PDA

Zobacz pełną wersję : "Nouveau Avantgarde" by kubuss [BRAK ZDJĘĆ]

kubuss
07.02.2009, 22:45
Cześć. Chciałbym Wam zaprezentować mój nowy twór o nazwie Nouveau Avantgarde.

Dom "Nouveau Avantgarde" to idealna propozycja dla małżeństwa bez zobowiązań. Bryła choć duża w środku wcale taka nie jest. Dom urządzony jest w nowoczesnym, prostym stylu.

Spis pomieszczeń: przedsionek, salon + aneks kuchenny, łazienka, hall, sypialnia
Testowany: nie
Parcela: 30x30
Koszt: 70 241 simoleony

Zagłosuj.
Oceń.
Skomentuj.

Au revoir.

Mexiss
07.02.2009, 22:53
Ha! pierwszy! ogolnie bardzo mi sie podoba dom, niestety za duży zeby robic z niego osiedle xD

ocena 10/10

avenly
07.02.2009, 23:00
Ładny, jedyne co mi się nie podoba to to duże okno i troszkę pustawy hall. Ale to takie małe usterki.
9.5/10

kubuss
07.02.2009, 23:03
Hall miał wyjść przestronny, a te duże okna tak mi się spodobały że zawładnęły domem :D
Dzięki za oceny.

Mexiss
07.02.2009, 23:06
moje 'duże' okna uznales za dziury w ścianie xD

kubuss
07.02.2009, 23:07
Bo tak wyglądają :D moje to chociaż ramy mają :P

seattle
07.02.2009, 23:25
Hall miał wyjść przestronny, a te duże okna tak mi się spodobały że zawładnęły domem :D

Racja, tak zawładnęły że przemieniły dom w terminal lotniczy. Wnętrza w porządku, ładne, ale bez rewelacji. Ogólnie domek przyzwoity.
8/10

Callineck
07.02.2009, 23:45
Bryła bardzo mi się podoba, te okna sa super... ale widok z nich raczej nijaki ;) Jak to ktoś podkreślał - takie okna powinny wychodzić na bujny ogród, zeby można się bylo cieszyć pięknym widokiem :)
Wnętrza są bardzo ładne, ale powinna być lepiej skontrastowana łazienka (ściana/podłoga), nie pasuje mi sypialnia (jest trochę za zimna) i pusty garaż.

treys
08.02.2009, 09:21
bryła: nie spodziewałam się czegoś takiego, ale ładnie nawet wyszła. okna mi się nie podobają.
wnętrze: jak zwykle, czyli: radosne kolory i słoneczna atmosfera panująca w domu. i bardzo dobrze, bo wg. mnie spędzanie czasu w takim domu to przyjemność.
najbardziej mi się podoba łazienka i sypialnia <3
9,5/10 (-0,5 p. za okna).

zelkam
08.02.2009, 09:26
B.ładny, mi tam okna nie przeszkadzają.

Sheba
08.02.2009, 09:33
TaaaaK ! Wiesz jaką mam radoche ?! :D W koncu sie doczekałam czegoś innego :P Super wykonanie...zastrzeżenia mam tylko do kafli w łazieneczce no ale odstawmy to na bok ;) Gratuluje ! ^^

9,5/10 :D

dżin.
08.02.2009, 10:22
Jeny! Ten dom(pomijając bryłę)to istne cudo :)
Chociaż stać Cię na więcej
Nie będę się rozpisywał
9,99/10,00

Clyde130
08.02.2009, 10:41
Bardzo ładny 9/10

kubuss
08.02.2009, 11:46
Nosz kurde blaszka co Wy macie do moich mega wielkich okien, chociaż więcej światła przez nie wleci :D

Dzięki za ocenki ;)

Matti93
08.02.2009, 12:28
Domek mi się bardzo podoba a te duże okna są rewelacyjne!
10/10

Invidia Semper
08.02.2009, 12:36
Nosz kurde blaszka co Wy macie do moich mega wielkich okien, chociaż więcej światła przez nie wleci :D

kubuss najwięksi artyści zawsze są nie rozumiani przez lud:P Ale takie okna przy moich sąsiadach by nie przeszły:D

Liv
08.02.2009, 13:02
Domek jak najbardziej spox ;)
Tylko jakoś pustka rzuca mi się w oczy :/. Powiedziałabym nawet, że dom jest taki... bez wyrazu. Nie mam pojęcia, skąd u mnie takie uczucia, ale niestety nie poradzę :(
8,5/10

Reminiscencja
08.02.2009, 13:19
Dom ogólnie jest bardzo ładny , ale na rzutach możemy dopiero zobaczyć jaki ten dom jest pusty. Ogólnie jest ciepły i w ogóle, ale hmm, ta bryła taka nie jaka ;dd . wnętrze jest bardzo ładne!

Pozdrawiam
Setishe x3

NaNiKo
08.02.2009, 14:45
Kubuss, kubuss, kya!
Jest... uroczo? Pierwsze zdjęcie, urzeka mnie bryła. Pomysłowa, 'przejrzysta', a ponadto dobry pomysł został dobrze wykonany. Za to wielki plus. Bo często jest tak, że pomysł był genialny, ale wykonanie już nie do końca.
Wewnątrz jest jasno i przejrzyście. Jak ja kocham takie właśnie jasne domki. Ej, nie. Ja napiszę tylko, że nie podoba mi się łazienka i za mało kwiatków i nie opisuję więcej. Bo wyjdzie na to, że nie mam się do czego przyczepić. I nawet brak ogrodu mi nie przeszkadza, no.

