Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.01.2009, 15:24   #1
madusiaX
Guest

Domyślnie Gra włącza się po godzinie

Mam kolejny problem. Dawno nie grałam w simsy i postanowiłam zainstalować sobie od nowa. Wszystko było wcześniej ok a teraz jak zainstalowalam wszystko to chcialam włączyć gre i tu nagle włącza się i nie pokazuje się filmik tylko caarny ekran, zostawiłam to i poszłam oglądać film aż tu nagle słysze muzyke z simsów dochodzącą z mojego pokoju włączyły się. Myślałam ze to tylko tak za pierwszym razem i włączyłam znowu i znowu sie tak zrobiło i znowu musze czekać z dwie godziny żeby sie uruchomiło! wiecie oże co to może być i jak to naprawić ?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.01.2009, 16:25   #2
avenly

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Gra włącza się po godzinie

Za mało pamięci ram, lub tej na dysku. może masz wirusy? Chyba , że ściągałaś dodatki... było już trochę takich tematów...
avenly jest offline  
stare 21.01.2009, 16:38   #3
JBronkar

Musisz pokazać jakie masz ram, pamięci i inne. Bo inne użytkownicy na pewno pomogą albo uzyskaj wyszukiwarki.
stare 21.01.2009, 17:46   #4
dżin.

Ja tak miałem jak ściągałem kiedyś dodatki z neta, a ty jakieś masz??
dżin. jest offline  
stare 22.01.2009, 10:47   #5
madusiaX
Guest

Nie mam dodatków z netu. pamięci ram mam 1 GB a zwyklej pamięci na C zostało mi 3 GB a simsy zainstalowane są na E na którym mi zostało 13 GB wolnego więc raczej nie pamię bo wcześniej miałam pamięc na wykończeniu a simsy działały poprawnie. Ale za to umieściłam wszystkie simsy w jednym folderze The sims,(żemy miec porządek potem dodawałam podfoldery np. the sims młodzieżowy styl, a nigdy wczesniej tak nie robiłam. Wirusa nie mam ale sprawdzam jeszcze raz teraz komuter.

Ostatnio edytowane przez madusiaX : 22.01.2009 - 10:51

stare 22.01.2009, 10:52   #6
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Jeżeli nie poinstalowałaś kilku dodatków w tym samym folderze, to nie powinno mieć znaczenia.
Prawidłowo to powinno wyglądać np. tak
Folder na E: Simsy, a w środku podfoldery:
Podstawa, Na Studiach, Nocne Życie, Młodzieżowy Styl itd.
Jeżeli nie daj boże zainstalowałaś jakieś dodatki w tym samym, albo Simsy w katalogu Simsy i w środku poinstalowałaś w podfolderach dodatki - to gorzej. Czeka reinstalka

Ostatnio edytowane przez Björk : 22.01.2009 - 10:54
Björk jest offline  
stare 22.01.2009, 11:38   #7
Samantha
Guest

Cytat:
Napisał madusiaX Zobacz post
Nie mam dodatków z netu. pamięci ram mam 1 GB a zwyklej pamięci na C zostało mi 3 GB a simsy zainstalowane są na E na którym mi zostało 13 GB wolnego więc raczej nie pamię bo wcześniej miałam pamięc na wykończeniu a simsy działały poprawnie. Ale za to umieściłam wszystkie simsy w jednym folderze The sims,(żemy miec porządek potem dodawałam podfoldery np. the sims młodzieżowy styl, a nigdy wczesniej tak nie robiłam. Wirusa nie mam ale sprawdzam jeszcze raz teraz komuter.
Gra wymaga minimum 5 GB wolnego miejsca na dysku C (jest to dysk systemowy czyli najważniejszy), a u ciebie jest zaledwie 3 GB. Może to jest przyczyną. I sprawdź czy masz rozdzielczość w grze zgodną z monitorem ( to też może powodować wyłączanie się gry)
U mnie foldery i podfoldery tworzą się same podczas instalacji. Mam tak: D:/ProgramFiles/EA GAMES/ ... i potem foldery gier czyli np. The Sims 2, Własny Biznes, itd.

stare 22.01.2009, 11:46   #8
Rainbow
Guest

Cytat:
Napisał Samantha Zobacz post
Gra wymaga minimum 5 GB wolnego miejsca na dysku C (jest to dysk systemowy czyli najważniejszy), a u ciebie jest zaledwie 3 GB.
Ja na starym kompie miałam grubo poniżej 100 MB na dysku systemowym C i Simsy chodziły,jak na parametry kompa,ok...

stare 22.01.2009, 13:33   #9
Samantha
Guest

Cytat:
Napisał Rainbow Zobacz post
Ja na starym kompie miałam grubo poniżej 100 MB na dysku systemowym C i Simsy chodziły,jak na parametry kompa,ok...
Możliwe. Wszystko zależy od parametrów komputera: karty graf., procesora i ramu. Do tego zależy jeszcze ile ma wgranych dodatków (Własny Biznes, Nocne Życie itd.) oraz jak zapełniony ma folder Downloads.

stare 22.01.2009, 18:08   #10
madusiaX
Guest

Jezu ale samantha nie rozumiesz ze ja juz to zainstalowalam. Czyli przed miałam 8 GB i pozainstalowaniu zostalo 3 tak ? Karta graficzna zostala wymieniona 2 tyg temu. Jaka ma by rozdzielczośś ?

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania