Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Veronalife 45a [BRAK ZDJĘĆ]

tiki taki i kasztanki
02.09.2008, 19:55
NIc juz nie zobaczycie i nie skomętujecie
Tego domu

haughton
02.09.2008, 20:15
Pusto, brzydko i ponuro. Kolockowata bryła, za duże pomieszczenia, fatalnie dobrane kolory. W "małej jadalni" (i nie tylko) można by swobodnie pokłusować konno, tyle tam miejsca. Poza tym na zdjęciach praktycznie nic nie widać. Nie podoba mi się.

tiki taki i kasztanki
02.09.2008, 20:18
i co mnie to po to jest ten dział zeby pokazywac co sie ma :P

asiolek
02.09.2008, 21:16
Po to by pokazywać, i po to aby inni mogli skomentować. Jak nic Cię nie obchodzi opinia innych to po co pokazywać??
A co do domku to widziałam gorsze, ale na pewno piękny nie jest. Zbyt duży, zbyt pusty, wszystkie meble zmiesciłyby się spokojnie w domku dziesięć razy mniejszym. Sprubój może budować mniejsze domki, startery, lub domki małe domki dla singla? Myślę że byłoby Tobie łatwiej je umeblować.

Liv
02.09.2008, 21:22
WIESZ CO? SKORO SAMA UWAŻASZ, ŻE TEN DOMEK JEST DO KITU TO PO CO W OGÓLE GO WSTAWIASZ?!
NIE UMIESZ PRZYJMOWAĆ KRYTY!!!!

Pusto- przede wszystkim. Buduj mniejsze (dużo!) pomieszczenia. Rozwaliły mnie cztery dywany w sypialni.W kuchni za dużo szafek. Reszty nie będę wypisywać.
A z resztą- co Cię to obchodzi? Wstawiłaś sobie domek od tak sobie bezcelowo.
Ogólnie bardzo mi się nie podoba.
3/10 ;P

Ruika
02.09.2008, 21:40
Zgadzam się z moimi poprzednikami.

Björk
03.09.2008, 08:37
Hej. No cóż - pierwsza praca, więc będę wyrozumiała, ale błędy wytkę, OK?

Bryła jest olbrzymia. Za olbrzymia... Nawet uszłaby jej prostota, ale jakby była połowę mniejsza. Bo ja lubię proste bryły, ale MAŁE ;)

Łazienka mogłaby spokojnie być mniejsza o połowę, ale dlaczego simy nie mają wanny, prysznica, lustra?

Korytarz na górze - szczególnie, że nie zagodpodarowany mógłby być też mniejszy, a salon z trzeciego zdjęcia zmieściłby się na 1/3 tej powierzchni. Poza tym nie pasują schody do mebli i pokrycia ścian.

Fajny pomysł na kuchnię, ale znowu jest ZA DUŻA (o połowę) i nie pasują kafelki.

Jadlania - ZA DUŻA, ale pasują te meble do drewna i zaslon.

Pokój dziecka - pomieszanie z poplątaniem, różne style, niepotrzebny podest i ZA DUŻA.

Postaraj się ustawić zdjęcia na wyższy poziom (w opcjach grafiki gry) i rób je bardziej z bliska.

Nie wystawię oceny, ale pracuj. Kiedyś się uda :)

blakistoni
03.09.2008, 13:54
Hm..źle nie jest..ale staraj się budować mniejsze domki..i w bardziej żywych kolorach :)

Staraj się również przyjmować krytykę z podniesioną głową..bo nikt nie mówi tego aby Cię zdenerwować :)

Ocena: 6/10 czyli ok..

