Zobacz pełną wersję : Gra włącza się po godzinie
madusiaX
21.01.2009, 15:24
Mam kolejny problem. Dawno nie grałam w simsy i postanowiłam zainstalować sobie od nowa. Wszystko było wcześniej ok a teraz jak zainstalowalam wszystko to chcialam włączyć gre i tu nagle włącza się i nie pokazuje się filmik tylko caarny ekran, zostawiłam to i poszłam oglądać film aż tu nagle słysze muzyke z simsów dochodzącą z mojego pokoju włączyły się. Myślałam ze to tylko tak za pierwszym razem i włączyłam znowu i znowu sie tak zrobiło i znowu musze czekać z dwie godziny żeby sie uruchomiło! wiecie oże co to może być i jak to naprawić ?
Za mało pamięci ram, lub tej na dysku. może masz wirusy? Chyba , że ściągałaś dodatki... było już trochę takich tematów...
JBronkar
21.01.2009, 16:38
Musisz pokazać jakie masz ram, pamięci i inne. Bo inne użytkownicy na pewno pomogą albo uzyskaj wyszukiwarki.
Ja tak miałem jak ściągałem kiedyś dodatki z neta, a ty jakieś masz??
madusiaX
22.01.2009, 10:47
Nie mam dodatków z netu. pamięci ram mam 1 GB a zwyklej pamięci na C zostało mi 3 GB a simsy zainstalowane są na E na którym mi zostało 13 GB wolnego więc raczej nie pamię bo wcześniej miałam pamięc na wykończeniu a simsy działały poprawnie. Ale za to umieściłam wszystkie simsy w jednym folderze The sims,(żemy miec porządek potem dodawałam podfoldery np. the sims młodzieżowy styl, a nigdy wczesniej tak nie robiłam. Wirusa nie mam ale sprawdzam jeszcze raz teraz komuter.
Jeżeli nie poinstalowałaś kilku dodatków w tym samym folderze, to nie powinno mieć znaczenia.
Prawidłowo to powinno wyglądać np. tak
Folder na E: Simsy, a w środku podfoldery:
Podstawa, Na Studiach, Nocne Życie, Młodzieżowy Styl itd.
Jeżeli nie daj boże zainstalowałaś jakieś dodatki w tym samym, albo Simsy w katalogu Simsy i w środku poinstalowałaś w podfolderach dodatki - to gorzej. Czeka reinstalka :)
Samantha
22.01.2009, 11:38
Nie mam dodatków z netu. pamięci ram mam 1 GB a zwyklej pamięci na C zostało mi 3 GB a simsy zainstalowane są na E na którym mi zostało 13 GB wolnego więc raczej nie pamię bo wcześniej miałam pamięc na wykończeniu a simsy działały poprawnie. Ale za to umieściłam wszystkie simsy w jednym folderze The sims,(żemy miec porządek potem dodawałam podfoldery np. the sims młodzieżowy styl, a nigdy wczesniej tak nie robiłam. Wirusa nie mam ale sprawdzam jeszcze raz teraz komuter.
Gra wymaga minimum 5 GB wolnego miejsca na dysku C (jest to dysk systemowy czyli najważniejszy), a u ciebie jest zaledwie 3 GB. Może to jest przyczyną. I sprawdź czy masz rozdzielczość w grze zgodną z monitorem ( to też może powodować wyłączanie się gry)
U mnie foldery i podfoldery tworzą się same podczas instalacji. Mam tak: D:/ProgramFiles/EA GAMES/ ... i potem foldery gier czyli np. The Sims 2, Własny Biznes, itd.
Gra wymaga minimum 5 GB wolnego miejsca na dysku C (jest to dysk systemowy czyli najważniejszy), a u ciebie jest zaledwie 3 GB.
Ja na starym kompie miałam grubo poniżej 100 MB na dysku systemowym C i Simsy chodziły,jak na parametry kompa,ok...
Samantha
22.01.2009, 13:33
Ja na starym kompie miałam grubo poniżej 100 MB na dysku systemowym C i Simsy chodziły,jak na parametry kompa,ok...
Możliwe. Wszystko zależy od parametrów komputera: karty graf., procesora i ramu. Do tego zależy jeszcze ile ma wgranych dodatków (Własny Biznes, Nocne Życie itd.) oraz jak zapełniony ma folder Downloads. :)
madusiaX
22.01.2009, 18:08
Jezu ale samantha nie rozumiesz ze ja juz to zainstalowalam. Czyli przed miałam 8 GB i pozainstalowaniu zostalo 3 tak ? Karta graficzna zostala wymieniona 2 tyg temu. Jaka ma by rozdzielczośś ?
Spróbuj może zainstalować simy od nowa. Przed zainstalowaniem upewnij się, że usunęłaś wszystkie "resztki" po grze.