Linea
08.02.2009, 15:04
Coraz bardziej podobają mi się Twoje projekty...
Ciekawa, nowoczesna bryła i fajnie komponujące się wnętrza, w dodatku w moim guście... ;-)

steve
08.02.2009, 16:25
Witaj:)
Widziałem wszystkie (tak mi sie przynajmniej wydaje) Twoje domy na tym forum i teraz postanowiłem skomentowac bo pozytywnie mnie zaskoczyłes:)
Ładnie, naprawde ładny dom:) Przyjemna bryła, choć ja wogóle nie przepadam za nowoczesnością, to podziwiam bo nie umiałbym zbudować najmniejszegoo nowoczesnego domu, a ten jest naprawde ładny:)
Nie podoba mi sie pusty balkon, a do okien sie nie czepiam bo dają super dużo światła ii odrazu jest w domu przyjemniej:D 9,5/10
Pozdrawiam:)

ulmille
08.02.2009, 16:26
Budynek jest szczerze mówiąc - średni. Sama bryła jest dość prosta, nie ma nic, co wyróżniło by ją spośród innych domów na forum. Brakuje wyraźnie zaznaczonego wejścia, ot, zwykłe drzwi wstawione w boczną ścianę. Pseudo tarasy, które powstały na pierwszym piętrze mogły by być ciekawym miejscem do zaaranżowania, gdyby tylko dało się na nie jakoś dostać. Nie można zapominać o takich rzeczach.
Wewnątrz samo rozplanowanie również jest mało efektywne. Szerokie schody wyglądają dobrze w dużym domu, tu, jedynie zabierają tak potrzebne miejsce. Brakuje jakiegokolwiek rozgraniczenia pomiędzy wejściem a strefą mieszkalną. Brak łazienki na piętrze jest bardzo poważnym błędem. Gdybyś usunął jedne schody, znalazło by się na nią wystarczająco dużo miejsca. Dziwią mnie też pustki na parterze. Wydaje mi się, że warto było by poszerzyć kuchnię, albo umieścić tam przejście do garażu.
Co do samego wyposażenia, to w domu wykorzystałeś bardzo już opatrzone dodatki, sama kolorystyka wnętrza jest dość smętna, razem tworząć mało atrakcyjną całość.
Otoczenie domu pominę w tej ocenie...

Podsumowując: projekt posiadał potencjał, ale nie został wykorzystany. Przy kolejnym domu postaraj się zwrócić uwagę na efektywne wykorzystanie przestrzeni, dobór odpowiednich materiałów. Warto również pomyśleć nad jednym ciekawym rozwiązaniem, które nada wnętrzu spektakularny wygląd.

Pozdrawiam,
ulmille

symfonia
08.02.2009, 16:58
Te duże okna od frontu przypominają mi klatkę schodową w sklepie- są za duże,
wnętrze jest nawet ładne ,ale za pusto i za mało życia w tych pomieszczeniach.
Nie przepadam za modernem ,ale widziałam naprawdę lepsze ,ten mnie nie powalił.
Nareszcie budujesz większe bryły.xd
ocena7/10

Tuptuś
09.02.2009, 15:42
Głupi mi oceniać bo sam nie mam się czym chwalić, ale niech tam.

Ogółem dom bardzo mi się podoba, ale jest IMO zbyt "przestronny", ogółem troszkę za pusto. Bryła świetna, okna mi się podobają, chociaż moim zdaniem trochę z nimi przesadziłeś, tzn. za dużo ich. Mimo wszystko daję 9/10.

Esterkaa
09.02.2009, 15:47
A mi się średnio podoba... w środku jakos tak pusto i nie przytulnie, bryla.. ot taki zwykly kloc... nic specjalnego... w ogóle w domu wydaje sie jakos tak zimno...
ocena 5/10

Paka
09.02.2009, 15:59
Kubuss muszę powiedzieć ,że te okna też mną zawładnęły ;P
No dom jest super, tylko powiedz mi skąd masz tego pięknego Mesia? Powiedz prosze :D
Hall pustawy( no ale miał być przestronny, to...) 10/10 :D
Pozdro ;]

kubuss
09.02.2009, 19:21
"mesiu" o ile się nie mylę jest na http://www.freshprincecreations.com/

Dzięki za oceny.

justinea4
09.02.2009, 19:37
jak zwykle twoje domy mnie zaskakują :) ten jest pierwsza klasa. Jasny, żywy przestrzenny. Znakomite meble i pozostałe dodatki, a w szczególności elementy dekoracyjne. Jedynie co mi nie pasuje to jednolity kolor ścian w prawie wszystkich pomieszczeniach, trochę żywszych barw i byłoby idealnie :)
Ocena 10/10

kasia131297
10.02.2009, 15:58
Świetny śliczny 10/10

Melisa
10.02.2009, 18:44
Bryła to cud, miód i orzeszki :D Wnętrza ogólnie też mi się podobają... przyczepiłabym się tylko do łazienki...ale i tak mi się podoba ;)

kubuss
10.02.2009, 19:27
Co do łazienki chciałem aby była inna niż te w poprzednich domach :D
Dzięki za oceny.

Fiorella
10.02.2009, 19:35
Elegancki, przestronny (miejscami az za bardzo, chodzi mi o salon, zbyt pusty), urządzonyw nowoczesnym stylu z odrobina luksusu. Coś co mnie sie podoba najbardziej. Ocena: 9.5/10

Björk
14.02.2009, 07:04
Hej - mało w nim Kubussowego stylu :)
A wanna - miska totalnie nie przypadła mi do gustu.
Ale na wyróżnienie zasługuje to, że mimo, że znowu oglądałam "modernistyczny, szklany klocek" to nawet tak bardzo mnie to nie raziło :)
Czytaj - świetnie sobie poradziłeś z umiejętnym skomponowaniem wszystkiego :)