Zobacz pełną wersję : Veronalife 45a [BRAK ZDJĘĆ]
tiki taki i kasztanki
02.09.2008, 19:55
NIc juz nie zobaczycie i nie skomętujecie
Tego domu
haughton
02.09.2008, 20:15
Pusto, brzydko i ponuro. Kolockowata bryła, za duże pomieszczenia, fatalnie dobrane kolory. W "małej jadalni" (i nie tylko) można by swobodnie pokłusować konno, tyle tam miejsca. Poza tym na zdjęciach praktycznie nic nie widać. Nie podoba mi się.
tiki taki i kasztanki
02.09.2008, 20:18
i co mnie to po to jest ten dział zeby pokazywac co sie ma :P
Po to by pokazywać, i po to aby inni mogli skomentować. Jak nic Cię nie obchodzi opinia innych to po co pokazywać??
A co do domku to widziałam gorsze, ale na pewno piękny nie jest. Zbyt duży, zbyt pusty, wszystkie meble zmiesciłyby się spokojnie w domku dziesięć razy mniejszym. Sprubój może budować mniejsze domki, startery, lub domki małe domki dla singla? Myślę że byłoby Tobie łatwiej je umeblować.
WIESZ CO? SKORO SAMA UWAŻASZ, ŻE TEN DOMEK JEST DO KITU TO PO CO W OGÓLE GO WSTAWIASZ?!
NIE UMIESZ PRZYJMOWAĆ KRYTY!!!!
Pusto- przede wszystkim. Buduj mniejsze (dużo!) pomieszczenia. Rozwaliły mnie cztery dywany w sypialni.W kuchni za dużo szafek. Reszty nie będę wypisywać.
A z resztą- co Cię to obchodzi? Wstawiłaś sobie domek od tak sobie bezcelowo.
Ogólnie bardzo mi się nie podoba.
3/10 ;P
Zgadzam się z moimi poprzednikami.
Hej. No cóż - pierwsza praca, więc będę wyrozumiała, ale błędy wytkę, OK?
Bryła jest olbrzymia. Za olbrzymia... Nawet uszłaby jej prostota, ale jakby była połowę mniejsza. Bo ja lubię proste bryły, ale MAŁE ;)
Łazienka mogłaby spokojnie być mniejsza o połowę, ale dlaczego simy nie mają wanny, prysznica, lustra?
Korytarz na górze - szczególnie, że nie zagodpodarowany mógłby być też mniejszy, a salon z trzeciego zdjęcia zmieściłby się na 1/3 tej powierzchni. Poza tym nie pasują schody do mebli i pokrycia ścian.
Fajny pomysł na kuchnię, ale znowu jest ZA DUŻA (o połowę) i nie pasują kafelki.
Jadlania - ZA DUŻA, ale pasują te meble do drewna i zaslon.
Pokój dziecka - pomieszanie z poplątaniem, różne style, niepotrzebny podest i ZA DUŻA.
Postaraj się ustawić zdjęcia na wyższy poziom (w opcjach grafiki gry) i rób je bardziej z bliska.
Nie wystawię oceny, ale pracuj. Kiedyś się uda :)
blakistoni
03.09.2008, 13:54
Hm..źle nie jest..ale staraj się budować mniejsze domki..i w bardziej żywych kolorach :)
Staraj się również przyjmować krytykę z podniesioną głową..bo nikt nie mówi tego aby Cię zdenerwować :)
Ocena: 6/10 czyli ok..
