Zobacz pełną wersję : Kobiecy dom "Romantyk" by kajucha 95 [BRAK ZDJĘĆ]
kajucha95
20.02.2009, 11:46
Witajcie ponownie!
Wzięłam sobie do serca uwagi ,które mi daliście oceniając Rodzinną prostotę.
Dlatego stworzyłam mały , neutralny dom.Przeważającym kolorem jest beżowy.Dom jest mały , bo przygotowany z myślą o kobiecie.Kobiecie której nie są potrzebni mężczyźni ,jednak która z chęcią ich podrywa :)Myślę że pomieszczenia są trochę lepjej zagospodarowane.Mam nadzieję że Romantyk będzie lepszym domkiem od poprzedniego.Sprawa organizacyjna!Nie wiem jak zrobić żeby nie trzeba było klikać więc się nie obrażajcie plis!Tyle wstępu...zaczynajmy więc!
Bryła domu.Nie za duża,nie za mała a w sam raz :)
Dobra to wszystko.Oczywiście komentarze i krytyka wymagane.Jeszcze raz przepraszam że musicie klikać w te obrazki :(.WYBACZYCIE???
haughton: poprawiłem linki w poście.
nie rób zdjęć w trybie budowania!
Bryła: wygląda jak dwa sklejone budynki. Pozatym to jest ok.
Ogród: byłby niezły ale rośliny są źle poukładane, jakby w rządkach. Następnym razem dodaje trochę 'dzikości'. A basen w kształcie gwiazdek jest straszny.
Wnętrza: Lepiej niż w poprzednim domku. Zdecydowanie. Tylko kolory trochę źle połączone.
6/10
justinea4
20.02.2009, 13:00
Zacznijmy od początku. Bryła jest rewelacyjna, od razu widać, że mieszka w nim kobieta. Ogród niestety nie przypadł mi do gustu. jest zwykły. Nic specjalnego.
Wnętrze : kolory według mnie są dobrze podobierane, natomiast meble nie. Ściany wydają się strasznie puste, mało kontrastów. Wszystko widzę właściwie w szrości, a szególnie syopialnię. Wydaje mi się, że dom jest clean i za to plus :)
Ocena : 6/10 :)
Mały?!:O Toż to jest duży dom :/
Ale zacznijmy od początku. Bryła nieciekawa, nie ma jednego ułożenia, tylko takie kwadraty poprzyklejane do siebie, czego skutkiem jest dach złożony tak naprawdę z kilku dachów, które za grosz do siebie nie pasują :/
I jeszcze raz powtarzam!: Jeżeli robisz dom piętrowy, okna muszą być nad sobą, gdyż inaczej nie wygląda to estetycznie!
'W środku tak jak przedtem wieje nudą i mazisem. Wciąż jest zbyt dużo wolnej przestrzenii, a pomieszczenia są bardzo dziwnie poukładane :/
Ogród- wiać tu, że chciałeś zrobić coś fajnego i pomysłowego- jednak Ci nie wyszło. Mostek, czy basen w niespotykanym ształcie tylko pogorszyły sprawę, tak samo jak poukładane obok siebie, wielo kolorowe rabatki kwiatowe :/
Co tu dużo gadać.
Nie podoba mi się :(
4/10 to max jak mogę Ci zaoferować.
Pozdrawiam
Gio!
Esterkaa
20.02.2009, 13:35
Bryła mi się podoba...Jest prosta i ładna.Wystrój wnętrz jest taki nawet nawet.. ale w niektorych pomieszczeniach widac ze niewiedzilaas co tam postawic wiec stawialas co popadnie byleby bylo( takie odniosłam wrażenie)
W ogrodzie ta rabata kwiatowa.ehh ..dlaczego z tych samych kwiatów..?i dlaczego tak rowno ułozone??Basen jest straszny!!!
Ocena: 4/10
Pozdrawiam:)
ddo bwayo
20.02.2009, 16:22
W porównaniu do poprzedniego domku, jest o niebo lepszy ale jeszcze nie doskonały.
