PDA

Zobacz pełną wersję : Gentle Look (odbudowa bryły z MTS2) [BRAK ZDJĘĆ]

Flavour
02.02.2009, 10:50
---
Mam nadzieję, że dom się podoba. Czekam na komentarze, otwarta na krytykę, ale i pochwały ;P

Milka84
02.02.2009, 10:53
Widzę ze jestem pierwsza. Cóż domek ładny, nie mam mu nic do zarzucenia.9/10 To nie moje kolory, dlatego nie 10.

Łezka
02.02.2009, 11:01
Hmm więc zacznijmy od błędów:
- co robi na bocznej ścianie od zewnątrz ta pnąca roślina i jak wzięła się z środka chyba roślina jeśli się pnie to wychodzi od ziemi
- za ciemny dach do białego pokrycia ściany
- co robi nad bardzo ładnym fotelem płyta korkowa z kluczami??
- dziwnie wygląda biała cegła w łazience
- w kuchni ohydny obraz w starawych drewnianych ramach i w dodatku nad kuchenką!!
- słąbo zagospodarowany ogród nie lubię gdy nie ma dużo kwiatów, albo chociaż drzewa czy paru krzewów kwiatowych
zalety
- ciepła kolorystyka salonu podoba mi się
- sypialnia niczego sobie wmoich barwach zieleni
- w kuchni krwista czerwień gryzie się z pastelowym kolorem
- mogłeś/łaś postarać się bardzoej przy łazience, ale ogólnie ejst sympatyczna

Ocena końcowa : 6/10
Nie zamieszkałbym, wtym domu ze względu, że usunąłeś basen i dlatego, że ogród nie jest zagospodarowany jak trzeba.

E$dit : i dlaczego ta "półeczka" z ręcznikami w łazience wchodzi w okno
??

Sheba
02.02.2009, 11:14
Hmmm... w czym jest sens renowacji brył z internetu ? :D Moim zdaniem to to odbudową nie mozna nazwać-jak dla mnie oczywiście :P Zbyt jasny tynk...Szczerze ? Bryła przed przypadła mi bardziej do gustu niz ta Po odbudownie :) Wnętrze-ładne ..lecz ta kabina prysznicowa (nie mozna z niej zapewne korzystać)

Pozdr.Sheba.

Flavour
02.02.2009, 11:23
Wnętrze-ładne ..lecz ta kabina prysznicowa (nie mozna z niej zapewne korzystać)

Można korzystać. Tak samo jak z wanny, gdy z odpowiedniej strony dasz mebel ;) Tu jest identycznie :)

E$dit : i dlaczego ta "półeczka" z ręcznikami w łazience wchodzi w okno
??
Niedopatrzenie ;)

- co robi na bocznej ścianie od zewnątrz ta pnąca roślina i jak wzięła się z środka chyba roślina jeśli się pnie to wychodzi od ziemi
Niestety, nie moja wina, taką pnącą się roślinę (jeśli chodzi o tą ze zdjęcia z psem) dają w RiO i jest dokładnie w takim kształcie. Nie ma takiej od ziemi.

- słąbo zagospodarowany ogród nie lubię gdy nie ma dużo kwiatów, albo chociaż drzewa czy paru krzewów kwiatowych
Bałam się go "zagracić" ;d Nie mam wyczucia do roślinek.
Nie zamieszkałbym, wtym domu ze względu, że usunąłeś basen i dlatego, że ogród nie jest zagospodarowany jak trzeba.
Basen usunęłam, bo zajmował za wiele miejsca, i na dodatek był za mały - tak mały basen jest realnie "średnio użytkowy'' - moim zdaniem ;)

treys
02.02.2009, 13:00
bryła: dosyć ok ale okładzina mi się nie podoba. mogłaś trochę powiększyć ogródek.
wnętrze: kolory dobrze dobrane ale w kuchni farba mogła być trochę jaśniejsza.
nie podobała mi się też łazienka. powód- smutne, zimne kolory.
sypialnia za to jest świetna.
7,5/10

Matti93
02.02.2009, 14:02
domek taki średni, ale dam 8/10 :) A co do tej rośliny to trzeba użyć kodu moveobjects on żeby umieścić jej wszystkie części na jednej ścianie i wtedy ładnie wygląda :)
Pozdrawiam

Ellie
02.02.2009, 14:06
minusy
~bryła. jest za wielka, brzydki tynk no i ta dobudówka z prawej. lepiej było przed.
~buda w ogóródku. okropna jest imo.
~to pnące się coś na ścianie
~maxisowy TV w salonie. nie mam nic do maxisa, ale ten telewizor jest dla mnie po prostu brzydki.
~kuchnia (meble). nie pasuje mi ta czerwień do blatów i ten obraz też.

plusy
~leżak w ogrodzie. fajny efekt.
~ładna lampa w salonie (obok biurka).
~sofa + fotel w salonie. pasują do ścian i są bardzo ładne.
~sypialnia. bardzo mi się podoba, fajnie dobrane dodatki i kolory.
~kosmetyki w łazience na szafce fajnie wyglądają.

