18:41
Hej ja mam takie jedno pytanko?
Jak grałam w osiedlowe życie to wprowadziłam simkę i jej psa do apartamentu chciałam jej kupić meble i jak brałam np łóżko to całe było na czerwono nawet jeśli simki i psa nie było w pokoju wogóle nie mogłam tam żadnych mebli wstawić jak myślicie to był błąd gry czy co innego nie miałam wtedy żadnych ściągniętych rzeczy
Jezu, używaj przecinków i kropek, błagam x.x
Na myśl przychodzi mi najprostsza sprawa - brak funduszy na kupno mebli. Meble robią się czerwone tylko wtedy, gdy rodzina nie ma funduszy na ich kupno.
zuzapets
07.04.2012, 18:50
acha oki dzęki.
Przypomniałem sobie taki fakt, że gdy zaakceptowałem współlokatora to on nie wszedł nawet mi do mieszkania i wszystkie swoje potrzeby (komfort, energia) załatwiał za parcelą.
Miał okienko, że załatwia sprawy na mieście i na noc tam poszedł i w ciągu dnia.
Dlaczego on nie spał u mnie w mieszkaniu, nawet tam nie wszedł !
zuzapets
15.05.2012, 21:04
Probs może to jest błąd gry spróbuj kodu o ile działa resetsim jeśli nie zadziała to będziemy myśleć
uv: to jest dział dotyczący The Sims 2... :)
Ja mam pytanko. Wyczytałem dzisiaj, że przez to łóżko chowane sim może umrzec (czyli najwyraźniej łóżko może na niego spasc). I pytanie jak to zrobic? Mi sie nigdy to nie zdarzyło 0.0
Ja mam pytanko. Wyczytałem dzisiaj, że przez to łóżko chowane sim może umrzec (czyli najwyraźniej łóżko może na niego spasc). I pytanie jak to zrobic? Mi sie nigdy to nie zdarzyło 0.0
To może się zdarzyć, gdy sim, który ma mało punktów kondycji rozkłada lub składa łóżko.
Dzięki za odpowiedź ;) Muszę to koniecznie wypróbowac :D
Psychosis
14.07.2012, 17:07
Jak się umieszcza obraz na różnej wysokości? Eh, nie umiem tego opanować, ledwo udało mi się rozgryźć jak wieszać kilka obrazów na tej samej części ściany. Z góry dziękuję ;c ://
Na klawiaturze klawisze [ i ] .
Psychosis
15.07.2012, 08:18
Mam rozumieć że chodzi o [ oraz ] ?
Myślałam że mam wcisnąć " i ", z tego co czytałam na forum.
Dziękuję. :D
Adamsims
22.07.2012, 17:18
Stworzyłem sobie simke która umawia sie na randki z innymi i za nie dostaje prezenty czyli simowa pani lekkich obyczajów. Niestety jak dostaje prezenty to one są przed domem i nie moge ich przenieść. Jakiś sposób? Kwiaty mozna przenosić. Moveobjects nic nie daje. I jeszcze jedno pytanie. Moja simka dostała rachunki i coś jeszcze. Gdy zapłaciła rachunk to nie odebrała tego czegoś i juz nie moze. Skrzynka nie jest kolorowa choc moge odebrać opcje. Wtedy simka się jakby resetuje.
Hefalump
21.12.2012, 19:15
@up
Nie znam się na randkach, ja wolę zajmować się lepszymi rzeczami ale zdaje się że kwiaty inni dają ci pod domem, a rzeczy masz w ekwipunku.
A ja mam ponownie 2 pytania
- Co zrobić bym w poniedziałek mógł opłacić czynsz bo tracę punkty za obawy że będę musiał opłacać je awaryjnie u dozorcy, a nie mam na skrzynce opcji płacenia czynszu
-Mam blok i mieszkam w nim, jakie są kody by go edytować tak by usunąć schody i dać windę?
Zamierzam niedługo kupić zwierzaki i mam pytanie : czy neutralne wiedźmy mogą mieć chowańce i jak one wyglądają (chowańce neutralnych wiedźm) ?
Mogą mieć. Chowaniec neutralnych wiedźm jest taki jasnoszary, a wokół niego jest pomarańczowa aura :D
Dzięki, już myślałem, że moja ulubiona rodzinka nie będzie miała chowańca...:redface:
Księżniczka Mordoru
09.02.2013, 16:43
Jeżeli dobrze pamiętam, to nie mogą mieć.
@Księżniczka Mordoru : mogą... mam już zwierzaki.
La Tortura
12.02.2013, 07:24
Jak zmienić nazwę osiedla? Które już stoi i mieszkają w nim rodziny? Nie można robić tak jak ze zwykłymi domami;/... Może da się w SimPE?
kalafjor
12.02.2013, 08:17
Z tego wszystkiego aż włączyłem grę i faktycznie. :O
W Simpe pewnie, że się da.