W rabacie kwiatowej brakuje '2 kratek' kwiatów, dziwnie to wygląda.
W domu: czemu fortepian nachodzi na okno? Oo
W łazience brakuje kafelków na ścianie, pomalowana 'farba' dziwnie wygląda :P
W pokoju obok siebie lampy takie same i po 2 stronach łóżka takie same kwiaty, eee... nie za ładnie to wygląda.
No i poprzednia bryła była ładniejsza jak dla mnie...
5/10 miejmy nadzieje, że będzie jeszcze lepiej! ;)
Na pewno lepszy od Twojego poprzedniego domku :)
Ale nadal wnętrza są nudne, szczególnie przez te białe tapety- radziłabym dawać jakieś kolorowe, ale UMIEJĘTNIE DOBRANE. Umeblowanie również- nic specjalnego. Dekoracje widać są i dobrze :). I może pod tym względem też nie jest najlepiej, ale myślę, że z czasem nabierzesz wprawy ;]
Z całości to chyba naj jest ogródek. Tylko jeśli właścicielka prowadzi "romansujący" tryb życia, nie sądzę, żeby miała tyle czasu na pielenie chwastów i podlewanie kwiatów... (chyba, że ma ogrodnika)
5/10
kajucha95
20.02.2009, 19:13
Dziękuję wszystkim!
Nie zamierzam przestać budować i mam nadzieję że kolejne domki będą lepsze od poprzednich.Póki co, dzięki za krytykę :)
Bryła- jak dla mnie tragedia :( 2/10
Wnętrze- Ujdzie, ale nie zamieszkał bym w takim 7/10
Ogród- Ujdzie, ale z tym basenem to pojechałaś :D za odwage 10/10
Średnia: ok. 6,5/10
Tak, bryła jest brzydka ;d Ogólnie to gorsze się widywało, nie chce mi się już rozpisywać, ale 5/10
Co do bryły i ogrodu to muszę przyznać, że naprawdę wyszły Ci świetnie(jak na drugi dom)
Wychodzą Ci coraz lepiej :P Dobieranie kolorów jeszcze lepiej.
Ale nadal popracuj nad robieniem zdjęć(chociaż niektóre bardzo fajnie zrobiłaś)
Gratulacje!
8/10 :)
Na początku śmiem stwierdzić iż tren dom nie jest mały! Bryłą w ogóle mi się nie podoba, dwa korytarze po jasną choinkę dwa ?? W łazience nie podoba mi się wanna, salon dwa zdjęcia przedstawiające obrazy !? Kuchnia mi się najbardziej podoba chociaż że nie jest idealna, sypialnia za pusta, ogród tragiczny. Ocena: 4/10
pozdrawiam:
kubuss
kajucha95
23.02.2009, 17:34
Dziękuję wszystkim,na pewno się poprawię :)
Marzyciel
25.02.2009, 17:58
Dwie uwagi:
1. Brzydki dach, cos z niego wystaje.
2. Wole domy 100% maxis...
Pomimo to bardzo ladny ogrodek, mam tylko jedno zastrzezenie : NIELAD ...
Poza tym fajny, 7/10 za ciekawy i barwny ogrod i dobrze zagospodarowane wnetrza :D
----------------------
Sorry ze bez polskich znakow ale nie mam polskiej klawiatury
Witaj
Nie rozumiem dlaczego ten dom jest kobiecy?
Nie ma tam kosmetyków lub innych kobiecych pierdół. A tablica do gry w lotki już napewno kobieca nie jest:) Ogólnie dom jest zwyczajny, nie ma w nim nic co jakoś bardziej moglby przyciągnąc uwagę dlatego 5/10
symfonia
25.02.2009, 21:49
Bryła domu taka sobie raczej nie przypadła mi do gustu.Skromny ogród ,nie podoba mi się wogóle ten dziwny basen! Kwiaty w rabatce wiszą w powietrzu!
Fortepian zasłania okno,Tapeta w sypialni w kwiaty fatalna , w kuchni za mało dodatków.
Ocena 5/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.