Bez oceny liczbowej ^^

dżin.
02.02.2009, 14:18
Hm...Kształt bryły i jej kolorystyka są całkiem fajne :)
Ogród troszkę lepszy, pasują do niego te słoneczniki z RIO
A buda dla psa jeszcze bardziej
W salonie kolory są pięknie dobrane do mebli
W kuchni to już wogóle jest świetnie :)
Moim zdaniem w sypialni bardziej pasowałoby pojedyncze łóżko
Łazienka nawet mi się podoba, tylko dziwnie wygląda lada zasłaniająca prysznic
Psuje jego wygląd :(
8/10

ddo bwayo
02.02.2009, 14:40
Eee... no to tak:
~ Zostawiasz rzeczy na ziemi? Mydło na podłodze, szklankę na ziemi w ogródku? Wątpię...
~ Kuchnia: Chcesz pokazać, że umiesz ściągać z neta? Bez urazy, po prostu wszystkie półki zapchane dodatkami z neta i nie ma gdzie zrobić jedzenia.
~ Pokrycie domu: wygląda jakby miał remont i miał być dopiero malowany.
~ Czarny prysznic w białej łazience to nie za dobre rozwiązanie.

Ogółem 6/10

Liv
02.02.2009, 15:00
Bryła wg mnie jest tragiczna, w ogródku poraża ta OGROMNIASTA buda psa (i w ogóle cały ogródek jakiś taki nieciekawy :/)
Nadrobiłaś wnętrzem. Aż miło się oglądało :). Co prawda ten okrągły w stół wszedł w ścianę, ten staromodny telewizor nie najlepiej prezentuje się w salonie, kosmetyki stoją na podłodze (a nie na półce/stoliku), ale to raczej drobne uchybienia. Szkoda, że sypialni i łazienki nie zrobiłaś w ciepłych kolorach- świetnie by to współgrało z resztą domu ;).

Ocena (spieszyło mi się, dlatego nie napisałam ;))- 7,5/10

Paulina___
02.02.2009, 16:29
Łał...
duża zmiana między tymi domkami.
ładny..
10/10

Flavour
02.02.2009, 16:46
~ Kuchnia: Chcesz pokazać, że umiesz ściągać z neta? Bez urazy, po prostu

Raczej niemiły komentarz. Sądzę że się przyczepiłaś odrobinę. Gdyby nie to, że nie mam kodu by kilka rzeczy stawiać na szafce ( rzeczy nie z internetu taką możliwość mają, te jakoś nie), nie każda byłaby obwalona. Są dwie, lub jedna co najmniej szafka na robienie jedzenia - zawsze zostaje :)

U mnie w kuchni mam wiele rzeczy na blatach, oczywiście więcej na jednym :D

Marian...
02.02.2009, 16:54
Oprócz tego, że stolik w kuchni wlazł Ci w ścianę a na podwórku stoi ohydna buda to całkiem w porządku. Poprawnie.

Choć bryła też jest kiepska, ale nie Twoja, więc się nie czepiam. Dziwię się tylko, że nie wybrałaś inne do renowacji...

ddo bwayo
03.02.2009, 14:55
Raczej niemiły komentarz. Sądzę że się przyczepiłaś odrobinę.

Może się przyczepiłam, ale jak dla mnie to tych rzeczy jest trochę za dużo. Podoba mi się dom, nie chce by było, że odciagam Cię od budowania, budujesz ładnie i podoba mi się, tylko własnie to jest moje 'ale'. Przepraszam za niemiły komentarz ale uznałam, że jak jeden będzie to nic się nie stanie a może i coś zmieni :). Życzę powodzenia w dalszym budowaniu.

Flavour
03.02.2009, 15:42
Właściwie to mnie nie uraziłaś, ale jest wiele dzieci neo, które by się obraziły "na cały świat", taka przestroga (chociaż mnie opinia neo nie obchodzi), ale nie tylko ich.
I nie odciągasz mnie od budowania. Jak poszukasz w wyszukiwarce pod moim nickiem, to znajdziesz moje poprzednie domy. One były oceniane gorzej :D Taka prawda.
Looz, po prostu zwróciłam uwagę. Dzięki za krytykę, jak zwykle, bo biorę ją pod uwagę, w większości, bo nadal będę zawalać szafki :P

seattle
03.02.2009, 16:54
Szczerze to dom z zewnątrz lepiej wyglądał przed remontem. To pnącze na ścianie...hmm.. jestem ciekaw jak wyrosło. O budzie dla psa już się inni wypowiadali. Okna na rogu! Koszmar! Koszmar!! Reszta nawet ujdzie... żadnych rewelacji.
6/10

kubuss
05.02.2009, 10:20
Bryła okropna, wnętrza nawet ładne. Najbardziej podoba mi się sypialnia, zieleń to kolor, który ubóstwiam, najmniej podoba mi się łazienka, jest za zimna. Ogólnie to jest fajnie, było by lepiej gdyby nie bryła. Ocena: 8/10

pozdrawiam:
kubuss

yuppie
06.02.2009, 17:48
Domek ładny i bryła ale okładzina nie ładna.
W Środku nawet nawet.
7/10

LisK
07.02.2009, 09:42
yymm. nawet ładnie .. tylko ta łazienka jakoś mi do gustu nie przypadła 8/10

Esterkaa
25.02.2009, 19:25
Bryła wyglądala lepiej przed "przemianą"...kolor budynku kompletnie mi się nie podoba tak samo jak buda stojąca tuz przy drodze..szklanka na ziemii i rosliny pnace sie po scianie domu...ładni urządzona sypialnia..kuchnia tez ok.ogólnie w srodku moze byc ale bryła nie bardzo.
Ocena:5/10
Pozdr.

Björk
25.02.2009, 20:19
Podoba mi się ta zmiana :)