Zobacz pełną wersję : Kwiatowa 15 [BRAK ZDJĘĆ]
Prezentuję tu zwykły domek jedno rodzinny :)
Zapraszam do ocenienia :)
Mam nadzieję ,że tym razem się wam spodoba :)
Nazwa:Kwiatowa 15
Cena:133 970 $
To wszytko zapraszam do oceniania!!!
Ała....
Legolas, najpierw dopracuj dom, a później go wystawiaj :)e
Zwracaj uwagę, jak rozmieszczasz okna...
Czy w części pomieszczeń w ogóle ich nie ma???
Wnętrze spoko, ale ten brak okien niszczy wszystko :)
blakistoni
20.10.2008, 19:07
Legolas.......on jest wiele lepszy niż poprzedni! :D (chyba)
Trochę takie nie tegesy z kolorami...i za duze pomieszczenia..ale
8/10 :)
Nastaw się na ostrą krytykę .
no to jedziemy:
-bryła, zwykły kloc bez okien. Jak ustawiasz okna, to patrz aby wyglądały ładnie nie tylko wewnatrz, ale i na zewnątrz.
-w korytarzu jest podłoga zupelnie nie pasująca do reszty.
-w salonie ta szafka na telefon się trochę gryzie z resztą.
-w kuchni przydalo by się zmienić podłogę, lub ściany. Mogłeś też wstawić jakiś inny piec i lodówkę, bo te trochę nie pasują do szafek.
-drugi korytarz jest zdecydowanie za pusty.
-łazienka Ci wyszła nawet, nawet, chociaz ta samotnie stojąca szafka i kaloryfer pod oknem, zasłonięty zasłonami sprawiaja jakieś dziwne wrażenie, przynajmniej na mnie.
-pokój dziecka ok, ale strasznie puste ściany i łożko nie pasuje. wstawiłabym tam jaśniejsze i nieco " lżejsze "
-sypialnia jest chyba najlepsza, aczkolwiek zmienilabym podloge, na jakąś w bardziej naturalnych barwach, która by wprowadzila jakąs harmonię do całego pomieszczenia.
Muszę Ci powiedzieć , że moim zdaniem to wnętrza w Twoim poprzednim domu wyszły ci duzo lepiej.
Jeżeli nie umiesz złączyć ładnie 2 kolorów ze sobą to wielkim błędem jest to że mieszasz je strasznie.
Najbardziej mnie przeraziła bryła i brak jakiego kolwiek drzewka czy krzewu na zewnątrz. No bo sam powiedz czy miłoby było grilować na dworze który jest całkowicie opustoszały? Wnętrze już lepsze niż w poprzednim domu, zrobiłeś postęp. Ale korytarz2 jest stanowczo za duży. No i kto łączy kolorową wykładzinę z cegłą (mniejszy korytarz)? Pomyślałeś jak to w ogóle wygląda? Dobrze że jest mało pustki (nie wliczając korytarza2).
Mam nadzieję że w kolejnym domu nie zobaczę już tej namieszanej kolorystki na meblach, na ścianach i podłogach.
4,5/10
Kolorowo
20.10.2008, 19:54
A wiec
Dom na zewnątrz jest paskudny.
Dom nie jest zbyt ogólnie ładny.
Zle dobierasz kolory np. ta kuchnia to jest okropna
Zle rozmieszczasz okna
Ocena surowa bo tylko 4/10
Ojojoj! Odrzuciło mnie od biurka i wyrzuciło na ściane! Kolego... muszisz poćwiczyć! Najlepiej skombinuj sobie korepertycje przez GG z kimś z forum! Wszytko wypisysze w punktch:
1. Klocowata bryła
2. Źle rozmieszczeone okna
3. Brak ogrodu
4. Za duży dach
5. Zdjęcia w trybie budowania
6. Pokrycie terenu w innym kolorze niż otoczenie
7. Beznadziejne ogrodzenie
8. Okropny korytarz
9. Źle dobrane kolory mebli (parz zdjęcie salonu - szafki na książki a mebel z telewizorem)
10. Okropna podłoga w kuchni!
W innych pomieszczeniach występuja podobne błędy! Mam nadzieję, że się nie obrazisz! Zapomniałem napisać o kadrowaniu zdjęć ale...
haughton
20.10.2008, 20:23
*Korepetycję. I ja mogę udzielić chętnie xD
SebaS.
Akurat jest dobrze napisane, korepetycje są w liczbie mnogiej. :P (Ah, jak ja uwielbiam ostatnio te offtopy :P)
Co do projektu natomiast - trudno nie zgodzić się z poprzednikami. Pusto, pomieszanie z poplątaniem i całość wygląda jak robiona na czas. To już drugi dom który dzisiaj pokazujesz i szczerze mówiąc wcale nie wyglada lepiej od poprzedniego. Powinieneś zastosować się do rad użytkowników i spędzić więcej czasu nad kolejnym projektem, a na pewno wyjdzie Ci to na dobre. Ilość nie zawsze idzie w parze z jakością.
