Zobacz pełną wersję : Mój domek [BRAK ZDJĘĆ]
;/.................................................. ........
Chantelle
18.10.2008, 06:26
Jak na pierwszy twój dom jest naprawdę nieźle.Tylko nie podoba mi się sypialnia rodziców.9/10 :)
Esterkaa
18.10.2008, 11:08
hm...domek jesli pierwszy jest okej...tylko nie podoba mi sie sypialnia rodziców...poój dziecka jest bardzio ladny bardzo przytulny.:)i Łazienka z kuchnią tez okej. Ogród też mi jakos nie przypasowal...ale w sumie ok:)
Ocena: 8/10
Pozdr.
Kolorowo
18.10.2008, 11:10
Jak na pierwszy dom to nawed ładny. Naucz sie robić ładniej zdjęcia ^-^ ocenka 8/10
vibratoria
18.10.2008, 13:26
Wiem...Mi samej sypialnia rodziców się nie podoba :D
To dlaczego na Zeusa jej nie zmieniłaś?! :O
Ale może od początku:
1. Bryła.
Dobrze, że zdjęcia są zrobione w nocy. I dobrze, że są tak kiepskiej jakości. Dzięki temu mniej widać z tego koszmaru. Poważenie. Fronton może i jeszcze by się do czegoś nadawał (i tylko fronton), ale położyłaś dach tak ogromy i paskudny, że dom wygląda jakby miał się złożyć pod jego ciężarem a następnie zapaść do Hadesu.
2. Ogród.
No cóż. Nawtykane roślinek byle jak, byle gdzie, byle było. To już wole prace tych, którzy nie robią ogrodów wcale. I do tego żadnego ogrodzenia - a może jest, ale beznadziejna jakość zdjęć (znowu!) rzuciła mi się na oczy - zero prywatności, aż się prosi wyprowadzić tam pieska, niech zrobi swoje.
3. Przedpokój
Ujdzie. Jak to przedpokój: wejść, przejść i iść dalej. Trochę za wielki. Ale ujdzie.
4. Kuchnia.
Podobają mi się meble w stylu modern i połączenie kolorów (ukłony w stronę twórcy zestawu) i kieliszki z martini :P. Ale Ty dałaś widzę czadu: szafki wiszą na oknach zamiast firanek. Kuchenka stoi na oknie. I to futro na podłodze! Coś pięknego - modern tak absolutny, że robi się słabo od nadmiaru wrażeń.
5. Sypialnia rodziców.
Zimno! W prawdzie różowy i niebieski to fajne połączenie. Bardzo romantyczne i kobiece. Ale nie w Twoim projekcie. Tutaj prawie można poczuć jak po pokoju hula wiatr, a te dwie figurki to pewnie Mama i Tata zamienieni w Lodowe Posążki przez Królową Śniegu. Nawet kije do hokeja są, co jak dla mnie jest sugestią jednoznaczną, że jest to lodowisko po modernizacji - czyli wstawione do niego łóżko.
6. Łazienka
Ładnie bo zielono. I tylko dlatego. Mam nadzieję, że ta dziura w ścianie z futryną to są otwarte drzwi a nie Dziura w Ścianie.
Ponadto pomieszczenie jest (jak poprzednie!) zdecydowanie za wielkie. Mogłaś wstawić do niego jacuzzi i jeszcze by wystarczyło miejsca na szafki, toalety, bidety, prysznice, wanny, pralki, koszyki i Pudełka.