Otwierasz swoje otoczenie za pomocą przeglądarki otoczeń. Jak się załaduje, to z listy po lewej "Drzewo zasobów" wybierasz Lot Description i szukasz swojej parceli. Jak ją wybierzesz, to można zmienić nazwę. :)
La Tortura
12.02.2013, 12:27
Dziękuje bardzo :)
Księżniczka Mordoru
14.02.2013, 17:15
Mam pytanie - czy zły czarownik/zła czarownica pierwszego stopnia (czyli w tym stopniu dopiero po "przeistoczeniu" przez złą czarownicę) ma zielony kolor? Ponieważ w drugim stopniu na pewno już się jest zielonym.
Cytryśnia
14.02.2013, 17:36
Księżniczka Mordoru - nie, na pierwszym stopniu nie ma widocznych na pierwszy rzut oka oznak bycia czarodziejem, dopiero na drugim jest się zielonym.
Tak samo z dobrymi, dopiero na drugim stopniu pojawia się ta złota wysypka :P
Shattered
29.03.2013, 18:29
Nie rozumiem co to oznacza i nie mam pojęcia jak to przesuwać
kalafjor
29.03.2013, 19:41
Gdy wybrany jest jakiś przedmiot, który można przesuwać naciskając jeden lub drugi przycisk, obiekt przesuwa się w górę lub w dół. Są to dwa guziki po prawej od litery "p".
Mam dość irytujący problem z sąsiadami... W niektórych mieszkaniach moich sąsiadów panuje całkowita ciemność.... Mogę ich odwiedzać, ale gdy mój sim wchodzi do środka widać tylko jego zarys, postacie i meble znikają w tym mroku :/ Czy to normalne? Dzieje się tak tylko z mieszkaniami niektórych sąsiadów, u innych wszystko jest ok. Proszę o odpowiedź ;)
Kenny McCormick
05.04.2014, 20:03
Dobra mam problem... Na starym koputerze wszystko było ok... Teraz na nowym nie moge to cholery wyczarować chowańca :| żadna z moich wiedźm nie ma takiwgo zaklęcia, chociaż te miastowe wiedźmy mają chowańcze... Jakieś pomysły? ;/
W jaki sposób edytować wynajmowane mieszkanie tak, aby móc przenieść drzwi w inne miejsce?
LepkiePaluszki23
26.07.2014, 06:07
Nie można edytować, chyba, że ściagniesz jakieś hacki lub użyjesz kodów :)
Kędziorek
26.07.2014, 13:31
Ernie, za pomocą kodów to jest dość łatwe. Po pierwsze musisz wyprowadzić simów. Po prostu ich spakuj do skrzyni. Wróć do mieszkania. Wpisz kod changeLotZoning residential i wróć do otoczenia. Teraz blok zamienił się w zwykły dom i można go dowolnie edytować (np. usuwać drzwi i okna, zmieniać je, usuwać ściany. Ale nie zmieniaj tych drzwi wejściowych z wycieraczką!). Po wszystkim wpisz kod changeLotZonig apartmentbase, wróć do otoczenia i najedź myszką na blok (dla pewności xD). Jeśli wszystko jest w porządku to budynek znów powinien stać się blokiem i możesz do niego wprowadzić rodzinę :)
KarolinaJ
23.11.2014, 20:45
Mam mały problem z apartamentem. Niedawno skończyłam budowę swojego dwupiętrowego bloku i chciałam aby wprowadzili się do niego Simowie - zmieniłam kodem typ parceli na apartament i wszystko byłoby ok gdyby nie to, że zamiast całego mieszkania Sim wynajmuje tylko jedno pomieszczenie - mały przedpokój, tuż za specjalnymi drzwiami z wycieraczką (pamiętałam o nich). Każde mieszkanie ma trzy sypialnie, salon, kuchnię, łazienkę i balkon, wszystkie pomieszczenia mają wstawione drzwi lub łuki ale Sim nie ma możliwości modyfikowania w nich czegokolwiek, tak jakby te pokoje nie należały do wynajmowanego przez niego mieszkania. Pousuwałam więc wszystkie drzwi wraz z fragmentami ścian wewnątrz mieszkania i wtedy wszystko było ok, całe mieszkanko dla Sima (i oczywiście wyższy czynsz) ale kiepsko wygląda dom bez drzwi w środku dlatego proszę o radę jeśli ktoś wie co robię nie tak z tymi drzwiami :|
Aperlaxive
24.11.2014, 00:12
Ale w środku znajdują się już normalne drzwi?
KarolinaJ
24.11.2014, 01:17
Tak, w środku znajdują się tylko normalne drzwi.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.