PDA

Zobacz pełną wersję : New House by Seraf :) [BRAK ZDJĘĆ]

Seraf
19.12.2008, 02:47
Po długiej przerwie znalazłem czas by coś podłubać przy simsach :)

Wynikiem tego "dłubania" jest parterowy domek dla 4-osobowej rodziny :)
Domek jest z rodzaju - "w takich chciałbym mieszkać" więc zróżnicowanie kolorów itp zeszło na drugi plan, górowały moje upodobania i gusta :)

Dane:
Piętra: 1
Sypialnie: 3
Łazienki: 2
Miejsca do parkowania: 2 samochody

--------

Dziękuję za wizytę ;)

yuppie
19.12.2008, 06:24
A to tak Bryła bardzo ładna.../
A Środku też nie najgorzej podoba mi się .../
Ale czemu w Środku jest taka sama podłoga prawie wszędzie.
9/10

Flavour
19.12.2008, 07:06
Moim zdaniem jest to bardzo przytulna budowla.
Pokazujesz doskonale, że dodatki z neta mogą wspomagać :)

Björk
19.12.2008, 07:09
O właśnie o to chodziło :)
Troszeczkę mi się bryła wydaje rozlazła i ogródek za ubogi, ale czuć w tym fajny styl :)

Analisse
19.12.2008, 11:34
Bryła taka sobie, ogród - przydało by się w nim coś więcej, jest bardzo pusty, są tylko te same drzewa co nie zbyt ciekawie wygląda, jadalnia jest fajna, kuchnia też się mi podoba, salon ładny, nie podoba mi się tylko kwiat za tv, sypialnia jest ładna, podoba mi się, w łazience nie podoba mi się kwiat i zasłonka, druga sypialnia też jest fajna, w drugiej łazience nie podoba mi się wanna, kolejna sypialnia mniej mi się podoba.
Ogólnie to dom jest nawet fajny.

girlsan90
19.12.2008, 11:53
Z jednej taki elegancki a z drugiej taki drewinainy i spokojny.
9,5/10
Jedeynie nie podobają mi się te wzory pościeli...

cerastes
19.12.2008, 12:26
Fronton prezentuje się ładnie i widać ambitne podejście do realizacji pomysłu . :)
Wnętrza są dość ascetyczne , ale zachowana jest spójność pod względem stylu umeblowania , doboru pokrycia ścian i podłóg .
Przeglądając zdjęcia projektu odnoszę wrażenie , że należysz do tej grupy architektów simowych wnętrz , od których wymaga się więcej . :)
Całość bardzo poprawna , brakuje mi tylko większego wyrafinowania , a zwłaszcza większej ilości dekoracji .

asiolek
19.12.2008, 13:41
Ogródek moze i ubogi, ale wyglada fajnie :) Wszystko mi się podoba poza jednym : obrazem na ścianie nad łóżkiem (ten niebieski... ze skrzydłami??)! Strrraszny ;/ Reszta bardzo ładna choć tak samo jak aniołek wsadziłabym tam więcej ozdób i dekoracji.

9,5/10

Vanitas
19.12.2008, 15:00
Więc tak, bryła jak napisała Björk się rozlazła. Osobiście zmienił bym parę szczegółów, ale ja to ja! Bardzo podoba mi się sofa w salonie i można zrobić podjazd, który skręca w prawo, jest na to poradnik na forum!

Souris
19.12.2008, 15:45
Mnie się nie tyczy to zdanie "W takim chciałabym mieszkać", ale ok. Bryła jest w miarę ładna, chociaż bardzo pospolita i nie wyróżniająca się z tłumu. Ale za to ogród...O Boże, jak ja nie lubię czegoś takiego, kilka kwiatków w potwornych odstępach. Likwiduje całą estetykę i szczerze mówiąc gdybyś chociaż trochę się do niego przyłożył, całość by się prezentowała o niebo lepiej. Wnętrza są ładne, chociaż totalnie nie w moim stylu, ale to przecież nie Twoja wina :D Mimo wszystko wydają się puste i smutne. Zachowane są jednak barwy tak jak powinny być, mimo tego iż są zimne. Szczególnie to widać w drugiej sypialni. Aż mnie ciarki przeszły...Kolejnym plusem są dobrze rozstawione meble, chociaż mogłoby być więcej dekoracji i bardziej uzupełnione wnętrza.

