Zobacz pełną wersję : Pusty na dysku D
JBronkar
11.11.2008, 15:14
Hej, mam pytanie dla was!!! Ja mam pusty program na dysku D.
Jak np. odinstalować i znowu zainstalować na dysku D to będzie szybciej??? Bo na dysku C jest sporo mam dużo programów.
Niesłychanie logiczne pytanie DLA NAS :D
Chodzi Ci o to, że masz pusty dysk D i chcesz tam istalować programy?
To podczas instalacji wybierasz zamiast domyślnej ścieżki C:/Program Files jakąś ścieżkę na dysku D.
JBronkar
11.11.2008, 15:23
Chodzi mi o simsy.
justinea4
11.11.2008, 15:26
U mnie simsy nie chcą się instalować na innym dysku niż systemowy, nie wiem dlaczego ale cóż... Możesz odinstalować grę i jeszcze raz przerzucić ja na dysk D, a jeżeli sie nie da to spróbuj przerzucić inne programy i nie pakować już wszystkiego na dysk C :)
JBronkar
11.11.2008, 15:31
ok. spróbuję dzisiaj.
justinea4 pod czas instaacjii możesz zmieniać ;)
justinea4
11.11.2008, 15:40
Wiem, ale wtedy pokazuje mi się komunikat, że muszę nagrać na dysku systemowym ( w moim wypadku na dysku D) i nie mam wyjścia :)
a masz wgrane zwykła the sims 2 na d?? to tam wszystkie sie będą instalowały.
Moja rada;
Zanim przystąpisz do instalacji simsów stwórz na dysku D katalogi przypisane do odpowiednich dodatków - tzn.
The Sims 2
Na Studiach
Czas Wolny
Młodzieżowy Styl
itd. Dopiero wtedy zacznij instalację wybierając odpowiednie foldery.
JBronkar
11.11.2008, 15:58
bjork- Masz rację, bo instaluję do dysku D i nie chciało zapisać ;/ a teraz stworzyłam folder no i udało, jeszcze spróbuję kolejne dodatki czy działają.
JBronkar pamiętaj że dodatki instaluje się na innym dysku nie na dysku na, którym zainstalowana jest podstawa czyli gra The Sims 2.
Kubuss pojechałeś :D
W innym folderze
Dysk może (a nawet chyba powinien) być ten sam :D
justinea4
11.11.2008, 18:06
A o tym nie miałam pojęcia, że trzeba stworzyć osobne foldery by nagrać simy na innym dysku niż systemowy :) Jak będę jeszcze raz nagrywać Simy2 to również zacznę od tworzenia folderów. A mam przy okazji pytanie : co robicie by starczyło wam pamięci i dysku dla wszystkich dodatków? Bo szczerze mówiąc to moja gra coraz bardziej spowalnia, ale nie wiem czy to wina sprzętu czy ilości dodatków z neta ...
Zależy, Justa jakie masz parametry kompa (Start > Uruchom > dxdiag)
No a poza tym to mi szybko chodzą, bo dokupiłam RAM i nie mam śmietniku na dysku :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.