Dzięki wszystkim za oceny ale tylko nie Dominic
Fiorella
21.10.2008, 10:32
Wiec tak - musisz poprawić przede wszystkim bryłę (fatalna, klockowta) i robić ogroby z roślinami, a nie tylko z meblami. Co do wnetrza to jest lepiej niż poprzednio, ale w kuchni nie dopasowałeś koloru podłogi do koloru ścian (Twój zestaw wygląda nie za dobrze). Czerwone zsłony nie pasują do wystroju pomieszczeń (poza salonem). Nie podoba mi się ta tapeta w sypialni. W salonie jest dość pusto.
Ocena: 5/10
Dzięki wszystkim za oceny ale tylko nie Dominic
Nie zrozumiałem twojej wypowiedzi.
Chryzantem Złocisty
21.10.2008, 13:09
że Tobie nie dziękuje,bo za bardzo po im pojechałeś,a on nie znosi krytyki,kumasz?
a co do domku widywałam lepsze i niekiedy gorsze,ale ten nie jest zbyt zachęcający
Chryzantem Złocisty znoszę krytykę ale to co Dominic napisał to nawet ja bym nie miał czelności czegoś podobnego napisać!!
Chryzantem Złocisty
21.10.2008, 14:02
a ja bym miała,haha
przesadzasz.napisał swoje zdanie,skrytykował i wcale się nie dziwię,ale tak to już jest,że jak wystawiasz domek na forum to nie podoba się każdemu.niestety.
i tym zachowaniem udowadniasz,że nie potrafisz przyjąć krytyki właśnie
jakby nazwał to kupą gówna to rozumiem.ale tak nie napisał.
Lara_Croft
21.10.2008, 14:08
Nie!
Wiesz Dominic ma rację. Bez dodatków owszem można zrobić fajny dom, ale... Nie za duży itp... a ten dom? To jakiś nie wypał! Okropny i ochydny. Za dyże pomieszczenia jakoś mało okien brak ogrodu, za duża działka i zdjęcia! Jak robisz zdjęcia Wciskaj Tab. Naprawdę wyjdzie lepiej... Aha 2/10
nie podoba mi się. taki duuży, bez ogrodu, wyrazu.
Legolas - napisałem swoje zdanie! Jak mi coś się nie podoba to pisze! Nie jestem taki, że pisze, że cudowne jak tak nie uważam! I nie mam zamiaru się z tobą kłócić bo nie mam na to czasu!
Lara_Croft & Chryzantem Złocisty - macie rację!
Wszystko zostało już powiedziane.
Moja ocena: 2/10
O wiele bardziej podoba mi się Twój apartament: Ul. Leśna 95 :)
Same ulice, są teraz na forum ;) I niestety w 100% zgadzam się z Dominic'iem. Ja aby mogę jeszcze dodać, że meble, a ściany, a podłogi są też bardzo niezgrane kolorystycznie. Ze wszystkiego najlpesza jest kuchnia i łazienka. Ocenka, hmmmm.... :) No wieć, to że to tak będzie.... 4/10. Ćwicz, ćwicz, a w przyszłości będziesz architektem :D Pozdrawiam, i mam nadzieję, że na mnie się nie obrazisz...
Dzięki wszystkim za oceny...Nawet te złe (czyli tylko takie)
Chce powiedzieć ,że więcej domków ani nic nie wstawie na forum bp chyba odchodze z tego forum...
Nie nie za krytykę mam inne powody żeby odejść!!!
Nie nie za krytykę mam inne powody żeby odejść!!!
Ale nie musisz robić tyle szumu wokół tego.
PS
Nie przejmuj się Dominic'kiem. Proszę: Ja juz go kiedyś ustawiłem :P
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46678&page=3 (dół tematu) :D
Chryzantem Złocisty
21.10.2008, 19:44
ojeju,skrytykowali dzieciątko i zarzuciło fochem?
nikt Cię tu nie będzie trzymał.akcje pod tytułem "idę się powiesić ale najpierw poczekam czy ktoś nie zacznie się nade mną użalać" są żałosne
cmok
Chryzantem Złocisty sama jesteś dziecko!!!
Sama fochy strzelasz i jak nie wiesz o co chodzi to się nie wtrącaj w nie swoje sprawy!!
OD początku kiedy tu jestem ciebie nie Lubie! Koniec Off topu!
Chryzantem Złocisty
21.10.2008, 20:10
pokaż mi posta,w którym strzeliłam focha.
odchodzisz z forum,więc co Ci zależy?
i po co Ci tyle wykrzykników?masz problemy z osobowością?
Dom niestety mi się nie podoba. Bryła jest brzydka, rozmieszczenie okien jakieś dziwne, zdjęcia źle zrobione. Wystrój też nie ten tego. Ocena: 5/10
pozdrawiam:
kubuss
Hefalump
10.11.2008, 19:35
Mi się podoba ładny a skąd pobrałaś kaloryfery?
Hefalump
1.Jestem chłopakiem
2.Kaloryfery dochodzą w Osiedlowe Życie w dziale ozdoby różne czyli te trzy kropki.
Yyyy
Dom nie jest brzydki, ale zdjęcia są niedorobione
Masz kiepski gust
Ocena-4,3/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.