Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 17.10.2008, 18:20   #1
Lola154
Guest

Smile Mój domek [BRAK ZDJĘĆ]

;/.................................................. ........

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 20:33

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.10.2008, 06:26   #2
Chantelle

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Mój domek

Jak na pierwszy twój dom jest naprawdę nieźle.Tylko nie podoba mi się sypialnia rodziców.9/10
Chantelle jest offline  
stare 18.10.2008, 11:08   #3
Esterkaa

hm...domek jesli pierwszy jest okej...tylko nie podoba mi sie sypialnia rodziców...poój dziecka jest bardzio ladny bardzo przytulny.i Łazienka z kuchnią tez okej. Ogród też mi jakos nie przypasowal...ale w sumie ok

Ocena: 8/10

Pozdr.
Esterkaa jest offline  
stare 18.10.2008, 11:10   #4
Kolorowo
Guest

Jak na pierwszy dom to nawed ładny. Naucz sie robić ładniej zdjęcia ^-^ ocenka 8/10

stare 18.10.2008, 13:26   #5
vibratoria
Guest

Cytat:
Napisał Lola154 Zobacz post
Wiem...Mi samej sypialnia rodziców się nie podoba
To dlaczego na Zeusa jej nie zmieniłaś?!

Ale może od początku:

1. Bryła.
Dobrze, że zdjęcia są zrobione w nocy. I dobrze, że są tak kiepskiej jakości. Dzięki temu mniej widać z tego koszmaru. Poważenie. Fronton może i jeszcze by się do czegoś nadawał (i tylko fronton), ale położyłaś dach tak ogromy i paskudny, że dom wygląda jakby miał się złożyć pod jego ciężarem a następnie zapaść do Hadesu.

2. Ogród.
No cóż. Nawtykane roślinek byle jak, byle gdzie, byle było. To już wole prace tych, którzy nie robią ogrodów wcale. I do tego żadnego ogrodzenia - a może jest, ale beznadziejna jakość zdjęć (znowu!) rzuciła mi się na oczy - zero prywatności, aż się prosi wyprowadzić tam pieska, niech zrobi swoje.

3. Przedpokój
Ujdzie. Jak to przedpokój: wejść, przejść i iść dalej. Trochę za wielki. Ale ujdzie.

4. Kuchnia.
Podobają mi się meble w stylu modern i połączenie kolorów (ukłony w stronę twórcy zestawu) i kieliszki z martini . Ale Ty dałaś widzę czadu: szafki wiszą na oknach zamiast firanek. Kuchenka stoi na oknie. I to futro na podłodze! Coś pięknego - modern tak absolutny, że robi się słabo od nadmiaru wrażeń.

5. Sypialnia rodziców.
Zimno! W prawdzie różowy i niebieski to fajne połączenie. Bardzo romantyczne i kobiece. Ale nie w Twoim projekcie. Tutaj prawie można poczuć jak po pokoju hula wiatr, a te dwie figurki to pewnie Mama i Tata zamienieni w Lodowe Posążki przez Królową Śniegu. Nawet kije do hokeja są, co jak dla mnie jest sugestią jednoznaczną, że jest to lodowisko po modernizacji - czyli wstawione do niego łóżko.

6. Łazienka
Ładnie bo zielono. I tylko dlatego. Mam nadzieję, że ta dziura w ścianie z futryną to są otwarte drzwi a nie Dziura w Ścianie.
Ponadto pomieszczenie jest (jak poprzednie!) zdecydowanie za wielkie. Mogłaś wstawić do niego jacuzzi i jeszcze by wystarczyło miejsca na szafki, toalety, bidety, prysznice, wanny, pralki, koszyki i Pudełka.

7. Pokój dziecka
Nie komentuję, bo sama nie robię i się na tym nie znam. Nie wiem co lubią dzieci. Mam nadzieję, że dziecko jest dziewczynką - chyba nie wszyscy chłopcy lubią różowy. Np. haughton nie lubi.

8. Salon
O tak. Świetny pomysł z tą jasną i ciemną podłogą. Akurat, żeby przyprawić mnie o zawał. Do tego bardzo modernistyczny brak firanek na połowie okien, a na drugiej części w oknach i firanki i szafki i kwiatki i pianino. Poważnie, widać tutaj, że chyba jednak Ogrom przestrzeni sprawił Ci drobny problem z jej zagospodarowaniem. Ale tylko drobny. Od czego przecież jest "Modern"

9. Pokój relaksacyjny.
Stolik karciany i dwa głośniki. No ubaw po pachy po prostu. Ale zaintrygował mnie i to bardzo drążek na ścianie. Do czego służy? Do ćwiczeń z zakresu figur baletowych, którymi potem można się pochwalić jeżdżąc na łyżwach w Sypialni Rodziców? A może do perwersyjnych zabaw erotycznych z Królową Śniegu i Bambi w rolach głównych?

Podsumowując:
Chciałaś komentarz to masz. Dom mi się nie podoba. Owszem, może i trochę umiesz łączyć kolory, ale robisz zdecydowanie za wielkie pomieszczenia, brakuje Ci konsekwencji w ich aranżacji. I serio: o co chodzi z tym drążkiem na ścianie. Przyjezdni goście parkują tam konie?