7. Pokój dziecka
Nie komentuję, bo sama nie robię i się na tym nie znam. Nie wiem co lubią dzieci. Mam nadzieję, że dziecko jest dziewczynką - chyba nie wszyscy chłopcy lubią różowy. Np. haughton nie lubi. B)
8. Salon
O tak. Świetny pomysł z tą jasną i ciemną podłogą. Akurat, żeby przyprawić mnie o zawał. Do tego bardzo modernistyczny brak firanek na połowie okien, a na drugiej części w oknach i firanki i szafki i kwiatki i pianino. Poważnie, widać tutaj, że chyba jednak Ogrom przestrzeni sprawił Ci drobny problem z jej zagospodarowaniem. Ale tylko drobny. Od czego przecież jest "Modern" :D
9. Pokój relaksacyjny.
Stolik karciany i dwa głośniki. No ubaw po pachy po prostu. Ale zaintrygował mnie i to bardzo drążek na ścianie. Do czego służy? Do ćwiczeń z zakresu figur baletowych, którymi potem można się pochwalić jeżdżąc na łyżwach w Sypialni Rodziców? A może do perwersyjnych zabaw erotycznych z Królową Śniegu i Bambi w rolach głównych?
Podsumowując:
Chciałaś komentarz to masz. Dom mi się nie podoba. Owszem, może i trochę umiesz łączyć kolory, ale robisz zdecydowanie za wielkie pomieszczenia, brakuje Ci konsekwencji w ich aranżacji. I serio: o co chodzi z tym drążkiem na ścianie. Przyjezdni goście parkują tam konie? :O
3/10
Nie wiem czy masz czas wolny ale drążek służy do ćwieczeń baletowcyh jak byś nie wiedziała i od tego jest pokój rekreacyjny żeby tam znajdowały się takie rzeczy oprócz tego jest tam także maszyna itp. ;/
Nie wiem czy wiesz, co to jest ironia, bo czarnuch właśnie jej użyła.
Maszyna? A co ona ma wspólnego z rekreacją?
Panna Lawenda
18.10.2008, 14:23
AAAA, dajcie życia ludzie błagam. Co dla was znaczy ośmieszenie?! Nic?! A wy w ogóle wiecie co to znaczy?! Nie?! To spójrzcie na to coś! <hm, może za ostro pojechałam, ale cóż>
A te zdjęcia? Tak trudno ustawić jakość na najwyższą?! Boże święty jak robisz takie domy to je ani na forum nie wstawiaj. A te kwiatkowe dywaniki- są wszędzie.
Salon- Jezu więcej kwiatków przy telewizorze się nie dało? No chyba, że dla nich telewizor to jest rzecz święta i oddają mu pokłon.
Pokój dziecka- pełno kwiatków przy łóżku. A czy ty wiesz, że w pokoju gdzie się śpi nie powinno być kwiatków, bo zabierają tlen?
Wniosek: Masz obsesje na punkcie kwiatków. Albo w doniczkach, albo na dywanach. I kto to widział by w sypialni były sklepowe manekiny :O
W sypialni twoich rodziców tak jest?!
Ocena końcowa: DNO! 0/10
Pozdrawiam,
Di
Jak na pierwszy domemk to jest nawet nawet. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to bardzo łądne dodatki z neta. Masz gust ;) Trochę przerazila mnie ta ceglowata bryła, ale w miarę jak na nią patrzyłem dostrzegałem jej piękne strony :) Ładny ogródek, tylko nie wiem co przy plaży robi ten statek, ale można to znieść. Szkoda że rzut jak robiłaś, to jeszcze nie było ogrodu :(. Wewnątrz najbardziej podoba mi się kuchnia. Inne pomieszczenia moze są trochę za dużo, ale stylowo umeblowane, i wogóle ładne. CZuję lekki niedosty, bo można z tego domku bylo wyzyskać nieco więcej, ale przecież to dopiero Twój pierwszy :) Daję 8/10 Pozdrawiam!
vibratoria
18.10.2008, 19:28
To że jestem na forum od niedawna nie znaczy że z Simsami mam do czynienia pare dni.Gram w nie około 7 lat więc mam o nich pojęcie bardziej niż niektórzy na tym forum.....