kubuss
03.09.2008, 14:06
Szczerze !? Okropny. Ocena: 0/10

Edit: masz błąd w sygnaturze nie aratamętowiec tylko apartamentowiec
pozdrawiam:
kubuss

tiki taki i kasztanki
03.09.2008, 14:16
liczcie sie z tym ze to pierwszy dom który daje na forum i moze na skreenach nie wygląda zaciekawie ale w sims jest bardzo fajny teraz bede dawac cos innego ale dopiero zaczne tworzyc. bedzie lepszy niz ten wiem juz co jest nie tak wiec bedzie lepiej a te oceny mnie nie denerwują pierwszy mój projekt iw eim ze nikomu nic nie wyszło za pierwszym razem nikt nie jest doskonały kazdy poełnia błędy i pownismy to szanowac

shizeR
03.09.2008, 14:21
nie brzydko

tiki taki i kasztanki
03.09.2008, 14:26
shizeR mozesz jasniej troche?? ;)

avenly
03.09.2008, 15:21
ani trochę mi się nie podoba =[

kubuss
03.09.2008, 15:24
Ekhm jest wolność słowa, więc można mówić co się chce ^^ Jak już coś wystawiasz na forum to rób to porządnie, zawsze wszystkim zwracam uwagę na jakość prezentacji, a twoja nie robi na mnie wrażenia. Ahh i to co że to twój pierwszy dom na forum nikogo to nie obchodzi wystawiasz tu dom więc licz się z krytyką, nikt tu nie ma taryfy ulgowej.

treys
03.09.2008, 15:35
mało mebli i wielkie pomieszczenia... szkoda słów na ocene tego domu.
nie wspomnę już o zdjęciach które są fatalne.
2/10.

tiki taki i kasztanki
03.09.2008, 19:39
temat do zamknięcia

avenly
04.09.2008, 16:49
Najpierw dajesz dom, później mowisz , ze temat do zamknięcia ?
Przestań się aż tak bać krytyki. Każdy ma talent do czego innego. Tobie może nie najlepiej wychodza domy, z resztą poczatki zawsze są trudne.

olka1945
04.09.2008, 18:28
haughton pokarz swuj pierwszy domek i dopiero mów ja robie podobne domy więc 6/10 i nie popisuj sie asiolek

Wielebny
04.09.2008, 20:17
Rozumiem twoja pierwsza praca ale popełniasz te same błędy co większość użytkowników stawiające swoje pierwsze posiadłości .czyli Oczywiście za duża bryła a co za tym idzie duże pomieszczenie które trudniej umeblować .
Na zdjęciach mało widać bo są małej rozdzielczości .
Rzecz jasno co już widzę z daleka pomieszane style meblowania .
Podpatrz innych użytkowników jak robią domy i jak je fotografują bo to też ważne z jakiej perspektywy robisz zdjęcia a tego zależy efekt całej pracy .
Ocena
Bryła 1\10- widziałem już gorsze bryły .
Ogród 2\10- kilka krzaków i staw nie czyni jeszcze ogrodu nawet w minimalistycznej architekturze .
Wnętrz 1\10- nic ciekawego ale nie lubię wystawiać oceny 0
Ogół 1.33
aaaa i prawie zapomniałem zbuduj następnym razem mniejszą bryłę domu .

Fizzly
04.09.2008, 20:36
X__X'
Nie mam w zwyczaju de motywować ludzi, więc napiszę w skrócie: bez gustu...wszystko. W dodatku jakość zdjęć... I nie będę tu bluzgał jak po dzikiej świni, choć jest czego się czepiać, no ale jak mówi przedmówczyni - licz się z krytyką, skoro coś już wystawiasz do oceny. I odbieraj te komentarze jako wskazówki, porady na przyszłość, a nie złośliwość.

kubuss
04.09.2008, 21:13
olka1945 - oto pierwszy dom haughtona KLIK (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=40014) i teraz porównaj, który jest lepszy !!

Przepraszam za offtop

Alex
04.09.2008, 21:16
liczcie sie z tym ze to pierwszy dom który daje na forum i moze na skreenach nie wygląda zaciekawie ale w sims jest bardzo fajny teraz bede dawac cos innego ale dopiero zaczne tworzyc. bedzie lepszy niz ten wiem juz co jest nie tak wiec bedzie lepiej a te oceny mnie nie denerwują pierwszy mój projekt iw eim ze nikomu nic nie wyszło za pierwszym razem nikt nie jest doskonały kazdy poełnia błędy i pownismy to szanowac

już go sobie wyobrażam jaki piękny :O:O:O,a dom jest do kitu!!!! ocena 0/10

Lara_Croft
05.09.2008, 15:04
pffffff... :/ co to ma być?! jAK TO JEST APARTAMENT TO JA JESTEM ŚWIĘTA!
okropny, brzydki, pusty, marny, ciemny... itd... 0/10

cerastes
05.09.2008, 22:02
Ten dom nie kwalifikuje się w ogóle do oceny , gdyż jest to WYRAŹNY ŻART wystawiającego .