3/10

Ostatnio edytowane przez vibratoria : 18.10.2008 - 14:05

stare 18.10.2008, 14:01   #6
Woltuwa

Cytat:
Nie wiem czy masz czas wolny ale drążek służy do ćwieczeń baletowcyh jak byś nie wiedziała i od tego jest pokój rekreacyjny żeby tam znajdowały się takie rzeczy oprócz tego jest tam także maszyna itp. ;/
Nie wiem czy wiesz, co to jest ironia, bo czarnuch właśnie jej użyła.
Maszyna? A co ona ma wspólnego z rekreacją?
Woltuwa jest offline  
stare 18.10.2008, 14:23   #7
Panna Lawenda

AAAA, dajcie życia ludzie błagam. Co dla was znaczy ośmieszenie?! Nic?! A wy w ogóle wiecie co to znaczy?! Nie?! To spójrzcie na to coś! <hm, może za ostro pojechałam, ale cóż>
A te zdjęcia? Tak trudno ustawić jakość na najwyższą?! Boże święty jak robisz takie domy to je ani na forum nie wstawiaj. A te kwiatkowe dywaniki- są wszędzie.
Salon- Jezu więcej kwiatków przy telewizorze się nie dało? No chyba, że dla nich telewizor to jest rzecz święta i oddają mu pokłon.
Pokój dziecka- pełno kwiatków przy łóżku. A czy ty wiesz, że w pokoju gdzie się śpi nie powinno być kwiatków, bo zabierają tlen?
Wniosek: Masz obsesje na punkcie kwiatków. Albo w doniczkach, albo na dywanach. I kto to widział by w sypialni były sklepowe manekiny
W sypialni twoich rodziców tak jest?!
Ocena końcowa: DNO! 0/10
Pozdrawiam,
Di

Ach, Marylo, wszak oczekiwanie czegoś daje nam już połowę przyjemności!
Może się zdarzyć, że się tego nie otrzyma wcale, ale nikt nie może zabronić cieszyć się z oczekiwania.

Lucy Maud Montgomery - Ania z Zielonego Wzgórza

Panna Lawenda jest offline  
stare 18.10.2008, 16:58   #8
Gio

Reputacja: 15

Jak na pierwszy domemk to jest nawet nawet. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to bardzo łądne dodatki z neta. Masz gust Trochę przerazila mnie ta ceglowata bryła, ale w miarę jak na nią patrzyłem dostrzegałem jej piękne strony Ładny ogródek, tylko nie wiem co przy plaży robi ten statek, ale można to znieść. Szkoda że rzut jak robiłaś, to jeszcze nie było ogrodu . Wewnątrz najbardziej podoba mi się kuchnia. Inne pomieszczenia moze są trochę za dużo, ale stylowo umeblowane, i wogóle ładne. CZuję lekki niedosty, bo można z tego domku bylo wyzyskać nieco więcej, ale przecież to dopiero Twój pierwszy Daję 8/10 Pozdrawiam!
stare 18.10.2008, 19:28   #9
vibratoria
Guest

Cytat:
To że jestem na forum od niedawna nie znaczy że z Simsami mam do czynienia pare dni.Gram w nie około 7 lat więc mam o nich pojęcie bardziej niż niektórzy na tym forum.....
No teraz to chyba sobie jaja robisz?! Jak to się zatem stało, że taka doświadczona architekta i projektantka wnętrz miała czelność i odwagę pokazać takiego gniota?! Ja bym się nie dziwiła nowemu graczowi, że zrobił słaby projekt - ok, nie umie jeszcze ale się nauczy. Ale Ty przez 7 lat grania nie nauczyłaś się Absolutnie Niczego jeśli chodzi o budowanie i projektowanie. Serio moja droga, mogłaś nie pisać od ilu lat masz te Simy.

Postanowiłam zmienić Ci ocenę z 3 na 0/10, bo co jak co, ale skoro jesteś doświadczona to pokazałaś ostateczną miernotę.

P.S. Po to wystawiamy domy na forum, żeby dowiedzieć się co robimy dobrze a co źle, a nie po to żeby rzucać inwektywami dlatego, że komuś się Twój dom nie podoba.

Pozdrawiam i mimo wszystko czekam na kolejny projekt z nadzieją, że będzie lepiej.

stare 19.10.2008, 08:52   #10
Panna Lawenda

Cytat:
A te kwiatkowe dywaniki- są wszędzie.
No cóż nie wiem gdzie widzisz kwiatkowe dywaniki bo ja żadnego nie ujrzałam chyba że godzi ci o te ,,puszyste'' ale tam kwiatka nie ma!

A czy ty wiesz, że w pokoju gdzie się śpi nie powinno być kwiatków, bo zabierają tlen?

Chyba tobie z mózgu....to są Simsmy wirtualna gra !!! To że jestem na forum od niedawna nie znaczy że z Simsami mam do czynienia pare dni.Gram w nie około 7 lat więc mam o nich pojęcie bardziej niż niektórzy na tym forum.....

A to cuś to co jest? O to mi łaziło.
Mam mózg. No, ale wiesz jeśli chcesz być kiedyś architektem no to powinnaś budowanie w simsach traktować jako prawdziwe budowanie. Skoro grasz od siedmniu lat to powinnaś budować takie cudy, że och i ach. A pojęcie to ty może o simach masz, ale o budowaniu na pewno nie.

Ach, Marylo, wszak oczekiwanie czegoś daje nam już połowę przyjemności!
Może się zdarzyć, że się tego nie otrzyma wcale, ale nikt nie może zabronić cieszyć się z oczekiwania.

Lucy Maud Montgomery - Ania z Zielonego Wzgórza

Panna Lawenda jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania