Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kwiatowa 15 [BRAK ZDJĘĆ]

legolas
20.10.2008, 19:05
Prezentuję tu zwykły domek jedno rodzinny :)
Zapraszam do ocenienia :)
Mam nadzieję ,że tym razem się wam spodoba :)

Nazwa:Kwiatowa 15
Cena:133 970 $

To wszytko zapraszam do oceniania!!!

Björk
20.10.2008, 19:07
Ała....
Legolas, najpierw dopracuj dom, a później go wystawiaj :)e
Zwracaj uwagę, jak rozmieszczasz okna...
Czy w części pomieszczeń w ogóle ich nie ma???
Wnętrze spoko, ale ten brak okien niszczy wszystko :)

blakistoni
20.10.2008, 19:07
Legolas.......on jest wiele lepszy niż poprzedni! :D (chyba)
Trochę takie nie tegesy z kolorami...i za duze pomieszczenia..ale

8/10 :)

avenly
20.10.2008, 19:31
Nastaw się na ostrą krytykę .
no to jedziemy:
-bryła, zwykły kloc bez okien. Jak ustawiasz okna, to patrz aby wyglądały ładnie nie tylko wewnatrz, ale i na zewnątrz.
-w korytarzu jest podłoga zupelnie nie pasująca do reszty.
-w salonie ta szafka na telefon się trochę gryzie z resztą.
-w kuchni przydalo by się zmienić podłogę, lub ściany. Mogłeś też wstawić jakiś inny piec i lodówkę, bo te trochę nie pasują do szafek.
-drugi korytarz jest zdecydowanie za pusty.
-łazienka Ci wyszła nawet, nawet, chociaz ta samotnie stojąca szafka i kaloryfer pod oknem, zasłonięty zasłonami sprawiaja jakieś dziwne wrażenie, przynajmniej na mnie.
-pokój dziecka ok, ale strasznie puste ściany i łożko nie pasuje. wstawiłabym tam jaśniejsze i nieco " lżejsze "
-sypialnia jest chyba najlepsza, aczkolwiek zmienilabym podloge, na jakąś w bardziej naturalnych barwach, która by wprowadzila jakąs harmonię do całego pomieszczenia.

Muszę Ci powiedzieć , że moim zdaniem to wnętrza w Twoim poprzednim domu wyszły ci duzo lepiej.

treys
20.10.2008, 19:47
Jeżeli nie umiesz złączyć ładnie 2 kolorów ze sobą to wielkim błędem jest to że mieszasz je strasznie.
Najbardziej mnie przeraziła bryła i brak jakiego kolwiek drzewka czy krzewu na zewnątrz. No bo sam powiedz czy miłoby było grilować na dworze który jest całkowicie opustoszały? Wnętrze już lepsze niż w poprzednim domu, zrobiłeś postęp. Ale korytarz2 jest stanowczo za duży. No i kto łączy kolorową wykładzinę z cegłą (mniejszy korytarz)? Pomyślałeś jak to w ogóle wygląda? Dobrze że jest mało pustki (nie wliczając korytarza2).
Mam nadzieję że w kolejnym domu nie zobaczę już tej namieszanej kolorystki na meblach, na ścianach i podłogach.
4,5/10

Kolorowo
20.10.2008, 19:54
A wiec
Dom na zewnątrz jest paskudny.
Dom nie jest zbyt ogólnie ładny.
Zle dobierasz kolory np. ta kuchnia to jest okropna
Zle rozmieszczasz okna
Ocena surowa bo tylko 4/10

Vanitas
20.10.2008, 20:03
Ojojoj! Odrzuciło mnie od biurka i wyrzuciło na ściane! Kolego... muszisz poćwiczyć! Najlepiej skombinuj sobie korepertycje przez GG z kimś z forum! Wszytko wypisysze w punktch:
1. Klocowata bryła
2. Źle rozmieszczeone okna
3. Brak ogrodu
4. Za duży dach
5. Zdjęcia w trybie budowania
6. Pokrycie terenu w innym kolorze niż otoczenie
7. Beznadziejne ogrodzenie
8. Okropny korytarz
9. Źle dobrane kolory mebli (parz zdjęcie salonu - szafki na książki a mebel z telewizorem)
10. Okropna podłoga w kuchni!
W innych pomieszczeniach występuja podobne błędy! Mam nadzieję, że się nie obrazisz! Zapomniałem napisać o kadrowaniu zdjęć ale...

haughton
20.10.2008, 20:23
*Korepetycję. I ja mogę udzielić chętnie xD

SebaS.

Akurat jest dobrze napisane, korepetycje są w liczbie mnogiej. :P (Ah, jak ja uwielbiam ostatnio te offtopy :P)

Co do projektu natomiast - trudno nie zgodzić się z poprzednikami. Pusto, pomieszanie z poplątaniem i całość wygląda jak robiona na czas. To już drugi dom który dzisiaj pokazujesz i szczerze mówiąc wcale nie wyglada lepiej od poprzedniego. Powinieneś zastosować się do rad użytkowników i spędzić więcej czasu nad kolejnym projektem, a na pewno wyjdzie Ci to na dobre. Ilość nie zawsze idzie w parze z jakością.

legolas
20.10.2008, 20:29
Dzięki wszystkim za oceny ale tylko nie Dominic

Fiorella
21.10.2008, 10:32
Wiec tak - musisz poprawić przede wszystkim bryłę (fatalna, klockowta) i robić ogroby z roślinami, a nie tylko z meblami. Co do wnetrza to jest lepiej niż poprzednio, ale w kuchni nie dopasowałeś koloru podłogi do koloru ścian (Twój zestaw wygląda nie za dobrze). Czerwone zsłony nie pasują do wystroju pomieszczeń (poza salonem). Nie podoba mi się ta tapeta w sypialni. W salonie jest dość pusto.
Ocena: 5/10

Vanitas
21.10.2008, 12:38
Dzięki wszystkim za oceny ale tylko nie Dominic

Nie zrozumiałem twojej wypowiedzi.

Chryzantem Złocisty
21.10.2008, 13:09
że Tobie nie dziękuje,bo za bardzo po im pojechałeś,a on nie znosi krytyki,kumasz?

a co do domku widywałam lepsze i niekiedy gorsze,ale ten nie jest zbyt zachęcający

legolas
21.10.2008, 13:52
Chryzantem Złocisty znoszę krytykę ale to co Dominic napisał to nawet ja bym nie miał czelności czegoś podobnego napisać!!

Chryzantem Złocisty
21.10.2008, 14:02
a ja bym miała,haha

przesadzasz.napisał swoje zdanie,skrytykował i wcale się nie dziwię,ale tak to już jest,że jak wystawiasz domek na forum to nie podoba się każdemu.niestety.

i tym zachowaniem udowadniasz,że nie potrafisz przyjąć krytyki właśnie
jakby nazwał to kupą gówna to rozumiem.ale tak nie napisał.

Lara_Croft
21.10.2008, 14:08
Nie!
Wiesz Dominic ma rację. Bez dodatków owszem można zrobić fajny dom, ale... Nie za duży itp... a ten dom? To jakiś nie wypał! Okropny i ochydny. Za dyże pomieszczenia jakoś mało okien brak ogrodu, za duża działka i zdjęcia! Jak robisz zdjęcia Wciskaj Tab. Naprawdę wyjdzie lepiej... Aha 2/10

mienso
21.10.2008, 14:26
nie podoba mi się. taki duuży, bez ogrodu, wyrazu.

Vanitas
21.10.2008, 14:28
Legolas - napisałem swoje zdanie! Jak mi coś się nie podoba to pisze! Nie jestem taki, że pisze, że cudowne jak tak nie uważam! I nie mam zamiaru się z tobą kłócić bo nie mam na to czasu!
Lara_Croft & Chryzantem Złocisty - macie rację!

Woltuwa
21.10.2008, 14:35
Wszystko zostało już powiedziane.

Moja ocena: 2/10

O wiele bardziej podoba mi się Twój apartament: Ul. Leśna 95 :)

Gio
21.10.2008, 16:34
Same ulice, są teraz na forum ;) I niestety w 100% zgadzam się z Dominic'iem. Ja aby mogę jeszcze dodać, że meble, a ściany, a podłogi są też bardzo niezgrane kolorystycznie. Ze wszystkiego najlpesza jest kuchnia i łazienka. Ocenka, hmmmm.... :) No wieć, to że to tak będzie.... 4/10. Ćwicz, ćwicz, a w przyszłości będziesz architektem :D Pozdrawiam, i mam nadzieję, że na mnie się nie obrazisz...

legolas
21.10.2008, 17:22
Dzięki wszystkim za oceny...Nawet te złe (czyli tylko takie)
Chce powiedzieć ,że więcej domków ani nic nie wstawie na forum bp chyba odchodze z tego forum...

legolas
21.10.2008, 17:32
Nie nie za krytykę mam inne powody żeby odejść!!!

Woltuwa
21.10.2008, 17:34
Nie nie za krytykę mam inne powody żeby odejść!!!

Ale nie musisz robić tyle szumu wokół tego.

PS
Nie przejmuj się Dominic'kiem. Proszę: Ja juz go kiedyś ustawiłem :P
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46678&page=3 (dół tematu) :D

Chryzantem Złocisty
21.10.2008, 19:44
ojeju,skrytykowali dzieciątko i zarzuciło fochem?

nikt Cię tu nie będzie trzymał.akcje pod tytułem "idę się powiesić ale najpierw poczekam czy ktoś nie zacznie się nade mną użalać" są żałosne

cmok

legolas
21.10.2008, 20:00
Chryzantem Złocisty sama jesteś dziecko!!!
Sama fochy strzelasz i jak nie wiesz o co chodzi to się nie wtrącaj w nie swoje sprawy!!
OD początku kiedy tu jestem ciebie nie Lubie! Koniec Off topu!

Chryzantem Złocisty
21.10.2008, 20:10
pokaż mi posta,w którym strzeliłam focha.
odchodzisz z forum,więc co Ci zależy?

i po co Ci tyle wykrzykników?masz problemy z osobowością?

kubuss
24.10.2008, 12:30
Dom niestety mi się nie podoba. Bryła jest brzydka, rozmieszczenie okien jakieś dziwne, zdjęcia źle zrobione. Wystrój też nie ten tego. Ocena: 5/10

pozdrawiam:
kubuss

Hefalump
10.11.2008, 19:35
Mi się podoba ładny a skąd pobrałaś kaloryfery?

legolas
10.11.2008, 20:16
Hefalump
1.Jestem chłopakiem
2.Kaloryfery dochodzą w Osiedlowe Życie w dziale ozdoby różne czyli te trzy kropki.

dżin.
27.11.2008, 18:16
Yyyy
Dom nie jest brzydki, ale zdjęcia są niedorobione
Masz kiepski gust
Ocena-4,3/10