Tonks
06.09.2008, 09:53
olka1945 - oto pierwszy dom haughtona KLIK (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=40014) i teraz porównaj, który jest lepszy !!

Szczerze? W życiu nie zawaliłabym sobie tak komputera dodatkami z neta. Haughton buduje ładne domy, od jakiegoś tam czasu. TEN jest, hmm bez gustu. Ale to nie jest temat o domkach haughtona, kasi, basi, zosi itp.itd.

Twój dom nie jest brzydki. Słuchaj opinii ludzi z tego forum i zakop się w ziemi. Olej ich. Sami niewiele umieją, niewiele wiedzą. Budują wszystko na bazie dodatków z internetu, układając je tak, jak na oryginalnej stronie, z której pobrali swój "NOWOCZESNY SUPER ARSENAŁ MEBLI". I nie mam zamiaru cię bronić. Dom świeci pustkami. ale bryła jest całkiem niezła.

tiki taki i kasztanki
06.09.2008, 11:35
NO WOW 2 osoby wyrozumiałe. potrafią cos powiedziec i nie uzywam dodatów z neta kazda pracela jest clean.wiem ze dom swieci piustakami ale to mój pierwszy dom
był zrobiony z dodatków z the sims 2 nz ns wb to wszystko :P a i ktos tam napisal o aprtamecie nie to nie jest apartament jest dopiero w budowie

Nordin
06.09.2008, 12:33
Nie podoba mi się. Pomieszczenia są za duże i niedbale umeblowane. Ciemne, nieozdobione, bez wyrazu. Odnoszę wrażenie, że dom zrobiony był na "odwal".
Postaraj się następnym razem, można zbudować dom bez dodatków.
Aha i jeszcze coś: błagam zainwestuj w słownik ortograficzny albo w przeglądarkę Mozilla Firefox.

Fiorella
06.09.2008, 16:07
Na zdjeciach nie wiele widać. Wiem, tylko że dom jest strasznie duży, pusty i ciemny. Kolory są nie dobrane, mebli prawie w ogóle nie widać ( może to przez te zdjecia ). Bryła jast wielka izupełnie nieurozmaicina, a ogród to tylko dróżka, stawik bez roślin, parę drzew owocowych i szklarnia.

Nastepnym razem postaraj sie dać większe zdjęcia ( kilkanie na każde jast uciążliwe, szczególnie dla tych co mają wolny internet) i robić je na wysokich ścianach, starając się jakby wejść do domu.

Może w simach dom jest ładny, ale na zdjeciach tego nie widać. Myślę, że gdybyś poprawiła zdjęcia to efekt wizualny byłby o wiele lepszy.

Ocena: 2/10 ( za to, że Ci sie chciało i sie odważyłaś ).

Linea
06.09.2008, 16:19
To, że nie używasz dodatków z neta wcale Cię nie usprawiedliwia.
Bjork (Mam nadzieje, że się nie obrazisz ;p) też nie używa gotowych setów z Internetu i jej domy no... wyglądają inaczej. Wejdź, zobacz, pooglądaj i wyciągnij na przyszłość wnioski - Skoro nie umiesz zagospodarować tak ogromnej bryły, buduj mniejsze. Dobieraj staranniej meble, tekstury i tapety, buduj ogrody.
I na litość boską - zadaj sobie choć odrobinę trudu, żeby oglądającego zachęcić do obejrzenia i skomentowania budowli, bo to, tutaj, sprawia wrażenie jakbyś chlapnął pierwszymi lepszymi fotami (w marnej jakości i rozmiarach w dodatku), bez ładu i składu.

tiki taki i kasztanki
06.09.2008, 16:24
Ponowna prosba O zamknięcie tematu