6,5/10

Dużo straciłeś na ogrodzie.

Seraf
19.12.2008, 16:36
Dziękuję wszystkim za oceny :)

Widzę że najwięcej niepochlebnych opinii zebrał ogród którego .... wcale nie ma ;)
To co jest, jest raczej reprezentacyjnym trawnikiem przed domem. Po za tym apeluję do wszystkich na forum by Ci którzy tak wielką uwagę przykładają do ogrodu, zwrócili też uwagę na to nie każdy ma czas taki ogródek pielęgnować. Te kilka krzewów które są już wymagałby wielkiego nakładu pracy. Chyba chcemy też by nasze domy miały odrobinę realizmu w sobie a nie tylko ładnie wyglądały? ;)

Bryła jest w miarę ładna, chociaż bardzo pospolita i nie wyróżniająca się z tłumu.

I taka miała być :)

Gdzieś tam przewinęło się że wnętrza są puste i zimne, cóż ... zimne być może bo takie lubię ;) Co do tego że puste to bym dyskutował, bo wyznaje takie podejście do sprawy że nie każdy kawałek musi być czymś zawalony :)

seattle
19.12.2008, 18:39
Taki typowy parterowy dom, z typowego amerykańskiego przedmieścia. Fajny. 9/10

Seraf
19.12.2008, 18:44
Hehe, myśl która towarzyszyła mi przy jego budowie :D

treys
19.12.2008, 19:51
bryła b. ładna. nie mam zastrzeżeń.
w środku fajnie, ale nie podobała mi się II łazienka i kwiat w I łazience.
pozatym to ładnie wyszło, pomimo że większość to maxis.
9/10

Holly
19.12.2008, 20:06
Z zewnątrz nawet, nawet.... Za duży jak na parterowy dom, bo wtedy wychodzi taki... "placek" na trawie xP Pościel mogłeś[aś?] zmienić, bo ta niebieska strasznie brzydka jest. Zbyt uporządkowany ogród, przydałoby się więcej buszu :D Taki sobie, żadne cudo... 7,5/10

Callineck
19.12.2008, 21:37
Bryła mi się podoba, lubię takie...
W środku też mi się podoba, wszystko do siebie pasuje stylowo i kolorystycznie. Szczególnie obraz w drugiej sypialni, ale do ładnych obrazów to masz talent :)
Graciarnia trochę za duża z racji, że miała być pierwotnie garażem, ale w środku podoba mi się ustawienie tych sprzętów...
Mam kilka zarzutów:
- wszędzie niebieska pościel... ładny w sumie kolor, ale jakby powiedział mój 5-letni sąsiad - nuuuda ;)
- firanka w głównej łazience mi nie pasuje
- tego telefonu w kuchni chyba nie można odebrać - wazon zasłania ;)

Cóż mam nadzieję, ze jeszcze trochę "podłubiesz" :D

doman145
19.12.2008, 22:22
10/10 to się nazywa coś pięknego :P

dżin.
20.12.2008, 18:21
Ładny, prosty, przytulny i dobrze urządzony domek
8/10(czegoś mi zabrakło):)

kubuss
26.12.2008, 15:22
Dom bardzo mi się podoba, jednak ogród ma trochę za ubogi jak na taką willę :D Ale ogólnie to jest super. Ocena: 9/10

pozdrawiam:
kubuss

mienso
26.12.2008, 18:10
Powiało maksisem ;)
Ale jeśli chodzi o klimat, to go utrzymałeś. Tak ciepło jest w tym domku, rodzinnie... Aż łezka się w oku zakręciła :D
Trochę mnie odtrącają te biało-szaro-panelowe ściany. Troszku więcej dodatków z Internetu :) Nie bój się przełamywać smutnych bieli i szarości, kolorowymi dodatkami, a będzie ciekawy efekt.
8/10
Pozdrawiam

kasia19923
31.12.2008, 19:13
Bryła bardzo mi się podoba : 10/10
W środku : całkiem ładnie umeblowane.

A teraz z innej beczki. Jak robisz zdjęcia, że widać sufit ?
Proszę o odpowiedź.