Samantha
23.01.2009, 09:15
Jezu ale samantha nie rozumiesz ze ja juz to zainstalowalam. Czyli przed miałam 8 GB i pozainstalowaniu zostalo 3 tak ? Karta graficzna zostala wymieniona 2 tyg temu. Jaka ma by rozdzielczośś ?
Chodzi o to, że po zainstalowaniu gry powinno być minimum 5GB wolnego na dysku. Czy tak trudno to pojąć? A rozdzielczość najlepiej by była taka jaką ma monitor.
madusiaX
24.01.2009, 22:58
No tak ale po co jezeli moje dokumenty z ea games i folderem downloads są także na dysku E a zapewne jest wymagane tyle miejsca żeby mozna bylo wgra dodatki. A rozdzielczośc mam taką jak monitor
Próbowałam zainstalowac od nowa i nic. z płytą wszystko ok bo na laptopie narmalnie chodzą i u koleżanki instalowałam, a nawet jeżeli chciałąm spróbowa samą podstawe to tak samo się dzieje :( Włączam i pokazuje się czrny ekran z białą myszką i trzeba czeka ponad godzine żeby się pokazał ten filmik początkowy, potem już gra chcodzi normalnie i szybko, ale nie wiem co się dzieje niech ktoś pomoże. a jeszcze chciałam powiedziec że gra na pasku zadań pokazuje się bez napisu the sims osiedlowe życie tylko jest sama ikonka simsów jak jest ten czarny pasek, tak jakby jeszcze się do końca nie włączyła
..::Rybka::..
25.01.2009, 14:19
Jaki masz system operacyjny??
madusiaX
25.01.2009, 20:26
widows XPA i jeszcze chciałam powiziedziec że ostatnio zmieniałam kartęgraficzną ale na lepszą więc nie wiem już czemu może nie działac
Więc na pewno wina leży po stronie sterowników. Instalowałaś nowe sterowniki do karty?
madusiaX
26.01.2009, 17:55
Coś tam wujek instalował ale nieiwem co, karte mam ATI Radeon HD 2600 Series, a jak coś to gdzie mogę znaleźc te sterowniki ? Ale przeciez gra się włącza tylko po godzinie więc to mogą być sterownki ? Chciałam jeszcze powiedzieć że inne gry np. Wiedźmin chodziły normalnie na tejk karcie i nic nie było.
Edit:
Znalazłam stery zaraz sciągne i zainstaluje, napisze czy jest ok
lbo ja zle to instaluje albo to jest poprrostu nie ten problem, bo nie działa :/
haughton
26.01.2009, 19:59
Sterowniki do grafiki nie mają nic wspólnego z samym uruchamianiem się gry (jeśli karta graficzna jest za słaba, albo sterowników brak, to gra w ogóle się nie uruchomi, albo wyłączy się po krótkiej chwili wywalając komunikat o błędzie), w tym przypadku podejrzewałbym raczej problemy z dyskiem twardym, albo z plikami gry. Czy inne progamy działają Ci poprawnie, nie zauważyłaś "spowolnienia" sprzętu? Spróbuj może na początek zdefragmentować dysk, jeśli długo już korzystasz z komputera to na pewno taka operacja się mu przyda.
vikingowa
27.01.2009, 18:02
Może przeskanuj dysk? Czasem pomaga. Ew. reinstalka
madusiaX
27.01.2009, 21:46
Komp nie był już długo długo reinstalowany ale narazie tata nie ma czasu :/ Jestem pewna że to coś z kompem, choć inne programy działają poprawnie ;]
Spróbuj zainstalować patch do gry, może naprawi problem z uruchamianiem .
vikingowa
28.01.2009, 11:01
Mi chodzi o reinstalke gry, a nie kompa.
madusiaX
29.01.2009, 11:11
do figa: instalowałam i nic.
do vikingowa: jakbyś przeczytała cały temat to wiedziałabyś że już zrobiłam reinstalke simsów. Wiem że chodziło ci o gre. A moja ostsatnia odpowiedz byla do haughton
nie martw się ! ja ma gorzej, może
nie muszę tyle czekać, ja czekam ok.
pół godziny, to mam czerwone ściany,
a w okolicy jest różowa migająca ziemia .
xd . więc wiesz . słaby chyba ten twój
komputer i dlatego, mało miejsca na dysku,
może ?
Powiedz jakiego masz kompa i jak możesz zrób reinstalkę windowsa.
Hmmm, a może to wina procesora za szybka karta graficzna do tego procesora i może wysiadać ?? A płyta z, której uruchamiasz jeśli jest oryginalna to ok, ale jak poracka to mogą występować błędy w odtwarzaniu.
Niech napisze jakiego ma kompa to się zobaczy.
madusiaX
08.02.2009, 12:35
Słuchajcie temat do zamknięcia. Zrobiłam reinstalke windowsa i nadal dzialo sie to samo, to przerz karte graficzną... jest niesprawna, wlasnie oddalismy ją do wymiany.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.