Szczerze !? Okropny. Ocena: 0/10
Edit: masz błąd w sygnaturze nie aratamętowiec tylko apartamentowiec
pozdrawiam:
kubuss
tiki taki i kasztanki
03.09.2008, 14:16
liczcie sie z tym ze to pierwszy dom który daje na forum i moze na skreenach nie wygląda zaciekawie ale w sims jest bardzo fajny teraz bede dawac cos innego ale dopiero zaczne tworzyc. bedzie lepszy niz ten wiem juz co jest nie tak wiec bedzie lepiej a te oceny mnie nie denerwują pierwszy mój projekt iw eim ze nikomu nic nie wyszło za pierwszym razem nikt nie jest doskonały kazdy poełnia błędy i pownismy to szanowac
tiki taki i kasztanki
03.09.2008, 14:26
shizeR mozesz jasniej troche?? ;)
ani trochę mi się nie podoba =[
Ekhm jest wolność słowa, więc można mówić co się chce ^^ Jak już coś wystawiasz na forum to rób to porządnie, zawsze wszystkim zwracam uwagę na jakość prezentacji, a twoja nie robi na mnie wrażenia. Ahh i to co że to twój pierwszy dom na forum nikogo to nie obchodzi wystawiasz tu dom więc licz się z krytyką, nikt tu nie ma taryfy ulgowej.
mało mebli i wielkie pomieszczenia... szkoda słów na ocene tego domu.
nie wspomnę już o zdjęciach które są fatalne.
2/10.
tiki taki i kasztanki
03.09.2008, 19:39
temat do zamknięcia
Najpierw dajesz dom, później mowisz , ze temat do zamknięcia ?
Przestań się aż tak bać krytyki. Każdy ma talent do czego innego. Tobie może nie najlepiej wychodza domy, z resztą poczatki zawsze są trudne.
olka1945
04.09.2008, 18:28
haughton pokarz swuj pierwszy domek i dopiero mów ja robie podobne domy więc 6/10 i nie popisuj sie asiolek
Wielebny
04.09.2008, 20:17
Rozumiem twoja pierwsza praca ale popełniasz te same błędy co większość użytkowników stawiające swoje pierwsze posiadłości .czyli Oczywiście za duża bryła a co za tym idzie duże pomieszczenie które trudniej umeblować .
Na zdjęciach mało widać bo są małej rozdzielczości .
Rzecz jasno co już widzę z daleka pomieszane style meblowania .
Podpatrz innych użytkowników jak robią domy i jak je fotografują bo to też ważne z jakiej perspektywy robisz zdjęcia a tego zależy efekt całej pracy .
Ocena
Bryła 1\10- widziałem już gorsze bryły .
Ogród 2\10- kilka krzaków i staw nie czyni jeszcze ogrodu nawet w minimalistycznej architekturze .
Wnętrz 1\10- nic ciekawego ale nie lubię wystawiać oceny 0
Ogół 1.33
aaaa i prawie zapomniałem zbuduj następnym razem mniejszą bryłę domu .
X__X'
Nie mam w zwyczaju de motywować ludzi, więc napiszę w skrócie: bez gustu...wszystko. W dodatku jakość zdjęć... I nie będę tu bluzgał jak po dzikiej świni, choć jest czego się czepiać, no ale jak mówi przedmówczyni - licz się z krytyką, skoro coś już wystawiasz do oceny. I odbieraj te komentarze jako wskazówki, porady na przyszłość, a nie złośliwość.
olka1945 - oto pierwszy dom haughtona KLIK (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=40014) i teraz porównaj, który jest lepszy !!
Przepraszam za offtop
liczcie sie z tym ze to pierwszy dom który daje na forum i moze na skreenach nie wygląda zaciekawie ale w sims jest bardzo fajny teraz bede dawac cos innego ale dopiero zaczne tworzyc. bedzie lepszy niz ten wiem juz co jest nie tak wiec bedzie lepiej a te oceny mnie nie denerwują pierwszy mój projekt iw eim ze nikomu nic nie wyszło za pierwszym razem nikt nie jest doskonały kazdy poełnia błędy i pownismy to szanowac
już go sobie wyobrażam jaki piękny :O:O:O,a dom jest do kitu!!!! ocena 0/10
Lara_Croft
05.09.2008, 15:04
pffffff... :/ co to ma być?! jAK TO JEST APARTAMENT TO JA JESTEM ŚWIĘTA!
okropny, brzydki, pusty, marny, ciemny... itd... 0/10
cerastes
05.09.2008, 22:02
Ten dom nie kwalifikuje się w ogóle do oceny , gdyż jest to WYRAŹNY ŻART wystawiającego .
olka1945 - oto pierwszy dom haughtona KLIK (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=40014) i teraz porównaj, który jest lepszy !!
