Zobacz pełną wersję : Problemy z dodatkami
Posiadam sims 2 oraz sims 2 na stiudiach. Dzisiaj kupiłam sobie sims 2 ikea. Zainstalowała i normalnie działa, ale ponieważ kupiłam tą grę razem z koleżanką ( a ona nie ma dodatku) ja chciałam grać na płycie na studiach, a ona grałaby na ikei. I problem w tym, że niestety nie da sie u mnie grac na płytce(na studiach). Tak więc doszłam do wniostku, że odinstaluję ikeę żeby móc grać normalnie w simsy, ale kiedy odinstaluję ikeę usuną mi się wszystkie zapisy jakie mam. Dlaczego gra nie chce mi sie uruchomić na płytce sims 2 na stiuiach? Jeżeli jest tak, że nie da sie zrobic tak jak chciałam to co zrobic żeby mi się zapisy nie skasowały?
Nie chce Ci sié uruchomic bo Na Studiach to starszy dodatek, a Ikea nowszy. Nie wiem czy sié da tak zrobic. Chyba trzeba skopiowac jakis folder ,,The Sims 2" lub cos w tym stylu. Inni bédá wiedziec.
arbuzuje
05.10.2008, 17:59
Trzeba skopiować folder EA GAMES z Moich dokumentów, odinstalować grę i potem skopiować znowu EA GAMES w to samo miejsce (czyli do Moich dokumentów).
Dziękuję. Rozumiem, że nie ma takiej szansy żeby grac na płytce ,,na studiach'' w obydwa dodatki?
Zwierzakami dopiero mogłabyś grać :) z zainstalowaną Ikea.
Doklupiłam sobie Sims 2 Rozrywka rodzina Akresoria i dalej mi wyskakuje, że musze grać na płycie IKEA. To jest jakis totalny bez sens. Co ja mam zrobic ?
No włożyć płyte IKEA. Zawsze sę gra na najnowszym dodatku . rozrywka rodzinna to starszy dodatek niż ikea.
Najpierw przeczytaj mój pierwszy post zanim odpowiesz ;] Taka mądra to ja też jestem.
A jak kupie zwierzaki to tez bede musiala grac na płytce ikea?
blakistoni
11.10.2008, 18:37
Hm..no więc tak: masz NS i Ikea.No a chcesz grać na Ns JEDNOCZEŚNIE mają NOWSZY dodatek? Nie,tak się nie da zrobić :[
Gdy będzie grała na Ikea to będzies miała wszystko,a na NS..nie ;)
O to chodzi? xD
A jak kupie zwierzaki to tez bede musiala grac na płytce ikea?
Nie, wtedy na Zwierzakach. Ogółem od Zwierzaków wzwyż uruchamiasz grę ostatnio zainstalowanym DODATKIEM, a nie akcesoriami.
Ok. Dzieki wielkie. To chyba nie zostalo mi nic innego tylko kupić dodatek. A mam pytanie, który mi polecacie, bo bylam u sąsiadki wczoraj i ona ma prawie wszystkie dodatki, ale nie wiem, ktory najlepszy.
blakistoni
12.10.2008, 15:27
Które? Było :]
: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38621 ale pamiętaj,że nie każdy w Twoim przypadku ;)
Czyli strasze od NS ;]
ale przecież NS było najstarsze, wiec wszystkie inne będą dobre chyba prawda?
xD NAJMŁODSZE
ale przecież NS było najstarsze, wiec wszystkie inne będą dobre chyba prawda?
Każdy na tym forum poleca inny dodatek. Najwięcej jest o nocnym życiu, ale ja chyba jednak zdecyduje sie na zwierzaki mimo, że dochodzi jedynie opcja zwierzaków ;) Jak jeszcze grałam w jedynke to strasznie mi sie podobał dodatek zwierzaki także myśle, że i w tym przypadku będzie podobnie :)
niepokorna
13.10.2008, 15:41
Ja Ci powiem,że Zwierzaki to najgorszy dodatek w dziejach ;/
Kolejna morda do wykarmienia, a nawet nie możesz nimi kierować.
A... i nie pisz posta pod postem
arbuzuje
13.10.2008, 19:54
Oj, nie przesadzajcie ;) Zwierzakami można kierować po wpisaniu kodu i być może nie jest to tak dobry dodatek jak Zwierzaki z jedynki, ale przecież kto co lubi ;P siuska poprzeglądaj forum, pooglądaj zdjęcia na googlach i wybierz to, co wyda Ci się najlepsze.
Ok. Dzieki wielkie. Wiem, że duzo osób narzeka na zwierzaki, ale mi sie to podoba. Każdy ma swoje ulubione. Chyba sabie kupie zwierzaki i nocne życie :) Dzieki jeszcze raz za wszystkie rady :) To jest chyba najlepsze forum na jakim dotychczas byłam, bo wiem, że nie bede długo czekała na odpowiedź i zawsze ktoś mi pomoże :)
Mam już sims 4 pory roku i podróże. To była taka spontaniczna decyzja. Hehe. Ale strasznie mnie wkurza ten śnieg. Nie ma kodu np. żeby zatrzymać zmiane pory roku. Tak jak np, wstrzymuje sie starzenie simów? :D
bubel-96
16.10.2008, 19:52
nie pisz 2 postów pod rząd. Jest opcja EDIT. Żeby wyłączyć śnieg musisz na górze ( tam gdzie się przechodzi do akademika, wybiera inne miasta) musisz znależć to od czterech pór roku, gdzie się ustawia pory roku. Jak znajdziesz możesz ustawić brak zimi, czyli prawdopodobny brak śniegu.
Mam kolejny problem. Teraz mam na komputerze 8 dodatków. Zwierzaki, Studia, 4 pory, podróże i jeszcze 4 akcesoria. Mam taki problem, że będę miała format dysku C. Co mam zrobić, żeby wszystkie zapisy simsów mi ocalały? Jeżeli skopiuje cały folder EA Games potem zainstaluje wszystkie dodatki od nowa i wkleje ten folder zamiast tego co mi sie stworzy to to wystarczy?
Tak, wystarczy. Dokładnie to, co mówisz: całe EA GAMES;) Chociaż ja kopiowałam tylko folder otoczeń, jak coś takiego robiłam.
Ale Folder EA games który jest na C czy ten z moich dokumentów, bo chodzilam po innych tematach i gdzies ktos napisał, że EA games, ale to z moich dokumentów nie to z Programu Files.
Te EA GAMES, gdzie masz folder Downloads, Neighborhoods itp.
Czyli ten z Moich dokumentów ;) A jeszcze jedno. Skoro ja mam tyle dpdatków. Potem zainstaluje je wszystkie od nowa pokolei i dopiero na konec mam zamienic te foldery? A jeśli nie zainstaluje np. jednego to jak to będzie skoro ja bede miala jakies akcesoria z tego dodatku w domu, a ja go nie zainstaluje? Tego nie rozumiem.
Najlepiej zainstalować dodatki, a potem zamienić.
Wydaję mi się, że tych mebli z akcesorii, które miałaś w domu nie będzie i tyle. ;)
No nie wiem. Zobaczę. Zapytam jeszcze kogoś.
Edit: Niestety zrobiłam tak jak miałam zrobić i przy ładowaniu gry zawiesza się. Chyba za ciężkie to jest dla komputera skoro mialam pare dodatków, a teraz ich nie ma wszystkich. Da sie cos zrobic?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.