No teraz to chyba sobie jaja robisz?! Jak to się zatem stało, że taka doświadczona architekta i projektantka wnętrz miała czelność i odwagę pokazać takiego gniota?! Ja bym się nie dziwiła nowemu graczowi, że zrobił słaby projekt - ok, nie umie jeszcze ale się nauczy. Ale Ty przez 7 lat grania nie nauczyłaś się Absolutnie Niczego jeśli chodzi o budowanie i projektowanie. Serio moja droga, mogłaś nie pisać od ilu lat masz te Simy.
Postanowiłam zmienić Ci ocenę z 3 na 0/10, bo co jak co, ale skoro jesteś doświadczona to pokazałaś ostateczną miernotę.
P.S. Po to wystawiamy domy na forum, żeby dowiedzieć się co robimy dobrze a co źle, a nie po to żeby rzucać inwektywami dlatego, że komuś się Twój dom nie podoba.
Pozdrawiam i mimo wszystko czekam na kolejny projekt z nadzieją, że będzie lepiej.
Panna Lawenda
19.10.2008, 08:52
A te kwiatkowe dywaniki- są wszędzie.
No cóż nie wiem gdzie widzisz kwiatkowe dywaniki bo ja żadnego nie ujrzałam chyba że godzi ci o te ,,puszyste'' ale tam kwiatka nie ma!
A czy ty wiesz, że w pokoju gdzie się śpi nie powinno być kwiatków, bo zabierają tlen?
Chyba tobie z mózgu....to są Simsmy wirtualna gra !!! To że jestem na forum od niedawna nie znaczy że z Simsami mam do czynienia pare dni.Gram w nie około 7 lat więc mam o nich pojęcie bardziej niż niektórzy na tym forum.....
http://img524.imageshack.us/img524/5330/aciotojestlc0.png
A to cuś to co jest? O to mi łaziło.
Mam mózg. No, ale wiesz jeśli chcesz być kiedyś architektem no to powinnaś budowanie w simsach traktować jako prawdziwe budowanie. Skoro grasz od siedmniu lat to powinnaś budować takie cudy, że och i ach. A pojęcie to ty może o simach masz, ale o budowaniu na pewno nie.
bryła jest dziwna, taka potężna. sypialnia najgorsza te kije hokejowe pasują tam jak pięść do nosa. Sory mnie się w ogóle nie podoba 2/10.
serio grasz 7 lat? dziwne że przez ten czas nie nauczyłaś się robić porządnych zdjęć.
Lara_Croft
19.10.2008, 11:49
18 lat!? To niemożliwe. Nie chcę się chwalić, ale moja mama nie gra za dużo w simsy, ale jak usiadła I-wszy(i ostatni raz) to zbudowała całkiem ładny. Dom.
Ja gram w simsy od 1 roku. Niektórzy grają mniej i robią ładne zdjęcia i domy.
3/10
Nie podoba mi się, bryła jest za duża, zdjęcia nie wyraźnie. Ogólnie to jest dno. Ocena: 0/10
pozdrawiam:
kubuss
vibratoria
19.10.2008, 12:49
Lola154 błysnęła architektonicznym geniuszem i geniuszem w ogóle i usunęła zdjęcia. Myślę, że można temat po prostu zamknąć.
DzikaŚwinia
19.10.2008, 15:33
Jak niektórzy ją tak po chamsku zjechali, to nic dziwnego, ze wolała usunąć fotki.
Idzcie sie uczyc kultury ludzie, przyda sie Wam w zyciu! Istnieje różnica pomiędzy konstruktywną krytyką a krytykanctwem. Połaczonym od razu z chamstwem i złośliwością.
I nie jest trudno domyślić się do kogo kieruję te słowa, jak sie przejrzy posty w tym wątku.
(dla nieuków wyjaśnienie: krytykanctwo «niesłuszne i nierzeczowe krytykowanie czegoś; też: skłonność do takiego krytykowania» )
jeżeli naprawdę musicie kogoś skrytykować róbcie to kulturalnie, konstruktywnie i z wyczuciem - następnym razem polecą bany.
temat zamykam.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.