Szczerze? W życiu nie zawaliłabym sobie tak komputera dodatkami z neta. Haughton buduje ładne domy, od jakiegoś tam czasu. TEN jest, hmm bez gustu. Ale to nie jest temat o domkach haughtona, kasi, basi, zosi itp.itd.
Twój dom nie jest brzydki. Słuchaj opinii ludzi z tego forum i zakop się w ziemi. Olej ich. Sami niewiele umieją, niewiele wiedzą. Budują wszystko na bazie dodatków z internetu, układając je tak, jak na oryginalnej stronie, z której pobrali swój "NOWOCZESNY SUPER ARSENAŁ MEBLI". I nie mam zamiaru cię bronić. Dom świeci pustkami. ale bryła jest całkiem niezła.
tiki taki i kasztanki
06.09.2008, 11:35
NO WOW 2 osoby wyrozumiałe. potrafią cos powiedziec i nie uzywam dodatów z neta kazda pracela jest clean.wiem ze dom swieci piustakami ale to mój pierwszy dom
był zrobiony z dodatków z the sims 2 nz ns wb to wszystko :P a i ktos tam napisal o aprtamecie nie to nie jest apartament jest dopiero w budowie
Nie podoba mi się. Pomieszczenia są za duże i niedbale umeblowane. Ciemne, nieozdobione, bez wyrazu. Odnoszę wrażenie, że dom zrobiony był na "odwal".
Postaraj się następnym razem, można zbudować dom bez dodatków.
Aha i jeszcze coś: błagam zainwestuj w słownik ortograficzny albo w przeglądarkę Mozilla Firefox.
Fiorella
06.09.2008, 16:07
Na zdjeciach nie wiele widać. Wiem, tylko że dom jest strasznie duży, pusty i ciemny. Kolory są nie dobrane, mebli prawie w ogóle nie widać ( może to przez te zdjecia ). Bryła jast wielka izupełnie nieurozmaicina, a ogród to tylko dróżka, stawik bez roślin, parę drzew owocowych i szklarnia.
Nastepnym razem postaraj sie dać większe zdjęcia ( kilkanie na każde jast uciążliwe, szczególnie dla tych co mają wolny internet) i robić je na wysokich ścianach, starając się jakby wejść do domu.
Może w simach dom jest ładny, ale na zdjeciach tego nie widać. Myślę, że gdybyś poprawiła zdjęcia to efekt wizualny byłby o wiele lepszy.
Ocena: 2/10 ( za to, że Ci sie chciało i sie odważyłaś ).
To, że nie używasz dodatków z neta wcale Cię nie usprawiedliwia.
Bjork (Mam nadzieje, że się nie obrazisz ;p) też nie używa gotowych setów z Internetu i jej domy no... wyglądają inaczej. Wejdź, zobacz, pooglądaj i wyciągnij na przyszłość wnioski - Skoro nie umiesz zagospodarować tak ogromnej bryły, buduj mniejsze. Dobieraj staranniej meble, tekstury i tapety, buduj ogrody.
I na litość boską - zadaj sobie choć odrobinę trudu, żeby oglądającego zachęcić do obejrzenia i skomentowania budowli, bo to, tutaj, sprawia wrażenie jakbyś chlapnął pierwszymi lepszymi fotami (w marnej jakości i rozmiarach w dodatku), bez ładu i składu.
tiki taki i kasztanki
06.09.2008, 16:24
Ponowna prosba O zamknięcie tematu
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.